Jump to content

Intrebari Despre Noul Leon


TudorM
 Share

Postare recomandată

Salut!

Sunt membru nou VWForum si sunt in discutii avansate de a achizitiona un Seat Leon Reference, 1.6 benzina :P . Am facut un test-drive cu masina (diesel ce-i drept) si am fost foarte incantat de cum merge. Acum am cateva intrebari pentru posesorii "vechi" ai masinii:

1. Fiind Reference (usor de depistat fiind singura echipare cu jante de otel) teoretic are scaune normale. Dar am vazut unul care era Reference si cu scaune foarte asemenatoare cu cele de pe masinile cu pachetul sport. Care-i ideea? :P

2. Una din optionalele la care ma gandeam este Audio 1 (comenzi volan, 8 dif si bluetooth). Intrebarea este: ce alte functionalitati mai are ecranul de langa turometru pe langa afisarea agendei din telefon?

3. Alta optiune sunt senzorii de parcare. Exista vreun martor vizual in afara de cel auditiv? Si cum functioneaza mai exact? (Cei de la dealer n-au avut o masina sa-mi demonstreze cum lucreaza).

4. Daca mi-am ales roata de rezerva mai primesc si kit-ul de pana cu compresor?

5. Alarma din fabrica vine cumva cu vreun modul gen inchidere automata a geamurilor si rabatare a oglinzilor? Este separata de cheie sau e integrata in aceeasi cheie?

6. Intrarea USB are cumva vreo functionalitate mai avansata decat cea de simplu Line-In? De exemplu daca voi conecta un MP3 player la intrarea USB, il va recunoaste si va oferi optiuni in plus? Sau e doar moft? :P

Cam atat deocamdata, daca-mi mai vin idei, o sa va mai agasez cu intrebari :D . Sper sa ma alatur in curand voua si va urez cat mai multi km in siguranta si fara evenimente neplacute!

Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • TudorM

    26

  • alteacupra

    13

  • Andrei_VVB

    13

  • Cristi_fx

    10

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut, senzorul de parcare emite doar audio si incepe sa dea beepuri cand mai ai cam un metru pana la obstacol din ce in ce mai des,sistemul bluetooth pe care am vrut sa-l iau si eu dar am renuntat se pare ca iti arata masina cand are o usa deschisa.

Daca ti-ai luat roata nu o sa primesti si kitul,alarma vine din fabrica si cu functia de rabatare si functioneaza prin tinerea mai mult de 5 sec pe buton(alarma vine pe cheie tip briceag mai poti deschide si portbagajul).La mine pe toledo pe langa intrarea usb mai am si o intare speciala pentru mp3player.Motorul nu are valante prea sportive dar se descurca destul de bine atat in oras cat si la drumuri lungi.

Asteptare usoara. :D

Modificat de Geogvn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi mult de urari. Probabil ca o sa-mi rod un pic unghiile, ca mi-au zis ca dupa ce fac comanda astept cel putin 2 luni... :D

Pacat de kit-ul de pana, ar fi fost util, chiar daca-mi iau roata de rezerva. Nu stii cand doar se desumfla roata un pic si nu e neaparat nevoie s-o schimbi cu totul. Dar in fine. La ce te referi cand spui ca ai 2 intrari, usb si pt mp3 player? Din ce am vazut eu exista un mic locas pe consola centrala, cu un capacel, unde se gaseste intrarea auxiliara. Iar in lista de optiuni scrie ca daca iti alegi intrare USB/IPOD nu mai ai parte de intrarea obisnuita (jack-ul). Mai povesteste-mi! :D

Stiu thread-urile si le-am citit cap coada si in nici unul nu se ating exact punctele de care am intrebat eu. Asa ca am considerat oportun sa deschid un topic nou. Nu cred ca am deranjat pe nimeni cu asta. Oricum, mersi de intentie si link-uri. Daca stii ceva, mai ales de cum lucreaza ecranul care vine cu bluetooth te rog sa spui... :P

In rest, numai de bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu sunt sigur daca la leon exista dar inclin sa cred ca da,la mine pe langa intrarea auxiliara de pe consola exista in fata suportului de pahar o terminatie ca cea pentru casti.Ai dreptate,astepti cel putin 2 luni dupa lansarea comenzi dar merita.Dealerul ti-a facut vreun discount?

