Jump to content

Taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România / Rovigneta

s_c
 Share

Postare recomandată

Ok, inseamna ca e varianta cu cross-check in baza de date.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, caz la mine la serviciu. Cam pe 9-10 martie 2011 primim 2 procese verbale, pe masini diferite, localitati diferite (chiar si judete, prin teleorman si valcea) pe lipsa de roviniete, fapte comise pe 17.10.2010, ambele.

Scriau " chiar si despre o poza "nume.jpg". Problema este de aceeasi natura, erau roviniete de tip vechi, cu asa zisa valabilitate numai daca e lipita pe parbriz stanga jos.

Culmea e ca la ambele masini am cautat si am gasit bonul. Problema la ambele a fost schimbarea numerelor (una iesise din leasing si alteia i se achizitionase rovinieta pe numerele provizorii).

Dar stricto-senso acum ce facem, platim amenda? Inteleg ca erau niste probleme, dar de principiu sanctiunea se aplica pentru ca NU AI ROVINIETA. Noi putem dovedi ca aveam. Ei ar trebui sa caute dupa seria masinii, inainte sa-ti trimita amenzi peste amenzi. Stiu ca e mai dificil decat sa dai "print" si la poasta toata lumea...noi cum ne putem apara de chestiile astea? Are cineva vreo idee?

Link către comentariu

Te duci la Drumuri nationale local si le prezinti problema.

Cu seria de caroserie si acte cu nr vechi si cele noi, si FOARTE multa rabdare...

Intrebi inainte cit costa...au tarife pt chestia asta... s-ar putea sa te coste mai mult decit amenzile si alte rovinete...

E nasoala treaba... si multa cretinatate....

Suna-ma miine dupa 10-11 sa ceara nevasta mai multe detalii de la servici :)

Eu am cautat-o din prima in baza de date cind am auzit de kkt camere...

NU ERAM ...!!!

Modificat de Moog
Link către comentariu

Moog@, merci, pt alte masini iesite din leasing acum asa am facut, mers la ei, ne-au dat o tidula prin care se atesta schimbarea rovinietei seri...nr...de pe vechiul numar pe cel nou.

ATENTIE...si rovinieta si aceasta hartie trebuie pastrate 1 an dupa exiprare...scrie si pe ele...astia nu mai stiu ce obligatii sa ne mai bage...iar nu stiu daca scrie si in lege lucrul asta (daca scrie oricum e o cretinatate si-i facuta de la inceput legea sa poata fi comise abuzuri tot de ei...n-ai pastrat-o un an dupa ce expira, sa zicem dupa 11 luni d ela expirare vine o amenda si n-ai cu ce sa dovedesti), din nou modificari/extinderi/interpretari/adaugari de obligatii efectuate de institutii ale statului la legislatia deja existenta...

Ar trebui sa desfiintam parlamentu' si guvernu' ca oricum institutiile "scriu lege" si "peste leg"e in tzara asta...cum vor ei, nu conteaza ca extind sau modifica sau chiar incalca prevederi...

Dar pentru astea la care am primit deja proces verbal doar in instanta se mai poate face ceva. Doar nu ma duc la drumuri si-mi anuleaza ei procesul verbal si amenda... :blink:

Link către comentariu

Deci se poate comanda o rovigneta de pe www.roviniete.ro sau ma duc iar la petrom? :huh:

Link către comentariu

Daca faci comanda pe rovigneta.ro mai platesti un comision de ~5 ron.

Eu am cumparat zilele trecute de pe http://www.rovinieta.net/ am primit-o in cateva minute si nu am platit

niciun comision sau taxa.

Link către comentariu

Am intrat si eu pe link-ul de la tine. Cum ai procedat mai exact?

Link către comentariu

Pana la urma am luat de la Petrom. 117 lei

Link către comentariu

Am intrat si eu pe link-ul de la tine. Cum ai procedat mai exact?

Simplu, apesi pe "CALCULATOR ROVIGNETE" urmezi pasii de acolo, platesti cu cardul si in 5-10 minute primesti

factura si rovigneta pe email.

Link către comentariu

eu am masina din 2008 si nu am avut niciodata rovigneta.Sunt din botosani si in ultimul timp am circulat doar bt-suceava si bt-iasi.ar trebui sa ma astept sa primesc si eu amenda acasa?

Link către comentariu

Fara numar :))

Era unul pe la televizor care a primit gramada toate amenzile din ultima 1/2 an ...pe firma...100 milioane :))

Link către comentariu

omu sarmanu credea ca plateste firma de leasing toate taxele pentru masina sa. Unii ar putea crede pe buna dreptate ca rata de leasing e all-inclusive, de-aia e asa scumpa. Insa ... surprize / surprize... si cand te gandesti ca omu trecea pe sub camera aia de filmat zi de zi, uneori si de mai multe ori pe zi si stia foarte bine de ea.

Link către comentariu

Nici nu aveam intentia, erai deja speriat dar nu constientizai...

Noi ti-am deschis ochii... :blah_:

Pai cica e montata o camera la Valea Lupului...

Si gurile rele zic ca mai si functioneaza...

Acu', nu stiu daca iti face poza dimineata si te mai trage in poza si seara iei 2 amenzi sau numai 1...pe zi...? :))

Se mai poate varia intrebarea cu lunea-simbata, inceput-sfirsit de luna ...

Da' de 2-3 ani de cind ai masina nu ai auzit un "zvon" ca ar exista termenul de rovineta?

Sa te intrebi "ce este ele si la ce foloseste" ?

Sau macar anul trecut ca s-a facut multa caterinca pe la TV cu "camerele de luat vederea" si rovineta electronica...?

Inainte cind doar cei de la drumuri te intrebau de sanatate mai era o treaba dar de cind cu camerele riscul a depasit cota de alarma...

