Jump to content

Locul Tau De Parcare Platit La Primarie Este Ocupat ?


godoroja
 Share

Postare recomandată

Ai pus punctul pe I. nici nu are sens sa mai zic nimic, doar ca, in ziua de azi am uitat sa mai fim oameni. La asta se reduce totul.....exact asa cum zici, sa am vreo urgenta (vb aici de probleme medicale, necazuri, etc) si sa imi gasesc masina blocata de un "proprietar" de loc de parcare. Jur ca trec cu masina mea, prin a lui...Si eu sunt proprietar de loc de parcare. Daca gasesc locul meu ocupat (de mai intampla din cand in cand) , las masina mea jos si cu nr de tel in parbriz, poate da macar un beep cand pleaca. Daca ocup vreun loc, las nr de telefon in parbriz.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil pentru ca ti se ocupa doar din cand in cand. Daca ti s-ar ocupa zilnic, si de mai multe ori in aceeasi zi, probabil ai avea alta atitudine. N-ai de unde sa stii cat de plin de scuze de genul: "n-am stat decat 5 minute" sau "acum 1 minut am venit", era paharul omului care a spus: "bine dar sa nu se mai repete".

Modificat de Inginerul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand o sa se inteleaga faptul ca atunci cand se plateste la primarie taxa de parcare, NU SE CUMPARA PAMANTUL respectiv...atunci lucrurile se vor mai rezolva.

Pe mine nu ma deranjeaza ca pe "locul meu" mai gasesc cate o masina parcata...si asta de regula ziua, pana in ora 18.00-19.00.

Sunt oameni ce vin in vizita sau cu alte treburi si n-au unde parca...e normal.

cand sunt plecat de la ora 07:00 pana la 17:00 la serviciu sa faca bors, sa parcheze cine vrea si cat vrea pe locul meu :icon_thumright:

dar cand vin si eu acasa la ora 5, imi vreau locul de parcare, nu ma intereseaza ca ai venit de 10 secunde sau ca ii cari bagaje vecinului de la 5

ca eu nu ocup locul altora si nici nu trag pe unde apuc ca apoi sa pandesc cand pleaca individul si iar sa fac manevre sa mut masina

eu le zic clar.. uite colo semnu care zice ca e parcare de resedinta si se amendeaza cu 50 lei conform HCL nu stiu care..

unii pleaca, altii cu numere de bucuresti au tupeul sa zica "si ce, numai seara e valabila parcarea, de la 8 dimineata pana la 8 seara e parcare publica"

nu nenea, in piatra-neamt parcarea rezidentiala e 24/24 a celui care plateste, daca vrei sunam acum sa te lamuresti, dar platesti 50 lei, ca ei vin si iti blocheaza roata :D

si asa s-au scumpit anul asta... a ajuns sa coste 220 lei un loc de parcare rezidential.

P.S. la noi se marcheaza locul de parcare... sunt trasate si pe fiecare loc scrie numarul de inmatriculare, si deci teoretic bucatica aia de pamant e a mea, ca am platit :D

la altii probabil se plateste taxa aceea anuala si parcarea e la libera alegere.

Modificat de alios
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inginerul, ai dreptate, dar asta nu inseamna sa ne omoram unii pe altii, pentru locul de parcare. Toti (sau cei mai multi dintre noi) avem acasa pe cineva care ne asteapta - aveam pe cineva care a decedat, de la o altercatie pe o trecere de pietoni.....si-a luat un levier in cap, de la un sofer nemultumit de ritmul acestuia de a merge pe trecerea de pietoni. Eu despre asta vorbeam, nu de replica...sa nu se mai intample

Cel putin, in cartierele marginase ale Bucurestiului e aproape imposibil sa nu parchezi pe locul cuiva, cateva minute....dar lasa un nr de telefon in geam. Acum, depinde de cat de mare e mandria in fiecare..

soila, nu stigmatiza numai orasul nostru....am vazut melteni pe toate meleagurile patriei noastre.

Pana la urma, totul tine de educatie sau lipsa acesteia, iar cuvintele frumoase si gratitudinea nu isi gasesc ecou, in comportamentul celor mai multi soferi autohtoni.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine in zona (C-ta Km.4-5) nu e asa tragic cu locurile de parcare, in sensul ca sunt cam 10% de inchiriat, restul la libera alegere si sunt destule(numai ca trebuie sa escaladezi bordurile). Am avut norocul sa iau un loc in chirie.

