Jump to content

Telescoape / Arcuri

calin13
 Share

Postare recomandată

Daca as stii cu placere,intreaba pe la dezmembrari trebuie sa stie,poate ti le si monteaza pt ceva in plus.Vezi ca e cam pe linga regulament zarva asta(scuze).Drumuri bune.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius1982.11

Daca vrei te trimit la dezmembrari in TM si vezi la fata locului mai multe tipuri de arc, ce trebuie tu sa stii, ce culori de buline iti trebuie. de potrivit cred ca potrivesc fizic.

Nu pricep, vrei sa o cobori doar pe spate?

Link către comentariu

fizic sunt la fel dar difera taratura ( 2/4 usi ,hatch/variant ,benzina/diesel ) . exemplu: pentru arcurile spate sunt vreo 17 coduri diferite iar pentru fata peste 30  :bom:

sa te vad cum alegi  :D

Modificat de floro_st205
Link către comentariu

marius1982.11

Eu stiu pe cineva care a vrut sa-si urce masina sa devina un mini offroader.

Si-a cautat dupa cod de buline cele mai tari arcuri si alea le-a pus, mai tari decat alea erau doar cele pt masinile speciale, blindate, greu de gasit asa ceva.

Acum atata de sus e ca ii bate in capul telescopului cu masina goala, dar telul a fost garda la sol si asta a obtinut omul.

Link către comentariu

Pentru clarificare: vreau sa cumpar un set de arcuri sport pentru Golf 4 Variant 1,9 tdi; problema este ca toti cei care au de vanzare (forumuri, olx, facebook) vand arcuri pentru Golf 4 dar cand intrebi daca se potrivesc pe Variant nimeni nu e convins... Si nu as cumpara un set doar de dragul de al testa si ulterior sa stau sa-l vand daca nu se potriveste.

@ Marius-Dan, vorbim despre amortizoare de Golf 4 deci suntem ontopic :)

Link către comentariu

Atunci rezolva problema : cumpara de la un magazin, pt ca ei lucreaza cu cataloage si iti vor aduce piesa necesara dupa cod ;)

Link către comentariu

marius1982.11

si atunci de ce nu eibach pro?

Link către comentariu

Mihai GTI, pentru masina ta, codurile pentru arcuri Eibach Pro-kit sunt:

fata:    EW 1545001 VA

spate: EW 7908002 HA

Link către comentariu

Pro kit-ul coboara destul de putin, ~ 22-24 mm fata si 18-20 spatele

Link către comentariu

marius1982.11

Atunci H&R Cup. Ideea e va arcuri moi vor alansa masina pe drumuri denivelate.iti trebuie joase dar si mai tari. Altfel risti sa dai cu fundul masinii doar din balans.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salutare,

ami spune si mie cineva ce mai trebuie sa schimb daca schimb arc-urile si telescoapele pe fata?

un arc pe stanga fata e rupt si atunci am zis ca le schimb amandoua, si desi telescoapele nu sunt slabe, am zis ca le schimb ca sa nu platesc peste ceva timp manopera iarasi si le schimb si alea doua, acuma intrebarea mea este ca ce mai trebuie sa schimb?!  citind pe aici am vazut ca unii schimba si flansele si rulmentii de sarcina..de astea sincer nici nu stiam ca trebuie schimbate, pana acum nu am mai avut probleme de genul asta si nu stiu ce sa fac, sa cumpar sau nu flansele si rulmentii de sarcina? nu suna nimic nu bate nimic, dar daca dau jos tot sa schimb arc-urile si telescoapele le schimb si alea daca ziceti ca asa se schimba...pe langa arcuri + telescoape + flanse + rulment de sarcina mai e ceva ce ar trebui schimbat la manopera ce se face in sine ?   va multumesc..

P.S. - am gasit arc-uri KYB la 120 de lei bucata, si telescoape la 185 de lei bucata tot KYB.. sunt bune ?

masina e passat b5.5, 1.9 tdi, 101 cai, avb motor

Link către comentariu

marius1982.11

telescoapele-s ok, arcuri nu as lua de nici un producator, dezmembrari OEM. dar alegerea e a ta.

da, schimba si flansele si rulmentii de sarcina.

oricum, esti pe topic de golf, dar e ok.

Link către comentariu

salutare,

ami spune si mie cineva ce mai trebuie sa schimb daca schimb arc-urile si telescoapele pe fata?

un arc pe stanga fata e rupt si atunci am zis ca le schimb amandoua, si desi telescoapele nu sunt slabe, am zis ca le schimb ca sa nu platesc peste ceva timp manopera iarasi si le schimb si alea doua, acuma intrebarea mea este ca ce mai trebuie sa schimb?!  citind pe aici am vazut ca unii schimba si flansele si rulmentii de sarcina..de astea sincer nici nu stiam ca trebuie schimbate, pana acum nu am mai avut probleme de genul asta si nu stiu ce sa fac, sa cumpar sau nu flansele si rulmentii de sarcina? nu suna nimic nu bate nimic, dar daca dau jos tot sa schimb arc-urile si telescoapele le schimb si alea daca ziceti ca asa se schimba...pe langa arcuri + telescoape + flanse + rulment de sarcina mai e ceva ce ar trebui schimbat la manopera ce se face in sine ?   va multumesc..

