Jump to content

Stopuri Passat B6

Florin AMARIUCAI
 Share

Postare recomandată

Multumesc pentru promptitudine in a primi un raspuns! Dar dupa cum am specificat trebuie sa schimb stopul exterior de pe caroserie... si nu cel de pe portbagaj. Mai exact intrebarea mea este cum se scoate acea aparatoare de plastic neagra care are si o catadioptrie pe ea fara sa stric ceva!?! Multumesc inca o data!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Calynn, banuiesc ca e combi passat ul tau, iar aparatoarea acea neagra se scoate usor daca bagi o surubelnita sau chiar cu degetele se poate intre plasticul negru si stopul propriu zis si tragi spre portbagaj are 2 cleme, de plastic moale, mari prinse de stop si inca 3 mai micute prinse tot pe stop..nu prea ai cum sa-l rupi..si sub acel plastic ornamental ai o piulita neagra de plastic care nu e bine sa o fortezi la strangere ca sa nu ramai cu ea si cu surb, care e tot de plastic, in mana..spor la treaba.

Link către comentariu

Da boby 1906, este combi passat-ul meu, este ok am inteles, nu imi ramane decat sa demontez stopul si sa-l schimb. Multumesc mult!

Link către comentariu

Stopurile la passat combi se dau foarte greu jos, trebuie sa ai rabdare,finete si pricepere la scoaterea celor 2 cleme de la exteriorul stopului, care sunt de plastic si se rup destul de usor, iar fara ele nu mai poti fixa stopul inapoi. Si partea nasoala e ca daca se rup o sa cada in interiorul aripei din spate in care nu ai acces decat daca dai bara spate jos si scoti prizele alea de aer..asa ca bafta mare.

Link către comentariu

Hmmmmm.... pentru faptul ca locuiesc in strainatate ideea mea era de a economisi niste bani... sa nu merg la mecanic si sa reusesc sa-l demontez eu si sa-l schimb, am deja stopul nou mai exact amandoua si o sa le studiez bine inainte de a demonta cele vechi, ca se vor rupe clemele la stopurile vechi nu ma intereseaza f. tare, oricum le schimb, sa nu rup cumva sistemul de fixare a acelor cleme de pe caroserie. O sa vad cum ma descurc... Multumesc

Link către comentariu

Sistemul de fixare a celor 2 cleme sigur nu ai cum sa-l rupi pentru ca stopul se fixeaza direct pe tabla caroseriei cu cele 2 cleme care zic eu ca sunt mai sensibile..dar ce probleme au stopurile ca le schimbi ?

Link către comentariu

Stopul de pe partea dreapta este spart si cel de pe partea stanga nu-i merg o portiune din led-uri, aproape jumatate... Masina am cumparat-o de putin timp si era asa. Cum ca am fost in tara in vacanta mi-am cumparat de acolo stopurile si un far de ceata stanga care si ala vreau sa-l schimb... are o pietricica de la autostrada!Acum ca am piesele vreau sa o pun la punct.

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare.

imi cer scuze dar n-am citit toate postarile. puteti sa-mi indicati unde scrie ce se poate face pt ledurile arse, sau care este solutia!

multumesc!

Link către comentariu

Solutia este inlicuirea stopului, respectiv decapsarea acestuia si inlocuirea benzii de led. Cat despre cautarea posturilor respective, nu sta nimeni sa caute ptr tine! Search and read!

Link către comentariu

ca sa le desfaci/dezlipesti - trebuie sa ai feon aer cald, indemanare, etc - se poate sparge geamul/plasticul - foarte usor. Daca nu ai, mai bine cauti o lampa SH

Link către comentariu

M Is FOr MiChAeL

Si-a comandat cineva inelele cu leduri pentru stopurile de pe portbagaj de la persoana din Severin? (are si pe olx anunt)

Daca da, cum se comporta? (sunt similare ca si culoare cu stopurile exterioare? ati avut erori in bord sau leduri arse in urma functionarii lor concomitent cu stopurile exterioare?)

Multumesc

Link către comentariu

eroare de bec ars nu ai de ce.... ca o sa ai un consum un pic mai mare, nu mai mic - sau  circuit deschis.

Link către comentariu

Consum mai mare nu inseamna circuit deschis ci scurt la masa, in anumite conditii.

Link către comentariu

Cristi  - sau...  adica alba sau neagra.... nu am scris ce ai zis tu mai sus.... eu stiu ce zici, doar ca eu i-am expus de ce poate sa se aprinda martorul din bord.

rog un moderator sa ne sterga posturile in plus. Multumesc !

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• 4 months later...

Daca sunteti interesati de problema stopurilor de pe capacul portbagajului puteti lua detalii de aici !

