Jump to content

Et-ul Si J-ul

Northman
 Share

Postare recomandată

Am achizitionat de curand un set de jante pentru Golf 4 pe 15 6.5J ET43 impreuna cu un set de distantieri de 20mm si sunt in dubiu daca e bine sa le montez sau, voi ce credeti ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi cum vine jantele fara, daca pui distantieri exista posibilitatea sa iti vibreze in volan.... depinde si cat de buni sunt distantierii.

Link către comentariu

Stiu ca inflenteaza destul de mult si uzura rulmentilor si n-as vrea sa-mi dau dau de lucru.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut ,am si eu o intrebare .! Pentru un golf 5 sportline jante BBS RC 307,8j, et35 5x112 merg puse? si de ce nu?

Jantele mai sunt puse oem pe A4 ceva 2003-2004.

MULTUMESC si astept cu nerabdare raspunsuri!

Link către comentariu

Janta va sta cam iesita datorita ET-ului asa mic. Ideal pt o latime de 8 ar fi un ET de 45-50.

Cum se masoara pt distantiere:

http://youtu.be/3LeFZsyGRrs

Asa se face si pt ET. Atentie la latimea diferita. Spre exemplu diferenta intre o latime 7 si 8 ar fi de 1inch=2.54cm, 25.4mm. Se imparte la 2 (jumatate se duce spre interior si jumatate spre exterior) => 12.7mm mai in exterior fata de o janta cu acelasi ET, dar cu o latime cu un 1 inch mai mica.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Salut ,am si eu o intrebare .! Pentru un golf 5 sportline jante BBS RC 307,8j, et35 5x112 merg puse? si de ce nu?

Jantele mai sunt puse oem pe A4 ceva 2003-2004.

MULTUMESC si astept cu nerabdare raspunsuri!

Eu am avut ca si tine, si a fost la limita...adica la "bumopare" limitatarele acela de viteza ..aveam emotii..la rotile din fata..in spate..erau OK...recomand cel putin un ET 40...dar daca vrei sa-ti lasi garda masinii mai jos...ia-ti un et de 45 ...sa fii sigur.

Link către comentariu

ok dar daca pun pe jante 215/45/17 in loc de 225/45/17 merge?

Link către comentariu

Nu e o solutie. Rotile vor fi mai mici, vor arata si mai urat marind distanta intre roata si aripa daca nu o cobori serios.

Cel mai ok ar fi sa iei alte jante si sa mergi pe 225/45 R17.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Destul de greu de spus..da sunt mai ok..asta inseamna ca o sa fie cu jumate de cm mai in interior..nu-i f mult dar e ceva...oricum tot cred c-o sa trebuiasca sa fii foarte atent la gropi, denivelari mai mari..sau coborariri de borduri..aici cred ca e cel mai nasol..ca efectiv se lasa toata fata masini p roata si circula mult telescopul...in fine ideea este urmatoarea...eu am circulat un an asa..o singura data am atins usor..dar mergeam ff atent unde era cazul(cu 225/45/17)...cu 215 e mai ok...dar nu in totalitate...cel mai bine este sa pui cauciucul p ele si sa vezi..daca ai ocazia...atunci o sa-ti dai tu seama singur ce si cum :)

Link către comentariu

• 1 month later...

salut! la un golf 4 as vrea sa cumpar niste jante pe 17'', 9.75 j cu et+25..are cineva idee daca trebuie modificate aripile fata spate(roluite)..am cautat pe net dar nu prea am gasit suficiente informatii..sau cel putin sunt contradictorii..multumesc

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Sunt destul de sigur ca nu vor intra. Eu am 8.5J cu ET30 si sunt la limita, adica vin aprope in linie cu aripile. Tu le scoti mai in afara cu 5mm de la ET si inca 30mm de la latimea jantei.

Link către comentariu

• 1 month later...

A incercat cineva sa treaca de la 17" 7.5J Et51 la 17" 8.5J Et35 ? Sunt pt Leon FR 5F

Am gasit niste jante si nu am cum sa le probez pe masina. Sunt curios dc a incercat cineva

Link către comentariu

O sa iti stea in jur de 15-20 mm peste aripa/

Link către comentariu

16mm in afara. Cred ca sunt cam la limita sa atinga in aripa la denivelari

Link către comentariu

Nu sunt doar 16. Din et sunt 16, iar din diferenta de latime de 1inch inca 12mm.

Link către comentariu

Am folosit un configurator care zice ca ma scoate 16mm in afara. Janta e mai ingusta decat cauciucul 216mm fata de 225mm. O sa fie mai putina protectie la janta dar nu ar trebui sa influenteze la altceva

http://www.rimsntires.com/specspro.jsp

Modificat de saibot
Link către comentariu

Doar din et nu si din latime. Cauta alt comparator. Iti spun sigur ca nu sunt doar 16mm. Poti sa probezi pe octavia sa vezi diferenta.

Diferenta de latime se duce jumate inspre interior si jumatate spre exterior.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

• 3 weeks later...

pentru masina din semnatura care din urmatoarele jante s-ar potrivi???http://www.okazii.ro/jante/jante-tabla/jante-tabla-pe-16-pentru-vw-ag-prindere-5x112-6-1-2-x16h2-et-42-a139993348, http://www.okazii.ro/jante/jante-tabla/jante-tabla-vw-audi-originale-golf-4-bora-beetle-skoda-seat-5x100-pe-16-transport-gratuit--a151533145. Nu cunosc diferenta intre 5x100 si 5x112. va rog sa ma ajutati, caut urgent niste jante mai ieftine.

VIN   meu WVWZZZ3CZ7E175792
Link către comentariu

Potrivesc la fix. Mai bune nici nu-ti puteai afla de tabla.

Poti sa le pui fara grija.

edit: Cele din primul link, cele de 5X112. Acuma am vazut ca sunt doua anunturi... Cele de 5x100 nu potrivesc la a ta.

Modificat de Megatron
Link către comentariu

Daca tu ai Passat B6 sigur masina ta are prinderea la roti 5x112(5 este numarul de prezonae, iar 112 este distanta dintre ele).

Nu vei putea sa dai jos o roata de-a ta si sa pui in locul ei una care are prindere 5x100. Daca vei insista, totusi, sa folosesti roti cu prindere 5x100 va trebui sa cumperi niste chestii care se numesc flanse care au o grosime de cel putin 20 mm si care se prind pe butucul masinii tale. Rotile noi vor fi prinse de aceste flanse care vor realiza conversia de la sistemul 5x112 la cel 5x100.

Pune mana si citeste urgent topicul asta si vezi care sunt ceilalti parametrii de care trebuie sa tii cont pentru a nu arunca banii pe fereastra.

Spor !

Link către comentariu

nu stiu daca am facut vreo prostie sau nu, asa ca astept criticile voastre. am cumparat 4 buc jante 6 1/2 x 16, 5x112 cu capace originale vw. totul 600 ron (jantele erau noi, capacele nu, dar perfecte). acum vine problema, et este de 50 si nu de 42 cum ar fi trebuit. credeti ca vor fi probleme ???

Link către comentariu

Vor fi putin mai in interior dar nu afecteaza cu nimic

Link către comentariu

in interior, nu in exterior ?

Link către comentariu

Pentru B6 ar fi mers o latime de 7 pentru anvelopele de 215.

Plus ca ET50 o sa fie destul de mult in interior. 6,5x16 ET50 sunt mai degraba de Golf.

Link către comentariu

• lupo_bv a închis acest topic
  • Marian a deschis acest topic
  • Bebeee unpinned şi pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!