Jump to content

Ibiza noua 2003-2007

oana
 Share

Postare recomandată

Salut,

TDi-ul de 100CP mi se pare foarte atractiv datorita faptului ca pastreaza cuplul maxim intr-o plaja mai larga de turatii (cred ca e tehnologie Pumpe Duse, va rog sa ma corectati daca gresesc). Benzinarul de 105 16V e si el atractiv, odata turat ...

De 1.8T 150CP sau 1.9 TDi 130CP nici nu visez sa ma pot atinge ...

Deci performantele pe diesel vor fi pe masura echivalentului pe benzina ?

Rares

Modificat de icarus86
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• X-Ecutor

92

• Cristian

80

• o3_cep

32

• grapi

27

Top Posters In This Topic

Posted Images

1,9 TDI e racheta efectiv. Incredibil demarajul. Am condus si benzinare de 120CP si par jucarie pe langa 1.9 TDI de pe Cordoba.

Link către comentariu

1.9TDI...ce putere? sunt multe 1.9TDI.

Link către comentariu

Pe Cordoba e doar 1,9 TDI 100 cp, ca si pe ibiza versiunile de echipare pana la Stylance inclusiv, 1,9 TDI de 130 CP e doar pe Ibiza FR, iar cel de 160 cp doar pe Ibiza Cupra.

Link către comentariu

salut! am o ibiza de o luna 1.4 85cp am facut cu ea 700km, dupa 600 a aparut un zgomot care apare sau dispare fara motiv, pe partea dreapta la turatii de 1500-2000 cand accelerez, nu am dat in gropi, nu am turat-o mai mult de 3000. aveti idee ce poate fi? vine din spate!

Link către comentariu

In urma unei intamplari neplacute care a implicat o domisoara incepatoare si f multa neatentie din partea ei m-am ales cu un punct (cam cat o boaba de mazare) pe spoilerul fata in care mi-a sarit vopseaua.Intamplarea s-a desfasrat la modul: ea da cu spatele si se opreste in spoilerul meu ca.. " e noapte si masina ta e neagra si nu am vazut-o..imi pare rau" :D :( :( si pt ca intamplarea s-a desfasurat prin snagov pe langa lac pe la ora 1 noaptea si respectiva era o amica..am zis...hai sa nu facem deranj sa mergem la politie si bla bla..ca o rezolvam noi...Acum va intreb eu pe voi,cum pot sa rezolv?Exista posibilitatea sa merg la service si sa imi aplice un strat de vopsea in zona respectiva fara sa se mai vada beleaua..(vopseaua a sarit de tot...adik in zona aia mica e tot stratul luat)..si cam cat m-ar costa(vopseaua e metalizata...magico black, ca daca era aalb sau altceva ma descurcam eu..)...sa se pregateasca fata cu cascaval.

Multumesc si sa va fereasca Dumnezeu de incepatoare

@xtm....ala e "sunetul ibizelor" :D toata lumea aude cate ceva prin masina..toti prietenii mei care au ibiza sunt bantuiti de asemenea sunete :Driver:....lasand gluma la o parte,ridica si tu capota si pune pe cineva sa o tureze un pic..vezi daca vine de la motor sau de la scut(chestia aia de plastic...care o numesc ei scut)...poate lipseste vreun surub de undeva si la trepidatii apare zgomotul

Modificat de alex_tox
Link către comentariu

@xtm vezi sa nu ai vreo piatra in profilul cauciuclui si aia sa faca galagie..eu asa am patit.....eu am 1500 de km si imi scartaie usor franele..dar nu mereu :)

Modificat de drw99
Link către comentariu

Cum sa fie 500 ron nene... au innebunit astia. Daca vrei te si ajut s-o montezi, nu doar iti dau indicatii. E destul de simplu de montat, trebuie scos cd-playerul si apoi sertarul de sub cd-player, o sa gasesti 7 suruburi torx, cate 2 in fiecare parte, 1 sus si 2 jos, pe care le descoperi daca tragi de capacul de sub climatizare. Daca le desfaci o sa elibereze consola centrala. In locul suportului de pahare e pus un capac, care e prins in 2 suruburi de consola, il scoti si pui suportul in loc, apoi fixezi la loc consola, pui sertarul si ccd-playerul si cam atat.

Montat suportul pentru pahar la Ibiza. E alta treaba acum ;) ;). 123 lei, dupa cum ati spus si voi si vreo 30-40 min la montaj. Multumesc CristiN, ai fost foarte exact si treaba a mers ca unsa.

