Jump to content

Probleme mici si enervante - Octavia 2

dany
 Share

Postare recomandată

Nu stiu daca scriu bine aici dar am ...

Bagi o surubelnita dreapta pe sub rama de jos, printre rama si numar si incerci sa faci o parghie ca sa tragi rama in jos; incepi dintr-o parte. Ai grija sa nu iti scape surubelnita peste vopsea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

a mai patit cineva sa ii intre apa pe la stergatorul de luneta? mai ales dupa o spalare cu jet de apa...

mai mereu se prelinge o picatura din baza stergatorului cand deschid hayonul dupa ce spal masina...

e un caz izolat sau ceva general?

Link către comentariu

s-a mai intamplat :somnmare:

Link către comentariu

La spalatorie este totusi un jet puternic de apa pe o suprafata mica. Se intampla si cand plaua afara? La ploi torentiale ai observat daca se intampla la fel?

Modificat de Atreyu
Link către comentariu

cand ploua nu am observat... dar apare dupa fiecare spalare...cam sacaitor!

Link către comentariu

ieri m-am jucat putin cu setarile de la STREAM, si am descoperit ca nu imi merg 2 optiuni.

1. Loudness. Nu conteaza ca e off sau on, se aude la fel.

2. GALA. Ar fi trebuit ca la o valoare peste 1-2, volumul sa creasca in functie de viteza. Am dat si maxim si tot nu merge.

Service?

Link către comentariu

la mine GALA functioneaza. eu o tin parca la 8 sau 9. si deja la 120km/h volumul la 10 se aude sigur mai tare decat la relanti.

Link către comentariu

Stie cineva unde este trecut codul de activare al rcd-ului care este necesar in caz de inlocuire a bateriei ? .. eu nu l-am gasit :lol:

Link către comentariu

Am si eu o problema cu usile pe fata. Dupa 120km/h incepe sa sufle vantul pe la chedere, si pe stanga si pe dreapta. Am fost la service la PBN si mi-au spus ca nu au mai avut pana acum probleme pe RS cu asa ceva, dar incearca sa o rezolve. DUpa cteva ore mi-au spus ca au mai ridicat un pic usile, si sa vad eu daca mai face, ca ei nu au cum sa iasa in probe la viteza aia. Problema nu s-a rezolvat si din lipsa de timp nu am mai ajuns din nou la service. Nu stiu cati au mai avut problema asta, dar ma gandesc ca poate ati gasit singuri o rezolvare, ca serviceul nu a reusit.

Link către comentariu

Stie cineva unde este trecut codul de activare al rcd-ului care este necesar in caz de inlocuire a bateriei ? .. eu nu l-am gasit :lol:

NU iti trebuie. Radiocd-ul citeste un cod din ceasurile de bord si se va activa. Doar daca schimbi radiocd-ul de pe o masina pe alta iti va trebui, in cazul asta trebuie sa mergi la un dealer si cu documentele care fac dovada faptului ca tu esti proprietar primesti codul radiocd-ului. Dupa ce ai primit codul, poti sa il muti de pe o masina pe alta.

Concluzionand, doar pentru schimbatul bateriei NU iti trebuie cod.

Link către comentariu

...la mine merge gala. si eu la inceput tot asa credeam,dar la viteze mari chiar creste volumul. in oras e mai greu sa ai o crestere de volum foarte mare!!

Link către comentariu

la mine gala isi face simtita prezenta cam de la nivelul 5 in sus. eu o tin la 9 si se observa destul de usor functionalitatea ei.

din ce am mai citit si loudness functioneaza doar pana la un anumit volum, de la un punct in sus se dezactiveaza

Link către comentariu

. Dupa 120km/h incepe sa sufle vantul pe la chedere, si pe stanga si pe dreapta. Am fost la service la PBN si mi-au spus ca nu au mai avut pana acum probleme pe RS cu asa ceva, dar incearca sa o rezolve.

bogdane, s-ar putea sa ai doar o impresie ca e curent in masina, si asta din cauza fluxului de aer de la aeratoare.

