Jump to content

Taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România / Rovigneta

s_c
 Share

Postare recomandată

Au un sistem destul de timpit...cica se centralizeaza la Bucuresti din toata tara se verifica/identifica etc...sint f multe si mult de munca...

La noi problema nu este ca platim ... este ca SE FURA IN DRACI... prin alte parti fura 1-20% si 8-90% investesc ...noi e pe dos fura 90% si cu restul se asfalteaza :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca este nevoie in municipii si orase daca esti pe drum european/national etc. din categoria celor care necesita rovignieta, astfel cum trebuie sa mergi cu farurile de la moara la gara daca iesi pe un astfel de drum cu masina, chiar daca esti in localitate.

legi romanesti, inainte conta si vin la vignieta asta, acum doar numarul de inmatriculare, ca nu te opreste nimeni, doar te filmeaza si vine acasa amenda.

Link către comentariu

Rovigneta este necasara daca iesi in afara orasului tau de resedinta daca pe numele tau este inregistrata masina.

Cum limitele la iesirea roaselor sunt clare (sa zicem ca mai exista tablite furate) necunoasterea legii nu te absolva de amenda. Nu aduc in discutie faptul ca platim taxe peste taxe aiurea, ci de lipasa ta de cunoastere a legii.

Link către comentariu

cred ca este nevoie in municipii si orase daca esti pe drum european/national etc. din categoria celor care necesita rovignieta, astfel cum trebuie sa mergi cu farurile de la moara la gara daca iesi pe un astfel de drum cu masina, chiar daca esti in localitate.

Prostie mai mare ca asta nu am mai auzit.

Link către comentariu

E mare dar nu SF :))

Am auzit-o si eu de la unul care a fost luat de prost de politie si amendat :))

Iar aia cu faza scurta in localitate pe drum european e pe bune...am auzit-o eu de la dobi care ne-a tras pe dreapta...avertisment verbal...

Link către comentariu

zicea un coleg ca vorbeau tiristii pe statie, daca mergi 5 m pe drum european prin orasul tau trebuie sa aprinzi faza scurta si sa ai rovignieta, in caz contrar te pot amenda baietii. deci e bine sa stai in orasele mari unde ai mai multe variante de traversare oras, la cele mici bulevardul uneori e DN.

:)

pare ciudat dar politia asa interpreteaza si amendeaza rapid.

Link către comentariu

deci daca m-a prins pe 5.05.2011 si mi-o trimit pe 10.11.2011, inca e in termen?

si altceva, a venit in cutia postala fara plic.

Link către comentariu

Daca au trimis-o pe 4 e in termen :))

Amenzile nu sint confidentiale...cu sau fara plic e a ta :)...

Condoleante :(

Link către comentariu

mda, scrie ca a intocmit procesul verbal pe 31.10 iar pe 10.11 a instiintat. :(

Modificat de jag
Link către comentariu

VEzi ce zice legea ...6 luni pina la intocmire sau aducerea la cunoastinta...

Link către comentariu

eu imi platesc asta de multi ani si deja m-am obisnuit, ma pot amenda pentru orice, insa nu pentru asa ceva.

Link către comentariu

aducerea la cunostina nu trebuie facuta pe baza de semnatura (scrisoare recomandata sau afisare la domiciliu,cu martor)? in cutia postala nu inseamna ca am primit-o...

Link către comentariu

pai el are proces verbal in sensul asta, poate sa o afiseze pe peretele blocului si atunci se presupune ca ai auzit de ea, sau o inmaneaza unei rude apropiate, aceeasi valoare probatorie. oricum nu asta este cheia unei amenzi, modalitatea de comunicare, ci ceea ce este mentionat in textul acesteia. daca tu culegi asta din cutie si o rupi sau arzi inseamna ca nu ai primit-o niciodata?

fiind cetatean roman se presupune ca stii si cunosti pana si ceea ce nu a avut loc niciodata, sau nici nu s-a povestit, asadar cum sa nu cunosti un proces verbal legat de propria persoana?

poti sa spui asta instantei de judecata, dar cred ca doar ii vei smulge un zambet indulgent.

Link către comentariu

A mai avut cineva experiente cu amenzi multiple in cazul lipsei rovinietei si a reusit sa rezolve ceva?

S-ar putea sa ma aflu in situatia asta, deocamdata nu a venit nimic, dar ma astept la o avalansa, avand in vedere ca am circulat fara sa imi dau seama aprox. doua luni intre Bucuresti-Ploiesti fara rovinieta.

