Jump to content

Ibiza noua 2003-2007


oana
 Share

Postare recomandată

In acelasi loc unde se afla si la Ibiza cu face-lift, adica sub volan, in partea stanga, unde se afla compartimentul de depozitare. Tragi mai tare de el si va iesi, in spatele lui se afla mufa de diagnosticare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • X-Ecutor

    92

  • Cristian

    80

  • o3_cep

    32

  • grapi

    27

Top Posters In This Topic

Posted Images

Multumesc frumos pentru raspunsul prompt, CristiN. O sa-l caut acolo unde mi-ai indicat.

O zi buna!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am o rugaminte, daca poate cineva sa imi arate o poza cu mp3-playerul care vine montat pe ibiza. Trebuie sa iau in 2 sapt masina, de la Metrotehnica,dar tare sunt curios cum arata casetofonul. Este Ibiza Fun, 1.2 70cp. Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uite aici cum arata la mine fata casetofonului!

post-5190-1215690548_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cd-playerul cu care vine Ibiza nu e neaparat modelul din poza de mai sus, depinde ce gaseste importatorul sau dealerul, dar de obicei e Sony. Am vazut si alte modele pe Ibiza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Luat ibiza de curand de la Metrotehnica si tot cu Sony Xplode d-asta mi-o venit.

Are si telecomanda :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu tot modelul asta am... daca e cineva interesat sa-l cumpere, sunt dispus sa renunt la el...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

salut,

sunt foarte proaspatul posesor al unei IBIZA 1.4 16V , cea din semnatura... nu sunt mare specialist, am noroc ca am pe cineva care are carnet de foarte mult timp si ma ajuta acum la inceput dar nu prea a condus "straine", asa ca ne/am lovit de mici probleme:

-am facut test drive cu 1.2L, ne/a placut cum mergea, ne/a placut cum se aseaza pe sosea, totusi nu era foarte clar ce e cu ambreiajul: prindea foarte foarte jos. cursa era de cam 2 cm maxim. ok, ne/am zis, poate e defecta (doar toti o forjau ca era masina de teste) DOAR CA ASTA A MEA E LA FEL !!! practic e imposibil de plecat din rampa... toate sunt asa ? sau trebuie reglat ceva pe la pedala ?

- a 2 a problema legata de masina te test drive: am luat cu ea niste gropi (doar era test drive) , s/a comportat admirabil, foarte stabila, nici pomeneala de probleme. cu a mea urgent amortizoarele se duc in capat de cursa si bubuie de mi/e si frica sa nu le rup. cei de la SEAT au un kit de genul "drumuri grele" si eu nu am stiut ? ma sperie felul in care se comporta a mea pe denivelari , presimt ca in curand raman fara bucsele de la directie.

- am citit pe forum cum ca ibizele unora au climatic : eram al naibii de sigur ca si a mea are pana m/am uitat prin oferta : IBIZA FUN (care pleaca din reference) are AER CONDITIONAT CU COMANTA MANUALA !!! deci s/au facut magari! in fine tzeapa mea. care e totusi problema : la pornirea AC imi porneste si recircularea ! asa e si la voi? nu se poate sa porneasca fara recirculare? am inteles ca are filtru de polen dar scoate si umezeala din aer? eu nu prea am simtit asta.

- foarte dezamagit de sony/ul instalat de ei , nu seamana cu ce am vazut instalat la voi : m/am procopsit cu un cdx-gt225c... vreau sa spun ca e dezastru. inca nu am inteles cum e cu scanarea automata a posturilor de radio, displayul e invizibil daca nu stai perfect aliniat cu el, nici urma de meniuri usor de invatat, a trebuit sa stau cu carte in mana vreo 2 ore sa vad cum merge . si apropo, dupa ce scot cheia din contact, salut ... bipaie de vreo 3 ori si ia somn, nu il mai pornesti nici cu slujbe. probabil ca va zbura afara din masina in curand.

