Jump to content

Probleme generale geamuri electrice Fabia

charisman
 Share

Postare recomandată

http://vwforum.ro/topic/47670-problema-butoane-inchidere-deschidere-geamuri/

Citeste acolo, la postarea 20 e o poza cu ce trebuie curatat.

Ca sa scoti placa aia ai 7 surubele pe care le desfaci cu torx de 5 din cate imi amintesc eu.

Gasesti seturi cu capete mici de torx 3,4,5....9,10 sau gasesti si surubelnita. La Bricostore am vazut dar gasesti in multe locuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am cumparat de la brico un set de torx de 32 de ron, am desfacut placa aia, nu foarte mult praf, am dat cu spray de contacte, am curatat cu spirt. Am inchis la loc, surpriza: nu imi mai merge deloc impulsul, plus ca soferul la ridicare, cateodata se sacadeaza, depinde cum tin apasat pe buton. Nu stiu ce mama ei are, o sa mai desfac odata. Nu o fi facut ceva bine?

Zicea cineva intr-un alt post ca poate s-a ros carbonul ala si nu mai face contact, de pe placa...

Apropo: care e procedura de reinvatare a impulsului?

Modificat de Sudsemnatu
Link către comentariu

Bagi cheia in butucul usii inchizi masina. apoi o deschizi si tii cheia in pozitia deschis cateva secunde(mi se pare ca deja geamurile incep sa coboare) apoi inchizi masina si tii cheia in pozitia inchis cateva secunde (la fel parca geamurile incep sa urce).

Cica mai este si una din butoane dar eu nu o stiu.

Nu prea aveai ce sa faci gresit inauntru doar daca ai uitat sa pui carbunii aia la loc. Ai vazut ca fiecare buton are 4 carbuni, 2 pt ridicare/coborare normal si inca 2 pt ridicare/coborare pe impuls.

Daca sunt rosi atunci am inteles ca se pot inlocui dintro telecomanda de TV, cica sunt la fel.

Cu sacadatul nu stiu ce sa zic. Eventual daca mai desfaci pana la placa inca odata schimba carbunele pentru ridicare normala(te uiti sa vezi care e) schimbi carbunii intre butoane si daca acuma iti sacadeaza geamul soferului pe urcare iar dupa va sacada cel al pasagerului atunci ai raspunsul.

In rest nu stiu de la ce ar putea fi, poate mai vin si alti colegi cu cate o parere.

Link către comentariu

Sacadatul ala vine de la faptul ca nu face contact bine pe placa aia, cred ca de la carbunii aia, nu i-oi fi prins eu bine. Mai desfac odata diseara si vad ce si cum!

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Gata! Merge totul super bine, nu prinsesem eu bine cauciucul ala inapoi.Am desfacut si prins mai bine! Acum imi merge si impulsul la pasager, doar pe urcare.

Va multumesc la toti!

Link către comentariu

Salut, de ce imi scartaie geamul de la sofer cand il urc sau cobor ? Pare ca scartaie la cheder, nu in interiorul usii. M-am gandit ca a intrat ceva mizerie. Nu se vede nimic, plus ca am insistat de multe ori cu jetul la spalatorie. A mai patit cineva ?

Link către comentariu

Va trebui sa demontezi chederul exterior. Daca tot scartaie, atunci inseamna ca este chederul interior (cel de plastic).

Sunt sprayuri dedicate...cureti elegant si va fi liniste.

Modificat de carmina
Link către comentariu

Sudsemnatu ma bucur ca sa rezolvat dar tot nu inteleg ce vrei sa spui cu impulsul ala.

Link către comentariu

Adica? Acum imi merge impulsul la urcare geam si la pasager. Adica ii dau o data si urca singur fara sa mai tin eu de buton. La fel e si la sofer, dar doar pe urcare, pe coborare trebuie sa tin apasat.

Link către comentariu

Impulsul e si pe urcare si pe coborare dar daca tie iti e bine eu nu mai lungesc.

Link către comentariu

Hmmm...eu nu te contrazic! poate ne lumineaza alt coleg. E posibil  sa fie in functie  de nivelul de echipare? Eu nici oglinzi electrice nu am...

Sau daca impulsul e mereu si pe urcare si pe coborare, inseamna ca mie nu imi merge pe coborare...nici la sofer, nici la pasager...

Modificat de Sudsemnatu
Link către comentariu

Si la mine este si pe urcare si pe coborare.

Link către comentariu

E si pe urcare si pe coborare...