Problema este ca ziua in special vin si parcheaza pe locurile platite dar nu pe un loc ci pe doua odata. Si cu astia am o problema. Dupa ce ca sunt o gramada de locuri vacante la alegere se gasesc de parcheaza pe alea platite. Iti dai seama ce distractiv e cand vii acasa si gasesti cate unul ca asta si vrei sa parchezi pe locul tau in speranta ca pana a doua zi iesi din casa doar daca esti nevoit nu ca sa parchezi pe locul tau.

A fost odata unul care a lasat-o 3 zile, i-am lasat bilet. S-a scuzat ca era din Bucuresti. Si?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu stigmatiza numai orasul nostru....am vazut melteni pe toate meleagurile patriei noastre.

Pana la urma, totul tine de educatie sau lipsa acesteia, iar cuvintele frumoase si gratitudinea nu isi gasesc ecou, in comportamentul celor mai multi soferi autohtoni.

nu am zis nimic de bucuresteni, pentru ca oricum stim cu totii ca toate masinile de leasing au numere de bucuresti, si deci probabil era un meltean de al nostru :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

soila....glumeam :)) . Oricum, suntem foarte iubiti, in restul tarii...dar nu suntem toti aceeasi apa...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnu' Inginer, omul abia venise de unde venise. Nu stiu si nici nu ma intereseaza cate scuze de genul acela o fi primit in ziua aia, din moment ce eu i-am vorbit respectuos, mi-am cerut scuze si mi-am recunoscut greseala, si din moment ce el abia inchisese masina, deci nu l-am facut sa iasa din casa special pentru mine, m-as fi asteptat la ceva mai dragut decat o replica de genul asta pe care daca eram indiferent sau daca aveam o zi mai proasta ar fi platit-o cu varf si indesat.

Adica ce? m-a vazut mai tinerel, m-a vazut si cu numere de Giurgiu in Bucuresti si ce-a crezut? mi se pare o prostie sa judeci omul dupa judetul in care are resedinta. Si cea mai mare nesimtire este aceasta pe care am expus-o mai sus. Din moment ce un om te respecta, respecta-l frate si tu! Oricum, de-atunci m-am invatat minte cu locurile alea de pe-acolo, pentru ca se mai gaseste vreunul d-asta si tot eu imi fac probleme. Asta e problema in ziua de astazi, si o spun eu care am abia 20 de ani: nu mai stim sa ne respectam in niciun fel. Nici pe strada, nici in trafic, nicaieri! Probabil ca e asa cum zicea un nene paznic de la o ambasada: a luat-o lumea razna din cauza banilor! Si daca inveti...degeaba inveti! ca trebuie sa te duci in alte tari ca sa fii apreciat financiar si ca persoana asa cum meriti...De vina nu e Basescu sau Boc pentru asta! De vina sunt nesimtitii care au cumparat si cei care au luat bani ca sa-i voteze!

Si de vina suntem noi, pentru ca vedem toata ziua numai exemple negative in media si credem ca e normal sa te porti asa! Ei bine, nu este!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... daca eram indiferent sau daca aveam o zi mai proasta ar fi platit-o cu varf si indesat....

Alooo! Ce-nseamna asta?? Vendetele personale pastrati-le pentru voi! Soso, atentie la exprimare pe viitor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intr-adevar Soso, nu este normal, dar la fel de anormal este sa ocupi locul cuiva care a facut un efort material pe criza asta sa-l plateasca doar ca sa vina acasa obosit de la servici si sa stie ca are unde sa-si parcheze masina. Nu stiu cum este in Bucuresti, dar la fel ca si la Piatra Neamt, in Brasov, parcela aia de asfalt pe care am inchiriat-o este a mea cu chirie 24/24 si 7/7 si NU mai tolerez demult replici de genul "am stat doar 5 minute", "revin in 5 minute". Vizavi de parcarea noastra de resedinta un complex comercial care are o ditamai parcarea unde anul trecut s-a desfasurat vwfest si in care incap aproximativ 300 de autoturisme, iar 5 minute de stationare costa 20 de bani, in consecinta nu tolerez si nu raspund respectuos celor care-mi blocheaza locul de parcare pentru ca de ocupat nu au cum pentru ca am montat blocaj incuiat cu lacat. A fost nevoie ca eu si vecinii mei sa chemam de cateva ori masina de ridicat pentru ca unii chiar isi facusera un obicei din asta, si culmea, chiar unii cu masini a caror valoare depaseste bine 10.000 de euro. Pe de alta parte nu pot sa spun ca reactionez urat celor pe care ii gasesc totusi in masina asteptand, ma dau jos si ii rog sa mute masina ca sa pot parca sau celor care intr-adevar revin dupa 5 minute, dar 99% au alta masura a timpului si nu stiu cum se face ca daca-i cronometrezi de fapt sunt 60-100 de minute in care ei au stationat acolo.

