Jump to content

Amortizoare

Florin M.
 Share

Postare recomandată

flansa e 60 ron

manopera e 20 ron (in Cluj)

zgomotul a disparut (fiind amortizoarele mai tari, o forteaza si daca are putin joc incepe sa bata

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu ca ma repet. :D

Recomand calduros, sa schimbati si flansele de amortizor.

Ca amortizoare de preferat KYB, sau Bilstein. Restul e cancan... :D

Modificat de Troy
Link către comentariu

• 2 months later...

Am si eu o intrebare.Cand trec prin gropite repetate(gen drum decopertat) se aud troncaneli pe fata dreapta de zic ca-mi ramane roata acolo. Am fost azi la mecanic, a tras de roti, de brate, a bagat levierul pe acolo, n-are nimic si mi-a zis ca e de la amortizor. Poate sa se auda asa ceva? Mentionez ca nu se aud decat daca trec cu viteza mica prin ele.

Link către comentariu

La care medic, la cel Veterinar ai fost?

Amortizorul troncane cand este dusa flansa de amortizor sau bucsa in capatul de jos al amortizorului. O flansa de amortizor schimbi cam o data in viata unei masini, bucsa din amortizor sa se duca este chiar o raritate. Flansa de amortizor bate cand treci peste denivelari mai mari.

Problema trebuie sa fie la careva dintre brate sau bieleta antiruliu.

Modificat de msanyix
Link către comentariu

Poate sa bata amortizorul in sine. Flansa bate cam rar, iar bucsa de jos niciodata.

Link către comentariu

• 3 months later...

legat de amortizoare am si eu o problema survenita dupa ce le-am schimbat, si daca ma poate ajuta cineva ii sunt recunoscator.Dupa cum spuneam le-am schimbat si de atunci am un zgomot jenant pe fata, precizez ca am facut testele care se pot face la diferite statii ITP si nu au gasit nimic.De mentionat faptul ca la imaginea alaturata sunt 3 suruburi cu care se prinde de croserie, a caror filet nu e intr-o stare prea buna, de aici si problema mea.daca ma poate cineva ajuta cu ceva date tehnice despre acea piesa(s-ar putea sa nu fie chiar cea mai buna imagine pt. ca dupa cate am inteles ar fi de la 4motion)

sorry revin cu imagineapost-61852-0-23243600-1291482888_thumb.j

Link către comentariu

• 1 month later...

E adevarat ca amortizoarele de pe spate se duc mai repede decat decat cele de pe fatza?

Modificat de Eto
Link către comentariu

Da.

Pe spate sunt mai sensibile, nefiind proiectate pentru incarcatura.

Link către comentariu

legat de amortizoare am si eu o problema survenita dupa ce le-am schimbat, si daca ma poate ajuta cineva ii sunt recunoscator.Dupa cum spuneam le-am schimbat si de atunci am un zgomot jenant pe fata, precizez ca am facut testele care se pot face la diferite statii ITP si nu au gasit nimic.De mentionat faptul ca la imaginea alaturata sunt 3 suruburi cu care se prinde de croserie, a caror filet nu e intr-o stare prea buna, de aici si problema mea.daca ma poate cineva ajuta cu ceva date tehnice despre acea piesa(s-ar putea sa nu fie chiar cea mai buna imagine pt. ca dupa cate am inteles ar fi de la 4motion)

sorry revin cu imagineapost-61852-0-23243600-1291482888_thumb.j

Si cam ce vrei sa-ti spunem despre acea bucata metalica?

Ca este suportul bratelor superioare pe care se prinde si amortizorul cu ansamblul lui care la randul lui se prinde de caroserie. Asta banuiesc ca stiai si tu. Ce altceva sa iti mai spunem?

Daca s-au dus filetele la cele 3 suruburi, ghinionul tau. Mergi la dezmembrari si iati alt suport.

Link către comentariu

• 1 month later...

Am fost la o verificare si mi-au zis cei de la reprezentanta ca imi curge un amortizor pe stanga spate. Pretul unuia e 190 lei si se schimba numa in perechi, adica 380 lei.

Mi-au zis ca mai revin dupa cateva zile, au sters acolo zona si sa vada cat de tare curge. Tin sa precizez ca mi-am facut testul de amortizoare acuma 3 saptamani si toate sunt pe la 75%.

Deci daca e sa schimb un amortizor trebuie neaparat sa le schimb in perechi?

Link către comentariu

75% inseamna ca sunt ca si duse. Da se schimba pereche. Atentie ce fel de amortizor iti achizitionezi. Sunt tot felul de facaciuni pe piata, chiar si Sachs, cat despre Monroe sa nu faci prostia sa le iei in calcul.

Link către comentariu

producator bun de amortizoare pare a fii KYB si Bilstein acuma nu stiu .. e doar o parere

Link către comentariu

@Borisake: LA 75% mi-au zis cei de la reprezentanta care mi-au facut testul de amortizoare ca sunt bune si ca se incadreaza in parametri normali. Mi-au dat in scris asta.

@adyi: Pai pretul mi l-au dat cei de la reprezentanta. Am sa intreb pe ce producator sunt.

