Jump to content

Revizie Corecta ?


georges
 Share

Postare recomandată

Buna ,

Am facut acum cateva zile revizie la ibiza.

Am cerut filtre Mann , am inteles ca sunt cele mai bune , ulei Mobil 10w40 , am schimbat si bujiile(tot bosch) pentru ca masina nu avea 60 de mii in 4 ani.

Problema e ca am asistat la montaj : s-a dat drumul la ulei iar persoana care s-a ocupat de revizie avea ceva ulei pe manusi cand a montat filtrul de aer (cel putin). Asa ca filtrul de aer nou nout a luat niste urme de ulei din start .... Am vorbit cu un coleg de-al lui cu care ma cunoasteam si mi-a spus ca nu e nici o problema. Asa sa fie ? Sau sa merg in alta parte sa verific , eventual sa schimb ... Nu as vrea sa am probleme ulterioare cu masina numai ca a fost cineva neatent ....

Trebuia verificat uleiul din cutia de viteze si apa din baterie... dar s-a uitat de operatiunile astea. de asemeni , am vrut sa schimb si lichidul de frana (are 4 ani masina si se face operatiunea din 2 in 2 ani) , dar nu aveau aparatura necesara ... asta inseamna ca trebuie sa mai merg si in alta parte pentru el... La ambreiaj mai trebuia verificat nivelul lichidului , nici asta nu a intrat in calcul....

Am service plan-ul original romanesc la ea(care nu a mai apucat sa fie completat...) dar se pare ca nu prea sunt respectate / cunoscute toate etapele unei revizii complete si corecte ....

Cu filtrul de aer ce fac ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

chit ca mecanicul nu a procedat corect, nu are rost sa-ti faci giji vis-a-vis de filtrul de aer. sunt anumite marci de masini, chiar si dintre cele noi, care folosesc element filtrant imbibat in ulei. Teoretic un filtru imbibat in ulei ar trebui sa filtreze mult mai bine, retinand particule de praf pe care cele uscate le retin mai greu. Deaceea o pata de ulei pe filtrul tau nu poate face ravagii....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cat de murdar e filtrul de aer? Daca sunt 2-3 picaturi imbibate sau o urma nu sunt probleme. Daca costul reviziei includea si acele operatiuni acestea trebuiau efectuate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mi-am mai luat o piatra de pe inima ... merci.

nu e foarte imbibat , sunt cateva urme vizibile , nu o cantitate apreciabila.

costul reviziei nu includea acele operatii in schimb intre timp m-am informat temeinic si trebuie realizate/verificate.

schimbul de lichid de frana la mine e obligatoriu , am studiat serviceplan-ul si nu a fost facut nicioada in 4 ani .... de asemeni verificarea placutelor de frana.

mai trebuie completat cu ulei in cutia de viteze si verificat nivelul lichidului la servodirectie.

as fi preferat sa le fac toate odata si sa-mi iau de o grija.

bine ca e totul ok .. inca un ibizar care doarme linistit la noapte ... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am mai fost odata in service si s-au verificat nivelele lichidelor , totul e ok.

Cica la cutie nu completezi cu ulei decat atunci cand faci o schimbare de piese. Uleiul ar fi pe viatza .. sa speram.

Am programat-o in alt service (sandra-iasi) sa-i schimb lichidul de frana. M-am uitat in cartea service si nu a fost schimbat nicioadata in 4 ani.

cititi acest articol pentru a va evalua necesitatea unui schimb de ulei de frana :

http://www.automarket.ro/stiri/franele-care-ucid-1154.html

Intr-o sapatamana revin cu detalii despre revizia de 4 ani / 27.800 km.

Pe curand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este adevarat, lichidul (nu uleiul :blink:) de frana trebuie schimbat din doi in doi ani. La fostul loc de munca, un Clio Symbol a ramas fara frane si a avut accident, si din intamplare l-am intrebat pe sofer daca a schimbat vreodata lichidul de frana si mi-a zis ca "ce, asta trebuie schimbat vreodata?" Mai grav, cica i-ar fi recomandat din service sa nu-l schimbe ca "n-are rost"... :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acea exprimare ca uleiul de transmisie e "pe viata" se refera la viata estimata a masini adica 8 ani!!! Parerea mea e ca ar fi bine sa fie schimbat dupa rodaj (la 10-15000km) si apoi la 5-6ani. Practic lichidul de frina ar trebui schimbat dupa o verificare densimetrica (cind se constata ca a acumulat apa peste un anumit nivel) dar ce ateliere au asa ceva? Placutele de frina nu se schimba la "termen" ci in functie de gradul de uzura.

Modificat de Reed
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!