Jump to content

Beculet de benzina (intrebare tampita)

razvanT
 Share

Postare recomandată

Eu am bord model nou exact ca in poza dar de la cine l-am luat a schimbat partea de jos la afisaj cu una de aia veche.Deci daca pun becul si se aprinde nu imi va arata martorul respectiv.Fain...

LE: Daca are cineva un bord stricat cu partea aia de jos de plastic care sa aiba si martorul de benzina sa ma contacteze,ii ofer cat cere.

Modificat de ByZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tracto

15

• MKA III

12

• taz21

11

• GenuVW

9

Top Posters In This Topic

Posted Images

@genuvw la mine nu se vede inscriptionat nici un martor, doar daca desfaci bordu o sa iti dai seama daca ai sau nu

Link către comentariu

am zis treaba asta ca daca te uiti atent la bord cu o lumina puternica or daca iti bate soarele in el o sa observi, chiar daca nu ai aprinsi martorii, ca sunt inscriptionati. ex la mine am inscriptioati martori pt placutze frana, 1 martor care arata ca o sarma incalcita si inca 1 pt centuri, si, care stiu sigur ca nu-i am p masina. dar in locul unde ar trebui sa fie martor combustibil nu este nici macar atat. e negru curat, deci chiar daca as pune bec acolo nu s-ar putea vedea.

Link către comentariu

Golful lui Razvan e mai nou, dupa septembrie 1995. Ca atare si ceasurile sunt model mai nou.

Am sa incerc si eu sa pun un led acolo sa vad daca se aprinde martorul de la combustibil.

Daca nu se aprinde e clara treaba.... trebuie schimbate ceasurile cu totul.

Ma indoiesc ca exista undeva o schema electrica pentru led-ul din spatele acelui martor de combustibil. Ca daca ar fi m-as apuca imediat de "hackerit" pe acolo.

Modificat de dorur
Link către comentariu

am zis treaba asta ca daca te uiti atent la bord cu o lumina puternica or daca iti bate soarele in el o sa observi, chiar daca nu ai aprinsi martorii, ca sunt inscriptionati. ex la mine am inscriptioati martori pt placutze frana, 1 martor care arata ca o sarma incalcita si inca 1 pt centuri, si, care stiu sigur ca nu-i am p masina. dar in locul unde ar trebui sa fie martor combustibil nu este nici macar atat. e negru curat, deci chiar daca as pune bec acolo nu s-ar putea vedea.

m-am uitat si eu cu o lumina puternica dar nu se observa toti martorii (decat cei uzuali apa ulei baterie frana de mana) . in schimb daca ai martorii aprinsi se pot observa usor ceilalti martori din bord. (gen placute frana , bujii incandescente in cazul masinii pe benzina). dar cu lumina nu am putut observa nimic.

Modificat de tracto
Link către comentariu

pune-ti va rog o poza cu becul buclucas si ceva specificatii sa stiu ce sa cer la magazi. masina mea e din 96 iar bordul seamana cu cel din poza cu pricina, poate merge si la mine :rolleyes:

Link către comentariu

tracto, ma mir cum d nu ai obs. :|

cristi, daca n gaism sam la intalnire poate desfacem bordurile impreuna ca si eu vreau sa ma uit mai amanuntit

Link către comentariu

ok, la mine se vede martorul cu pricina, dar daca tot desfac sa am si becul sa-l montez, daca gasesti poti lua si pt mine unu :icon_thumright:

Modificat de fkt_cristian
Link către comentariu

Care e bordul cu leduri si care e celalalt? Ca ma uit ca curca in lemne.

Link către comentariu

In primele poze e bordul cu leduri iar in urmatoarele doua este celalalt cu becuri.Daca te uiti atent se vad diferentele.

post-31559-1258640629_thumb.jpg

post-31559-1258640753_thumb.jpg

post-31559-1258640639_thumb.jpg

post-31559-1258640756_thumb.jpg

Modificat de ByZ
Link către comentariu

@ByZ- Ceasurile alea au fost ale mele :)

Ca sa va fie la toti mai usor: Ceasurile care au kilometrajul de la 0-220 au banda de martori care nu se vede. (pozele 1-2). Adica poti pune un bec ca sa se aprinda alt simbol. Cele cu 20-220 au toate simbolurile vizibile desenate (pozele 3-4)

Link către comentariu

O sa verific si eu la bordul meu (model pe leduri). Am vazut la dezmembrari un VR cu senzori pentru placute, apropo de o alta discutie legata de martorii din bord.

