Jump to content

Amortizoare

Florin M.
 Share

Postare recomandată

Nu cred ca apuca sa se incinga, mai ales ca tija aia e gandita sa se miste tot timpul, nu?

In alta ordine de idei, am luat niste amortizoare pe Optimal pentru fata, fiind la oferta, deh, nu mai lungesc vorba. M-au tinut fix 2 saptamani :))

Acum astept sa ma hotarasc daca iau KYB sau Bilstein de la cei cu garantia. Voi ce ma sfatuiti? As vrea sa fie putin mai tari amortizoarele. Domnul Cosmin, astept :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Optimal? Acum fac si amortizoare?  :lol:

Iti recomand cu toata caldura Bilstein.

Relugeo... n-are nimic. La masinile cu motor transversal, tija se roteste tot timpul in amortizor.

Link către comentariu

Domn' Cosmin, mi-o merit :D

Faza e ca erau la promotie, oare de ce? :)) Acum nici nu mai sunt in oferta la Unix, cele de pe codul meu.

Bilstein o sa fie, mersi!

Am vazut pe o cutie de amortizoare Monroe ca scria 30.000 km, destul de maricel. Oare atat sunt garantate sau atat sunt gandite sa tina?

Link către comentariu

Eu si de Monroe stiu lucruri bune, dar cum in ultimul timp toti au scazut calitatea, probabil atata le-o fi garantia.

Bilstein a montat un prieten deja de vreo 2 ani, a facut acum testul de amortizoare si au iesit pe la 85%, cat aveau si noi.

Link către comentariu

Cand m-am dus sa cumpar amotizoarele eram hotarat sa iau Kyb dar cel care se ocupa de comenzi mia recomandat sachs ca ar fi mai putin rigide si s-ar apropia mai mult de OEM. Nu stiu daca am voie sa dau numele firmei de unde am dat comanda si am cumparat piesele dar cel de la comenzi a fost un bun sfatuitor cumparand mai multe(2brate stanga fata sus,2 capete de bara,discuri fata+spate si placute). Apropo de amortizoare am prieten care este pe bascula si spunandu-i ce mi-am cumparat a sp ca la ei pe bascule au tot sachs si sunt bune il tin cam 2 ani asa ca....... stim cu totii cum circula de incarcati si pe unde le baga. Pe spate am montat ieri discurile si amortizoarele iar la denivelari parca pluteste,sa vedem pe viitor. Apropo si de tija de la amortizor inteleg ce sp tu ca se misca dar are mai mult o miscare longitudinala si nu de rotatie intrucat la Passat amortizorul sta cam fix, de aceea flansele nu au rulment, dar gandeste-te ca atunci cand strange piulita se invarte destul de repede tija amortizorului si voba aia intervine o frecare destul de mare la viteza aia. Inca astept un raspuns.Multumesc

Pt Cosmin. Deci poate sa monteze amortizoarele cu pistolul pneumatic sa inteleg ca nu este nici-o problema?Multumesc

Link către comentariu

Ce spun eu si ce intelegi tu. Da, la Passat B5, B5.5 asa e. Dar gandeste-te ca nu e singura masina din Univers. ;)

Ia vezi la Passat B6, B7, Golf, Bora, etc... Amortizorul se invarte, tija ramane fixa.

Link către comentariu

Pai tocmai asta este problema ca din cate am vazut eu la mine amortizorul nu se invarte si nici tija sunt cam fixe iar miscarea oe care o are este una lungitudinala

Modificat de relugeo
Link către comentariu

Aloooo!

LA tine, da. Dar la alte modele NU. Deci amortizorul e construit sa reziste la rotiri ale tijei. In concluzie nu i s-a intamplat nimic cand l-au invartit.

Link către comentariu

ok Cosmin inteleg ca nu este nici-o probema daca il monteaza cu pistolul pneumatic si tija se invarte,iti multumesc pt ca m-ai lamurit. O zi buna

Link către comentariu

DA, e ok. Acum... nu tre' sa dea in prostie cu pistolul in gol, dar daca mai scapa si se invarte tija nu se intampla nimic.

Link către comentariu

o nelamirire am...am mers cu un vecin in dreapta fata..masina in cauza audi  a4 2003 breck benzinar 140 hp...trecea peste aceleasi gropi peste care trec si eu si nici nu le simteam...abia abia...

am schimbat bratele fata tot kitul, si luand aceleasi gropi se simte o imbunatatire extraordinar de mica fata de cum se simtea anterior, insa nici pe departe aceeasi senzatie ca in audi..

trancane prea tare si ma scoate din sarite...daca mai fac un efort, un alt efort cu maretul passat, si imi pun si arcuri si amortizoare fata, imi poate garanta careva ca atunci cand voi lua gropile respective, se vor simti la fel ca in audi???macar...??

p.s... un mecanic a zis ca amortizoarele is ok...insa stau ca prostu si deduc ca atunci cand iau un transeu de 10 cm si imi tremura toata masina, ceva la suspensie e gata...

e posibil sa fie doar arcurile?

Modificat de FanBarcelona
Link către comentariu

Arcuri + amortizoare.

