Jump to content

Consum Pollo Happy


vasile_cluj
 Share

Postare recomandată

Cu un plin, am facut in jur de 750 de km, din care doar 30 de km in oras, fara pasageri , fara bagaje, AC doar 35% din distanta si viteza sub 100km/h-acesta a fost cel mai bun consum pe care am reusit sa il scot. Ultima data am alimentat jumatate de rezervor, am parcurs doar 200 de km din care 20 km in oras si cu AC cam jumatate din cei 200 de km. Consumul este f mare. Avand in vedere ca nu conduc sportiv, nu folosesc AC tot timpul si nu am transportat bagaje grele sau persoane se pare ca in privinta consumului polo happy are o problema.

Modificat de stefanelli
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • wormostar

    5

  • sebastian stefan

    4

  • GAD

    4

  • Budess

    3

numai polo happy are o problema sau toate polo pe benzina.

motorul de 1.4 cum se comporta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am facut un calcul cu noul meu Polo 1.2 70CP. dupa 1300 km, am in afara orasului, la drum intins, 4 persoane, ceva bagaje, Ac tot drumul, mers normal la rodaj (90-100km/h) consum mediu de 5.4 l/100km. In Bucuresti, fara aer, maxim 2 pers in masina, fara bagaje, distante mici (maxim 10-15 km/zi), stil de condus ca ptr bucuresti, consum mediu intre 8-9l/100km. Tinand cont ca masina e inca in rodaj, iar consumul va mai scadea (sper), sunt multumit de consumul la drum lung, in timp ce consumul din Bucuresti ma nelinisteste putin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Eu sunt foarte nemultumit de POLO 1,4 Benzina in ceea ce priveste consumul. Am deja 7000 de km cu el, In oras, dimineata consumul urca si la 19l la 100 km( pentru cei 5 km pana la servici). De obicei imi consuma intre 12-14 l /100km si nu am un stil foarte sportiv de condus. Oricat de mult m-as chinui mai jos de 10 l / 100km nu am reusit sa scot. Afara din oras e ok, imi ia cam 6-7 %.

Prin comparatie cu HONDA CR-V 2,2 DIESEL 177 CP ( tunata). in perioada de rodaj in oras 8,5 L/100 km ( condus calm) iar in exteriorul orasului 6,5 l/100 km ( exact ca in cartea tehnica . Japonezii nu mint). Daca merg sportiv se adauga cam 1-1,5 l /100 km. Nu mai vreau sa adauga feelingul si handlingul diferit. Deabia astept sa o vand si sa imi iau o MASINA care nu minte.

Am fost de vreo 3 ori la service, dar "sucks". Cand le-am spus de consumul Hondei, au zimbit si mi-au spus ca HONDA E MASINA.

Am un foarte mare regret ca in loc sa ajut economia europeana, prin comentariul meu , ajut economia asiaticilor. Pacat, dar sper sa isi schimbe atitudinea cei de la WV , Audi & comp. pentru ca altfel ne vor invada cu produsele lor "cei cu ochii mititei si care stiu sa bata bine " .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

hm...am auzit tot felu de variante de consum la polo 1.2. Il am de un an jumate, si am 30 000km.

La drum de bucuresti (din cluj) consum 5.5...si am facut multre drumuri de bucuresti, tot timpul cu acelasi consum.

La un drum de Bistrita am scos chiar 4.9 mers 80-120lm/h.

Pe autostrada la 160km/h mers constant era parca 9 sau 9.8...cam asa ceva.

In rest...in oras cam 7-8 (in cluj, si fac in medie peste 50km pe zi). Se mai intampla daca e f aglomerat sa ia si peste 8. La iesirea din Bucuresti in vara , cu AC pornit a luat 14l /100

Asa ca mi se pare cam ciudat ce se scrie . :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consumul la Polo 1,2 cam acesta e. Adica 5,5 in afara (mers constant 120 km/h) si in jur de 8-9% in oras (Bucuresti). Depinde si de stilul de mers. La mine asa e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am deja 8 500 km in 2 luni cu Polo -ul meu. Comsumul arata cam astfel:

- In Italia, zilnic timp de 2 sapt, cate 100-150 km/zi, consum mediu 4.3 - 4.7l% (cu benzina de acolo) - MARE DIFERENTA LA CALITATEA BENZINEI;

- Romania, drumuri destul de dese Bucuresti - Focsani (drum foarte bun, viteza normala - 90 -110km/h, AC, 2-3 pers), comsum mediu 5.3 - 5.7l% (in functie de viteza si de stilul de condus);

- Bucuresti - fara AC, 2 pers in masina 20km/zi - 8-10l%....cu aerul deschis se ajunge intr-o zi buna si la 14l%.