Sfat pentru cei interesati: incercati sa folositi chei torx cu criket, pentru ca locul e cam ingust pe acolo. Cu surubelnita normala (set tip briceag) 60 - 70% din timpul total am stat sa scot si sa repun suruburi.

Modificat de DanielK
Link către comentariu

@Bogdan_wrc: TDI cu 101 CP

Link către comentariu

Salut. Am si io o intrebare. Vreau sa-mi cumpar o Ibiza si oscilez intre Ibiza Fever, 1.4, 85 CP benzina (11875 Euro) si Ibiza Rider, 1.4 TDI, 70 CP, motorina (11781 Euro). Ca preturi si dotari sunt aproape identice. Poate cineva sa-mi spuna care sunt avantajele/dezavantajele celor 2 tipuri de motorizari? Desi imi face cu ochiul cel de 1.4 TDI am citit ca sunt in 3 cilindri ca sunt galagioase, vibreaza mult mai tare decat un motor in 4 cilindri si e mai puturoasa. Va rog niste sfaturi daca se poate...Mersi mult.

Link către comentariu

Cam asa e, tot ce ai scris despre vibratii, zgomote si putere e adevarat. Am condus ibiza 1,4 70 cp si pot spune ca e mai lenta ca a mea (eu avand motorul inainte de upgrade, cu 75 cp), mult mai galagioasa (la mine se aude bazaitul servodirectiei cand misc de volan pe loc, la cea diesel nu se mai aude) si cu vibratii puternice si destul de deranjante.

Eu unul mi-as lua diesel doar daca e vorba de cel de 1,9 tdi 100 cp, altfel, 1.4 tdi nu merita.

Link către comentariu

Salut,

Cred ca raspunsul depinde de cum o vei folosi. Daca ai de gand sa faci multi km, poate ca diesel-ul este mai avantajos.

Si eu ma tot uit comparativ intre 1.6 16V 105CP benzina si 1.9 TDI 100CP, dar pe mine ma intereseaza performanta si mai putin consumul (si totusi, cred ca tot diesel voi alege).

Rares

Link către comentariu

@igor : alege linistit 1.2 /70CP , este senzationala. mie imi place la nebunie. Am batut europa cu ea, in 6 luni am deja km de prima revizie. Nu a fost moment in care sa mi se para puturoasa. Adevarat ca merge mai turata, dar bazaitul de jucarie combinat cu senzatia de robustete este foarte reusit. Am si o cordoba de 1.4 de 3 luni, dar parca tot motorul de 1.2 pare mai vioi, se tureaza mai usor...1.4 este , dupa parerea mea, inutil din perspectiva diferentei de pret, aceasta nejustificandu-se. Mergi pe varianta de echipare Fever. Rider nu are ABS si nici geamuri electrice, si la 11.000 este totusi mare pacat sa nu le aiba. Succes in alegere!

Link către comentariu

CristiN, icarus 86, alexd, multumesc pentru raspunsuri. Acuma daca tot suntem la capitolul intrebari, ce dealer recomandati PBA? Alto Syncro? Metrotehnica? Asta si pentru vanzare dar si ulterior pentru service, etc. Este posibil ca una dintre ele sa-mi faca o oferta mai buna decat sa zicem ca este deja Ibiza Fever? Adica in pretul respectiv sa mai pot baga ceva optionale prin negociere sau genul asta de oferte sunt batute in cuie?

Multumesc anticipat

Link către comentariu

Din cate stiu, Metrotehnica si Alto iti dau cadou ceva accesorii daca cumperi Ibiza de la ei, cotiera, alarma, senzori de parcare, covorase... cel mai bine mergi la ei si intreaba-i. PBA sigur nu-ti va da nimic in plus, eventual vei fi uimit de cat de putin important esti pentru ei.

Ca si service, probabil toate 3 sunt ok, cu mentiunea ca la PBA vei fi programat foarte tarziu, iar la Metrotehnica sunt cei mai buni mecanici.

Link către comentariu

incearca un dealer din vestul indepartat al tarii...vei ramane surprins :lol: .

Link către comentariu

In general, cand o echipare (nu stiu daca e chiar corect termenul) este deja la pret promotional (vezi fever, cu o reducere de 1284 euro, daca retin bine), e destul de greu sa mai negociezi lucruri mari :lol:. Poti obtine niste presulete, o alarma, eventual niste senzori de parcare. Nu cred sa poti obtine dotari in plus (ma refer la cele din pachetul de optiuni suplimentare).