Link către comentariu

salut , am si eu o problema la o fabia la geamul din dreapta fata , am vrut sa il inchid si deodata a cazut , am incercat sa-l ridic si nu mai mergea, motorasul functioneaza ...am dat jos  fata de la usa si m-am uitat si am vzt ca geamul era prins in sufa , am reusit sa trag geamul sus dar sufa trebuie schimbata . intrebarea mea este daca cunoasteti un service unde as putea sa merg ?

Link către comentariu

Oriunde ti-l schimba, eu l-am schimbat langa podul Basarab( Metrou Grivitei). Da-mi pm daca vrei adresa exacta!

In legatura cu impulsul meu: care ar putea fi problema atunci? d c nu merge si pe coborare? Am curatat tot acolo...butoanele sunt ok...o fi din modul?

Link către comentariu

Aveti dreptate, merge si pe coborare, doar ca la pasager imi face figuri. Din 15 incercari, doar prima oara a mers, acum nu mai vrea deloc. La sofer e ok! Cred ca sunt obosite si ele...sau poate mai trebuie reglat cauciucul ala!

Link către comentariu

sau nu mai au butoanele suficienta pasta conductoare pe ele

Link către comentariu

Sa dea cu creion pe contactele de pe placa :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Stiti careva vreun loc pe internet sau altundeva unde se gaseste folie pentru geamuri de vanzare? Ma refer la o folie de o calitate mai ridicata.

Si daca la fabia se dau cu greu geamurile jos?

Ma cam bate sa imi montez eu niste folii. A facut cineva operatiunea asta pana acuma? Daca ne poate da cateva detalii.

Link către comentariu

o sa ai probleme la RAR, politia se poate lega de tine daca nu ai acte pt geamuri ...

eu am vazut cum mi-au facut mie: nu se dau decat fetele de portiera jos,

speli gemurile bine, se masoara pe fata geamului folia, se taie, apoi pe interior se uda geamul, se pune folia, incetul cu incetul, si se incalzeste cu un pistol de aer cald. In cazul in care iti ramane ve-o bula o spargi cu un ac si insisti cu aer cald

e o treaba migaloasa, pt 2 geamuri si luneta eu am stat vreo 2 ore

folie gasesti pe tot google-ul

Link către comentariu

Din cate stiu pentru geamurile din spate+luneta cum vreau eu nu prea fac ei probleme, acuma pentru geamurile din fata stiu ca fac.

Am inteles ca nenea astia de monteaza folii prefera sa dea geamul jos, dar eu ma gandeam ca se poate si daca faci cum spui tu si atunci scoti chederul ala din interior in care se prinde si tapiteria de usa.

Stii tu unde gasesti folie pe google? Sa fie ceva mai bun. Ca asta de o gasesti si in targ/piata am vazut ca dupa 1 an se decoloreaza.

Link către comentariu

eu o am de vreo 2 ani si ceva si e ok

nu-ti demonteaza decat fetele de portiera, in partea de sus iti lasa cativa mm fara folie pt ca intra in cheder

la ITP se leaga de geamuri si pe spate daca nu ai acte

eu la https://www.facebook.com/pages/Aem-Designfolii-auto-profesionale/192010530841062 mi-am facut si iti dau acte doar pe spate si luneta (nu am intrebat de stopuri, faruri) dar iti pot face si pe fata fara acte, pe pielea si cheltuiala ta, eventual cred ca iti pot da si folie sa-ti pui unde vrei tu, acasa, in fata blocului

garantie 10 ani

Modificat de CrisH
Link către comentariu

Da daca nu scoti chederul care prinde tapiteria de usa de usa atunci esti nevoit sa lasi cativa mm sus.

Dar pe geamurile mici in spate cum se monteaza fara sa le demontezi? La luneta de exmplu marginile sunt negre deci nu ai treaba.

Ideea era montaj acasa doar in cazul in care gasim folii de calitate care sa reziste minim 2-3-4 ani pe masina.

Firmele care monteaza folii nu cred ca iti vor vinde folie.

Link către comentariu

Nu exista cheder care prinde tapiteria.

Chederul de plastic din interior este fixat de ornamentul de plastic/marginea panoului metalic al usii.

Geamurile mici nu se pot demonta.

Vrei sa iasa un lucru elegant...scoti geamurile afara din usa.

Link către comentariu

carmina ne-am gandit la aceeasi chestie dar am spus fiecare cu alte cuvinte.

Cu a doua parte probabil sa ai dreptate dar toata munca e in zadar daca nu avem de unde face rost de folie buna. Cea din targ se decoloreaza dupa 1 an.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!