Jump to content

Lupo Vs Smart


vtoderoiu
 Share

Postare recomandată

Dorim sa cumparam o masina f mica pt oras (Bucuresti), pt o Doamna cu putina experienta de condus. Eu fiind mare fan VW am propus Lupo 3L. Dumneaei a zis ca: ,,benzina, nu diesel". Am cautat prin diverse ,,parcuri auto" din buc insa nici un Lupo expus nu mi-a inspirat mare incredere nemaivorbind de faptul ca nu am gasit ce vreau eu (3L). Intr-un parc am vazut un Smart expus. Am intrat in el, l-am pornit, spatiu destul de mare pt max 2 persoane, AC, tiptronic. Mi-a placut. Acum avem dilema: ce sa cumparam intre Lupo si Smart la nivelul de 5000-5500 EUR, cu aer conditionat si cutie automata? Ce stiti despre Smart (din experienta proprie)? Ati mai avut astfel de dilema sa alegeti intre aceste doua ,,micro" masini?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desi sunt fan VW, la acelasi pret Smart mi se pare mai tare la dotari decat Lupo. Si un plus de 9 kw.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E ok si smartul mai ales pentru oras.Consumul este mic,cutia automata daca este exploatata corect este excelenta pentru o doamna si ce sa mai zic de parcare...

Modificat de tzucul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot Smart-ul as alege si eu.Am condus unul aprox. doua luni si am fost placut impresionat de aceea masina. Nu uita ca Smart-ul are ESP standard, ceea ce nu gasesti la alte masini de dimensiunile respective.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa zic si eu despre Smart (aer cond, tiptronic, ABS, ESP standard) insa nu prea sunt lamurit eu cu siguranta la volan, pare o jucarie din plastic, desi are o asa numita ,,celula tridion, de siguranta". Oare cate stele NCAP poate sa aiba un Fortwo? Stie cineva comparativ cu un Lupo?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are 4 stele euroNCAP, datorita "capsulei Smart" care pastreaza habitaclul intact chiar si la impacte serioase. Am fost la lansarea noului model in 2006 si 4 stele anuntau oficialii. Chiar era si un smart taiat pe acolo si niste "rolemodel-i" care ofereau explicatii detaliate ale sistemului. Cat despre alegerea lui vteodoroiu, este destul de complicat.

In Lupo au spatiu BUN 4 persoane, dar portbagajul este foarte mic. In Smart, stau doar 2 persoane, dar portbagajul e chiar ok, referindu-ma acum la toate generatiile smart fortwo. Vechiul smart, care il are vteodoroiu in vizor, a avut mari probleme cu cutiile de viteze: schimbau EXTREM de greu si nu au fost deloc fiabile. Motoarele au fost ok, 3-4 litri la suta consum. De parcare, nu mai zic nimic. :ceuameni:

Eu recomand Lupo, pentru ca este mai accesibil ca piese si service, insa nu neaparat 3L. Lupo 3L a fost doar o demonstratie ca "se poate".

Atasez cateva poze cu NOUL model.

resizeofdsc01565iy0.jpg

resizeofdsc01583vm0.jpg

resizeofdsc01593al1.jpg

resizeofdsc01600op2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa este vladmhl, o mare problema la Smart: lipsa sau pretul f mare al pieselor; pe ceva forumuri din franta se comenta cum ca facturile de service sunt invers proportionale cu dimensiunile Smart. La acest capitol iese castigator Lupo precum si la nr de locuri. Astept inca pareri ale posibililor utilizatori de Smart si Lupo care pot face comparatie in urma experientelor proprii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"Votez" Smart. :question:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

5000-5500 euro - la aceasta suma se face comparatie intre Smart for two cu Lupo (ramane de vazut ce model)

-Smart-ul diesel are un motor de 44kW / Lupo 1.2TDI 3L are 62kW

-Daca facem comparatie la modelele pe benzina, putem avea un 54 KW / 77kW Lupo 1.4FSI

-La consum: 3L "bate" un Smart.

-Comparatie la caroserie: Fibra de sticla / Caroserie preponderent aluminiu+magneziu

-3* Euroncap la Smart / 4* Euroncap la Lupo (vorbim de modelele 2000-2002)

-Smart cu 2locuri / 4 locuri Lupo

In legatura cu tinuta de drum... am mers cu 3L-ul meu cu 180km/h in Germ , respectiv cu 160km/h pe autostrada in Romania, masina avand o tinuta de drum decenta.

Smart nu am condus nici in afrara, nici in Rom, asa ca nu ma pronunt.

La capitolul dotari...dupa parerea mea 3L nu este masina "ptr o doamna". Asta ptr ca 3% s-a realizat renuntandu-se la servodirectie. 3L cu AC nu prea am vazut, sunt rare.

Modelul de benzina 1.4FSI poate avea servodirectie, AC, ABS,ESP, airbaguri 2 sau 4....