daca ar fi sa ai dreptate atunci ar trebui sa intre si umezeala in masina atunci cand mergi cu viteza prin ploaie, ceea ce banuiesc ca nu se intampla, ca n-are cum.

regleaza bine aeratoarele, eventual inchide climatizarea si da-o pe recirculare (daca este posibil). elimina intai efectele sistemului tau de ventilatie, si abia apoi poti trage o concluzie. iti spun asta din propria experienta: desi ai climatizarea inchisa masina se ventileaza totusi datorita presiunii aerului din mers, TOCMAI pentru ca este f. etansa !!!

numai bine

Link către comentariu

Am si eu o problema cu usile pe fata. Dupa 120km/h incepe sa sufle vantul pe la chedere, si pe stanga si pe dreapta. Am fost la service la PBN si mi-au spus ca nu au mai avut pana acum probleme pe RS cu asa ceva, dar incearca sa o rezolve. DUpa cteva ore mi-au spus ca au mai ridicat un pic usile, si sa vad eu daca mai face, ca ei nu au cum sa iasa in probe la viteza aia. Problema nu s-a rezolvat si din lipsa de timp nu am mai ajuns din nou la service. Nu stiu cati au mai avut problema asta, dar ma gandesc ca poate ati gasit singuri o rezolvare, ca serviceul nu a reusit.

la mine incepe vajaiala de pe la 110 si se simte mai tare la 120 (probabil fiind benzina se aude mai usor orice zgomot in plus).ma gandesc sa nu fie si ceva legat de fabricatie la anumite lot-uri pt k la altele era problema cu chederele pe spate ,apropos a ta cand a fost fabricata ?

Link către comentariu

merci pt informatii si o sa incerc ce mi-ai spus legat de climatizare. nu m-am gandit pana acum la asta. Mi s-a parut ciudat ca se facea si mai frig in masina, mai ales cand si afara era mai frig.

Masina mea este fabricatie noiembrie 2007. Stiau si cei de la service de probleme cu usile pe spate si de aceea erau destul de mirati sa auda de acelasi lucru, dar pe fata. Adevarul este ca dupa ce au mai reglat ei usile, se inchid mult mai usor. Inainte trebuia sa trantesc usa mai tare. Daca o inchidema cum credeam eu ca ar trebui ca putere , de multe ori nu se inchidea de tot. Dupa reglaj a disparut chetia asta. Ma gandesc sa nu fi fost si din cauza de chedere prea noi.

Oricum la prima iesire in afara orasului o sa incerc sa inchid ventilatia de tot, sa vad daca se mai aude ceva.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot, mie mi se pare ca se aude mult mai deranjant motorul din interior, decat daca asculti masina de afara.

Link către comentariu

salutare.

eu am masina de o saptamana si am facut vreo 400 km, asa ca acum am 407 km. problema e ca pedala de frana e inca f moale. ma gandeam saptamana trecuta cand am luat-o de la Avia ca e noua si avand doar 7 km, nu s-au asejat placutele de frana pe discuri, dar acum deja am peste 400 km si tot moale e... ciudat.

si inca o problema pe care am remarcat-o de la primii km, ambreiajul are o trepidatie la plecarea de pe loc (cu a I-a ) .naspa.

in rest, sunt ffff multumit de masina, e peste asteptarile mele cu mult.

Link către comentariu

salutare.

eu am masina de o saptamana si am facut vreo 400 km...

Nu este nici o problema cu franele, obisnuieste-te cu ele.

Link către comentariu

si nici cu ambreiajul nu sunt probleme, o sa observi ca asa face in indiferent de treapta de viteza (chiar si scoasa din viteza) daca apesi f putin pe pedala.

Link către comentariu

multumesc.

sper sa aveti voi dreptate, desi ambreiajul are o trepidatie ciudata (doar pe a I-a), iar pedala de frana mi-ar placea sa aiba o cursa mai scurta si sa fie mai ferma. ideea e ca pedala de frana apasata ajunge sub nivelul nivelul pedalei de acceleratie, nu cred ca e normal ca aiba o cursa atat de lunga...

inca ceva, la ambreiaj se si aude un zgomot in momentul debreiarii in trepta 1, pe langa faptul ca vibreaza...