Link către comentariu

La metrotehnica primesti pt fever Covorase Alarma Senzor de parcare fara sa trebuiasca sa insisti prea mult,e o oferta speciala("oferta de vara")...si daca stai sa aduni...covorase 100ron+ alarma 350ron+ senzor de parcare ???ron=o economie destul de bunicica.La pba iti spun din proprie experienta ca am primit covorasele cadou numai pt ca i-am spus tipului de la vanzari ca numai asa o voi cumpara de la el,in rest mai nimic...tricouri,pixuri,si multe alte chinezarii.....iar un prieten care si-a luat de curand o ibiza fever de la pba a prmit doar niste capace(de roti :rolleyes:) ) deci nu e o alegere prea buna sa iti iei de la pba.

Link către comentariu

stiti de unde as putea sa cumpar niste oglinzii in care put vedea si unghiul mort??? pt ca cele de pe masina sunt normale si nu vad mai nimic!!!!!!!!!

Link către comentariu

xtm, in primul rand te-as ruga sa nu mai postezi problemele tale in mai multe topic-uri, problema cu oglinzile e al doilea caz cand faci asta.

Cat despre oglinzi, nu stiu exact la ce te referi, dar oglinda din stanga de la masina mea este impartita in 2 parti, probabil pentru a micsora unghiul mort. NU stiu de unde se pot cumpara, din cate vad masina ta e destul de noua, ma mir ca nu a venit cu acelasi tip de oglinda.

Link către comentariu

Eu nu am oglinda imparita in 2... e dintr-o bucata. Totusi, nu am avut niciodata probleme de vizibilitate cu ele.

Link către comentariu

Salut,

Referitor la dealeri, eu sunt din BV, deci m-am dus la Dip Motors, si am fost foarte multumit de ei.

Din ce am auzit, cei de la Metrotehnica sunt foarte amabili si clientii sunt multumiti.

Referitor la reduceri / cadouri, in principiu stiu ca este regula ca daca exista deja un discount, nu vei mai putea stoarce mai nimic de la ei. Totusi, eu ma gandesc ca este o diferenta intre un discount la o masina de 10.000 euro (unde chiar nu cred ca mai primesti ceva - indiferent cat negociezi), si o cel pentru o masina de 30.000 euro (unde sigur vor fi cat se poate de incantati sa-ti ofere "cadou" covorase / alarme / senzori sau mai stiu eu ce - doar isi scot banii).

Succes, si sa spui ce ai ales pana la urma, si mai ales, impresiile tale (sigur vor fi pozitive - doar vbim de Seat aici ...)

Rares

Link către comentariu

Salut,

Azi ma duc sa imi ridic noua mea masina Seat Ibiza Fever, 1.4L 85 CP, luata in leasing de la PBA.

Din ce am citit pana acum, nu am avut rabdare sa citesc tot :vaidecapulmeu:, se pare ca am facut o alegere buna.

Masina o sa fie alba, si ca dotari, in afara de editia Fever, am gasit pe stoc, numai cu oglinzi electrice...

In rest toate bune, asfalt uscat la toata lumea, si cati mai multi KM fara probleme..

Link către comentariu

Toma Aurelian

ai facut o alegere excelenta... am mers si am condus multe masini din clasa aceasta, ibiza este one of the best indiferent de ce spun altii...tot timpul am incercat sa fiu echidistant si intradevar acum unele sunt mai mari, unele sunt poate putin mai frumoase dar daca adaug plusuri si minusuri pana acum nu este masina din clasa mini care sa bata ibiza(nu includ aici mini si noua skoda fabia). daca as inlocui ibiza as face-o cu eos sau leon fr ... mai sus nu ma uit deocamdata pentru ca nu-mi permit. mai detin de cateva saptamani o toyota corolla(ultimul model) ... este exact cum anticipam... o masina ok...dar totul pana la directie... unde ibiza ii da o mare clasa... chiar daca in ibi se simt gropile mai tare... senzatia la volan este mult mai buna decat la multe masini.

este o masina simpla cu o mecanica buna si o intretinere corecta pentru valoarea ei(atata vreme cat te duci cu uleiul tau-pretul acestuia fiind extrem de mare in service-urile reprezentantelor)-de multe ori am facut diferente de intretinere intre a mea si masinile colegilor... sunt extrem de multumit de rezultat(dupa un calcul simplu ies aproape de logan). revizia de 15000 km a costat 350 ron(ulei inclus) cu tot cu atentia cuvenita mecanicului langa care am stat 2 ore si l-am batut la cap....

sa auzim numai de bine, felicitari pentru achizitie.

Modificat de Toma Aurelian
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!