Jump to content

ibiza prea rigida ?


horia
 Share

Postare recomandată

buna.. dupa cum unii dintre voi stiti am si eu o ibiza , intrebarea mea este urmatoare : De ce se simt gropile asa tare, adica nu stiu cum sa ma exprim mai bine dar parca atunci cand iau o groapa, chiar mai mica se simte foarte tare ! De la ce poate sa vina acest lucru ? Masina are numai 1200 de km , credeti ca isi mai da drumu ? sau sa desumflu un pic cauciucurile ? Alte solutii ?

Astept replyu lui faraonu cu interes si nu numai

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Horia, in primul rand verifica presiunea din anvelope. Daca nu incarci in mod regulat spatele presiunea poate fi 1.9 chiar 1.8 fata / 1.8 chiar 1.7 spate.

In general Ibiza este o masina mai rigida decat Fabia sau Polo / doar face face parte din divizia sport a lui VAG.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut Horia,

Dante are dreptate ... verifica presiunea in pneuri( scriam mai de mult pe forum , nu mai stiu in ce topic, ca mie mi-au livrat-o cu 2.5- 2.6 pe toate rotile si simteam orice pietricica in gat...) Nici cu 2.2 si 2.1 ( cum zic ei pe capacul de la benzina) nu ma simteam bine, asa ca am lasat-o cam la 2.0 pe toate rotile si este vizibila diferenta .

Masina s-a lasat pe la 5000 km ( si ca suspensii si la consum... poate atunci m-am obisnuit si eu cu ea ).

Ii dau din nou lui Dante dreptate si cu divizia sport a lui VAG... masina este gandita mai sportiva si fii convins ca nu o adaptau ei pentru drumurile din Romania (are garda cam joasa, suspensii tari ).

Mai las-o pana pe la 5000 km si mai vorbim ...

Astept si alte impresii mai ales legate de temerile tale initiale :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cumva pana acuma ai avut Dacie? Si eu cand am trecut de pe Dacie pe Golf treceam cu 5km/h peste gropi. Asta e pretul stabilitatii. Dar m-am obisnuit si acuma de cate ori ma urc intr-o Dacie parca sunt intr-o barca. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

kestia cu rotile e f adevarata..... am fost pana in Ung de curand si pt ca mergeam cu masina incarcata, am zis sa fac cum zic ei... si am fost la vulc si mi-am umflat rotile putin.... cat scrie pe capacul de la rezervor.... si masina sarea de ziceai ca e o minge de ping-pong.... am fost la alta vulcanizare..... aveam in roti 3,2 !!!!

am revenit la presiune normala si totul e ok!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

sincer?! si pe mine ma cam batzaie ibiza mea... e tare rigida... eu am facut cu ea doar 1.500 km si simt absolut orice cu ea. sa-mi schimb oare suspensiile?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In general ibiza NU este o masina mai rigida decat daca este cu echipare sport.

Divizia sport e doar marketing!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ibiza, cand este noua, este o masina rigida.

Insa comparand Ibiza mea cand era noua (intre timp s-au mai "asezat" suspensiile) cu o Fabia cu mai multi kilometri la bord, a mea era mult mai rigida.

Cum spuneam, a mea intre timp s-a mai "lasat" (are 8000 km), dar parca este cam la fel cu a unui amic, care are 26000 km. Deci totusi, dupa parerea mea, Ibiza pare a fi mai rigida decat Fabia. Despre Polo nu pot sa ma pronunt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

zuza mergi si verifica presiunea din roti. La mine, dupa livrare era cu 2.5 - 2.6 pe toate rotile. Si de aici poti avea astfel de senzatii :)

A mea are acum aproape 7500 dar nu realizez o mare schimbare in ceea ce priveste comportamentul suspensiei de acum cu acela de cand era masina noua.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!