Jump to content

Taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România / Rovigneta

s_c
 Share

Postare recomandată

Salutare. Oare stie cineva cand a fost montata camera (banuiesc ca este pentru verificare rovinieta) pe DN15 Targu Mures - Reghin, la iesire din localitatea Sangiorgiu de Mures, chiar inainte de Selgros? :icon_bounce:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu stiu de existenta lui de cel putin 3 saptamani... dar poate posteaza cineva raspunsul corect, cineva care sta in zona ori face drumuri pe aceea ruta mai des ca si mine.

Link către comentariu

Dar oare sa fie activa..ar trebui sa se vada ledurile infrarosii noaptea..? :-D

(nu vreau sa insist pe subiect dar tare ma gandesc ca am trecut pe acolo acum vreo doua saptamani si am cumparat rovinieta imediat dupa ce am trecut de ea, de la prima benzinarie, nici nu vazusem camera..)

Modificat de blast
Link către comentariu

Aceiasi camera te poate amenda de mai multe ori in aceiasi zi ?? Sau o camera diferita ? Vazusem la un moment dat o stire cu unu care facea multe drumuri pe zi pe sub o camera de rovigneta si i-au venit vreo 500 de milioane amenda.

Link către comentariu

Pana acum vreo 1-2 ani asa era, luai cate amenzi se putea. Acum s-a schimbat, poti fi sanctionat doar o data la 3 sau 6 luni.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Intrebare pentru cei din BR: exista camera pe portiunea dintre iesirea din BR si Promenada Mall (Varsatura)?

Multumesc.

Link către comentariu

Daca vand masina, rovigneta mai e valabila pt noul posesor? normal ar fi sa mai fie pt ca e pe masina nu pe posesor facuta.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

este valabila,dar sa-si pastreze numarul. Daca vrei, poti sa postrezi rovigneta,dar ca sa-ti recuperezi banii dati trebuie sa achiti o taxa de vreo 25 ron, sa faci o cerere,etc.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Dar oare sa fie activa..ar trebui sa se vada ledurile infrarosii noaptea..? :-D

(nu vreau sa insist pe subiect dar tare ma gandesc ca am trecut pe acolo acum vreo doua saptamani si am cumparat rovinieta imediat dupa ce am trecut de ea, de la prima benzinarie, nici nu vazusem camera..)

Si eu fac naveta pe acolo, daca te uiti o sa vezi cablul acela gros legat de stalp care nu intra in cutia electrica. Deci inseamna ca nu merge. Din cate am citit pe net din decembrie o sa fie puse in functiune mai multe camere in tara recent montate.

Link către comentariu

Multumesc! Nici nu am fost atent la acel detaliu(cablul), hehe :-)

Da, am vazut si eu, cica s'au investit multi bani in sisteme d'astea..

Link către comentariu

• 1 month later...

Cam la cat timp (in medie) dupa ce te ia camera, vine amenda acasa? Am mers si eu sambata pe DN1 fara rovinieta, dintr-o prostie si ma astept la amenda...asta este.

Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

poate sa vina absolut oricand in urmatoarele 5-6 luni dar va veni, fara indoiala...

Link către comentariu

Pentru cei din Cluj...camera de la Gilau e sus pe A3 sau acolo sub pod?

E ceva camera intre Cluj si Gilau?

Link către comentariu

poate sa vina absolut oricand in urmatoarele 5-6 luni dar va veni, fara indoiala...

De venit, sa vina. Dar voiam sa stiu daca sa ma astept acum imediat sau peste 3-5 luni :)

Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

Este imposibil de spus. Crezi ca e cu orar...?

Link către comentariu

Termenul maxim este de 6 luni.

Eu stiu ca s-a modificat la o luna termenul de 'livrare'.

Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

Ce inseamna "eu stiu"? Ca intr-o anumita perioada oamenii "stiau" ca pamantul e plat...

Link către comentariu

nu inteleg de ce va scandalizati. am postat un link, prima camera de rovnieta pe dn1, de la Bucuresti este la Timisul de Sus. daca omul a trecut pe acolo ia amenda, daca nu, nu.

Link către comentariu

Ce inseamna "eu stiu"? Ca intr-o anumita perioada oamenii "stiau" ca pamantul e plat...

(3) În cazurile prevăzute la alin. (2), procesul-verbal de constatare a contravenţiei se 
poate încheia şi în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia pe baza datelor 
furnizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor - Direcţia Regim Permise de 
Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau a conducătorului auto, în cazul 
utilizatorilor străini. Procesul-verbal se întocmeşte şi se comunică contravenientului în 
termen de 30 de zile de la data constatării contravenţiei, interval în care nu se pot 
încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru încălcarea 
prevederilor art. 8 alin. (1). 
(la data 27-iul-2012 Art. 9, alin. (3) modificat de Art. I, punctul 3. din Legea 144/2012 ) 

Eu propun sa nu fim ironici doar pt ca unii "stiau" ca pamantul e plat.
Nu am timp sa vin cu dovezi pentru tot ce afirm, si nici nu m-am batut cu pumnul in piept ca asa e cum spun eu. Ce am spus prima data trebuia luat strict ca un ajutor/parere, iar pe cine interesa putea sa caute daca am sau nu dreptate.
Au fost discutii si la tv pe marginea reducerii perioadei de transmitere a PV de la 6 luni la o luna. Pe langa asta, m-am judecat recent cu CNADNR pe acest subiect.

Si in continuare o sa ma risc sa spun ca "eu stiu" ca prima camera de rovigneta este chiar in dreptul aeroportului Otopeni.
Modificat de cosmin_nst
Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

ideea e ca atunci cand propagi o informatie sa pui si sursa. daca nu ai timp o poti adauga mai tarziu dar beneficiarii informatiei trebuie sa se poata baza pe ceva concret nu pe zvonuri sau pareri.

nu era niciun fel de ironie la mijloc.

Link către comentariu

am vazut ca a postat cineva o harta cu camere.. nu stiu cat de buna e harta aia.. dar vrei sa spui ca ma pot duce pana la Pitesti sau Curtea de Arges ca pe harta aia nu apare nici o camera.. mi se pare banal.. daca nu ma insel pe A1 este camera fixa pana in al 2-lea pod ..  

Intrebarea me este : se poate merge pe centura fara sa te ia vreo camera? exclus politia!

Link către comentariu

am o intrebare.Daca schimb numerele de la masina si raman tot eu acelasi proprietar trebuie alta rovigneta sau e valabila ceea veche?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!