Succes.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Nu stiu

2. Sunt mai multe ... De exemplu, poti sa modifici o serie de parametri ai modulului confort (inchidere automata a usilor, deschidere selectiva a usilor la deschiderea din telecomanda), setari pentru coming home, mod de reglare a oglinzilor etc.

3. Nu stiu

4. Nu

5. Ridicarea si coborarea geamurilor e default pentru leon si nu are legatura cu alarma. (se poat actiona geamurile chiar si folosind broasca de la usa soferului)

6. Atunci cand am comandat eu, nu exista o optiune USB. Eu am doar Line-in, care nu e trecuta nici macar in manualul masinii.

In ceea ce priveste livrarea, la mine au fost trei luni si un pic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de informatii. Scurt si la obiect, cum aveam nevoie. :Driver:

Cred ca o sa fac saptamana asta comanda si teoretic ar trebui sa vina la sfarsitul lui mai. Discount mi-a facut. Va spun cat anume dupa ce stiu ca am factura, ca sa nu se razgandeasca dealer-ul. Dar oricum este un discount maricel si a fost unul din avantajele care m-a ajutat mult sa ma decid. :somnmare:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Iceman referitor la punctul 2

Eu am multifunctionalul cu bluetooth si nu am vazut setari pentru usi si oglinzi. poate scrii aici sa ne spui cum se face

pe ecran se pot modifica urmatoarele:

- parametri coming si leaving home

- poti seta o viteza de atentionare

- este afisat consumul instantaneu, mediu de la ultima pornire, mediu pe 9999KM ( se reseteaza automat cand ajunge la acest nr)

- este afisata temperatura exterioara ( tipa cand scade sub 4 grade )

- se poate pune o limitare de viteaza pt cauciucuri de iarna

- diferite contoare - km parcursi de la ultima pornire, km parcursi, timpul de functionare la ultima pornire, timp de functionare efectiv

- 2 medii orare ( de la ultima pornire, si o medie overall )

- odata cu multifunctionalul ai si un modul de recunoastere voce prin care poti da cateva comenzi vocale pt telefon de genul "select name", dial number, dial name, play phonebook, store name, enter pin

- ai si un contor de km ramasi pina la urmatoare alimentare ( tipa cand mai ai de facu t 60Km )

- setari de limba

Cred ca nu mi-a scapat nimic

senzorul de parcare este doar auditiv, tipa mai grav de masura ce te apropii de obstacol, la 10cm tipa continuu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@barbanero-Majoritatea setarilor sunt si la computerul de bord fara sistemul bluetooth,asa e?

M-am mirat si eu de ce a zis Iceman.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din nou cu intrebari: Din afisajele de consumuri (instant, medii etc) sunt afisate cumva simultan, mergand pe ideea ca e ecranul mai mare? Sau trebuie ciclate intre ele ca la BC obisnuit? Pe mine m-ar fi interesat (pe langa modulul bluetooth care are utilizare evidenta) sa fie folositor si ecranul marit de pe bord. Caci degeaba ai spatiu mare daca nu e folosit cum trebuie. :)

Probabil ca sunt deja carcotas, dar fiind pe banii mei, sa zicem ca vreau sa stiu pe ce ii dau. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@barbanero: ma uit si iti zic exact. Oricum, trebuie sa ai contactul pus si sa tii apasat pe UP de pe maneta din dreapta. Nu merge in timpul mersului. Optiunile sunt in meniul Setup. Parca cea pentru oglinzi este in meniul Convenience.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Geogvn:

nu stiu cum e la cel fara bluetooth, dar presupun ca da.