P.S. - am gasit arc-uri KYB la 120 de lei bucata, si telescoape la 185 de lei bucata tot KYB.. sunt bune ?

masina e passat b5.5, 1.9 tdi, 101 cai, avb motor

Unde ai gasit telescoape cu 185 de lei , si ce model, pentru ca si eu le tot vanez da'de dau de o oferta ca lumea sa-mi iau 2 bucati dar tot 320 e pretul si nu scade nici un leu.

Link către comentariu

Scuze dacă nu am scris unde trebuie, mersi de păreri. Toate piesele le iau d la Xedex.

Link către comentariu

La fel să rupt și la mine arcul stânga față, am pus arcuri KYB cu spiră cea mai groasă și telescoape SACHS, mașina sta de față mai sus 2-3 cm, iar pe drum nu este rigidă. Cât despre arcuri second hand nu aș recomanda, ganditiva ca o mașină adusă la dezmembrări are cel puțin 300000-400000 km, deci ganditiva la tensiunile suportate în timp !

Link către comentariu

marius1982.11

crede-ma ca stiu ce zic, din experienta altora.

Link către comentariu

Ce ziceți de telescoapele bilstein ? Tipu de la magazin a zis ca îs bune si ca mi le recomanda si ca pret( 180 d lei bucata), si arcuri am zis ca iau KYB, este un model anume mai tari sau mai groase spiralele?

Modificat de alynutzzz
Link către comentariu

Amortizoarele BILSTEIN sunt fiabile, am pe spate de trei ani si inca nu dau semne de oboseala, cat despre arcurile Kayaba (KYB) modelul cu spira cea mai groasa au seria RC 1695 și scrie K-Flex pe cutie. Cineva pe aici te sfatuia sa iei arcuri din dezmembrari, eu te sfatuiesc să NU faci  asta, vorbesc din experienta proprie nu din auzite, iar ca un argument in plus in primii ani de liceu se studiaza Rezistenta Materialelor unde se vorberste de imbatranirea materialelor și rezistența la tensiuni.

Link către comentariu

Multumesc de informații. Nici nu m-am gândit sa iau din Dezmembrari, habar nu am cât țin si in ce stare le găsesc..clar NU. O sa fac un efort si le iau noi si arcurile si telescoapele, acuma îs curios cât ma costa rulmenții d sarcina si flansele acelea..nu știam ca trebuie si alea schimbate si am omis sa întreb cât costa..el nu mi a zis ca dacă schimb arcurile si telescoapele trebuie si alea schimbate..

Link către comentariu

marius1982.11

Sa ne scrii dupa 2-3 luni dupa ce pui arcurile

Link către comentariu

Lăsa omul să-și aleagă ce arcuri își dorește și nu îl mai face cu nervii, ca să spună după 2-3 luni, poate ai vrut să scrii 3-4 ani !

Eu le am de un an jumate și încă nu sau lăsat nici macar o jumatate de cm după 15000 de km.

Link către comentariu

marius1982.11

2-3 luni am vrut sa spun. Pt curiozitatea mea,normal ca face cum vrea,doar e atelajul lui

Link către comentariu

buna ziua...salut...o intrebare am si eu....

diferenta dintre roata si caroserie,,masina fiind goala in portbagaj,,de cine e data de arc sau amortizor

de ex. (pe spate ma refer) dreapta are 7cm distanta si stanga 5 cm...

cu stima ,multumesc

mai precis  vreau sa schimb ceva la ea sa fie egala dar nu ma pricep ce anume trebuie....

ca mana de lucru o fac chiar eu...e usoara treaba pe spate si-mi place sa ma bag

Link către comentariu

De arc,ai verificat arcul cu pricina sa nu fie rupt?!

Link către comentariu

am verificat si sunt bune arcurile chiar toate 4 sunt bune si am insistat mult la verificat cel din stanga spate si nu are nimic

curatat ,sters si zici ca-i nou

se si balanseza masina....oricum nu e ea cea care o stiu :sly:

am fost la un service si am intrebat de testarea amortizoarelor si mi-a zis un pret dubios "intre 50 si 80 lei",,,,adica nu au un pret fix? sau ce?

Si oricum am vazut aici ca nu e bine sa te iei dupa testele lor ca nu prea ai baza in ele si banii ii dai oricum..asa ca mai bine fara test si cer ajutorul vostru

dar cred ca le desfac pe amandoua si le fac eu un test le apas pe amandoua odata si vad care si cum isi revin la loc si mai ales cat

Voi ce zice-ti ?-fac bine sau nu

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!