Jump to content

Lanturi Zapada

prepeleac
 Share

Postare recomandată

daca va luati lanturi sa va luati care au forma in romb, astea astea solicia cel mai putin masina, directie , bucse si scutura cel mai putin!

Acuma problema:

cine a pus lanturi la broasca?

nu va freaca acel cablu care se prinde pe interiorul rotii?

nu prinde in nimic, nu se agata?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

esti tare... pai daca dai sfaturi de care sa luam, nu le-ai si probat?

macar le montai pe o roata si observai daca ting in ceva...

Link către comentariu

Nu se agata decit daca atirna ceva din capetele lantului sau daca traseul conductei de frina e mai labartat si nu se muleaza de-aproape pe teava planetarei (vorbim doar de rotile din spate, nu?...).

Forma cea mai eficienta - bineinteles, cu romburi, dar preferabil asimetrice - adica bucatile longitudinale de legatura dintre romburi sa nu pice toate pe centrul cauciucului, ci decalat stinga/dreapta.

Link către comentariu

Uitati de lanturi! Sunt doar pentru situatii extreme. Nu fac nimic bun. Sunt alte solutii.

1. Cauciucuri cu cuie ( le-am folosit personal pe MB si merg ca unse!), pe brotac unde ai "totul la spate" sunt si mai eficiente.

2. Un fel de "ciorap" de unca folosinta (tine cam 100 de Km), care se monteaza pe cauciuc fara sa afecteze bunul mers al masinii si care te scoate dintr-o situatie dificila.

Personal sunt contra lanturilor uzate in afara situatiilor limita.

Link către comentariu

sunt de acord cu tine in privinta cauciucurilor cu cuie

eu am avut asemenea cauciucuri la un renault 19, si va spun k nu am avut nici un fel de probleme (faceam naveta Brasov-poiana Brasov aproape zilnic)

Link către comentariu

cam asa e, mie mi le-a adus un prieten din suedia

Link către comentariu

• 2 weeks later...

... deeeci... pina in Suedia merg, totusi, lanturile - sigur ca nu pe asfalt, da' prin zapada mare si noroi clisos de padure degeaba cuie!

Asa mi-s mie dragi lanturile, ca mi-au trecut broscoiu' prin locuri mai pitite...

Link către comentariu

Se gasesc si la noi asa pneuri. Sunt unele la care poti monta cuiele separat ori le iei gata cu cuie. Eu am cumparat un set in iarna lui 05.

Pretul uni pneu nou e mare, dar merita. Solutia mea a fost: Spate Michelin Viking cu cuie si fata Michelin Winter Pilot. Va spun ca a functionat excelent pe MB.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!