Jump to content

Ibiza noua 2003-2007

oana
 Share

Postare recomandată

dupa cum spunea si Aurelian, e cea mai buna alegere !

eu unul sunt din ce in ce mai fericit cu aceasta masina :D . la inceput nu prea eram incantat de suspensii dar mersesem mai mult in oras, si mergeam linistit. Dar cand am iesit la drum intins dupa rodaj si i-am dat blana, si cand am vazut cum se tine in curbe, cum se infinge (chiar daca are numa 85 cai) si cum se aude motorul :( , chiar sunt fericit pentru alegerea facuta. Nu imi pare rau nici pentu o clipa de alegerea facuta.

acuma voi fi :) , si e posibil ca mare parte din voi sa stiti reclama, dar e super:

(mi-a dat o idee buna unde sa pun si eu verigheta :D ) - foarte tare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• X-Ecutor

92

• Cristian

80

• o3_cep

32

• grapi

27

Top Posters In This Topic

Posted Images

Multumesc pt raspunsuri...

Azi am luat masina, am facut cam 45KM si totul este excelent. Masina asta este un fenomen, din ce ma uit mai atent la ea, si din ce merg mai mult cu ea, de asta imi place mai mult.

Link către comentariu

Am si eu cateva intrebari daca se poate...in dotarile ibizei fever apare DSR(Dynamic Steering Response).Despre ce este vorba?

de curand am fost cu un taximetrist cu o ibiza de 1,2...l-am intrebat cum e motorul,cum se comporta...iar el mi-a raspuns ca dupa 100.000 de km isi cam pierde suflul.

Care ar fi o alegere mai inspirata motorul de 1,4 sau cel de 1,2 (luand in considerare si consumul)?

Va multumesc

Link către comentariu

1.4 all_the_way... ibiza nu e masina de motor de 1.2 iar la consum... parerea mea e ca per total mai avantajos e un 1.4

Link către comentariu

eu nu inteleg de ce dupa 100000km si-ar pierde ceva(aici este problema 100% de filtre, intretinere)...motoarele din zilele noastre sunt de 250000km ...am avut 4 matizuri la 300000km motoarele erau excelente... ibiza are motorul mai mare...cu siguranta tine mai mult... trebuie sa vezi avantajele si dezavantajele motoarelor....... ca demaraj(0-100)...1,4 este cu 2 secunde mai rapid, consum- o medie de 0,5 litrii mai mult decat 1,2 ...intretinere - platesti 1 litru de ulei mai mult la fiecare schimb, platesti 1 bujie mai mult la fiecare schimb, platesti un kit de distributie la 90000 km(daca ti masina atat)..as mai spune aici...motorul 1,4 este mai rafinat in sunet decat 1,2 ... astea sunt diferentele acum alegerea o faci singur.

personal am ales 1,2 pentru pt ca asta am vrut de la inceput...toata lumea zice ca 1,4 ca este in 4 cilindrii...deci mai mult decat 3..dar nimeni nu se gandeste la faptul ca un cilindru de la 1,2 este mai mare decat unul de 1,4 ... insumand intradevar da mai putin...diferenta o faci singur...(spatiu... o sticla de un litru 400ml ..si o sticla de un litru 200ml ... hmm..parca nu mai este diferenta asa mare :) ), am condus 1,4 75 cai... in afara intradevar de sunet... nu am observat diferente... am venit pe ibiza de la megane2 de 1,6 vvt ... deci pot sa-mi dau seama de avantajele si dezavantajele unui motor puternic sau mai putin puternic... nu vreau sa deranjez...dar cine zice ca diferentele dintre x si y la 200cc sunt mari se inseala... pana in 130 masina are aceeasi dinamica ca megane-ul... de acolo intradevar nu se mai pot compara.. am condus 1,9 160 cai pe golf 4 gti diferentele se vad la viteze mari..peste 100km/h (un filmulet 1,2 vs tt

)... concluzie-nu regret alegerea nici dupa 25000km facuti...si nu am sa o regret niciodata pentru ca masina per total este fiabila, foarte usor de intretinut si vreau sa o tin foarte multi ani.

nu vreau sa te pun si mai mult pe ganduri... eu sincer iti recomand ambele motoare..mai ales ca 1,4 este si pe golf este un motor foarte bun(putin sensibil la benzina am observat cateva persoane care sau plans pe forum) .... dar ..tu trebuie sa iti tragi singur concluziile dupa ce am scris la inceput ...acelea sunt diferentele.

