Jump to content

turbo sau simeringurile de supape


sebastian
 Share

Postare recomandată

Salutare oameni buni!

Sint incepator atit in utilizarea forumului cit si in motoarele vw.asa ca imi cer scuze anticipat.Am un vw passat1.8 T din1998 cu cca100000km la bord.Problema este ca in ultimul timp cam scoate fum (alb albastrui)mai ales in urban si la turatii scazute si a inceput sa consume ulei(peste1l la1000km)La analiza gazelor mi-au spus ca totul este ok cu exceptia unor hidrocarburi(sau cam asa ceva)care sunt foarte crescute atit la relanti cat si in turatie si cauza ar fi fie turbo fie simeringurile de supapa.Turbina este modificata de proprietarul anterior in sensul ca are o parte de la tdiesel , racirea cu apa a fost suspendata si s-au facut ceva adaptari la conductele de ungere(pe la cea dinspate pierde ulei.Motorul merge bine si are putere iar la drum intins nu scoate fum.Ce ma sfatuiti?Sa schimb sau sa repar turbina sau sa schimb simeringurile de supapa?Va multumesc pt rabdare si ajutor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare si tie si bun venit pe forum!

Mi-am permis sa-ti editez putin post-ul (adica din "semeringuri" am modificat in "simeringuri" - asa, pt. odihna ochilor mei :( )

La subiect acum: nu prea stiu ce sa spun despre turbina, dar stiu sigur ca simeringurile de supapa uzate sunt o cauza posibila pentru consumul mare de ulei. Ca atare, mai ales daca esti in preajma schimbului de curea de distributie te sfatuiesc sa le schimbi, profitand de ocazie si schimband si cureaua (ca sa ajungi la simeringuri trebuie date axele cu came jos => oricum se demonteaza cureaua de distributie).

Cat despre turbo, ti-au si explicat care ar fi fenomenul prin care ar duce la aparitia fumului si a consumului de ulei? Bine, spui ca pierde ulei asa ca poate ti-ai dat raspunsul singur, dar pierderea cu pricina n-ar explica fumul alb - cei de la service ti-au dat si vreo explicatie sau doar au "postulat" diagnosticul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze pt eroarea gramaticala,sunt profan in termeni tehnici.Cei de la service mi-au spus ca s-a improvizat ceva la turbina dar nu pareau prea siguri de ei si m-au sfatuit initial sa incerc sa folosesc un ulei mai putin fluid;acum folossc Aral s0w40.Daca turbina a fost "aranjata" cu suspendarea racirii cu apa nu exista probabilitatea uzurii premature si a consumului de ulei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Primul pas este sa revii la o turbina originala, aceste modificari nu duc la nimic bun.Nu are rost sa te ocupi de motor atata timp cat la turbina ai improvizatii.La 100.000 km nu prea se uzeaza simerungurile de supapa.

Daca ai nevoie de turbina da si tu un pm.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar nu stiu ce s-a facut la turbina ta, insa mitul cu "uleiul mai putin subtire" este o tampenie. In schimb ai putea trece pe 5w40 din ratiuni financiare, dat fiind consumul mare. NU te apuca sa bagi ulei mineral intr-un motor turbo :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc tuturor pt sfaturi.Stiu ca motoarele de1.8 t sunt de trei tipuri: aeb cum este al meu,atw si aug in functie de data fabricatiei si anumite caracteristici tehnice.Stie cineva ce tip(k03sau k04)si ce serie ar trebui sa aiba turbina originala? Cei de la reprezentanta au refuzat sa -mi spuna...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai stai putin, tu ce cod de motor ai? (e scris pe talon si pe o eticheta lipita pe capacul curelei de distributie)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Motoarele 1.8T sunt de mult mai multe tipuri. Pe Passat nu stiu exact care au fost puse, dar parca au fost numai cele de 150cp.

AEB K03 Turbocharger

058 145 703 L

Vezi 1.8T FAQ pe vwvortex.com -> codul pt turbina e luat de aici

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!