Repet, nu stiu care a fost situatia de fapt in cazul tau si iti acord sa zicem dreptate intr-o oarecare masura dar repet, daca astfel de cazuri in care se ocupa locuri de parcare platite ar fi izolate si foarte rare, probabil n-am mai reactiona atat de vehement, dar cum nesimtirea si lipsa de respect a unora este in crestere, mi se pare normal ca intoleranta fata de astfel de atitudini si actiuni sa fie direct proportionala.

Modificat de Inginerul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De atatea luni pe forummm si de abia acum am descoperit topicul asta. Vreau sa va spun ca am tot auzit ca ziua este al tuturor, ca doar incepand cu seara e al tau... chiar daca platesti ca prostul taxa pe an la primarie.

Asa ca de fiecare data cand plec, ridic "maciulia". Multi au intrat in ea, au indoit-o, zgariat-o, dar rezista bine...trebuie doar s-o revopsesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Laur, depinde de la primarie la primarie... mai exact de ce anume zice in HCL aia prin care ai inchiriat locul. Aci in BV ai dreptul la loc 24/24; in Bucuresti din ce-am auzit pe la stiri s-a modificat si poti beneficia de el doar dupa 17.00.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In Bucuresti e 24/24 si 7/7, cel putin in sectorul 2, asa e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... mai exact de ce anume zice in HCL aia prin care ai inchiriat locul..

Nu inteleg intrebarea... HCL??????

aaaaaaa .... hotararea de consiliu local.... probabil. Eu zic din ce am auzit pe la vecini, prieteni, cunostinte... nu m-am interesat personal. Oricum nu ma intereseaza. De aia il platesc ca sa am locul rezervat, si de aia il ridic chiar daca plec pentru cateva minute doar. Pentru ca nu mai are rost sa spunem , sa caracterizam soferii romani....

Modificat de laur_vd
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poate asta te ajuta HCL - Hotarare de Consiliu Local

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Blitz: nu as porni niciodata eu vreun scandal atunci cand ma stiu vinovat! Mi se pare foarte normal ca omul sa se agite pentru ca i-am ocupat proprietatea. Dar, asa cum zicea si colegul Florin, daca parcasem acolo ca sa iau pe cineva care e in stare grava? Mai ales ca eu de cate ori am ocupat un asemenea loc, am lasat masina pe avarii si cu pozitiile aprinse, mi se pare cea mai buna modalitate de a-i arata omului in caz ca ajunge, ca eu n-am de gand sa stau prea mult acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hei, n-ai inteles nimic. Afirmatia de mai sus nu isi are locul. Nu poti tu cere socoteala cuiva, te poti adresa politiei sau altor institutii competente.

Ce dracu, chiar nu intelegem?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intamplarea mea legata de asa zisul loc de parcare al unui vecin.

Loc de parcare vara-iarna(amenajat de el fara a plati vreo taxa la primarie). Zic pe perioada vara-iarna deoarece locul de parcare e amplasat sub un nuc, astfel ca toamna nu parcheaza acolo pentru ca-i cad nucile(si frunzele) pe masina, primavara e deranjat de polen. Asa ca in perioadele care-i cauzeaza lui neplaceri el parcheaza unde are chef, locul lui de parcare ramanand gol(daca cineva are tupeul sa i-l ocupe are el grija sa-l linisteasca blocandu-i iesirea cu masina lui).

Evident s-a intamplat odata sa vin seara si sa nu mai gasesc loc de parcare, asa ca "l-am luat" pe al lui.

Normal, omul mi-a blocat iesirea, iar a doua zi am avut de infruntat gargara cu vechimea lui in bloc si alte povesti nemuritoare.

La aproximativ doua luni dupa acest incident tipul s-a trezit cu o scrumiera pe capota, eu l-am intrebat ce a patit(ca un vecin bun ce ma gasesc) iar raspunsul a venit dupa vreo cateva zile...citatie de la politie(nu eram singurul cu care avusese conflicte legate de locul de parcare, dar m-a preferat se pare pe mine). Asa ca "am dat cu subsemnatul" , suspectat fiind ca eu as fi autorul daunelor provocate de respectiva scrumiera.

Normal ca n-aveam nici o vina dar am ramas cu timpul pierdut cu vizita la politie.

Si eu am avut parte de parcari in spatele meu, astfel incat imi era imposibil sa plec, tipul venea dupa o ora si-mi explica ca a stat doar cinci minute.