Modificat de Toma Aurelian
Link către comentariu

@TomaAurelian: multumesc pt raspunsul complet.

A comandat cineva pachetul Sport rider din dotariile optionale ale ibizei fever?Ma intereseaza in special scaunele sport din acel pachet...daca are cineva o poza cu ele sunt interesat sa o vad.

Link către comentariu

ma bag si la intrebarea asta :icon_thumright: ...desi nu-l am il doresc... scaunele acelea merita toti banii-buretele este mai tare si de calitate mai buna decat ce este in standard(la tapiterie nu ma pronunt pentru ca-mi place si ce am eu)... singurul dezavantaj este ca nu le poti lua impreuna cu climatronicul....jantele sunt si ele foarte frumoase si rare ...

Modificat de Toma Aurelian
Link către comentariu

.....

de curand am fost cu un taximetrist cu o ibiza de 1,2...l-am intrebat cum e motorul,cum se comporta...iar el mi-a raspuns ca dupa 100.000 de km isi cam pierde suflul.

......

Nu te lua dupa taximetristul ala. Stim cu totii cam ce stil de conducere au taximetristii, daca el a schimbat vitezele pe la 2000 rot/min e normal ca motorul sa fie obosit la 100.000 km. Motorasul de 1,2 l de pe Ibiza urca destul de frumos in ture, nu trebuie condus batraneste, ca batraneste iti va merge mai tarziu :icon_thumright:

Link către comentariu

@TomaAurelian: multumesc pt raspunsul complet.

A comandat cineva pachetul Sport rider din dotariile optionale ale ibizei fever?Ma intereseaza in special scaunele sport din acel pachet...daca are cineva o poza cu ele sunt interesat sa o vad.

Le recomand cu cea mai mare caldura , sunt superbe. Tapiterie mai groasa, stai foarte bine in ele, intr-un cuvant a meritat toti banii.

dscf1865tc4.th.jpg

Modificat de sebastalian
Link către comentariu

@all: multumesc frumos pt sfaturi,poze,lamuriri.

Arata frumos de tot scaunele.Am observat si eu ca motorul 1,2 urca f usor in ture.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare!

De 3 zile am ridicat eu si masinuta mea mult asteptata. Seat Ibiza Rider 1.4 TDI - Rosu Emocion.

Sunt incantat de masina si de cum se misca ea pe sosea - comparatie cu Cordoba Fever 1.9TDI 101CP (masina de servici).

Sa auzim de bine :salut:

PS.

Plusuri si minusuri pe mai incolo :lol:

Link către comentariu

despre Ibiza revin NUMAI cu cuvinte de LAUDA.

am plecat 5 sapt cu masina (Ibiza SDI model 2003, fabricata august 2002) prin EU. la plecare masina avea 75.000km, si i-am schimbat si distributia, uleiuri...filtre..etc.

acum, masina are 86.000, (3000 km facuti chiar in 2 zile). ma credeti ca in timpul asta, singurul lucru am pus la ea, apa de spalat parbrizul? nici macar nu am verificat presiunea in roti. am verificat intr-o dimineata uleiul, ca am urcat cu masina incarcata in austria la >2500m altitudine pe niste munti plini de serpentine si vroiam sa vad cum stau. nu s evedea pe joja nicio o diferenta la consumul de ulei.

dupa 11.000 km in 5 sapt, a scazut uleiul cu maxim 1 mm.

