Jump to content

Becuri la fantele de aer si la bricheta

barbut
 Share

Postare recomandată

Daca se mai arde azi unul cedez nervos ... btw exista garantie pentru aceste becuri ? adica daca o sa se arda instant dupa ce il montez ? nu inteleg cum s-a ars becul de la grila din stanga, ca functiona cand am dat grila jos ...

banuiesc ca nu ca o sa zica ca am un scurt undeva sau ca nu a fost montat la ei sau in service autorizat ....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daaa... garantie... in your dreams :lol:

Au filamente foarte fragile si cedeaza la cel mai mic soc in timpul functionarii, si nu numai.

Eu nu mi-as mai bate capul cu ele.

LED-ul e sfant ! ;)

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

da intradevar C O S M I N, cele de la fantele de aer au soclu incorporat...scz, greseala mea..

insa cum zice si colegu F l o r i n mai sus, mergeti la un magazin de electronice gen dioda si luati leduri de 12 v, sunt vro 2/3 lei bucata, sa le puneti pe direct

sau

incercati http://vwforum.ro/topic/52604-diy-iluminare-pictograme-la-fantele-de-aer/ , daca nu va pricepeti renuntati la potentiometre, ele au rolul de a regla intensitatea, gen variator.

ATENTIE ledurile sa fie de 0,3 ca si dimensiune, daca luati de 0.5 sunt prea mari si cand montati grila o sa aveti surpriza ca nu prea vine bine.

SI parerea mea, daca sunteti putin meticulosi folositi smd'uri.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

sal baieti! In legatura cu lumina de la picioare am facut-o si pe asta,deocamdata pe fata si urmeaza spatele. Pana la urma am desfacut plafoniera ,am luat aparatul de masura si am cautat firele care corespund pt ca atunci cand deschizi usa sa intre curent pe ele, si au culorile astfel : Rosu cu negru este+ iar maro cu alb - . Aceste fire coboara pe stalpul din dreapta unde sunt izolate cu o banda de panza impreuna cu cele de la senzori de pe parbriz si oglinda heliomata. am desfacut acea panza si cu doua clipsuri am facut legatura pt ledurile de la picioare. Se vede super dupa ce le montez si pe spate revin cu poze.

Link către comentariu

comanda de aprinde o poti lua de pe T10o - mufa din pillar stanga picioare sofer.

Link către comentariu

FLORIN care t10 mai exasct, eu am incercat sa imi pun banda de smd-uri sub banchetele din fata si am luat de la fantele de aer si nu sau aprins, cred ca nu sunt 12v acolo, iar din plafoniera ar fi prea migalos sa trag fir..

Link către comentariu

Mihai.Nechifor

Mufa turcoise - cu 2 fire (parca asa se scrie) din blocul de mufe de sub capacul de langa footrest

Link către comentariu

Sal! Am promis ca revin cu poze si asa am facut,mie imi place cum se vede :icon_thumleft: ;)

20120810 212039

20120810 212208

20120810 212446

20120810 212705

Link către comentariu

a iesit smekerie, bv, frumos..

Link către comentariu

FLORIN care t10 mai exasct, eu am incercat sa imi pun banda de smd-uri sub banchetele din fata si am luat de la fantele de aer si nu sau aprins, cred ca nu sunt 12v acolo, iar din plafoniera ar fi prea migalos sa trag fir..

da, mufa verde - bleu... pin-ul 6.

Link către comentariu

• 1 month later...

salut am pus si eu leduri in fante + leduri albastre la rotita da jos cea pentru reglaj stanga dreapta am folosit leduri albastre + rezistenta de 820 problema e ca cel din dreapta imi da fix in ochi ce pot sa ii pun in cap ca sa dea o lumina mai slaba eventual sa mai pun o rezistenta?

Link către comentariu

Mai pui o rezistenta. Valoarea ei o stabilesti prin tatonari.

Link către comentariu

daca luminozitatea e buna, iti bate-n ochi ca e pozitionat aiurea.

Altfel, desfa capacul bordului de pe partea dreapta si o sa gasesti mufa cu cele doua fire care alimenteaza iluminatul fantelor. Tai firul gri/albastru si bagi o rezistenta reglabila de 1-2k. Dupa aia, reglezi din ea intensitatea care iti place, doar pentru grile

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• 8 months later...

Am reusit si eu sa ma joc un pic la fantele de aer.

dscn2603m.jpg

dscn2626c.jpg

dscn2622.JPG

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Zipp ce becuri ai folosit pt ca mie mi se par mai mult portocalii decat rosii probabil din poze o fi asa, oricum felicitari pt ca a iesit bine,poate iti pui si la picioare lumini se vede super. 

Modificat de relugeo
Link către comentariu

Multumesc relugeo.Felicitari si tie pt iluminare, ma gandeam sa pun si eu lumina jos la picioare dar momentan ma gandeam la un alt proiect.  am pus leduri rosii 2-2,5V, 20mA, rezistoare 820 ohmi plus 2 potentiometre pt. fiecare culoare. In realitate nu se observa diferenta de culoare atat de mult ca in foto.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
FanBarcelona

va salut,

nu am gasit un topic adecvat asa ca m-am gandit sa postez aici..

stie careva daca se gaseste in tara sigla luminoasa ce vine pe portbagaj??ceva ca in link-ul de mai jos?

http://www.aliexpress.com/store/product/VW-Car-LED-logo-light/904878_528808085.html

Link către comentariu

Salut,incearca pe Mobile.de,trebuie sa fie.

Link către comentariu

• 4 months later...

sal.daca am instalatia veche pot sa leg ledurile rosii ? am incercat sa pun led pe soclul becului care a fost inainte,doar ca lumina nu ajunge pana la pictograme.asa ca o sa leg pe fiecare soclu cate 2 leduri care sa ajunga in spatele pictogramelor, acest soclu o sa il introduc in mufa lui.bineinteles ca o sa scot acel ghidaj pt lumina de la vechiul bec.daca gresesc cu ceva sa ma corectati.

Link către comentariu

Led-ul nu difuzeaza lumina ca un bec ci doar intr-un fascicol ingust care nu pica pe ghidajul de lumina. Daca iei led-ul cu smirghel astfel incat sa-i matuiesti suprafata cilindrica va da lumina in toate directile.

Link către comentariu

scoate toate plasticele translucide si pozitioneaza cate un led in spatele fiecarei pictograme.

Link către comentariu

ei acum imi place cum arata cu pictogramele luminate.poate o sa le iau jos sa le pun si pe cele albastre la rotitele orizontale.dar la primavara poate.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!