Jump to content

Amortizoare

Florin M.
 Share

Postare recomandată

salutare tuturor,am si eu o problema la masina din semnatura in sensul ca am niste batai la masina de fiecare data cand trec peste vreun sant transversal sau peste vreo cocoasa din aceea de la trecerile de pietoni,se aud bataile si cand trec cu partea din fata se aud si cand trec cu spatele ,eu suspectez ca sunt flansele de la amortizoare si vreau sa le schimb.intrebarea este trebuie schimbate si burdufurile acelea de cauciuc sau acelea se schimba o data cu amortizoarele

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suspecteaza mai degraba amortizoarele. Flansele se duc foarte rar. O sa constati cand le desfaci.

Burdufurile se schimba de regula doar daca sunt rupte, ele avand doar rol de protectie.

Link către comentariu

am sa-i fac un test la amortizoare sa vad care e problema ca de la brate nu poate fii ca le-am schimbat de curand si oricum mie mi se aud acele batai si pe spate,multumesc cosmin de lamuriri.

Link către comentariu

Subscriu la ce a spus cosmin, mai ales ca pe spate nici nu ai flanse, doar niste bucse de cauciuc.

Link către comentariu

La mine amortizoarele nu bat cand balansez masina. Bat doar la un impact cu o groapa sau denivelare mai sanatoasa.

Link către comentariu

multumesc pentru sfaturi valioglu am sa-i fac o verificare la toate ce mi le-ai spus si referitor la ce a spus cosmin exact asa face si la mine,daca balansez masina liniste totala dar daca iau o groapa mai mare parca se rupe masina in doua,mai ales daca am si viteza.

Link către comentariu

Probabil ca aveti dreptate si e cam grea masina sa poata fi balansata suficient de amplu si rapid ca sa determini bataia.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cand schimbati amortizoarele, schimbati si flansele de amortizor, ca altfel n-ati facut nimic si pe fata si pe spate.

Asta e in Romanica. :P

Link către comentariu

o intrebare pentru cunoscatori: stiti cumva daca amortizoarele se potrivesc de la o berlina la un variant?(este vorba de passat b5.5 unul din 2003 si celalalt din 2002, ambele cu aceeasi motorizare). Pe fata sunt aproape sigur ca se potrivesc dar nu stiu pe spate. Va multumesc anticipat!

Link către comentariu

Eu zic ca ti se potrivesc, eu am arcurile de la o berlina cu motorul pe benzina, diferentele dintre kg sa nu fie exagerate.

Bubuiala vine de la amortizoarele pe duca eu dupa ce am intervenit asupra lor am scapat de bubuiala, bine sa nu exageram cu diferentele de asfalt si viteza ca pe urma luam mulajul pe jante. :icon_thumright:

Modificat de Borisake
Link către comentariu

ti se potrivesc garantat ca amcautat eu intr-un catalog si au aceleasi coduri.Deci linistit poti sa te apuci de treaba

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare, stie cineva ce difera la suspensie intre o masina cu tractiune fata si una integrala? (B5.5) aceeasi CV si motorizare.

Link către comentariu

Daca CV inseamna cutie de viteze atunci in primul rand difera cutia de viteza.

Suspensia spate e complet diferita, la cea cu tractiune fata e cu punte semirigida, iar la cea cu tractiune integrala e independenta cu brate duble suprapuse.

Am vazut ca si pe fata ar fi ceva diferente, atat intre modelele cu tractiune integrala cat si intre variante diferite de motorizare.

Link către comentariu

Am inteles. Dar macar arcurile si amortizoarele sint la fel?

Link către comentariu

Am gasit eu raspunsul. Sint la fel arcurile si telescoapele, la fel si etrierii plus discurile si placutele.

Link către comentariu

• 1 month later...

ce amortizoare imi recomandati pe fata pt passat variant 1.9 tdi 131 cp,.Am avut unele pe gaz marca Lip si dupa 20-30000 km le-am pus pe cele vechi pt ca ereau prea rigide,imi terminau bratele pentru ca nu amortizau deloc,ma puneam pe capota si apasam si abia atunci se lasa putin,cred k mi-au gresit cand mi le-au dat,era ridicata de fata prea mult,ulterior am constatat k ereau mai lungi,probabil pt drumuri grele.Mi-as pune unele Sachs,ce parerea aveti,monroe e o alegere mai buna?

Link către comentariu

Link către comentariu

LA mine aud pe spate niste pocnituri, cand trec cu viteza mica peste denivelari gen limitator viteza la trecerile de pietoni. Nu sunt foarte pronuntate si vin sigur din spate. Zilele astea m-am uitat la amortizoare si am vazut ca cel de pe stanga spate este curs. In urma cu vreo 3 saptamani mi-am schimbat bucsele de la puntea spate (am fost la testul gratuit oferit de VW si ei mi-au zis ca imi sunt duse). Parca de atunci am inceput sa aud acele pocnituri.

M-am bagat sub ea sa vad daca nu cumva am ceva destrans sau vreo conducta care nu e la locul ei insa totul este ok

Sa fie de la amortizoare (anulandu-se jocul care il aveam in bucsele vechi, se poate sa fie solicitate acum mai tare amortizoarele, care oricum stiam ca sunt putin cam obosite???)

Modificat de FLORO
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Zic unii mecanici ca Sachs sunt cam moi.Recomanda Bilstein. Si eu sunt in pregatire pt schimbare, inca nu am probl dar la viteze mai mari de 150-160 se simte cate ceva

Link către comentariu

Pot confirma si eu asta. Sunt mai mult spre confort.

Link către comentariu

Eu mi-am pus amortizoare noi Sachs pe spate, si dupa ce le-am montat am avut o bataie pe drt.

Am schimbat si flansa de sus (avea joc mizul in care vine prins amortizorul) si nu mai sunt probleme

Link către comentariu

am avut o experienta foarte urata legat de pisele marca OPTIMAL importator EUROTRONIC NU recomand !!!! aveti mare grija !!!

Link către comentariu

In ce a constat? Intreb de curiozitate, daca ai timp si bunavointa de a ne relata, poate experienta ne va fi utila tuturor.

Link către comentariu

:lol: Si eu mi-am pus 2 brate pe dreapta-fata de la OPTIMAL . Acum om trai si om vedea :biggrin:

Link către comentariu

Eu mi-am pus amortizoare noi Sachs pe spate, si dupa ce le-am montat am avut o bataie pe drt.

Am schimbat si flansa de sus (avea joc mizul in care vine prins amortizorul) si nu mai sunt probleme

si eu am o bataie pe spate dreapta adica se aude asa infundat nu bate, si nu prea stiu ce sa ii mai fac unde sa ma uit , ca nu are brate pe spate nu are nimic nu e 4motion ...

banuiesc ca e flansa de sus si la mine ... flansa de la amortizor cred ca se numeste !

cat ai dat pe flansa aia totusi ?

e scumpa ?

ciudat e ca si la mine a inceput sa bata cand cand am schimbat si eu amortizoarele cu unele noi Sachs :)

Modificat de THE ROCK
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!