Jump to content

Cutie De Viteze

bogdangolf
 Share

Postare recomandată

ULEIUL ESTE SCHIMBAT ACUM 2 LUNI SI AM SCHIMBAT SEMERINGUL DE LA CUTIE.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca "vuietul" l-ai auzit pe tr5 si nu pe tr4 inseamna ca problema este in cutie si nu in ambreiaj Poate sa fie un rulment/pinion/sincron,pina nu desfaci n-ai de unde sa stii!

Link către comentariu

La viteza de 80-90 la ora in tr5 se auzea vuietul dar daca schimbam in tr4 nu se mai auzea nimic, am uitat sa mentionez ca la intoarcere a sarit din tr5 de 2 ori.

Link către comentariu

Posibil sincronizatorul treptei a5a.

Link către comentariu

pe scurt ar trebui sa schimb cutia de viteze??

Link către comentariu

Daca ti-a sarit din viteza din a 5 a sigur este rulmentul de la viteza a 5 a dus,asa am patit si eu,la inceput sarea din cand in cand apoi cand cand o fortam iar apoi nu mai statea deloc,am desfacut cutia si rulmentul era spart,am postat undeva mai in urma cateva poze.

Am gasit,vezi aici postul 542

http://vwforum.ro/topic/23885-cutie-de-viteze/page-28

Modificat de mihai_mihai
Link către comentariu

La cutia pe care o aveam eu chl se schimba foarte usor,se da capacul ala din tabla jos si ai acces la acel rulment.

Link către comentariu

CINE IMI POATE SPUNE CE FEL DE CUTIE SE MAI POTRIVESTE PE MODELUL DE MOTOR 1.6 AEE

Link către comentariu

spune ce cod ai pe cutia ta ca sa vad una cu rapoarte la fel.

p.s. nu mai scrie cu CAPS

Link către comentariu

in porbagaj nu mai am foita cu coduri unde as putea sa ma mai uit. sa aflu ce fel model am pe masina.

Am vazut la alti utilizatori ca pe 1.6 aee aveau DGH dar la mine fiind un seat cordoba sa nu fie altfel de cutie:(

Link către comentariu

DCK, DXN, ERC, cutii tip 085D. Alea de pe golf AEE sunt 02KB, pe Octavia sunt 02KG etc. Acum nu ştiu exact ce diferă la ele.

Am văzut că aceleaşi cutii de pe Cordoba au mai fost puse pe Ibiza.

Link către comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi,

Link către comentariu

Salut baieti, dupa cateva zile in care am tot cautat de unde se aude sunetul enervant azi dimineata am fost la mecanic am dat jos cutia si am gasit rulmentul de presiune varza si cercul care era destul de uzat.

Dupa instalarea noului kit de ambreiaj sunetul a disparut si functioneaza foarte bine cutia.

O zi buna!

Link către comentariu

• 5 months later...

Salut, pe un golf 3 din 1999, ( specific ca este modelul de tranzitie intre golf 3 si golf 4 ) pot pune motor si cutie de golf 5 sau golf 6 ? Multumesc!

Link către comentariu

• BUNA ZIUA BAIETI,

DE CEVA TIMP AM SCHIMBAT CUTIA LA MASINA SI AM VAZUT CA AM 2 SENZORI PE CUTIE , CUTIA CARE O AM ACUMA E DE PE AROSA 1.4 16 V SI PE MASINA AM AVUT 1.6.

CE AS DORII SA AFLU DACA PUN SENZORI DE PE CUTIA MEA PE CEA NOUA SE MODIFICA CEVA SI CE FACE FIECARE SENZOR IN PARTE AS DORII SA AFLU.

MULTUMESC MULT!!!

Link către comentariu

Unul din senzori este pentru viteza, iar celalalt pentru lampile de mers inapoi.

P.s. Nu mai scrie cu Caps Lock

Link către comentariu

• 1 month later...

salut, am si eu o mica problema mai exact cu schimbatorul de viteze, acum cateva luni era usor la schimbat treptele, cand scoteam pe liber schimbatorul venea in pozitia perfecta dar acum cand o scot pe liber schimbatorul nu mai e perfect centrat pe centru, zic ca a sarit vreun arc dupa parerea mea, si nici in viteze nu mai intra atat de fin, trebuie sa i caut eu  pozitie la fiecare treapta in parte sa intre usor, parca nu mai este ghidat asa bine schimbatorul, ce trebuie sa verific ?

Link către comentariu

Verifica timoneria si tot ce face legatura intre cutia de viteze si schimbator.

Link către comentariu

Ia un spray WD40 si da-i pe la timonerie.Poti da in 2-3 etape si vei vedea diferenta.Eu am dat zilele trecute si nu dadusem de aproape un an si se simte diferenta.Daca dupa asta la fel intra greu , e posibil sa ai putin ulei in cutie.

Link către comentariu

ms de raspuns dar: ulei in cutie am, timoneria degeaba o ung, la mine pur si simplu deodata nu mai sta ''tzeapan'' schimbatorul de viteze cand este pe liber si uneori nu mai gasesc asa usor traseul treptelor de viteze ci trebuie sa mai misc de el usor stanga dreapta in timp ce'l imping sau trag spre treapta respectiva....ceva a sarit pe undeva, un arc pe dedesubt cel mai sigur

Link către comentariu

verifica timoneria. Vezi parghiile sa fie la locul lor si sa nu-ti fi cazut "bila"

127413_13.jpg

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut. Am si eu o problema cu un golf 3 din 94.

Mai fratilor, de intrat in viteza, intra la sfert, nu maraie, nu miorlae, nu miauna.

Buba e alta....in schimbator, se confunda marsarierul cu treapta 1.

In mod normal, pentru marsarier trebuia fie o siguranta pe schimbator, fie trebuia sa apesi pe el......la mine...ete sufletu, e jale.

Daca nu sunt atent, risc sa bag in marsarier, in loc de treapta 1, lucru pe cat de enervat, atat pe periculos si pt motor/cutie/etc, cat si pentru colegii de trafic. Ce ar putea fi? Kitul de abreaj, timneria, ceva dus pe schimbator?

Link către comentariu

Ceva pe la timonerie, verifica. Daca dai jos mansoul de pe schimbator vei vedea ca tija schimbatorului are un excentric care intra in partea soferului cand apesi si bagi in marsarier. Excentricul acela e din plastic si se poate rupe, sau chiar locul pe unde intra sa fie crapat sau inexistent. Cam asta ma gandesc ca ar putea fi.

Link către comentariu

Dati-ar dumnezeu sanatate si sefii salar mai mare. Eu eram pregatit cu banutii pt o timenorei noua, si un kit de ambreiaj. M-am uitat sub mansonul vietii, si excentricul era slabit, si sarit din loc. L-am fixat, am strans surubul, si intra in viteza fara nici o problema. Marsarierul, intra acum, doar daca apas pe schimbator. 

MERSI INCA O DATA, cand trec prin cluj, ne auzim la  bere.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!