Jump to content

Taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România / Rovigneta

s_c
 Share

Postare recomandată

Daca vor sa te amendeze atunci la proces foloseste-te de lacunele sistemului informatic.

20 de minute intre posibila fotografiere si achizitia propriu zisa reprezinta mai nimic. Daca pica un server (cel de la Petrom sau ala care gestioneaza camerele) si se deregleaza data/ora ce fac/faci?

La fel se poate intampla cu cei care platesc iasa pe drum si hopa dupa 30 de minute sunt buni de plata pentru ca nu s-au sincronizat PC-urile...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

Am patit-o si eu! Cum anume?

In iunie 2010 am vandut un Cielo (factura PJ -> PF). Cel caruia i-am vandut-o nu si-a inmatriculat-o pe numele lui nici acum! Intre timp, a fost fotografiat de mai multe ori (de 4 ori stiu eu!!! :( ) si nu avea rovigneta platita.

De doua dintre amenzi stiam (le-am contestat in instanta si am procesele pe fond in iunie 2012). Una dintre acestea mi-a fost trimisa prin posta cu scrisoare recomandata (fapta "comisa" pe 04.01.2011, PV emis in 30.06.2011, luat la cunostinta pe 04.08.2011 atunci cand am luat recomandata de la posta). Cea de-a doua am gasit-o in cutia postala in data de 30.11.2011 (a pus-o chiar in acea zi un tip maruntel in cutie), fiind un PV emis in 28.11.2011 pentru fapta "comisa" pe 01.06.2011).

De celelalte doua amenzi nici nu stiam pana azi, luand la cunostinta de acestea doar atunci cand am fost executat de Administratia Financiara (mi-au fost retinute sumele dintr-o rambursare). Am cerut lamuriri si cei de la Adm. Fin. mi-au trimis procesele verbale de constatare a contraventiilor si de indeplinire a procedurilor de comunicare (scanate, PDF). Eu chiar habar n-am avut de acestea doua din urma; daca as fi avut, le-as fi contestat si pe acestea.

Sfaturi?!! :beer:

Incerc sa atasez si PV-urile de indeplinire a procedurilor de comunicare: in cel din 30.11.2011 este trecut un singur martor dar fara date de identificare, in cele trimise de Adm. Fin. sunt trecuti doi martori, ale caror adrese de domiciliu sunt departe de adresa de comunicare.

post-51039-0-91804900-1326214757_thumb.j

post-51039-0-71996900-1326215095_thumb.j

Modificat de TEHNO
Link către comentariu

Domiciliul martorilor este neconcludent, insa in acest caz poate fals in acte, uz de fals, etc. Se poate contesta aceea instiintare prin citarea martorilor si expertiza grafologica, insa cred ca cumularea celor 4 dosare ar trebui rezolvata prin solicitarea radierii autovehiculului.

Link către comentariu

Stie careva din surse sigure daca pana la aeroport la Henri Coanda sau pana la carrefour militari iti trebuie roviniet?

Link către comentariu

Bineinteles pentru ca iesi din oras, dar nu cred ca ai chiar atat de mult ghinion! :)

Link către comentariu

intreb pentru ca merg des pe acolo cu masina de servici, nu vreau sa ma bazez pe noroc sau ghinion si vreau sa stiu treaba sigura. macar unde as putea sa sun sa stiu e alba sau neagra.

Link către comentariu

Iesi pe DN respectiv autostrada nu ai cum sa fii ok fara rovigneta, eu zic s-o achiti ca sa nu mai te ,,doara capul''!

Link către comentariu

Daca ai iesit din oras iti trebuie rovinieta...chiar daca ai numai 1km pina la destinatie...

Aceeasi chestie e sin in Iasi...de ex Metro e la vreo 2 km...ai iesit ai incasat-o...amenda...

Cel mai bine e sa iei rovinieta pe 1an...e de ajuns sa ai 2-3 iesiri si nu se renteaza cele pe 1luna...