Cred ca e o chestiune de bun simt sa incerci sa eviti astfel de situatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intamplare amuzanta vis-a-vis de chestia cu locurile de parcare :

Am un loc de parcare la birou (platit).

Vin dimineata la birou, la ora 8:00 si cand sa parchez vine un tip cu un Nissan si parcheaza pe locul meu de parcare chiar in fata mea.Parchez in spatele lui, il astept sa coboare din masina si ii spun : "buna dimineata, nu va suparati, dar acest loc este al meu, platit la primarie. eu am biroul in aceasta cladire, la etajul doi si nu pot lasa masina in strada pentru ca mi-o ridica (e vorba de bulevardul buzesti). scoateti dvs masina, lasati-ma sa parchez pe locul meu si daca nu stati mult si aveti treaba aici parcati in spatele meu" (pe un ton foarte foarte ok, chiar nu aveam chef sa ma enervez de dimineata)

Care credeti ca a fost reactia ? Ei bine am primit un mare pumn in fata (la propriu) pentru atitudinea mea , urmat de celebra replica : "S**i P**A cu locul tau de parcare" . Nu m-am mai putut abtine si l-am batut pana s-a suit in masina si a plecat. Am regretat dupa, as fi putut merge la politie, aveam si martori dar in momentul ala nu m-am mai putut calma...

Asta e una din peripetiile cu locul de parcare :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Laur, depinde de la primarie la primarie... mai exact de ce anume zice in HCL aia prin care ai inchiriat locul. Aci in BV ai dreptul la loc 24/24; in Bucuresti din ce-am auzit pe la stiri s-a modificat si poti beneficia de el doar dupa 17.00.

nu s-a modificat e toata ziua, dar nu e firesc. cum ar fi ca toate masinile ce pleaca dimineata spre alt loc, sa nu poata parca ca e aceeasi situatie? ar fi un haos general.

50ryn: eu ma asptetam sa il bati de sa nu se mai miste, nu sa se mai poata sui inapoi in masina? pai ce bataie e aia? :)

gluma-gluma, dar e riscant ce ai facut tu, chit ca e din vina lui. deranjanta e lipsa asta de bun simt la romani. ce mare greutate era sa zica: da, imediat. macar de frica ca tu sa nu ii tragi o cheie sau mai stiu eu ce. adica sa nu se riste.

Eu am placuta facuta de mine in care pun nr de telefon si scuzele de rigoare si le zic ca apar imediat daca dau beep si ii rog sa nu ridice stergatoarele ca nu se poate si imi indoaie metalul. nu a fost cazul sa o folosesc pana acum (nu merg decat rar in oras cu masina), dar macar am zis sa am bun simt.

Modificat de mandelu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu pur si simplu vreau sa cred ca am dat peste cel mai nesimtit ever.Trebuie sa-i tratezi pe toti cu acelasi respect pe care-l astepti si tu.

Treaba cu placuta si numarul de telefon e valabila si la mine.

Cel mai mult ma distreaza ce a reusit sistemul asta sa faca din noi...am ajuns sa ne luam gatul pe strada unii la altii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

stiu ca este putin pe langa subiect insa totusi va intreb: ce se intampla cu locul de parcare platit la primarie daca proprietarul vinde apartamentul. Ma intereseaza acest lucru deoarece doresc sa cumpar un apartament si proprietarul mi-a zis ca ii pot prelua eu locul de parcare, insa nu stiu cum trebuie procedat in mod legal si daca e asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merge cu tine la primaria de sector si face o hartie in care scrie ca cedeaza locul de parcare pe care l-a avut in chirie pentru noul proprietar in speta tu. Tu anexezi copie

dupa certificatul de inmatriculare si buletin cu noua adresa si asta este tot. Fara sa ai buletin cu noua adresa in principiu nu se poate sa inchiriezi de la primaria de sector

pentru ca au prioritate locatarii din blocul respectiv. Cel putin asa este la Primaria Sector 3

O noapte buna

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai bine platesti in continuare pe numele lui. Nu verifica nimeni daca el mai sta acolo sau nu. Dupa ce-ti schimbi CI si implicit adresa, poti face demersurile necesare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La ce citesc pe-aici, incep sa-mi dau seama ce norocos sunt ca am in fata blocului o parcare subterana - dau un ban dar stiu ca locul meu e locul meu. Nu ca cele de la primarie... unde dai o suma de nimic ca sa... nimic. Mai bine ar creste taxa si ar lasa posibilitatea fiecaruia sa-si blocheze locul (fapt care acum e interzis) daca tot vor sa aloce locuri de parcare...

Din cauza asta nu iti vad masina niciodata cand vin la bunica :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!