Modificat de Moog
Link către comentariu

stiam de rovignete......nu cred ca folosesc la nimic...doar sa nu iei amenda....pana acum nu am primit nici o amenda...o sa astept sa vad ce se intampla...la ce drumuri sunt pentru ce sa o platesc?

Link către comentariu

CzRsss am si eu o curiozitate..daca iesi din oras de ce nu-ti cumperi una?

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Drumurile proaste sunt si rezultatul faptului ca ani de zile, sute de mii de soferi nu plateau rovigneta.

Sau poate crezi ca daca nu platesti rovigneta justificand ca drumurile sunt proaste, vreodata drumurile vor fi mai bune? Cineva trebuie sa plateasca si drumurile si trebuie sa fie aceia care le folosesc. Si eu vad drumuri proaste, dar vad si drumuri care s-au reparat sau care s-au construit nou.

"Protestul" trebuie eventual sa fie ca banii nu se folosesc cum trebuie sau sunt cheltuiti aiurea sau preturile/calitatea drumarilor sunt nesimtite. Dar daca nu platesti, nici nu ai dreptul sa te plangi.

Modificat de DanRe
Link către comentariu

Sunt de parere ca in viata greseala,neatentia si prostia se platesc(ma refer la cazul mediatizat la tv).

Daca ai fost fraier si nu te-ai interesat la leasing,acum platesti.

Nimanui nu-i place sa schimbe diverse la masina din cauza drumurilor precare,insa a nu lua rovigneta nu e o metoda de protest.

Link către comentariu

pai eu platesc cand mi se ofera ceva.daca la masina nu ar fi alte taxe ar fi de inteles.ar trebui sa faca drumurile si apoi sa ceara si le platesc.nu stiu ce drumuri sunt la voi dar in botosani sunt cateva drumuri pe care nici macar nu mai este afalt.pe drumul botosani-harlau sunt portiuni unde nu poti merge cu mai mult de 20 km/h.sunt drumuri pe care daca mergi risti sa ramai cu ea acolo sau te alegi cu o janta rupta .in judetul botosani marea majoritate a drumurilor sunt in stare jalnica, eu nu am vazut drumuri care s-au refacut .sa ceara si ei cand ofera ceva

Link către comentariu

Iasi-Vaslui e semi...mergi 1/2km super ok si dintr-o data te trezesti cu o gasca de gropi pe toata strada...daca nu ai frine bune risti sa nu mai ai nici jante bune...

Taxa de drum si alte taxe sint si in benzina...

Are dreptate Cezar, partial...

Din pacate daca nu o platesti decartezi mai mult pe amenzi...

E ca si cum nu ai plati factura la RENEL/ROMGAZ ca nu-ti convin serviciile sau tariful...nu ai cum, nu ai alternativa...

Link către comentariu

E vreun drum impecabil la noi?!Nu cred.Mai avem pana o sa putem rula pe drumuri similare cu cele ale spaniolilor...dar pana atunci avem taxe(vrem nu vrem).

Ce sugerezi tu,nu e o solutie(nu pot sa o numesc nici forma de protest).

Link către comentariu

eu nu cer drum impecabil...cer un drum pe care poti rula cu o viteza cat de cat constanta, cu gropi in limita bunului simt, nu ca din 2-3 km sa trebuiasca sa reduci viteza pana la 10-20 km/h sau sa te rogi sa treci peste partile unde s-a macinat asfaltul si a ramas doar panamtul..va invit in botosani sa vedeti ce drumuri bune sunt...

nu este o forma de protest...chiar daca ar fi este in zadar..de protest ar fi cand nu ar plati nimeni..nu cand ma trezesc eu de acolo de unde se agata harta in cui sa nu o platesc...oricum nu ma baga nimeni in seama si mai i-au si o gramada de amenzi..o sa vad daca imi vin amenzi...

Modificat de CzRsss
Link către comentariu

Pentru o cunostinta care nu a avut rovigneta din octombrie 2010 pana la 1 ianuarie 2011 ca nu a stiut ca expirase:

Primeste saptamanal cate 2 amenzi pentru ca tot saptamanal trece pe drumul Bz-Rm Sarat. Deja a platit cateva si chiar ma intrebam (ca mai are cca 20 de primit) daca exista vreo posibilitate sa plateasca mai putin sau sa faca ceva. Persoana chiar nu a stiut ca ii expirase rovigneta ca isi lua imediat una de la prima benzinarie. Amenzile au inceput sa curga abia dupa 5 luni.

Amenda ca amenda, dar acea despagubire de 28 de euro in plus fata de contraventie nu e normal sa fie platita doar o data?

Se poate face ceva intr-un caz din asta? Te aduce la sapa de lemn daca nu ai verificat valabilitatea rovignetei si incep sa iti curga amenzi dupa 5 luni. De le-ar trimite mai repede macar.

Link către comentariu

Macar daca ar aplica metoda si la cei ce nu platesc impozitele, TVA-ul etc...ma refer la firme...

Nu ai platit, penalizati de 200%...controale serioase etc...

Ar fi bani si de furat si de facut ceva in tara asta de kkt...

Link către comentariu

Se poate face ceva intr-un caz din asta? Te aduce la sapa de lemn daca nu ai verificat valabilitatea rovignetei si incep sa iti curga amenzi dupa 5 luni. De le-ar trimite mai repede macar.

Este o contraventie si se supune regimului juridic al contraventiilor adica au timp 6 luni de la data constatarii sa trimita procesul verbal.

Singura posibilitate este sa le conteste in instanta in termen de 15 zile de la data instiintarii dar in nici-un caz pe motiv ca "n-am stiut, n-am auzit, n-am verificat, etc.", nici-o instanta nu va da castig de cauza pe asemenea motive.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!