Cu rabdare si putina (mai multa) indemanare se poate face dupa ce ati comandat inelele cu leduri de la tipul din Mehedinti. Inelele de la stopurile mari nu se potrivesc cu cele de la stopurile mici de pe portbagaj.

Link către comentariu

• 3 months later...
mariovenera

Salut,

Din nefericire am patit-o si eu cu ledurile de la stop. Nu-mi functioneaza un set de 4 leduri.

Am citit tot topicul si am tras urmatoarele concluzii:

1. E foarte probabil sa nu fie de la leduri ci de la cablaj intrerupt sau un tranzistor ars.

2. Daca este de la leduri inteleg ca sunt OSRAM duo si se gasesc de cumparat.

3. piesele SMD (inclusiv leduri) se lipesc/dezlipesc la Statie de lipit SMD (la electronist).

3. Sticla stopul-ui se desface cu feon industrial la 100-150 grade

4. Stop de cumparat ar fi solutia simpla insa voi recurge la ea dupa ce stric stopul asta incercand sa-l repar :)

Ar mai fi urmatoarele neclaritati/chestiuni care ne-ar ajuta pe toti care suntem in aceasta situatie:

1. Ce tip/model/cod sunt tranzistorii si daca se gasesc de cumparat, si daca stie cineva vreun link.

2. Ledurile se gasesc de toate felurile, insa daca cineva ne poate indica un link de unde a acumparat si sunt identice ca nuanta si intensitate cu cele originale ne-ar fi de mare ajutor.

3. E cineva in Buc care ne poate ajuta cu desfacerea stopurilor la cald?

4. De lipit inapoi se poate tot cu feon lipim cu BISON-rasina transparent? Daca lipim cu BISON cum mai dezlipim din nou?

5. E mai ok sa taiem stopul cu mini freza pe interior? A incercat cineva?

Multumesc

PS: am strans si cateva poze de la colegi cu cablajul respectiv

post-110753-0-42127500-1424797723.jpg

post-74110-0-56200500-1399825726.jpg

stop leduri.jpg

Modificat de mariovenera
Link către comentariu

Mai simplu, cauti unul la dezmembrari. Nu o sa gasesti leduri identice.

Daca totusi esti hotarat, am eu un stop de pe portbagaj de Jetta. Ti-l daruiesc., cred ca se poate folosi cercul cu leduri cu totul.

Modificat de florin r.
Link către comentariu

Si eu am luat passat si din ce am vazut pe stop spate dreapta sunt arse 4 leduri la pozitie si pe stanga la semnalizare.  Din ce am citit aici cele fabricație 2010 ar fi ok

Link către comentariu

• 2 weeks later...
On 9/25/2015 at 9:52 AM, M Is FOr MiChAeL said:

Si-a comandat cineva inelele cu leduri pentru stopurile de pe portbagaj de la persoana din Severin? (are si pe olx anunt)

Daca da, cum se comporta? (sunt similare ca si culoare cu stopurile exterioare? ati avut erori in bord sau leduri arse in urma functionarii lor concomitent cu stopurile exterioare?)

Multumesc

Salut, am achizitionat eu, omul este de treaba, m-a ajutat chiar foarte repede, sunt aceeasi culoare daca te uiti din spate de la circa 2 metrii, cand te apropii nu sunt deoarece cele de pe porbagaj sunt mult mai in exterior ca cele de pe lateral, dar se vad super de la 1.5m, 2m . Sunt foarte usor de montant daca ai putina indemanare si rabdare.

13001177_912691835496569_5065109527203404800_n.jpg

Modificat de Botanu
Link către comentariu

• 4 weeks later...
robertsusanu

va frumos daca ma poti ajuta 

am o problema legata de stopuri.

semicercul ala din mijloc nu se mai aprinde.

pe bord nu imi  apare eroare de bec ars

daca dau drumul la ceata, se aprinde becul din semicercul din stanga,deci becul e bun.ITiPL6.jpg

Link către comentariu

Tu ce masina ai ?

Link către comentariu

robertsusanu

passat cc 2.0 blue tdi 143 cp, motor cbac

asa a fost cand am luat-o.

am observat pur si simplu.

Ow5iiT.jpg

Link către comentariu

• 1 month later...

Va salut. 

Astazi, din nefericire, am avut un eveniment rutier. In urma acestui eveniment am spart geamul stopului spate de pe aripa. Exista sansa sa gasesc doar acest geam de cumparat sau trebuie sa cumpăr stopul complet? 

Va multumesc. Va doresc o seara placuta. 

Link către comentariu

Doar stopul complet. Cauta prin dezmembrări ca gasesti. Sau alternativa e nou. 

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut. Stie cineva care ce culoare are firul de semnalizare care intra in mufa la stopuri?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!