Jump to content

Ce Motorizare Sa Aleg?


mendez
 Share

Postare recomandată

Salut!

Se dau urmatoarele date:

Seat Altea sau Toledo (an 2004-2005) adusa din Germania.

Pret maxim 11500 acolo.

O sa rulez cu ea maxim 15.000 km/an, 90% din ei in oras (70.000 de locuitori) pe distante mici, 2km pana la lucru si 2km pana acasa , plus alte plimbari in stanga'n dreapta.

Ma speriu citind pe forum ca unii cu passatu diesel consuma 4l extraurban si 6 urban, iar altu cu o cutie cu motor de 1.4 benzina consuma 12% in oras.

Ce motorizare sa aleg? 1.6 benzina - 102CP

1.9 TDI - 105CP

As dori sa aud pareri despre consumul acestor modele cu motorizare diesel si benzina, bineinteles de la proprietari si nu din auzite.

NU ma intereseaza sportivitatea motorului, cuplul la turatii mici sau alte alea'alea.

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru mers la serviciu la ce iti trebuie minivanuri?

Intre aspectul butucanos al noului Toledo (oare de ce ii mai zice Toledo ca nu mai are nimic in comun cu precedentele) si aspectul mai rafinat al lui Altea as alege pe cea din urma.

1,6 16V consuma in oras cam 10% iar TDIul 1,9 75kw consuma in oras cam 7%, motorul de 1,6 8V probabil ca are un consum cu vreo 0,25l mai putin ca cel de 1,6 16V.

Pentru citi kilometri/an faci amortizarea variantei diesel se face cam in 3 ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu as merge pe altea 1.9 tdi! am condus golf v cu motorul ala si consum mai mare de 8 in oras nu am vazut! singurul minus al motorului asta e zgomotul mai mare ca al benzinarului dar la cuplu si consum il bate serios!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din pctul meu de vedere eu as lua fara ezitare 1.6 8v sau ma rog 16v...si bineinteles ALTEA...nu cred ca ai nevoie de diesel si crede ma nu vrei sa stii cum este intretinerea la motoarele astea... :somnmare:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum detin o Dacie 1300 din '78, care nu sunt sigur de cat consuma, umblu doar prin oras si putin prin afara si nu am kilometraj ca e defect bordul.

Daca consuma Altea pe benzina cat consuma Dacia , ma descurc.

Mi-e frica de diesel pentru partea de service, ca unii zic ca is mai scumpe piesele.

Citind pe forum am inteles ca:

DIESEL = consum mic daca mergi ca baba, si poate lua bine daca mergi sportiv. Nu e silentios, si are cuplu la turatie mica, fapt care pe unii ii face sa dea din coada de multumiti,dar pe mine nu ma prea intereseaza.

BENZINA = consum mare chiar daca mergi ca baba, ce sa mai vorbim de mers sportiv. E silentios daca nu il urci la turatie mare.

Am condus Golf, Passat, Bora, s intradevar 116 de pe Bora se simt si e frumoasa partea in care te lasa in scaun la 2500 de ture, dar e tragica faza ca la 4000 de ture pe diesel masina parca nu mai are suflu, asta prinvind partea sportiva a diesel'urilor.

Fiecare are constul ei, si femeia si placerea.

Va multumesc de reply'uri, si mai astept si altele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar e tragica faza ca la 4000 de ture pe diesel masina parca nu mai are suflu, asta prinvind partea sportiva a diesel'urilor.

inseamna ca nu ai condus deloc diesel, daca faci afirmatia asta.

la 4000 de ture la un diesel, in viteza 5, cred ca ai o viteza considerabila...undeva la 160-170

aaa si acolo,la 4000 e cuplu maxim

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Altu...la 4000 e puterea maxima, la 1800-2000 e cuplu maxim...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

zic doar ca ajuns la 4000 de ture la diesel poti ori sa schimbi intr-o viteza superioara ori sa o lasi mai moale ca vine curba :P

si sa nu facem acum o polemica pe cum si cat de tare ii un motor diesel sau unul pe benzina, vreau doar sa stiu consumurile celor care au asa ceva, nu cele raportare de producator, si respectiv ce motorizare mi s-ar potrivi avand in vedere ca , conduc ca o baba, si tot timpu in oras, ca nu prea am timp sa ies.

Vreau sa tin Altea macar 5 ani.

Modificat de mendez
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa te ajut: eu am motor de 2L dizel pe Altea. La mers normal - schimbat viteza pe la 2500 ture, viteza maxima la drum intins pana in 120 kmh - consumul este de 5,8-6,2, in functie de relief si trafic.

