Jump to content

Shaibe Reglaj Joc Axial

pacman
 Share

Postare recomandată

zice chiar neamtu:

Alles Gute Ihr Drei! - toate lucrurile bune sunt cate trei! :lol:

tu stii germana sau te faci?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• misu ploiesteanu

10

• jan

8

• pacman

7

• tonic

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

tu stii germana sau te faci?

neprietenosule! ma fac, evident!

Link către comentariu

eu am vazut ca tot scrii una alta in germana...si ma gandeam sa iti dau ceva documentatie sa imi traduci....insa daca doar te prefaci..... :) :D

Link către comentariu

• 2 weeks later...

As avea si eu nevoie de saibe pt jocul axial.Stie cineva de unde s ar putea lua?

Link către comentariu

da. le faci la un mester care are masina de planat :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Doamne, care este sensul vietii?

.....

Multumesc Doamne, m-ai luminat! Si inca o intrebare: de ce 3?

Doamne?

Doamne?! Mai esti?

BUZZ!!

DOOAMNEEEE!!!!! DE CE 3?!!!!

(status is now "Idle")

:hainoroc:

De ce saibe? De ce trei? De ce nu au pus una mai groasa?

Dau cu presupusul acum.

Am lucrat cu etansari industriale. Treaba e asa, la robinetii industiali se pun niste saibe la suruburile care strang etansarea (jnurul ala de kevlar ori teflon etc). In functie de parametrii la care lucreaza robinetul (temperatura&presiune) se alege numarul de saibe cat si grosimea lor a.i. saibele sa lucreze ca un resort prelungind f mult viata robinetului. Aici vorbesc de robineti care sunt montati pe cazane&turbine in conditii extreme de lucru (+ 400 Bar/600 C), solutia asta poate fi aplicata si la robineti cu o viata mai usoara, dar pretul etansarii de acest tip nu se justifica.

Presupun ca si la brotac s-au gandit la un lucru asemanator, la o scara mai mica...

Link către comentariu

intrebarea lui pac...se putea pune si in felul urmator: "de ce nu si mai multe de 3?" ca de ce 3 este clar....

Link către comentariu

E numar cu noroc,sau ce?

Eu tot n-am intzeles!

Sa explice cineva clar!...asta daca stie!

Si asta la cazul de fatza nu prin "invaluire"! :icon_thumright:

Modificat de mircea_cotiga
Link către comentariu

Parerea mea care este: au zis ca 3 in ideea sa fie minim 3 ca sa ishi faca treaba lor ca lumea, si probabil ca 4, la motor sau piese noi, duce la intzepenire (grosime mai mare ca jocul).

Nu vad nicio problema care, in mod logic, poa' sa apara daca sunt 4 sau mai multe. In mod sigur pe mashina mea am cel putzin 4. Mult mai important mi se pare ca jocul sa fie in limitele prescrise.

Link către comentariu

• 1 year later...

Pina la urma a aflat cineva ca "de ce trei"?

MishuL zice minim 3, eu stiam ca maxim 3 http://vwforum.ro/index.php?s=&amp...st&p=204227

Dar citind mai atent in carte (desi nu prea le am cu franceza), cred ca zice fix 3 ("toujours trois rondelles"):

http://vwforum.ro/index.php?act=at...st&id=58711

http://vwforum.ro/index.php?act=at...st&id=58712

De asemenea, cred ca zice ca garnitura de hirtie trebuie una singura; nu e voie doua sau mai multe.

Si totusi, de ce trei? ;)

Link către comentariu

pai ce a raspuns Jan mai sus pare sa fie logic: una sta pe loc, fixa pe carter, una se roteste odata cu volantul, si a treia, intre cele doua se va roti la jumatate din turatia motorului. E vorba despre impartirea efortului, scaderea frecarii.

Modificat de xellex
Link către comentariu

• 1 year later...
misu ploiesteanu

in setul de garnituri, pentru volant sunt; oring, garnitura tabla si garnitura hirtie. daca volantul are sant pentru oring mai trebuie pusa garnitura metalica ???(aia de hirtie e clar ca nu) asta modifica grosimea totala a celor trei saibe...

Link către comentariu

daca are santz de oring NU mai pui si hartia.

Link către comentariu

misu ploiesteanu
daca are santz de oring NU mai pui si hartia.

eu ziceam de aia de metal ...

Link către comentariu

aia de metal e optionala zic eu...

daca iti etanseaza simeringul si poti regla cu 3 saibe jocul axial atunci nu o mai pui.

la motorul meu spre exemplu initial am montat-o dar curgea si ulei pe la simering si era si jocul axial imens (se apropia de 2mm)-asta cu totul NOU

dupa ce am scos aia s-au rezolvat toate ca prin minune.

Link către comentariu

misu ploiesteanu

ma gindeam ca ar avea un rol in stringerea volantului ... ca despre etansare nu cred ca e nevoie de ea cit timp exista oringul.

Link către comentariu

• 1 month later...
misu ploiesteanu

revin cu o alta intrebare???

am masurat jocul cu un comparator este 0,85mm. am scazut cele 7 sutimi

Link către comentariu

Pelicula de ulei poate, cel mai sigur - saibele nu-s perfect plane si au de fapt alta grosime puse acolo decit aia masurata cu micrometrul. Ala masoara punctual.

Ar fi bine sa verifici si daca ai jocul ala intre arbore si cuzinet, nu intre cuzinet si bloc.

Modificat de jan
Link către comentariu

misu ploiesteanu
Pelicula de ulei poate, cel mai sigur - saibele nu-s perfect plane si au de fapt alta grosime puse acolo decit aia masurata cu micrometrul. Ala masoara punctual.

Ar fi bine sa verifici si daca ai jocul ala intre arbore si cuzinet, nu intre cuzinet si bloc.

cota de cuzinet e in perfecta stare masurat tot cu un comparator de interior, jocul este exclusiv al vibrochenului in cuzinet(axial). saibele intradevar sint uzate si au uzuri diferentiate in functie de raza punctului unde masor, oricum diferenta este de ordinul a 0,5 sutimi.

am urmarit un nene pe un dvd care: a masurat jocul pe urma a masurat saibele si le-a montat fara masuratoare finala, poate tocmai datorita faptului ca este greu de masurat avind in vedere pelicula de ulei...

Link către comentariu

misu ploiesteanu

stiu ca alea sunt folosite pentru jocul radial intre vilbrochen si cuzinet, nu stiu daca aici poate fi masurat asa... oricum, unde se gaseste plasticgauge???

Link către comentariu

Dacă ai cum să-l pui acolo fără să mişti una faţă de alta suprafeţele

Modificat de bogdanawo
Link către comentariu

misu ploiesteanu

din pacate nu sunt bune jocul masurat e mult mai mic (specific cuzilor de palier si maneton).eu am nevoie sa masor intre minim 0,07-0,13mm-asta este jocul axial la vilbrochen...

revin la intrebarea initiala: de ce nu am jocul de 0,07 desi componentele masurate ar trebui sa asigure acest joc...e vorba de cele 4 pelicule de ulei de pe saibe? poate tocmai din cauza asta sint trei :rolleyes: sa se fictioneze fiecare cite putin...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!