Jump to content

Taxa de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România / Rovigneta

s_c
 Share

Postare recomandată

Actualul bon care atesta plata rovignetei este scris pe o hartie termosensibila, identica cu cea de la majoritatea caselor de marcat sau la faxuri (nu cele cu hartie A4). La ceva timp, sau expus la temperatura ridicata se sterge ori se innegreste.

ESTE BINE SA FACETI COPIE! Oricum pe actualul sistem de plata toate rovignetele vandute sunt monitorizate (au toate datele masinii, inclusiv VIN) si nu cred ca se vor face mari incurcaturi.

Si totusi, macar tineti minte locul de unde ati achizitionat-o pentru a cere un duplicat dupa ea la nevoie!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Da! EU!

Se plateste cu cardul online (sau cu OP la banca ...).

Un PDF cu seria vinietei am primit prin email. La fel si cu factura fiscala care in plus este semnata digital electronic.

Site-ul este dedicat vinietei de Ungaria. Tot al lor este si http://www.roviniete.ro.

Link către comentariu

Consider absolut logic si rational ca Politia sa intre in baza de date a tuturor unitatilor care vand rovignete si sa afle ei singuri cand si daca s-a cumparat tidula pt o masina oarecare.

Cum adica sa fac copie la un bon fiscal? De cand copia xerox,la o adica, este ceva oficial,care tine loc de dovada absoluta intr-un caz legal-administrativ? Este datoria putorilor de la politie sa stie in sistem care e treaba. Eu nu mai am chitanta demult si nici macar nu mai stiu de unde am cumparat-o.

Link către comentariu

• 1 month later...

daca am pastrat numerele de pe dacie si acuma leam pus pe octavia rovignieta a ramas activa pe numar, oare ma verifica cineva ca nu e dacia albastra si ca e octavia alba? pe cuponul ala nu scrie marca/modelul masinii dar scrie seria vin... sa ma risc inca 10 luni ca atat mai e valabila? pot sa imi iau banii inapoi pe ea sau so transfer pe octavia ca e aceeasi categorie..?

Link către comentariu

Rovineata nu e pe "user" e pe masina.

E transmisibila daca vinzi masina, adica cel care o cumpara poate merge cu ea.

Stealth : pe vremea cind nu era kkt rovineta electronica demonstrai cu bonul, iar daca ala era "sters" te trezeai cu o bucurie...la astia esti vinovat pina la PROBA CONTRARIE :))

Link către comentariu

Daca esti verificat in trafic de "agent" da ai o problema, daca verificarea se face de administratia drumurilor nu cred ca e o problema.

eu am cumparat o masina, i-am luat rovigneta, si cand am inmatriculato pe mine am platit la drumuri 24.8 lei sa-mi schimbe rovigneta pe numarul nou si pentru asta am dovedit cu copie dupa cartea de identitate. concluzia mea este ca, camerele de luat vederi din trafic (a nu se confunda cu cele radar) apartin de drumuri si totul se reduce la nr. de inmatriculare

Link către comentariu

Nu stiu cati stiu exact cum merge softul de citire al rovignetelor dar daca ai si VIN-ul in baza de date eu zic sa nu te risti desi la prima vedere vroiam sa spun ca nu vei avea pb.

Mergi si vorbeste cu cineva in masura sa iti schimbe rovigneta pentru masina pe care o ai acum pentru ca teoretic ai platit niste bani asa ca trebuie sa ii poti recupera.

Modificat de divinewind
Link către comentariu

a patito la buzau unul cu un logan din bucuresti ca nu avea nr. masini in baza de date de la drumuri pt ca cea de la statia "peco" de unde a luat rovigneta a scris N in loc de B, iar restul nr. era la fel.

Link către comentariu

Azi a fost verificare "real time" pe E60 la intrarea in Tg Mures. Doblo galben cu camere video. Inca nu am auzit nimic concret in Mures...