Link către comentariu

se pare ca eu am bord cu becuri. Nu cred ca mai are rost sa dau jos bordu , ca sigur nu am martor :icon_thumright: dar daca pun bord cu leduri si cu martor, imi merge sigur ? sau mai imi trebuie ceva senzori sau ceva?

Link către comentariu

Fratilor nu exista bord cu leduri, decat daca le puneti voi.

Toate sunt cu becuri in soclu. Eu am pus Narva BAX10d.

Uitati o poza cu ceasurile mele in lumina soarelui. Le-am umplut de becuri si nu se aprinde nimic. :banghead:

post-1353-1258752186_thumb.jpg

post-1353-1258752198_thumb.jpg

Link către comentariu

vorba vine cu leduri. asa am facut noi o diferentiere intre bordul de tip mai vechi si asta mai nou.

Link către comentariu

Fratilor nu exista bord cu leduri, decat daca le puneti voi.

Toate sunt cu becuri in soclu. Eu am pus Narva BAX10d.

Uitati o poza cu ceasurile mele in lumina soarelui. Le-am umplut de becuri si nu se aprinde nimic. :angry:

nu vreau sa te contrazic dar sa stii ca exista leduri chiar daca nu le pui tu,uite aici o poza ,eu am doua feluri de bord(unu cu leduri dar e de diesel si nu imi merge mie iar celelalt de benzina cu becuri)

post-44836-1258791365_thumb.jpg

Modificat de drgosica
Link către comentariu

ultimele modele de masini sunt echipate cu ceasuri cu smd-uri iar display-urile sunt cositorite. de curand am modificat un ceas cu limbi iluminate si avea smd-uri. am testat la o masian care avea un bord mai vechi, de la 0 la 200 km/h 7ooo rpm. model din 94 martorul de benzina. am mers cu ea pana s-a dus limba pe rosu. am pus beculetu si surpriza. SE APRINDE. tin sa mentionez ca ceasul era original al masinii. ar fi totusi o chestie. daca se face transplant de ceas, indica la orice masina? asta va fi verificata saptamana viitoare. revin cu detalii. mi-e teama ca nu cumva masinile care au asemnea ceasuri sa aiba ceva in plus pe instalatia electrica. ori in cel mai fericit caz sa fie ceasul cu asemnea motaj gata facut. pana la urma tot dupa o valoare de rezistenta primeste comnada si becul de la benzina :exclaim: arde-o electronica s-o arda :exclaim:

Modificat de electrobeat85
Link către comentariu

In ceasurile din bord nu vine pe mufa de 28 pini decat un singur semnal referitor la nivelul carburantului in rezervor, pe pinul "21 fuel tank display". Asta ma duce cu gandul ca becul este aprins de un montaj intern ceasurilor.

Link către comentariu

VWasi: ai dreptate.

Si eu sunt convins ca tine de circuitul electric al ceasului de combustibil.

La o anumita rezistenta electrica citita de ceas, se aprinde acel martor, altfel nu vad cum ar fi putea fi.

Link către comentariu

ultimele modele de masini sunt echipate cu ceasuri cu smd-uri iar display-urile sunt cositorite.

Ceasurile albe din pozele de mai sus erau din 98' si tot cu becuri erau si nu cu smd-uri. :)

Nemti tampiti, un indicator de combustibil nu puteau sa puna. :)) Vorba cuiva si Daciile au.

Eu eram obisnuit de la G2, ca nici alea nu au. Ma gandeam ca poate gasesc la G3, dar se pare ca nu.

Link către comentariu

deci , daca schimbi ceasuri cu de alea care au martor.....se aprinde becu? sau mai trebuie ceva modificari?

Link către comentariu

din cate vad la colegul care a postat poza cu martorul de benzina am ceasuri ca ale lui deci ar trebui sa functioneze si la mine daca ai pun bec masina e din 95 1,6 benzina

O sa incerc sa vad daca se aprinde

Link către comentariu

Am verificat acum 10 minute la masina din semnatura daca am acel martor de motorina si cu parere de rau va spun ca ceasurile masiniii nu sunt dotate cu aceasta optiune (1995 an fabr.)

Link către comentariu

Salutare la toata lumea, am verificat si eu acum daca am indicatorul ala de benzina, si se pare ca nu este, in schimb am indicator pt centura, pt placute de frana si pt becurile de ceata, in schimb nu am vazut sa se aprinda nici unul. Cand o sa am timp (in concediu) o sa desfac sa vad daca am becuri in locurile respective si daca functioneaza.... Pana atunci... :Computer: si :biggrin:

Link către comentariu

@f@ne_tm si eu am martorii de care ai scris, initial nu au avut becuri, le-am pus, dar nu functioneaza nici unul

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!