Link către comentariu

Salut, imi cer scuze daca postez intr-un topic gresit dar mi sa paru cel mai apropiat de de ceea ce vrau sa vb. Nu locuiesc in romania, recent am fost in concediu , iar la inoarcere in drum spre vama ma oprit o masina de politie ( nu cei de la circulati) sa-mi verifice actete, din pacate pierdusem bonul fiscal ptr rovinieta, a spus ca nu are in dotare sa ma verifice in baza de date, caci numai cei de la rutiera au, iar statia radio nu ii functioneaza. Ok, dupa ceva discutii, omul mia retinut talonul , mia dat o dovada fara stampila unitatii, dovada care oricum era egal cu zero pentru mine caci eu in cateva ore trebuia sa ies din tara iar in europa nu era valida! de asemeni amenda de 250 lei si nu mai stiu cati euro,,,,, Am vru sa-mi cumpar o alta rovinieta pe loc de la o statie peco dar nu sa putut deoarece masina aparea in sistem ca are si nu se putea elibera inca una si nici copie,,, tipic. Nu am avut cu sa stau pana a doua zi sa o rezolv caci pierdeam biletul de vapor si intarziam si la servici, Acum ma intreb ce este de facut eu fiind aici , dece tre sa platesc eu amenda aia si ce se intampla cu talonul masinii, ( eu fiind din Anglia ) Multumesc, si scuze, am incercat sa fiu cat mai pe scurt, povestea e mult mai lunga !

Link către comentariu

Trimiti niste naftalina prin posta la politie, ca au buget de criza :)

Pai ce treaba aveau politia locala cu rovinieta ?

Pe vremuri stiu ca era obligatoriu sa poti demonstra cu chitanta/bonul de casa/factura dar de cind cu rovinieta electronica parca nu mai e obligatoriu...

Stiu ca si aia de la rutiera trebuie sa fie echipaj mixt cu cei de la CNADR pt roviniete...ca si la controlul cauciucurilor cu cei de la RAR...

Link către comentariu

Concret:

Inainte de sărbători un coleg de munca vinde masina (nu avea rovinieta). Act vanzare-cumpărare, radiata de la finanțe si tot tacamul. Cumpărătorul pleacă cu masina la V

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Talonul nu zice ca esti proprietarul...contractul de vinzare cumparare "bate" talonul ...asa cred...

Ar putea sa se judece cu ei...daca nu vor sa treaca amenda pe numele celuilalt...ceea ce iar e de porc , ca te lasi sa treci rovineta de pe un nr pe altul dar o chestie complicata ca in cazul tau...

Oricum dureaza si albeste :) varianta usoara dar mai scumpa e sa scada amenda din banii luati de pe masina si sa zica ca a dat-o in pierdere :)

Link către comentariu

Ii da in judecata , pe baza actului de vanzare-cumparare.

Link către comentariu

Ideea era ca amenda plus dauna cred ca e mai mica decit avocat+nervi+oboseala ...

Link către comentariu

Daca a fost destept, a trecut pe talon data de instrainare a masinii, asa scapa de tot. Si bineintele actul de vanzare - cumparare.

Dar mai usor este amiabil, plateste elsi primeste banii de la cumparator, daca acel cumparator este un om normal la cap.

Modificat de theo
Link către comentariu

nu ii trebuie avocat ca stie si el sa scrie acolo cand a vandut masina si ca nu a circulat el cu ea pe strada, plus ca nu costa nimic la instanta, deci contestatie si gata.

Salut, imi cer scuze daca postez intr-un topic gresit dar mi sa paru cel mai apropiat de de ceea ce vrau sa vb. Nu locuiesc in romania, recent am fost in concediu , iar la inoarcere in drum spre vama ma oprit o masina de politie ( nu cei de la circulati) sa-mi verifice actete, din pacate pierdusem bonul fiscal ptr rovinieta, a spus ca nu are in dotare sa ma verifice in baza de date, caci numai cei de la rutiera au, iar statia radio nu ii functioneaza. Ok, dupa ceva discutii, omul mia retinut talonul , mia dat o dovada fara stampila unitatii, dovada care oricum era egal cu zero pentru mine caci eu in cateva ore trebuia sa ies din tara iar in europa nu era valida! de asemeni amenda de 250 lei si nu mai stiu cati euro,,,,, Am vru sa-mi cumpar o alta rovinieta pe loc de la o statie peco dar nu sa putut deoarece masina aparea in sistem ca are si nu se putea elibera inca una si nici copie,,, tipic. Nu am avut cu sa stau pana a doua zi sa o rezolv caci pierdeam biletul de vapor si intarziam si la servici, Acum ma intreb ce este de facut eu fiind aici , dece tre sa platesc eu amenda aia si ce se intampla cu talonul masinii, ( eu fiind din Anglia ) Multumesc, si scuze, am incercat sa fiu cat mai pe scurt, povestea e mult mai lunga !

daca nu era de la circulatie cum a oprit talonul? bine ca nu te-au oprit pompierii ca aveai masina rosie ca focul.

:)

poti cumpara rovignieta in aceeasi zi in care te opreste politia, iar daca o ai platita apare sigur in evidentele lor si fara chitanta, eu cred ca te-au pacalit si merita sa faci o plangere penala impotriva celui care ti-a retinut talonul fara nici un drept.

salut.