Link către comentariu

Vlad, nu te stresa. Pana la 50-60% mai ai. Daca pui OEM, schimba-le. Daca nu, mai strange bani pana le poti lua din reprezentanta.

Link către comentariu

eu am facut testul saptamana trecuta si uite ce a iesit. 41 45 / 43 50

Cei de la reprezentanta (acolo am facut testul) au spus ca sunt bune si ca abea la 25% se schimba. A zis ca la masinile noi ies la 75% eficacitate mai mult nu au vazut nici ei. Mai e un coleg care a pus amortizoare noi si a iesit 60-65%. Eu oricum aveam deja comandate amortizoare Sachs + flanse amortizor + bucse bara stabilizatoare si o sa refac testul dupa montaj. Deocamdata sunt in portbagaj si nu simt vreo imbunatatire :))

post-9964-0-85382400-1298828999_thumb.jp

Link către comentariu

Eu le-am schimbat la 50-55% (pentru ca erau praf deja) cu altele noi care aveau tot pe la 55%.

Asadar... nu recomand aftermarket. Ori OEM, ori va distrati de banii aia.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Eu stiam ca la 75% devin nesigure, acum ce sa mai zic mai ales dupa hartia aratata de @abstrakt.

Link către comentariu

Cosmine ce ai pus ? Eu ce oferte am primit era Monroe cele mai ieftine (cred ca OEM tot Monroe sunt), dupa aceea Kyb, si Bilstein cu Sachs cam la acelasi pret. Am ales pana la urma Sachs..acuma sunt curios cum o sa le simt. Ale mele de pe masina nu bat, la drum se comporta bine dar au deja ani buni de cand sunt pe masina si se cam balansa masina ca o barcuta la viteza mica la treceri peste cale ferata de exemplu

Edit:

Borisake si eu stiam ca pe la 70% deja trebuie sa te gandesti sa le schimbi si am ramas surprins ca ale mele care au iesit 41, 43 mi-a spus ca nu trebuie schimbate. A zis cel ce a testat masina ca masinile noi ce vin au putin peste 70%, iar cei care vin la verificare de 15.000-20.000 rar ajung la 70. Acuma s-ar putea sa depinda si de modelul de stand de verificare. De exemplu acuma 2 ani la ITP erau 4 placi care se miscau cu o cursa destul de mare si cu o viteza mica si se balansa masina destul de tare. Standul de la reprezentanta vibra cu o frecventa foarte mare ca o masina de cusut si nu avea cursa lunga miscarea. Practic masina nici nu se misca.

Modificat de abstrakt
Link către comentariu

Vlad, nu te stresa. Pana la 50-60% mai ai. Daca pui OEM, schimba-le. Daca nu, mai strange bani pana le poti lua din reprezentanta.

Pai mie preturile mi le-au dat cei de la reprezentanta skoda :). Eu sincer inca nu le-as cumpara, ei zic ca unul dintre ele curge. Poate curge asa de nu stiu cat timp si numa acuma au vazut. As vrea sa vad si eu cu ochii mei treaba asta.

Link către comentariu

Abstrakt, uite aici explicasem ce am pus acum.

Mare atentie sa nu fie turcesti. De fapt le vei simti...

Link către comentariu

care e procedura corecta de montare ca am auzit mai multe versiuni. Ele acuma nu sunt amorsate si sunt foarte moi. Se monteaza asa pe masina suspendata si dupa aceea se lasa jos sau se amorseaza manual inainte?

Link către comentariu

Nu conteaza. Oricum se amorseaza ele in cateva curse.

Link către comentariu

daca va respectati masina montati pe ea numai amortizoare SACHS si KYB(MAYABA)MAI SUNT SI GABRIEL dar cu astea e mai greu costa mult si au o gama mica de masini pt care se fac,si EIBACH care echipeaza cu preponderenta masini sport. ;) Nu conteaza cum se monteaza oricum arcul il tine tensionat,de regula cele pe ulei incep sa lucreze dupa cativa km,cele pe gaz incep sa lucreze din cutie inainte de a fi montate :lol: ,si cele bitubulare combinatie gaz ulei tot asa inainte de a fi montate

KAYABA..SCUZE

Link către comentariu

Amortizoarele sunt Sachs Super Touring made in Germany :P

In rest flansele de amortizor fata / spate Lemforder, Bucse bara stabilizatoare Lemforder si Kit protectie si pufer Monroe.

Poze cu jucariile..deocamdata e prea frig pt montaj :P

post-9964-0-53017500-1298905155_thumb.jp

post-9964-0-58234400-1298905162_thumb.jp

post-9964-0-40598700-1298905170_thumb.jp

post-9964-0-72665800-1298905177_thumb.jp

post-9964-0-20285700-1298905185_thumb.jp

post-9964-0-61887800-1298905193_thumb.jp

Link către comentariu

Nu vreau sa te necajesc, dar Cosmin tot amortizoare ca ale tale a avut si le-a dat repede jos. Ce amortizoare Sachs am vazut eu sunt stantate nu aplicate autocolant cu specificatiile.

Sper sa nu ai ghinionul lui Cosmin.

Bafta iti urez.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!