dar, masina nu a fost alergata rau. adica de urcat, a urcat, dar pe autostrada nu a avzut mai mult de 120 km/h, si doar 1 data un 140.

dar, eu zic ca si asa, nu am ce sa ii reprosez. dupa 5 ani de la achizite (e modelul 2003, dar a fost cumparata in 2002, fiind in primul lot adus in tara) masina inca isi merita nota 10.

aaa...si rodajul nu a fost facut chiar ortodox... :angry:

Link către comentariu

Salut,am si eu o intrebare.Stie cineva cam cat costa la un service autorizat seat vopsirea unei portiere?

Link către comentariu

Foloseste functia search pentru a afla informatii inainte de a posta.

In principiu cam 4-5 mil costa un reper de vopsit.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Mie mi s-a cerut 4 mil pe o jumatate de prag de vopsit !! Ma rog, probabil ca il vor vopsi pe tot ... sau nu ?!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut. sunt fericitul posesor al unui seat ibiza de 1.4 16v 85 cp. am facut pana acum aprox. 400 km. masina se comporta exceptional. as ori sa aflu si eu mai detaliat functiile climatronicului. m-am tot uitat pe forum dar doar ceva vag am gasit. mersilegat de modelele de ibiza fabricate dupa jumatatea lui 2007...o sa pun maine o poza cu motorul sa vad si voi ce aveti de spus...

Link către comentariu

functiile climatronicului sunt foarte simple:

aer in sus, aer in fata, aer in jos...aer distribuit automat

temperatura la interior reglata automat...sau maxim rece, maxim cald

dezaburire parbriz...

reciclare...

cam atat face....dar apropo, vezi ca scrie si in manual.

a...sau tu vrei meniul secret...nu-ti recomand, acolo iti zice temperatura antigelului...si? la ce iti foloseste?

Link către comentariu

tot astept sa fac o poza la motor sa vedeti si voi cam cum arata. acum eu nu stiu...are sau nu capac. eu am mai avut o ibiza din 2006 si avea nene un capac mare la motor...astept sa se termine ploaia sa fac o poza...pe curand...si inca ceva...acum o sa va mai stresez cu intrebari...ce xenoane recomandati si voi sa montez pe masina...si cam cat ar fi pretul?

Modificat de luci-ct
Link către comentariu

asta e poza de la motor...asta e capacul motorului sau mai trebuie ceva montat???

post-17597-1193580068_thumb.jpg

post-17597-1193580513_thumb.jpg

post-17597-1193580521_thumb.jpg

Modificat de luci-ct
Link către comentariu

Tu ai modelul nou de capac, mai mic, care nu are integrat si filtrul de aer. E in regula ce ai tu acolo.

Link către comentariu

mersi...m-ai salvat...imi faceam probleme ca nu este capacul ca la modelele din 2006...maine ma duc sa vad cat este un scut de motor...

Link către comentariu

Exact la fel arata si la mine! ;)

(masina fabricata in 2006, toamna tarziu :Driver: )

Modificat de o3_cep
Link către comentariu

eu am o problema si cu apa asta...cand intru in vreo balta si cam am ceva viteza...mi-a facut varza motorul de picaturi...nu se poate monta ceva ca sa nu mai intre stropi?

Link către comentariu

Probabil daca vei monta un scut pentru motor nu vei mai avea problema asta, am patit si eu la fel ca tine de multe ori.

Link către comentariu

Salut,

Am condus Ibiza sotiei (motor 1.4, 85 de cai, cumparata in Iunie) si sunt foarte foarte incantat de masina. Am mers cam 350 de km pe drum romanesc, dar in stare foarte buna si pot sa spun ca masinutza e superba. Daca o tii la 4000 de ture ai si putere, e micutza, e frumusica si putin suparata, merge fara probleme cu 160 km/h si inca mai ai loc sa-i dai. Sunt incantat. Felicitari tuturor detinatorilor de Ibize! Mishto rau!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!