-ii facem rodajul, are cam 850 km acum, incercam sa mergem pe drumuri fara probleme in afara localitatilor. e frustrant sa mergi 1km cu 100kmh dupa care sa mergi cu 50 dar asa e la romania: sat apoi sat , apoi iara sat, toate insirate pe drumul european (mai nou avem si radare fixe pe Huedin, aveti grija ! ). oricum masina se comporta bine, consumul calculat de noi era de cam 5,8L/100km (media pe km facuti pana acum). e ok?

- din cate am aflat pe propria piele viteza 1a e complet desincronizata de restul treptelor... a se da doar in caz de nevoie, altfel caraie amenintator. totusi reprizele de schimbat oricat de scurte ar fi par dure (stilul smuls), mai ales in 2->3. e o ciudatenie a masinii sau o posibila problema cu cutia? inca nu caraie nimic in ea dar in stilul asta..

- alte mici probleme : ne/a turnat o vrajeala legata de inchiderea centralizata : "apasati o singura data se deshide doar la sofer, apasati de 2 ori se deschide toata masina". pe naiba, indiferent cat am incercat nu merge. tot timpul se deschide toata masina.

cam atat. multumesc celor care isi fac timp sa citeasca ce am scris, sfaturile sunt binevenite!

apropo, niste jante aliaj pt ibi a mea ce recomandati ? deocamdata e pe table si nu da chiar bine la impresia estetica :screwy:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa le luam pe rand:

Ambreiajul tine mai jos intr-adevar dar te vei obisnui repede (si eu m-am plans la inceput dar parca nu e asa rau cum zici tu). Ambreiajul nu este pe cablu deci nu-i poti face nici o modificare la cursa.

Amortizoarele sunt excelente si o sa te tina mult timp. La capat de cursa au niste "puferi" (asa se cheama :D ) la mine s-a spart 1 dupa 3 ani (in bucuresti sunt mult mai multe gropi) Costul unui pufer este 20-30 de ron si sunt vreo 40 de feluri (mai rigizi mai lungi mai moi etc)

Stai linistit ai climatic (ai 2 senzori de temperatura acolo niste "grilaje mici")

Sony face exact cati bani s-a dat pe el. Pt pretentiosi neaparat trebuie schimbat. Cand iei contactul se aud 3 bip-uri ca sa nu uiti sa iei "fata" de la casetofon.

Este normal sa nu-l poti porni fara contact. Daca vrei sa poata fi pornit fara cheie in contact se schimba legaturile (pui sa primeasca curent pe direct"). Eu am uitat sa-l opresc odata (masina sta in garaj) si in 2 zile mi-a murit bateria :screwy:.

Consumul este excelent! Pt comparatii cauta pe aria seat topic dedicat pt consum.

Viteza 1-a sau reverse nu trebuie sa caraie. Daca nu intra in viteza nu o forta. Simplu ridici piciorul de pe ambreiaj si il apesi inca odata pana la capat! Aceasta problema cu caraitul este f des intalnita la toate masinile din grupul VAG (Audi VW Seat Skoda). Unii colegi de pe forum au "insistat" si au mers sa umble la cutia de viteze in service bineinteles. Sunt f putini mecanici care stiu sa faca treaba asta si nici lor nu le iese bine din prima. Adica: iti modifica pe urma mergi in test drive sa vezi cum e. Dupa parerea mea nu umbli deloc la ea. Nu intra in viteza nu o fortezi, ridici piciorul de pe ambreiaj si il apesi inca odata. La mine pe masura ce am facut km cu masina a facut din ce in ce mai rar.

Cutia de viteze de pe ibiza este excelenta si are niste reprize f bune.

La majoritatea ibizelor venite noi din fabrica o sa gasesti functia descrisa de vanzator: "apasati o singura data se deshide doar la sofer, apasati de 2 ori se deschide toata masina"

Ea se poate dezactiva cu vagcom sau VAS. La tine probabil a venit cu ea dezactivata. La fel la unele usile se inchid automat la 30 la ora la altele nu. La fel se poate modifica din funtia confort folosind vagcom. Pe scurt inchiderea ta este ok :D

Pt jante de aliaj exista sectiune dedicata jantelor si anvelopelor.