@TudorM

nu sunt simultan, trebuie ciclate. cred ca gasesti poze pe net cu acel ecran sau rasfoieste pe aici

@iceman

super tare, o sa incerc si eu ...poate asa se intra si in meniul de auto-diagnoza

Modificat de Barbanero
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult de link si informatii. :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, de la ce dealer cumperi masina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Aceeasi versiune doresc sa achizitionez si eu!

Intrebarea mea este..cum se comporta acest motor pe leon?

Din punct de vedere al tinutei de drum merita achizitionarea unei alte variante de echipare?(mentionez ca tin la rinichii mei)..sau este o tinuta buna si la referance?

Eventual unde pot afla niste timpi obtinuti cu acest motor?(demaraj,reprize..)

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am tot 1.6, in 5000 km nicio problema, foarte multumit.

Ceva date tehnice vezi si aici, sper sa iti fie de ajutor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@1.6: Referitor la "timpi obtinuti cu acest motor?(demaraj,reprize..)", iata un tabel pe site-ul seat.ro

Tinuta de drum este foarte buna la toate modelele VAG construie pe platforma PQ35, deci si pe toate modelele de Leon, cu mentiunea ca suspensia e in general un pic mai dur setata, mai ales la modelele sportive.

Pentru Reference nu cred ca vor fi probleme pentru ... rinichi ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc!tocmai ma uitam la acel tabel!deh..trebuia sa mai arunc un ochi si acolo nu numai la wallpapere si configuratii...:251:

Modificat de 1.6
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze ca raspund asa tarziu, deci Alex2112 eu tocmai am facut ieri comanda de 1.6 Reference (si o gramada de optiuni) de la Metrotehnica. Eu zic ca am facut o afacere buna cu ce am stabilit cu ei. Am discutat, in principal, cu d-l Donciu care s-a purtat exemplar.

Am uitat sa va intreb. Eu mi-am ales Reference si pt ca vine cu jante de otel, pe care vreau sa le schimb cu unele negre (sa se asorteze cu masina :( ). Si aici vine intrebarea: merge sa pun jante 7J

Modificat de TudorM
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

TudorM ti am dat un PM !

Nu stiu ce sa zic de jante, cred ca o sa trebuiasca sa schimbi si cauciucurile!

ti ai pus pachetul "sport limited " pe masina? merita toti banii mai ales in dotarea referance

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze ca raspund asa tarziu, deci Alex2112 eu tocmai am facut ieri comanda de 1.6 Reference (si o gramada de optiuni) de la Metrotehnica. Eu zic ca am facut o afacere buna cu ce am stabilit cu ei. Am discutat, in principal, cu d-l Donciu care s-a purtat exemplar.

Am uitat sa va intreb. Eu mi-am ales Reference si pt ca vine cu jante de otel, pe care vreau sa le schimb cu unele negre (sa se asorteze cu masina :tomato: ). Si aici vine intrebarea: merge sa pun jante 7J

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tudor stii de pachetul SPORT LIMITED???

Merita cumparat!

Pachetul:

1. Jante aliaj gaia pe 16" cu suruburi antifurt

2. Scaune sport fata

3. Volan piele

4. Tapiserie editie speciala

5. Manere portiere negre

Pret cu tot cu TVA: 456 euro.

Eu cred ca merita banutii. Numai jantele fac peste pretul asta, si le poti pastra pentru iarna daca nu iti plac. eu le-am vazut si mi se par frumusele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uite chiar n-am stiut! Am mers dupa lista de optionale pe care mi-au dat-o cei de la Metrotehnica, unde nu figureaza nici un pachet sport... Dintre toate cred ca scaunele sport mi-ar fi placut cel mai mult... Oricum acum e prea tarziu, am facut deja comanda. :lol:

Alex2112, poti sa pui niste poze cu jantele care vin cu pachetul sport? Ziceai ca ai cateva, macar sa vad ce-am ratat. Mersi. :lol:

Modificat de TudorM
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca e prea tarziu atat timp cat masina nu e fabricata,eu zic sa iei legatura cu dealerul si sa-l intrebi,nu strica.

Asteptare usoara :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!