Link către comentariu

Lol, de naftalina nu , poate de lumanari! Chiar am intrebat daca am fost oprit pentru vre-un motiv anume ptr ca nu incalcasem nici o regula a circulatiei, si omul a spus ca ma oprit ptr ca are dreptul :), nu ma putea verifica in sistem ptr ca a spus ca nu este dotat cu asa ceva( cu toate ca ar fi putut da prin statie) . Eu sunt plecat de 7 ani din tara, sincer sa spun habar nu am care ce drepturi au politisti astia! Era un agent principal( un fel de plutonier ceva). Cei de la peco au spus ca nu au cum sa-mi vanda inca o rovinieta pe acelas nr de inmatriculare si nici o alta chitanta! Sincer asa i as lua in tribunal,,,,,dar nu stiu cum, ptr ca prin telefon ma gandesc ca nu se poate face nimic :) . Ar fi trebuit sa sun eu pe loc la 112 si sa cer rutiera sa spun ca ma hartuieste politistul ala! :) dar sti cum e, dupa fapta intamplata ideeile nu mai conteaza!. Sa nu mai spun ca dovada data nici nu este stampilata , banuiesc ca asta o face invalida!

Link către comentariu

Pai o copie "xerox" buna la dovada gasesti pe toate gardurile...uniforma si un girofar la fel...cica bulgarii au descoperit asta...la noi ar fi concurenta cu cei care ne jecmanesc zilnic platiti de stat :)

Apropo de rovinieta... cica amenzile venite prin posta generate automat de la CNADR cu semnatura electronica sint nule si pot fi contestate cu succes 100%... vezi libertatea.ro au un articol despre asta...

Link către comentariu

Apropo de rovinieta... cica amenzile venite prin posta generate automat de la CNADR cu semnatura electronica sint nule si pot fi contestate cu succes 100%... vezi libertatea.ro au un articol despre asta...

http://directproprietar.ro/Sigur-nu-tiai-judectorii-anuleaz-n-mas-amenzile-pe-roviniete--Afl-motivul

Link către comentariu

intamplare pe E85. plec din vrancea spre bucuresti. la podul de la maracineni(buzau) este arcada cu dispozitivele video pentru verificarea rovignetei. de la panciu pana la buzau am oprit in toate statiile peco sa cumpar rovigneta insa nu mergea "baza de date". la Posta Calnau am intalnit un echipaj de la rutiera si i-am intrebat ce am de facut....au ridicat din umeri si m-au privit cu subinteles.... aproape de maracineni am dat numerele jos, am trecut de camere, am pus numerele si mi-am continuat dumul. masina cu care am venit atunci nu e foarte utilizata si de aceea nu aveam rovigneta. dar nu mi se pare normal ca in situatia in care nu pot achizitiona de nicaieri "tidula" sistemul sa opereze in situatia data si sa fiu nevoit sa apelez la acest tertip

Link către comentariu

Normal ca sunt nule, uite aici in topicul "Amenda" am pus eu citat din OG 2/2001 care reglementeaza aspectele legate de sanctiuni

Art. 27 - Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.

Modificat de Clodius
Link către comentariu

sunt de acord cu tine, la lege scrie, insa sunt convins ca daca nu dadeam numerele jos, primeam amenda, si trebuia apoi sa merg in instanta sa imi sustin cauza

Link către comentariu

Judecătorii anulează amenzile pentru că procesele-verbale au semnătura electronică a CNADNR şi nu semnătură olografă. În legea din 2001, nimeni nu se gândise la noile cuceriri ale ştiinţei.

Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă nu sunt semnate. Găselniţa a apărut în ultimele săptămâni, fiind folosită de câţiva avocaţi din Cluj, iar judecătorii încep să anuleze pe bandă rulantă aceste amenzi. Încă o dată, nişte jurişti isteţi speculează o mică scăpare a legii...

Sursa evz.

P.S. Daca stiam de treaba asta chiar ca nu imi mai luam rovinieta pana acum.

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

Pai ar trebui sa fim/fie cat mai multi "norocosi" (nu discut aici daca justificat sau nu, eu, de ex., am 4 amenzi pentru o masina care nu mai este a mea demult :dry: ). Ori pentru asta, daca tinem seama de jurisprudenta, n-ar fi rau daca cineva ar posta macar un nr. de decizie si dosar in care instanta a anulat amenda (de fapt PVCC) pe acest motiv.

Stima.

Modificat de TEHNO
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!