Link către comentariu

corect :

1. doar daca soliciti la drumuri

2. 20 lei + tva (24%) = 24.8 lei

dar daca e acelesi nr. pe alta masina drumurile nu cred ca fac diferenta... cred

Link către comentariu

Eu as actiona simplu si anume cu un email la auoritatea respectiva care ese obligata sa raspunda in 30 de zile. O sa raspunda mai repede. Pastrezi emailul si apoi daca iti spun sa schimbi in baza de dae o faci daca nu pastrezi emailul cu raspunsul ca dovada.

Link către comentariu

la schimbare proprietar cu PASTRAREA numarului banuiesc ca nu e nici o problemuta,,,,

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutari,

se poate cumpare rovigneta pe 6 luni si la ce pret pt un motor de benzina 1.4?

Link către comentariu

• Administrator

Nu exista pentru perioada de 6 luni ... 180 zile ... 4320 ore ... . :)

post-2440-0-80167300-1297765343_thumb.jp

post-2440-0-81558300-1297765348_thumb.jp

Link către comentariu

Razvan, nu inteleg ceva din atasurile tale; in primul zice ca la autoturism pt 12 lui e 408,68 lei, in al doilea scrie 28 euro asa cum stiam si eu. care e treaba cu primul atasament?

Link către comentariu

A = autoturism/ 12 luni = 119 lei

B = autoutilitara/ 12 luni = 408 lei

;)

Link către comentariu

Rog pe cei din Bucuresti sa ma lamureasca si pe mine in urmatoare problema:masina o am inmatriculata in Bucuresti si as vrea sa stiu daca pot circula lejer prin tot judetul ilfov fara sa cumpar rovigneta sau trebuie sa o cumpar imediat ce ies din Bucuresti?Driver.gif

Link către comentariu

Eu zic ca mai bine o cumperi ca-ti faci de lucru cu astia. De exemplu daca esti pe un DN sau E care trece printr-o localitate din ILFOV (concret, esti pe DN1 si circuli in interiorul localitatii Otopeni) vei fi amendat pentru lipsa rovinieta.

Am si caz concret patit de un forumist de aci din Brasov: a fost amendat in Predeal (deci in judetul Brasov) pentru lipsa rovinieata, el circuland pe DN1, deci nu pe o strada laturalnica.

Explicatia: DN-urile si E-urile nu tin de administratia publica locala/judeteana, ci de Compania Nationala. Deci...

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

@BLiTZ: Acesta e alt caz mai recent, sau te referi la patatia spusa de un coleg prin decembrie 2009 ? :icon_thumright:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

corect :

1. doar daca soliciti la drumuri

2. 20 lei + tva (24%) = 24.8 lei

dar daca e acelesi nr. pe alta masina drumurile nu cred ca fac diferenta... cred

Caz concret - coleg de serviciu cumpara rovigneta la o Dacia 1310 pe un an iar la aproximativ 2 luni i se iveste o oportunitate de a achizitiona masina noua, duce Dacia la REMAT dar pastreaza numerele pentru masina nou achizitionata(a luat-o foarte repede pentru ca era pe stoc) iar ca un cetatean model merge sa plateasca rovigneta din nou dar nu i s-a eliberat pe motiv ca pentru nr. de inmatriculare din talon exista deja o rovigneta valabila, deci alta masina aceeasi rovigneta...

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

• Administrator

Razvan, nu inteleg ceva din atasurile tale; in primul zice ca la autoturism pt 12 lui e 408,68 lei, in al doilea scrie 28 euro asa cum stiam si eu. care e treaba cu primul atasament?

Am si incercuit in primul atasament ce trebuie pentru a fi ok!? :)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Sa inteleg ca a inceput citirea electronica a rovinietelor pe masini ? Ce se intampla daca ai modelul mai vechi (in valabilitate) si nu lipesti abtibildul pe parbriz ?

Link către comentariu

eu am luat ieri rovigneta si nu mi-a mai dar stiker pentru parbriz, cica scaneaza numarul autoturismului.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!