Tot ce ti-am scris mai sus se gaseste pe forum. Daca te inarmezi cu rabdare si timp (entuziasmul de masina noua il ai :D ) poti citi si invata f multe. Cam orice modificare sau problema cu care te-ai putea intalni probabil ca si noi am avut-o si cu siguranta am scris despre ea si cum am rezolvat-o.

PS: Bine ai venit pe forum si felicitari pt masina! Ai facut o alegere f buna si in timp ai sa te convingi si tu de acest lucru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pt raspunsuri, imi cer scuze daca a trebuit sa reluati anumite raspunsuri pt mine, poate ca ar trebui sa se faca un soi de read me pt masina asta, un ghid al incepatorului. e enorm de multa informatie, cei din reprezentanta iti prezinta bordul in 10 minute dupa care te descurci... nu suntem toti angajati ai seat ca sa stim toate chichitele. Recunosc forumul a fost de un real ajutor. Am pus mana pe carte sa imi clarific anumite aspecte, presimt ca va trebui sa o citesc de mia multe ori inainte de a mai posta ceva aici. Inca odata multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am nevoie de un sfat! Am decis sa imi schimb masina. Renunt la Polo, ca mi-a scos peri albi, cu toate ca mi-e draga de mor. Dupa ce mi-am calculat bugetul am inceput sa caut oferta rezonabile. Am doua variante si nu stiu ce sa aleg. PLS PLS PLS HEPL! Am de ales intre Mazda 2 ( care BTW: este masina anului 2008, cel ptin asa sustin nenii aia de la NY) si Seat Ibiza ( nu noua Ibiza, ca de aia nu am bani, ci vechiul model de Ibiza, varianta Exclusive). Voi, ca niste experti ce sunteti ( fara nici o ironie), ce ma sfatuiti sa aleg? Ca pret si dotari sunt similare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am renuntat la mazda 2 (timp de 2 lun am fost convins ca pe ea o iau) din cauza calitatii proaste a interiorului(plastic urat), bordul care e urat, parca e de la masinutele de jucarie, a pretului cam mare si a termenului de 3 luni de livrare.

la design fundul mazdei si botul seatului ar fi combinatia ideala :D

eu am de 3 luni ibiza si in afara de consumul in oras care acu e 10% nu am ce sa ii reprosez.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru ca ai scris intr-un topic legat de Ibiza, ca posesor de Ibiza iti recomand Ibiza 1.4 85 cp Exclusive. Lista de dotari e foarte lunga iar pretul e excelent. Sincer, nu cred ca Mazda 2 poate oferi aceleasi dotari in 11.500 ddp, cat costa modelul propus de mine. In plus, Mazda 2 e mult mai mica decat Ibiza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la fel de sfatuiesc si eu. Sunt la a doua Ibiza in decurs de 4 ani si nu am decat nota 10 pentru acest model

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hmm ... ibiza-mazda, ibiza-mazda .... hmm

Normal ca IBIZA :D .

Am mai spus-o si o mai spun: pe zi ce trece ma indragostesc tot mai mult de masina asta :screwy: . Am fost weekendul trecut la Sovata, si am profitat de drumul liber care l-am prins, si am mers sportiv o bucata de drum prin munti... Stabilitate foarte buna si fff rar am simtit nevoie de mai multi cai, de fapt nici nu puteam sa dau mai mult de 70-80 pe acolo, si de asta nici nu a fost nevoie prea multa de mai multi cai.

In rest ... multa sanatate si drum liber.