Mi se pare absurda instiintarea la limita perioadei legale, tocmai pentru a primi cat mai multe amenzi, fara ca tu sa fii constient. Din cate stiu au mai incercat si altii achitarea primei contraventii si contestarea celorlalte (ceea ce mi se pare normal), insa nimeni nu a spus cum a decurs si ce anume au reusit sa rezolve..

Link către comentariu

cert este ca daca azi primesti amenda si in aceeasi zi iti cumperi rovignieta instanta te exonereaza de plata amenzii. asadar ca sa evite cnadr asta acest impediment trimit felicitarile acasa mai tarziu, deoarece in romania totul este o afacere, fiecare urmareste neaparat un castig, deci de ce statul ar face altfel?

Link către comentariu

Pe rovigneta este scrisa data si ora tranzactiei. Daca te prinde la 8 dimineata fara rovigneta si tu iti iei de la benzinarie la ora 10, eu zic ca e tot degeaba. Doar ca o sa ai rovigneta de acum incolo.

Link către comentariu

nu e tot degeaba, in instanta se anuleaza amenda, daca esti desigur la prima abatere de acest fel.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Nu am citit topicu , dar am o intrebare maine trebuie sa plec cu tata la Constanta , recent am cumparat un audi si omul avea rovigneta platita ptr un an pe nr gl 11 ... dar eu am inscrisu cu un alt nr si ce se intampla cu rovigneta de un an , tind sa cred ca se anuleaza nu stiu sigur . Stima

Link către comentariu

Multumesc , ma gandeam sa merg si cu aia doar are seria sasiului , dar daca astai legea imi iau alta . :D

Link către comentariu

Diesel, raspuns gresit.

Mutantul, te duci la CNADNR faci o cerere de schimbare a nr. de inmatriculare si platesti 20 lei + TVA si te inregistreaza in baza de date.

"- in cazul in care pentru un vehicul a fost schimbat numarul de inmatriculare, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul solicita in scris la CNADNR efectuarea modificarii in baza de date, conform prevederilor Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobate prin OMTI nr. 769/2010.

Pentru efectuarea modificarii utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR – SA ( lista punctelor unde se poate efectua aceasta modificare se regaseste pe pagina web a CNADNR, www.cnadnr.ro – Roviniete - Puncte de schimbare a numarului de inmatriculare), o cerere scrisa conform formularului tip care se regaseste pe aceeasi pagina web la sectiunea Roviniete – Formulare cerere schimbare numere inmatriculare), cartea de identitate a vehiculului in copie si original.

Tariful de modificare a numarului de inmatriculare in baza de date este de 20 lei, fara TVA, pentru fiecare numar modificat."

http://www.cnadnr.ro...ina.php?idg=152

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Multumesc ptr raspuns chiar ma gandeam , cum e posibil sa nu fie ceva, numa bine o sa am de umblat :icon_thumright: . off topic

Chiar ca e cel mai bun forum , am pus o intrebare si mi s a raspuns prompt , Thanks ptr ajutor .

Link către comentariu

Ma inclin in fata evidentei...Mea culpa pentru dezinformare.

Diesel, raspuns gresit.

Mutantul, te duci la CNADNR faci o cerere de schimbare a nr. de inmatriculare si platesti 20 lei + TVA si te inregistreaza in baza de date.

"- in cazul in care pentru un vehicul a fost schimbat numarul de inmatriculare, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care utilizatorul solicita in scris la CNADNR efectuarea modificarii in baza de date, conform prevederilor Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobate prin OMTI nr. 769/2010.

Pentru efectuarea modificarii utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR – SA ( lista punctelor unde se poate efectua aceasta modificare se regaseste pe pagina web a CNADNR, www.cnadnr.ro – Roviniete - Puncte de schimbare a numarului de inmatriculare), o cerere scrisa conform formularului tip care se regaseste pe aceeasi pagina web la sectiunea Roviniete – Formulare cerere schimbare numere inmatriculare), cartea de identitate a vehiculului in copie si original.

Tariful de modificare a numarului de inmatriculare in baza de date este de 20 lei, fara TVA, pentru fiecare numar modificat."

http://www.cnadnr.ro...ina.php?idg=152

Link către comentariu

pana si din asta castiga statul roman, bravo lui ca ii merge mintea.

Link către comentariu

Aseara in timp ce ieseam pe A1 mi-am dat seama ca uitasem sa-mi cumpar Rovigneta. Am facut cale intoarsa pana la Petromul din Militari si "am intrat in legalitate". Este oare vreo camera de la CNADNR intre cele 2 locatii? Pot sa ma trezesc cu vreo amenda avand in vedere ca in maxim 20 min am cumparat Rovigneta?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!