Jump to content

Telescoape / Arcuri

calin13
 Share

Postare recomandată

BILSTEIN au traditie in amortizoare,au fabrica si in romania la SIBIU si fac si pt Mercedes.MONROE sunt si ele destul de bunicele.Eu zik sa mai faci un mic efort si sa te orientezi spre KAYABA sau SACHS.Poate ne spun colegii care au montat si BILSTEIN si MONROE cat de multumiti au fost de randamentul lor.Eu zik ca cele pe gaz sunt mai rezistenta la drumurile noastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

numai sa iti reziste si ficatii cu cele pe gaz, deoarece nu de nebuni pun ei pe ulei din fabrica, gazul deja este altceva, mai sportiv, comportament mult mai dur, raspuns mai promt, dispare senzatia de barca dar si putin din confortul de fabrica.daca esti tanar mergi pe gaz, daca esti mai experimentat alege ulei sa nu iti rupi oasele prin toate gropile.

:)

Link către comentariu

din ce am studiat si eu problema cu amortizoarele, am observat ca cele pe ulei nu se mai fabrica sau mai bine spus nu se mai fabrica pe vechea tehnologie adica acum se baga si ulei si gaz in cei 2 cilindri (ulei in cilindrul intern si gaz in cel extern) astfel ca sunt mai eficiente si pentru condusul sportiv dar ofera si confort.

binenteles sunt si cele numai cu gaz, cu 1 cilindru sau cu dublu cilindru, pentru masinile mai sportive

si printre cele mai vandute marci de pe la noi ,, KaYaBa - KYB sunt preferatele, deoarece au un raport bun pret/performata

eu personal KYB as cumpara acum daca ar fi nevoie

Link către comentariu

• 2 months later...

Vreau sa schimb amortizoarele fata/spate si ca sa nu am surprize la montare vreau sa intreb:

- cat de tare se strange amortizorul in fuseta respectiv piulitele din capul amortizorului, adica acea flansa din cauciuc nu se taseaza daca strang prea tare, sau strange fier pe fier?

- si jos la fuseta presupun ca trebuie strans cat de tare posibil(normal fara sa rupi surubul), sau iti trebuie neaparat o cheie din aia dinamometrica, sau cum se numeste?

Link către comentariu

Salutare dragi colegi!Stie cineva cat "m'ar duce" un set de amortizoare kyb Excel G fata/spate pt masina din semnatura,as vrea sa le schimb intai pe spate pt ca sunt mai uzate 45 si 38% si dupa pe cele din fata,se poate un pret? :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

in jur de 700 ron toate 4 in fctie de magazin/distribuitor.Pe spate sunt mai ieftine decat pe fata.

Link către comentariu

Am intrebat pt mine si era 600 prin primavara...dar preturile pot varia...pina prin 700 cum a zis Paul...

Link către comentariu

alecsandru19 ;SPATE, 343348 pentru vehicule fara echipare pentru drumuri rele Tip amortizor:presiune gas 180 bucata,FATA, 333713 Tip amortizor:presiune gas pentru vehicule fara echipare pentru drumuri rele 220 bucata.Total 800lei.Vezi k sunt mai multe varianta de KYB.Preturile date de mine sunt pt varianta Excel-G.

Link către comentariu

Un pic OFF:Sa nu te puna necuratul sa iti iei UltraSR.O sa iti cautii plombele cu magnetul pe sub pedale.

Link către comentariu

Cei care si-au montat singuri amortizoarele, va rog un raspuns la postul 379.

Sambata vreau sa ma apuc de treaba.

Link către comentariu

sincer eu am strans ambele suruburi(si sus si jos) cu un pistol pneumatic folosit de la o statie de vulcanizare.Le am schimbate de anul trecut din august si nu a aparut nici o problema pana acum.Mai mult ca sigur exista indicatii dinamometrice dar eu nu am avut cheie.

Link către comentariu

Eu am montat Starline, amortizoare fata si spate.Am inteles ca sunt pe gaz.Acum am franare eficienta si nu mai am tangaj de barca. :icon_bounce:

Link către comentariu

Vad ca folosesti multe produse Starline chiar tin indeajuns piesele pt pretul dat?

Link către comentariu

Crezi ca e asa mare diferenta de calitate intre firme ?

Sunt produsele acestor firme din tara de provenienta ?

China si Turcia e baza.

Revenind la Starline nu pot spune ca tin cat garantia oferita de importator, de 3 ani eu le am pe masina de circa 6 luni.

Link către comentariu

• 1 month later...
  • 1 month later...

salutare, ce amortizoare imi puteti recomanda, gas sau ulei si ce marca? multumesc anticipat

Link către comentariu

in primul rand depinde de buget

Ca si recomandare vezi pe ulei de la KAYABA (EXCEL G) sau ceva pt un portofel mai subtire, ALKO.Sa verifici si flansele la fel ca si kiturile de protectie sa nu te trezesti ca dai apoi inca o data banii pe manopera cand le schimbi.

KOKO, KONI sunt deja peste stock.In general cei care au folosit suspensii KONI,au fost sport.Ca si concluzie,daca ai o oferta buna de la ei,nu o refuza.Mai cauta prin TUNING SI ALTE MODIFICARI,topic-uri legate de suspensii sport si vezi ce parere au cei care le'au folosit.

Link către comentariu

Excel G parca sint pe gaz... dar tot pe astea le recomand si eu...

Astept sa apara ofertele si le schimb si eu...

Link către comentariu

Eu am pus monroe reflex pe fata(in urma unui incident) si sunt foarte multumit de le pana acuma(in sensu ca masina se simte altfel) e liniste in masina in sfarsit.cat o sa tina nu stiu.stiu pe cineva care are pe passat tot monroe reflex.are aproximativ 50.000 de km si nu are nici un fel de probleme(asta m-a facut soi pe mine sa iau tot monroe).eu le-am luat de la volksman :icon_thumright: .

Link către comentariu

Eu iti recomand sa le pastrezi pe cele originale si sa le reconditionezi. In afara de faptul ca iesi de cel putin 2 ori mai ieftin ti le si poti face cum vrei (mai tari sau mai moi). In Bucuresti sunt firme care se ocupa cu asa ceva.

Cele aftermarket isi vor pastra comportamentul 2 luni pe drumurile de la noi, apoi masina o sa fie barca.

Link către comentariu

Cam multa reclama negativa la amortizoarele AM. Eu am AM si sunt la fel ca atunci cand le-am pus adica de 1 an de zile.

Modificat de dizy
Link către comentariu

nu te contrazic,dar important e cati km ai facut si pe unde

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!