Jump to content

Rodaj Polo 1.4 TDI


rechinashu
 Share

Postare recomandată

salut.

aveti ceva sfaturi pt efectuarea rodajului? precizez ca am Polo 1.4 TDI 70cp Atractive (9n)

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai, eu abia ce am facut 1700 km cu ibiza din profil, acelasi 1.4TDI 70CP. ce pot sa-ti zic, cateva sfaturi culese de pe forum si urmate cu succes de catre mine:

in primul rand, cateva "reguli" valabile si in rodaj si dupa:

- cand motorul e rece (temperatura la apa <90 grade) incearca sa nu treci de 2500 rpm!

- niciodata talpa sub 2000 rpm!

- nu merge subturat!

in rodaj:

1. in primii 2-300 km fii ceva mai atent cand franezi, trebuie rodate si placutele de frana. e posibil sa nu franeze la capacitate maxima un timp.

2. in primii 1000 km: incearca sa nu treci de 3000 rpm, dar sa atingi 3000 rpm cat mai des, si sa folosesti pe cat posibil toata plaja de turatii pana acolo. nu accelera foarte brusc si schimba vitezele cat poti de lin (si cutia trebuie rodata). nu incarca la maxim masina, 4 persoane fara bagaje e deja cam mult!

3. intre 1000 si 1500 km poti sa incepi s-o turezi mai mult, dar progresiv. la fel, fara accelerari brutale. incearca totusi sa ajungi si pe la 3500-4000 din cand in cand. e foarte indicat sa faci cateva drumuri mai lungi in perioada asta, la mine s-a simtit o diferenta imensa dupa un drum de 400 km pe dn1

dupa rodaj incearca sa schimbi vitezele la 3000 rpm sau mai mult (evident cand motorul e cald)

Modificat de drakool21
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am acelasi POLO ca al tau si intr-adevar 1500 km e de facut rodajul.Ai sa simti ca dupa aia masina merge altfel.In primii 500 km se rodeaza placutele de frana,1500 km motorul si cutia.Respecta treptele de viteza,turatiile si mai ales nu o brusca,forja.Dupa aia dai batai.Vezi ca in cartea tehnica ai un capitol denumit rodaj.Citeste-l si respecta-l.In primii 10.000 km o sa-ti pape ulei,nu te speria, e normal.Dar trebuie sa verifici joja.Bine ar fi ca pe la 9000 km sau 5 luni, una din astea doua care se apropie prima, sa te duci la reprezentanta sa spui ca ti se "pare" ca ai probleme la directie,unghiuri,mananca cauciucul s.a.m.d. O sa o faci gratuit,dupa aia o sa te puna sa scoti bani.Cam atat !

Sper sa-ti fie de folos !!! :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc pentru sfaturi.

in foaia de prezentare scria ca are senzor de temperatura exterioara. are? cum vad cate grade sunt afara? (nu am computer de bord )

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut cred ca senzorul de temperatura exterioara til arata pe climatronic eu asa am iti arata cate crade sunt afara pe display

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai climatronic ti-l arata pe climatronic.

Daca ai climatic, temperatura va fi afisata in bord, daca ai computer de bord !! :o

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

ok. am inteles cum e treaba. mersi de info

stiti cumva care e diferenta intre aer conditionat manual si climatic? climaticul stie sa regleze singur temperatura in masina, si se opreste cand ajunge la temperatura setata? ( am pe masina climatic fara computer de bord sau afisaj temperatura exterioara) . Defapt vreau sa stiu daca stie sa opreasca singur AC-ul cande ajunge la temperatura reglata (vara)

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aerul conditionat nu se opreste niciodata vara, daca ai dat drumul la el. Climaticul este un var mai prost al Climatronic...nu are variatia vitezei si locatiei pe unde vine aerul automat. In rest el pastreaza constanta temperatura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cineva de la reprezentanta mi-a zis asa:

diferenta dintre climatic si climatronic il face senzorul de temperatura exterioara.Adica climaticul nu-l are , de aceea la el nu exista optiune ECONOMIC ca la climatronic. Automat climaticul va merge non-stop pe tempetratura care l-ai setat, pe cand climatronicul daca ai setat ECONOMIC se ajuta si de aerul de afara !! ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vreau si eu sa va intreb la modelul de 70 co atractive aveti capac deasupra motorului si a bateriei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

sal,va rog dati-mi si mie sfaturi legate de rodaj pt polo 1.4 80 cai benzina.

am inteles ceea ce s-a discutat pana acum,astazi un prieten mi-a spus ca in primii 1500km se formeaza un fel de"amprenta digitala" a masinii........ceva de genul :cum o inveti asa merge!?

am inteles ca nu e bine sa depasesc 3000turatii,sa nu bruschez acceleratia etc dar nu vreau sa fie "lenesa"!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa te gandesti ca in primii km parcursi, suprafetele tuturor pieselor aflate in miscare vor suferi prima uzura, superficiala, e vorba de formarea oglinzii la cilindri, lagare, rulmenti.

Aici intra atat motorul, cat si sistemele de rulare, franare etc

Masina nu tine minte cum te-ai purtat cu ea (nu are unde sa inregistreze o memorie digitala, asa cum spui tu), dar te va rasplati ulterior, corespunzator grijii pe care i-ai aratat-o in perioada de rodaj.

Cred chiar ca ai mai multe sanse sa scoti mai mult de la o masina pe care ai protejat-o in rodaj, faza in care un pic de rabdare este benefica.

Eu am aplicat regula de a nu depasi 3.000 ture pt primii 3.000 Km, pornire si 3-5 minute asteptat incalzire motor,am evitat drumuri scurte cu motorul rece, max 2 persoane, fara forje sau clasicul deja - am vrut sa vad cat prinde.

La mine abia in jur de 10.000 Km si-a dat drumul full.

Detalii despre rodaj gasesti si la tine in manualul masinii - probabil specifice pt motorul tau 1.4 TDI.

Succes !

Modificat de octav59
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!