Daca mergi mai sportiv, cu schimb de viteza peste 3000 ture, sau mers pe autostrada cu 140-160 kmh, atunci vorbim de consum de maxim 7-7,5.

Daca tu spui ca mergi mai mult prin oras, atunci iti ajunge si motorul de 1,6 pe benzina. Dar, daca ai iesit din oras sa nu te astepti la minuni: un Logan va depasi mai usor un camion, decat tine. Acest motor e cunoscut ca fiind unul lenes (nu numai pe Altea sau Toledo) iar masina e grea, ca are otel mult in ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca mendez deja a ales!

De la noi vrea doar sa-l convingem ca o sa faca alegerea buna.

Ei bine, nu faci alegerea buna!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din proprie experienta pot sa spun ca o Altea 1,6/102 Cp consuma cu 10-15% mai mult decit o Dacie in conditii de trafic in oras aglomerat. In afara consuma aproximativ la fel ca o Dacie sau chiar mai putin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa vad ce fac astia cu taxa motocicleanu, si poate ca o sa iau un diesel, sper sa nu injur motorina proasta si serviceul scump.

intradevar eram hotarat sa iau benzina (oarecum hotarat) si nu vroiam sa-mi para rau pe urma.

vroiam sa vad daca cineva lauda benzina pe altea, dar nu prea.

si e adevarat ca acum circul doar prin oras, dar peste 1 an nu stiu, cu familia astea-astea, nu o sa-mi permit sa umblu cu benzinarul prin tara. deh acuma 10 km pe zi nu se vede, dar mai tarziu....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai ca sunteti tari :rolleyes: toata lumea se axeaza pe consum (mediu), uitati insa un aspect destul de important: omul - @mendez - a precizat clar faptul ca, va face DRUMURI SCURTE ~ 2km tur + 2km retur. Cand se incalzeste DIESELUL? Cand ajunge si el la un regim termic care sa-i "placa"?

Unde/cand are si el (omul) ocazia sa-l conduca "corect" in cei 2km?

In plus, la ~ 15k km/an iar nu se justifica dieselul.

Concluzia - @mendez, ia-ti "benzinar" . Este parerea mea. Si daca punga pt. carburant este miiiiica - mititica, ii pui GPL :lol: Bafta!

LE: diferenta de pret intre cele 2 variante de motorizare, se amortizeaza cam dupa ~ 80 -100k km. In cat timp ii faci, tu stii cel mai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai dreptate daca pe viitor vei face multe drumurii in afara dar diferenta de 2000 de euro dintre cele doua motoare mi se pare cam mare si greu de amortizat,mai ales ca momentan nu esti sigur de distantele parcurse.Consumul la 1,6 pe Toledo se invarte intre 7,5 si 9,5 in functie de trafic(in Bucuresti am avut si 15% dar mersul melcului) iar in afara 6,5 si 7,5 cu clima pornita.

Eu zic ca sunt niste consumuri destul de bune raportand la greutatea masinii,bafta si felicitari pentru alegere indiferent de motorizarea aleasa :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai momentan, pana imi schimb locul de munca tot 2km dus si 2 intors + ceva miscari seara de cativa km de la unul la altul. mi-e indiferent acum ca conduc un benzinar sau un diesel din puctul de vedere al consumului. cel mai putin intr-o zi fac cam 4 km si cel mai mult 10 km, exaceptand zilele in care nu merg cu masina, deci acum as putea conduce si dacia, dar e momentul sa o schimb.

normal ca fiecare isi lauda ce are, daca o sa-mi iau benzina, si daca o sa vad ca nu m-i merita ca dau prea mult pe carburant, n-o sa zic niciodata ca mai bine imi luam pe motorina. un lucru odata facut, ii bun facut.

revizille la altea cum sunt? ceva preturi informative, pe la serviceurile din cluj daca se poate.

multumesc de reply'uri.

ma mai gandesc si il astept pe Vosganian, poate crapa si, ii ia locul unu cu mai multa judecata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aici nu este vorba ca fiecare isi lauda ce are. Daca asta/atat ai inteles...si doar consumul este tot ce te intereseaza la exploatarea si intretinerea unei masini...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca spui ca nu faci mai mult de 15000 km pe an parerea mea e ca nu merita diesel.costurile de intretinere sunt duble pt diesel(ulei pt PD in jur de 60 lei litrul,pt benzina in jur de 30 lei,filtru de motorina in jur de 80 lei,filtru de benzina in jur de 30 lei). eu as alege ALTEA 16.

