Jump to content

"vivi" Si Povestea Cenusaresei...


Mussette

Postare recomandată

"Vivi" (adica VW Bora 1.6, pe benzina, albastru marin, aparuta pe lume in 2000) a ajuns in mainile mele cam din intamplare, ca un catelus pe care nu-l mai iubeste nimeni... Fostul proprietar a decis ca e uratica, depasita si prea joasa, asa ca pur si simplu mi-a dat-o cadou, ca oricum mai are alte masini "hot"... Cand am adus-o acasa, m-am uitat cu atentie la ea (desi o stiam de mult) si i-am plans de mila: era plina de rasina de brad uscata, broasca de la usa soferului era stricata, spoilerul fata agatat, aparatoarea de noroi dreapta fata rupta, motorul mergea "in valuri", electromotorul facea zgomot la pornire, franele scartaiau, tetierele nu erau montate, husele erau groaznice... ce mai, dezastru. Dupa prima "baie" cumsecade, apare o mandrete de albastru marin, elegant, de nu-mi venea sa cred ca era aceeasi "ratusca urata" pe care o adusesem... Primul drum la service si salariul meu pe jumatate de an e amanetat: reglat motor, reparat inchidere centralizata, montat alarma, placute, discuri frane, directie, bucse, curatat electromotor, reparare spoiler, montat inaltatoare si alte "maruntisuri"... Cand am pornit motorul, nu-mi venea sa cred: torcea ca o pisica, iar la demaraj, m-a "lipit" de scaun (facusera treaba buna baietii). Buun... Urmeaza alergat dupa huse asortate cu interiorul bej, montat tetiere, curatat interior si portbagaj (a durat vreo doua ore), schimbat stergatoare, curatat bordul... Incepusem sa cred ca mai bine cumparam una noua... Oricum, la aproape patru luni de cand "am luat-o de suflet", "Vivi" a mea e de nerecunoscut: curata, aranjata, spalata, innoita, e o splendoare de masinuta, pe care n-as mai da-o pentru nimic in lume... Plus ca nici nu consuma mult, cand trec prin gropi inaltatoarele isi fac treaba, baia de ulei are montat un scut pentru orice eventualitate, iar sistemul audio face toti banii... Am mai avut masini, dar la "Boruta" mea tin mai mult ca la oricare alta... Poate pentru ca am vazut-o cat era de amarata, neglijata si ma mandresc cu ce am scos din ea... Bine ca am facut actele, pentru ca fostul proprietar cand o vede nu-i vine sa creada ca e aceeasi masina si cam strange din dinti... O sa-i fac o poza, sa vedeti ce frumusete de masina am scos dintr-o "Cenusareasa"... Vorba ceea: daca vrei si ai rabdare, SE POATE.

Modificat de Mussette
Link către comentariu

Incredibila poveste...fostul proprietar nu mai are nici o masina de care vrea sa se scape? :) Iti doresc sa ai parte de ea si sa nu mai fie nevoie sa lasi multe salarii pe la service...Bafta!

Link către comentariu

S-o stapanesti sanatoasa si multi km.

Te asteptam si la intalniri.

E bine sa avem si o fata printre noi.

Modificat de KLAU
Link către comentariu

:) tare! nu mai are omu si alte masini?? cenuserese, ca sa zic mai bine... :) glumesc! sa te bucuri de ea si vezi ce faci cu salariile :)

Link către comentariu
  • Administrator

Frumoasa povestea ! Sa o stapanesti sanatos si fara probleme . Ceva poze cu Vivi ? :)

PS : Omul sfinteste locul ! :)

Link către comentariu

Nu stiu daca s-a dus la vreo vanatoare cu ea, dar stiu cu siguranta ca l-a durut in c_r de masinuta... Bora e masina finuta, de oras; a tras de ea cat si-a facut treaba si dupa aia...salut.

Cu prima ocazie cand mai aduce vreo masina "la limita de avarie" si vrea sa scape de ea, va anunt...(lol)

Oricum, baietii de la service mi-au spus ca acum e OK, nu mai necesita reparatii... O sa-i fac o poza si o s-o pun pe forum.

Link către comentariu

Cata cruzime fata de masini la fostul proprietar ! :) Felicitarile mele pentru achizitie si munca depusa pentru a o readuce pe "picioarele" ei ! :D ;)

Link către comentariu

Felicitari pentru efort si sa o stapanesti mai sanatos decat vechiul proprietar. Asteptam poze . Chiar ai primit-o cadou???

Link către comentariu

bine ca a ajuns la tine, ca daca nu sigur ajungea la remat pentru avans de logan :(

Ii dai "taranului" ciocolata si el mananca ambalajul :P

Bine ca ai "adus-o" cu rotile pe pamant :P si sa o conduci mult si fara probleme :P

Link către comentariu

nota 10 pt poveste,parca ar fi la emisiunea wheeler&dealers. oricum sa o stapanesti sanatos si fara evenimente .

Link către comentariu

Cineva "a avut grija" de oglinda din dreapta, noaptea trecuta, in parcare :Driver: Dupa ce o repar, promit ca umplu site-ul de poze... Nu vreau ca "Vivi" sa apara "asimetrica" :D

Link către comentariu

"Restaurezi" era mai potrivit pt. o masina din 60-70 acolo. In cazul tau este mai mult vorba de niste reparati nefacute la timp care s-au tot adunat...

Neglijenta soferului lasa de multe ori urme adanci in viata unei masini. Sa se bucure masinutza cat mai mult de un proprietar grijuliu si sa iti rasplateasca grija cu cat mai multi km fara probleme.

Nu ai apucat sa faci poze pina sa dispara oglinda?

Cu gasit piesa cu montat etc ne mai tii o saptamina; Noi ce vina avem? :Driver: :D

Link către comentariu

Mi s-a parut socant titlul. Bravo Mussette, dar dupa parerea mea ce ai facut este de fapt o cosmetizare nu restaurare. Eu am intrat in club VW pe motiv ca mi-a placut forma Borei. Sa ai parte numai de bucurii (exceptand faza cu oglinda)

Modificat de SAlex
Link către comentariu

Mussette, sa o folosesti cu placere si fara evenimente!

Ma bucur ca nu au disparut adevaratii iubitori de automobil. Frumoasa poveste, si demonstreaza inca o data ca nu conteaza ce masina ai, ci cat de bine te simti TU in ea.

Link către comentariu
  • 4 months later...

Stiu ca am intarziat vreo...4 luni cu niste poze :) dar, asta e

post-10199-1183545370_thumb.jpg

Modificat de Mussette
Link către comentariu

ce revenire spectaculoasa.

bine ca nu ai uitat totusi.

frumoasa masina.

sa o stapanesti sanatoasa si sa ai grija de ea.

Link către comentariu

Foarte tare masina, sa o stapanesti sanatos si sa ai parte de ea cat mai mult timp. Greu mai gasesti oameni pasionati in ziua de azi! Pe mine ma doare inima si cand i vad pe altii ca trec peste linii de tramvai, tren sau alte denivelari fara nicio remuscare cu toata viteza :)

Oricum felicitari inca odata!

Link către comentariu

Brava pentru efort si reusita! Alte poze mai ai? Drum bun si sa ai grija de ea si ea de tine.

Link către comentariu

Tare de tot povestea ta..sincer mi-a placut.Tare ii dispretuiesc pe oamenii care isi bat joc de masini..sunt foarte incantat sa aud ca a existat si varianta frumoasa pentru acesta masina...

Iti urez multi km si cum vei avea grija de ea asa va avea si ea grija de tine :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!