Modificat de ktalin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce-i drept ca Mazda sunt mai putine pe drumurile noastre ca Ibiza... deci ar atrage privirile mai des.... Dar faptul ca sunt mai putine poate fi si un dezavantaj: oameni mai putini care se pricep la reparat sau piese care se gasesc mai greu decat pentru seat... Deci si eu zic Ibiza :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ms de sfaturi! Asadar, cred ca o sa aleg Ibiza...oricum daca e...se lasa cu poze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Felicitari pentru alegere, sigur nu vei fi dezamagita. Asteptam poze cu noua ta Ibiza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cosmin Doroftei

Salutare. Aseara mi s-a intamplat ceva la masina si vreau sa va dati cu parerea pana o voi duce maine la service. Cand bag in treapta a 5-a a inceput sa se auda un fluierat usor...si daca merg asa cu a 5-a....dupa vreo 5 km sare din viteza. asta se intampla doar la a 5-a. Are cineva idee ce poate fi? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cel mai fericit caz poate fi ceva de la timonerie cel mai bine mergi intr-un service cu un mecanic care a mai umblat la cutii de viteze VAG. Nu stiu nici unul in zona ta dar sa ii eviti pe cei de la dealer-ul skoda din Bacau (banuiesc ca ala e cel mai apropiat).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hello..

In sfarsit mi-am modificat semnatura! :rolleyes:

Ieri mi-a venit masina, sunt super incantat. Am pe ea casetofonul gt255c de la sony, cu care m-am invatat imediat, nu stiu ce era asa complicat..se aude tare si clar. Nu imi place cum tre sa invart cheia in contact, tre sa o dau peste cap. nu stiu care e ideea de ce au facut-o asa. Am observat ca nu am proiectoare de ceata, desi in oferta erau trecute. Lumina in torpedou nu mi se aprinde, nu stiu daca exista sau nu, nu era trecuta pe nicaieri, decat in manual. Capacul de la rezervor nu stiu cum se blocheaza, ca eu l-am deschis dupa ce am incuiat masina. Am primit cadou alarma,pt ca au intarziat cu livrarea, si nu stiu sa o folosesc porneste numai cand intru in masina, si cand rasucesc oglinzile. Imi place super mult motorul, arata impresionant, si are si capacul care la un moment dat nu l-au mai pus. nu mi-am gasit pozitia la volan inca. Am 192 cm si nu stiu cum las scaunul (sus sau jos), volanul la fel mai sus mai jos..inca nu am avut timp sa il reglez. Imi place sunetul care il face cand pornesc motorul. ai impresia ca e diesel pt cateva secunde, apoi tace. Nu am decat o poza dar am sa fac si am sa le postez unde trebuie, aici nu cred ca am voie. Drive safe!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Banuiesc ca ai fost singur cand ai luat masina :(. Spuneau baietii de pe forum ca ar fi indicat sa iei un prieten cu tine cand mergi sa iei masina, caci tu esti efectiv orbit de ea si vrei cat mai repede sa o iei la o tura, pe cand prietenul tau ar fi putin mai rezervat. Dar daca stau sa ma gandesc eu as face probabil la fel, numai sa o scot la o tura as vrea :)

Acum serios vorbind referitor la ce nu ai sau nu merge ar trebui sa verifici. De ex. daca la portbagaj nu merge becul poate e doar un bec ars, dar daca lipsesc proiectoarele de ceata, asta nu suna foarte bine si trebuie verificat.

Oricum sa ai parte de ea si multi kilometrii fara probleme!

Numai bine :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In torpedou nu ai lumina pentru ca in dotarea la Ibiza asta nu exista, capacul de la rezervor nu se blocheaza, doar se inchide cu cheia, sa fii atent cu proiectoarele de ceata pentru ca daca erau trecute in oferta trebuiau sa fie pe masina. Iar capacul de la motor, orice model in afara de 1,4 si 85 cp il are (la aceasta motorizare difera filtrul de aer). sa ai grija de ea ca si ea va avea grija de tine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare, imi puteti spune cum se cheama varianta full options de la seat ibiza? sau cea mai bine echipata.... dar la leon?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!