Modificat de R Z F
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Costurile de intretinere nu sunt duble pentru diesel. Daca totusi ai tu alte cunostiine imparte-le cu noi, repere exacte.

LE: ia totusi benzina pentru problemele pe care o masina diesel SH le ridica...si km putini pe care ii preconizezi

LE2: Filtrul de motorina il schimbi la 60k km, iar la ulei ai dreptate...dar eu nu am PD (scuze). In rest costurile sunt mai mici sau egale la diesel: distributia se schimba la 150.000km la 1.6 cand se schimba?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru 2 km dus si 2 km intors vei distruge orice motor si mai ales un TDI. In regimul asta este posibil sa ai un consum mai mic la benzina decat la un diesel. Nu te amagi ca un diesel consuma la rece doar 5% pentru ca este o minciuna a samsarilor. Daca se compara cu un Passat intre 0 si 2 km vei avea un consum de cca 14%. Dupa ce se incalzeste motorul + evacuarea consumul va scade la 5,5%.

Cred ca pentru tine se preteaza un Tico.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In ce sens as putea distruge un motor TDi?

Adica e de preferat cu un diesel din moment ce l'ai pornit sa ai drumuri mai lungi?

Sau sa ma duc cu el si sa tot trec de lucru vreo 10 km si sa ma intorc iar 10? Am zis asa mai ironic fara suparare! Scuza-ma!. Lamureste-ma ce se poate distruge? Chiar nu stiu ce. Nu ma prea pricep eu la masini.

Daca nu-l forjez are vreo importanta cat ma duc, ca si asa conduc ca o baba. Si e cam aiurea ca un diesel sa ia la rece 14 la suta, Nu contest asta!

Am auzit ca dieselurile se incalzesc greu si pe cei 2 km sunt 3 semafoare, drumul in cele mai multe cazuri nu tine mai mult de 4-5 minute.

Trag concluzia ca in momentul de fata nu prea am ce face cu dieselul. Chiar daca eram hotarat pe benzina la inceput apoi la diesel, iar acum....

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Distrus - in ideea ca se uzeaza cu mult mai repede. Atat uzura motorului cat si consumul de combustibil este mare in regim tranzitoriu, de la pornire pana cand ajung toate componentele la temperatura de regim. Daca se urmareste consumul instantaneu se va observa ca la pornire+plecare masina consuma cca 60%, consum carei scade destul de repede (in 2 km banuiesc ca ajunge undeva la 12%).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trag concluzia ca in momentul de fata nu prea am ce face cu dieselul. Chiar daca eram hotarat pe benzina la inceput apoi la diesel, iar acum....

Mendez ia-ti ce-ti spune tie inima si mai ales ce te lasa buzunaru!

Daca e sa te iei dupa toate discutiile de aici ar insemna ca cei care stau in orase in care distanta max e de 5 km ( de la un cap la altul ), sa mearga cu bicicleta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

LE2: Filtrul de motorina il schimbi la 60k km, iar la ulei ai dreptate...dar eu nu am PD (scuze). In rest costurile sunt mai mici sau egale la diesel: distributia se schimba la 150.000km la 1.6 cand se schimba?

:P dupa parerea mea(la combustibilul de la noi) filtrul de motorina max 15k km(dar fiecare face cum crede),la benzina 30k km max.distributia tot la 150k km(din 2005),care e mai ieftina la benzina.

Modificat de R Z F
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mendez ia-ti ce-ti spune tie inima si mai ales ce te lasa buzunaru!

Daca e sa te iei dupa toate discutiile de aici ar insemna ca cei care stau in orase in care distanta max e de 5 km ( de la un cap la altul ), sa mearga cu bicicleta.

Un sfat daca il dai, o faci in cunostinta de cauza, cu argumente,etc. Daca @mendez vroia sa-si cumpere masina dupa cum ii dicta inima, nu mai avea rost sa ceara sfaturi.

@mendez - ai afirmat mai devreme: Daca nu-l forjez are vreo importanta cat ma duc, ca si asa conduc ca o baba.. Inca un argument pentru a nu alege un TDI. Poti sa parcurgi si Acest topic, pentru mai multe lamuriri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
Publicat (modificat)

din pacate sau fericire pana la urma mi-am luat o Altea Stylance TDI, rosie, sper sa merite.

azi a ajuns omul cu ea, si am vazut-o doar, inca n-am incercat-o.

Modificat de mendez
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!