Link către comentariu

...mai lasa si tu masina sa se rodeze putin!! si o sa te si obisnuiesti cu ea!! nu ai nicio problema...dar daca tu crezi altfel du-te cu ea in service(ai garantie totusi si daca ar fi ceva,se schimba)

Link către comentariu

inca ceva, la ambreiaj se si aude un zgomot in momentul debreiarii in trepta 1, pe langa faptul ca vibreaza...

legat de ambreiaj...

Nu cumva tu mergi cu piciorul pe pedala de ambreiaj tot timpul? Intr-adevar, daca tii tot timpul pedala de ambreiaj foarte putin apasata, se simte o vibratie mica in pedala. In caz ca da, sa stii ca e un obicei foarte pacatos si ar fi bine sa te dezveti de el.

legat de zgomotul la debreierea din tr.1...

Este un zgomot de la turbosuflanta care se descarca (marog, se franeaza cumva, e greu de explicat doar in cuvinte) in momentul in care motorul nu mai este in sarcina (evident cand debreiezi iei si piciorul din acceleratie). Se aude acel zgomot si in 2, 3, 4, 5 (si ori de cate ori iei piciorul din gaz si motorul mergea in sarcina) dar viteza e prea mare deja, de asemenea zgomotul de fond care acopera suieratul turbosuflantei. Cel mai bine incerci sa auzi zgomotul mergand pe langa un zid si cu geamul coborat: sunetul se reflecta si auzi mult mai bine zgomotul. Ca o paranteza... imi place la nebunie zgomotul ala facut de turbo :scratch:

P.S.: S-o stapanesti sanatos, fara evenimente neplacute! :P

@garfield: lasa omul sa intrebe, e bine sa stie cat de cat ca e ceva normal ce se intampla acolo; noroc ca primeste aici explicatii ca altfel inrosea liniile telefonice ale service-ului.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

la 120km/h am o mica banuiala ca e mai silentios motorul diesel :D

bin ar fi ....dar am mers cu o2si cu 5 si cu 6 trepte ..si nici una nu mi s-a parut mai silent nici macar cu a 6-a la 120 .... :D (era clar zgomotu de diesel)

Modificat de dogaruflorin
Link către comentariu

merci pt informatii si o sa incerc ce mi-ai spus legat de climatizare. nu m-am gandit pana acum la asta. Mi s-a parut ciudat ca se facea si mai frig in masina, mai ales cand si afara era mai frig.

Masina mea este fabricatie noiembrie 2007. Stiau si cei de la service de probleme cu usile pe spate si de aceea erau destul de mirati sa auda de acelasi lucru, dar pe fata. Adevarul este ca dupa ce au mai reglat ei usile, se inchid mult mai usor. Inainte trebuia sa trantesc usa mai tare. Daca o inchidema cum credeam eu ca ar trebui ca putere , de multe ori nu se inchidea de tot. Dupa reglaj a disparut chetia asta. Ma gandesc sa nu fi fost si din cauza de chedere prea noi.

Oricum la prima iesire in afara orasului o sa incerc sa inchid ventilatia de tot, sa vad daca se mai aude ceva.

In ceea ce priveste nivelul de zgomot, mie mi se pare ca se aude mult mai deranjant motorul din interior, decat daca asculti masina de afara.

eu am problema asta doar la usa soferului (se inchide mai greu)....si p-acolo se aude si vantu de fapt ...mai exact de undeva din partea de jos a usii (park ar fi dacie) ...nici nu vreau sa ma gandesc cum or regla-o aia la service :D

ps: a mea e fabricatie octombrie ...deci p-aproape de a ta ....

Link către comentariu

@garfield: lasa omul sa intrebe, e bine sa stie cat de cat ca e ceva normal ce se intampla acolo; noroc ca primeste aici explicatii ca altfel inrosea liniile telefonice ale service-ului.

...daca am gresit cu ceva,scuze!

Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic
  • vdragos unlocked şi locked this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!