Dar nu oricare. OEM si suspensie confort. Daca te-ai uita la codurile de culoare de pe arcurile vecinului, ar fi de ajutor. Cred ca sunt cu verde si albastru.

Link către comentariu

Fan Barcelona-Dupa parerea mea cred ca sunt flansele la amortizoare. La mine inainte sa demontez sa schimb amortizoarele treceam peste gropi si nu trancanea,dar odata desfacute si constatat ca sunt duse am hotarat sa montez inapoi pana iau unele noi, ieri am fost pana la Mihailesti un drum destul de bun zic eu,cum treceam si peste cea mai mica denivelare trancanea de ma scotea din sarite.Asa ca mai bine incearca sa schimbi mai intai flansele, sunt ieftine iar amrtizoarele daca nu sunt scurse nu le schimba, cat despre arcuri mai ales pe fata le ti pana cedeaza unul si se rupe. ce este OEM pe masina lasa asa.Bafta

Link către comentariu

Sunt mai multe echipari pe OEM. Depinde ce tip de arcuri ai.

Vecinul cu A4 are suspensie confort, ceea ce inseamna arcuri cu o alta constanta elastica. Ale lui probabil sunt mai dure.

Link către comentariu

relugeo..

cea mai mica gropita o simt si imi mai cedeaza o doaga...imposibil de suportat..trancane de zici ca se rupe...de ex..am bagat mana intro canalizare lasata mai jos decat nivelul strazii cu vro 10-14 cm...viteza undeva 40-50 km/h...zici ca se rupe bordul, cel putin in partea dreapta, loveste exact la nivelul torpedoului...am zis ca sunt bratele...am schimbat tot, capul de planetara, bielete dir...ma enervez si fac un efort si schimb si arcuri + amortizoare...insa imi e teama sa nu le schimb degeaba...cineva zicea ca amortizoarele sunt ok...nu sunt scurse...

nu vreau sa mai fac aceeasi greseala ca la kit directie, doar bratele de sus erau duse si am schimbat tot...

cosmin

merg in seara asta si analizez problema la vecinul meu la audi...apoi o sa caut  la mn codul de pe amortizoare..aflu eu pe unde se gaseste...

apoi revin pt o parere..., pana si fordul prietenului meu care are praf bieleta dir dreapta merge mai frum decat passatul meu, si MOR de draci...

p.s.ce treaba au flansele cu trancaneala???nu fac legatura...

Link către comentariu

100% amortizoare. Aceeasi senzatie o simteam si eu inainte. Imi venea sa o duc la rabla. Schimba-le si o sa ai liniste in masina.

Link către comentariu

E mai complexa treaba. Pot fi multe piese. Eu sunt trecut prin astea, cu ambele masini am avut probleme cu suspensia.

Daca ai uzura la unele elemente, acestea iti vor amplifica senzatia de bataie.

Amortizoarele daca sunt uzate, de asemenea iti amplifica zdranganelile. Dar de asemenea si arcurile mai dure provoaca senzatia asta.

Acum depinde daca in trecut masina ta mergea ca si acum a vecinului cu A4, sau tot asa e de cand o ai.

Coduri pe arcuri n-o sa gasesti. Doar cod de culori, undeva pe o spira.

Link către comentariu

Presiunea din roti cum este? Anvelopele sunt la fel la ambele masini?

Link către comentariu

au venit si pozele de la amortizoarele si arcurile de la audi..cam asta am reusit sa scot...

sper sa elucidam misterul..

cat despre passat am gasit asa pe arc...prima culoare alba urmata de 3 de galben..

offtopic: kitul de directie a fost optimal... ;)

ps: presiunea in roti e ok...merg lunar la verificat..anvelopele de iarna 195/65/15 si vara 205/60/15..cand am mers cu audi avea de iarna exact ca ale mele...excludem si presiunea si marimea..

post-105026-0-40258300-1367264351_thumb.

post-105026-0-19592600-1367264364_thumb.

post-105026-0-70594200-1367264373_thumb.

Link către comentariu

Capete de bara, bielete de directie, caseta de directie, alte elemente pe acolo. 

Link către comentariu

szaszdaniel1988

Fan Barcelona - Am citi ultimele tale postari si tind si eu sa zic ca ar fi amortizoarele....dar cum a zis si Cosmin pot fi si arcurile daca ele sunt mai dure. Parerea mea este sa  mergi la un mecanic bun  care are si chef sa analizeze exact problema. 

Link către comentariu

Buna, Maine ma duc sa comand dar nu stiu ce, Sachs sau KYB ? Sau ce? Cupelele ce marca?

Care imi ofera mai mult confort ?

Link către comentariu

daniel1988..vreau sa schimb, insa vreau sa am confortul din audi al vecinului...asta e rostul postarilor mele...schimb tot, sa nu mai trancane in primul rand, si in al 2 lea rand acelasi confort...

Link către comentariu

szaszdaniel1988

Sper sa-ti si iasa ....  confortul din audi presupun ca te referi sa nu bata sa nu troncane la gropi .... sa se comporte cat mai natural , nu ?  

Link către comentariu

Arcurile tale ce coduri de culoare au?

Eu as lua din dezmembrari un set de arcuri cu acelasi cod de pe Audi. Merg si pe Passat, chiar daca sunt de Audi.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!