In interior pot sa-ti spun ca in spate ca se sta mai bine decat la un Clio (unde atingi cu capul plafonul sau stalpul lateral)

Oricum, mai sunt multe argumente pro si contra de o parte sau de alta.....

Am comparat doar modelele ce au cutie automata Smart/ automata + functie tiptronic - Lupo

Aspect........ comparam ceeace am vazut mai sus, si posibil interiorul acestea:

cu ce se vede mai jos.

post-6470-1177266426_thumb.jpg

post-6470-1177266436_thumb.jpg

post-6470-1177266447_thumb.jpg

post-6470-1177266455_thumb.jpg

Modificat de jondo1ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Votez pentru Smart cu conditia ca masina va fi necesara numai pt deplasari in oras.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc celor care au postat parerile lor aici. Pana la urma am ales Lupo 1.0 benzina, am gasit unul in Germania, 2003, aer conditionat, 70.000 km. Ratiunea a invins in acest caz. Sunt mai sigur in interiorul comunitatii VW (la care VWforum are o importanta covarsitoare) unde informatiile (si piesele) se gasesc foarte repede.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut!

si eu ma gandeam sa iau o astfel de masina! aceeasi silema: lupo sau smart! recunosc ca am fost surprins de cati sustinatori ai modelului smart sunt pe acest forum!

desi ca design smart-ul imi place mai mult, eu tot pentru lupo as opta ... dpdv al costului intretinerii..

eu insa inca mai am timp de gandire....

numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am condus pe dincolo timp de cateva zile un Smart. Am circultat si cu Lupo, doar in Romania. Pot sa spun ca Smart-ul isi merita toti banii d-lor. As cumpara asa ceva, pentru oras fara ezitare. Cutia este in regula, masina in sine sta mai bine pe drum decat pare. Siguranta exista suficienta oentru oras.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

votez SMART - am studiat noul model si finisarile interioare sunt la un nivel deosebit si nici pe afara nu e rau deloc,Bine....logic ca nu e o masina de pasionat, dar e o masinuta corecta din toate punctele de vedere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

pentru cine isi punea probleme despre siguranta oferita de smart:

eu ma declar un mare fan al smart-ului, in special mk1, si sper sa si devin cit de curind un fericit posesor al unuia. ma rog, principalul beneficiar ar fi prietena mea, dar cred ca e o masina ideala pentru oras, mai ales in situatia noastra, in care 90% din timp sintem maxim 2 in masina.

si cred ca motorul pe benzina s-ar potrivi cel mai bine.

problema majora ar fi service-ul, dar sper ca pina o sa cumpar masina, se rezolva si asta :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

OT: Cosmine, cabina a ramas intacta, dar gandeste-te la cate g-uri ar fi supusi ocupantii, mai ales ca la cat de mica este, nu exista foarte multe elemente de caroserie care sa absoarbe socul. Pana cumperi tu masina, vor mai disparea vreo doua-trei magazine de piese :))

Votez Lupo, e o masina placuta de cateva forumiste sau sotii de forumisti :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Lupo. mult mai practic .

Smartul are o suspensie foarte sartareata (altfel nu pot sa o descriu,nu e nici moale si confortabila dar nici rigida),la cea mai mica denivelare masina va face ca o capra speriata :offtopic: ca sa nu mai vorbesc de cutia de viteze a smartului care parca uita ce are de facut, schimbatul e foarte foarte lent chiar si in modul secvential,daca doamne fereste ai esit din oras si te-ai inscris intr-o depasire te va lua tirul in bot pana cand se va gandi sa schimbe in treapta inferioara.

Modificat de cosmin86cos
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

am suferit o deceptie la pompa cand am pus benzina de 2 mil si nu am facut plinul la masina :| daca mai pun si consumul de 10-12%, stresul, nervii si timpul pierdut in cautarea unui loc de parcare, dar mai ales faptul ca 99% din timp merg singur sau cel mult cu o pers in masina mi-am pus problema achizitionarii unui miniautomobil.

evident, prma variata la care m-am gandit a fost smart. precizez din start ca asta nu e o masina la care voi tine, asta insemnand ca ea sa poata fi descrisa printr-un singur cuvant: economie. la revizii/piese, combustibil, taxe, pret de achizitie etc.

ma intereseaza asadar cum sta lupo comparativ cu smart la aspectele enumerate anterior. masina probabil o voi aduce personal din germania (am pus-o daca e sa fie smart) iar ca pret as vrea sa fie cat mai apropiata de 4000 euro, chiar si sub daca se poate. voi folosi aceasta masina 100% in oras, pt deplasarile in afara consumul de 5.5% al golfului multumindu-ma deplin.

ca optiuni, avand in vedere suma pe care sunt dispus sa o platesc, evident ca nu ma intereseaza(pp ca are min 2 airbaguri standard).

asadar lupo sau smart? care e mai economic?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!