Consumul depinde in mare masura de stilul de condus(in oras) si bineinteles de benzina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

cam asa consum cum zice budess , nu consuma asa mult cat ziceti voi , in oras cam 8% in aglomeratie motorasu de 1.2 am avut un golf tdi 1.9 -101 si cam la fel consuma , cu polo am venit de la sibiu la suceava cu 80 RON , faceti si voi un calcul la consum exterior !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Stiti cumva, motorul de 1,2 de la Polo (nu cel de 70CP actual), este acelasi cu motorul de 1,2 de la Fabia?

La Fabia mea de 1,2 (47 KW) in certificatul de inmatriculare este specificat motorul AZQ (cilindree 1198).

Puteti verifica cei care aveti Polo 1,2 ce scrie in certificat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sebastian stefan

Eu am polo cu motor de 1,2 47kw tip bme, dar motoarele existente pe vw polo de 1,2 sunt awy,azq,bmd si bme

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am tot 1.2 12v. AZQ.

La mine consumul e cam de 7-8 in oras in functie de stilul de mers, si in afara cam 5. Pot sa spun ca imi consuma relativ bine fata de ce am citit aici :frigbaitata:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu consuma 10% , mai oameni buni , poate aveti masinile stricate, cred ca nu intelegeti notiunea unui consum de 10% aduce-tiva aminte de vechile Dacia cele cu motor de 1300 pe carburatie cam cat consumau de mult ca sa va faceti o idee despre cat e 10% , 10%-12% ia un motor de 2000 benzinar pe o masina mare oameni buni , eu am avut 1.9 tdi si tot atat consuma , merg numai in oras consuma maxim 8 cand e foarte frig si cu motoru rece , MAXIM , in afara 5% super bine sta cu consumu masinutza asta , eu nu inteleg de ce va plangeti , poate aveti probleme la injectie , motor ? e o casarcutza asa polo :D macar asta e partea lui buna si ca gasesti loc de parcare la orice ora , te bagi printre masini cu el , dar o sa-l vand si imi iau iar ceva mai mare cred , cand am mare vreau mica , si cand am mica vreau mare si tot asa asta e viata ... drive safe !

Modificat de cezarsv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Motorul de 1.4 (benzina) consuma cam 9-10L/100km si discutia era despre Polo benzina si nu prea vad rostul discutiei despre un diesel sau un motor de 2.0l. De circa 1 luna am in familie un Polo 1.4 din 2004 si ma asteptam la un consum mai mic dar vinovat pt consum e traficul din Bucuresti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am polo 9N 1.4 16v din 2002. consumul in oras nu scade sub 8,5-9% orice as face (in cluj). in afara sta la 6% condus normal cu viteze intre 90 si 130km/h. daca dau drumu la AC vara imi ia cam 1l/100km in plus.

eu nu sunt multumit de consumul acestei masini. inainte aveam un opel astra 1600cmc din '94 si consuma la fel. ba chiar la drum lung consuma si mai putin (undeva pe la 5,7l/100km).

abia astept sa scap de polo... nu e o masina grozava. VW nu mai face masini asa cum le faceau inainte...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu consuma 10% , mai oameni buni , poate aveti masinile stricate, cred ca nu intelegeti notiunea unui consum de 10% aduce-tiva aminte de vechile Dacia cele cu motor de 1300 pe carburatie cam cat consumau de mult ca sa va faceti o idee despre cat e 10% , 10%-12% ia un motor de 2000 benzinar pe o masina mare oameni buni , eu am avut 1.9 tdi si tot atat consuma , merg numai in oras consuma maxim 8 cand e foarte frig si cu motoru rece , MAXIM , in afara 5% super bine sta cu consumu masinutza asta , eu nu inteleg de ce va plangeti , poate aveti probleme la injectie , motor ? e o casarcutza asa polo :offtopic: macar asta e partea lui buna si ca gasesti loc de parcare la orice ora , te bagi printre masini cu el , dar o sa-l vand si imi iau iar ceva mai mare cred , cand am mare vreau mica , si cand am mica vreau mare si tot asa asta e viata ... drive safe !

Nu stiu cum e la tine dar eu am pe ultimii 600 de km facuti numai in Bucuresti, 12% si nu am nici o problema cu masina. Avand in vedere ca merg pe distante scurte, 5 min dimineata o las sa se incalzeasca iar apoi fac 15 min pe 700m in Unirii, iar seara de bucurie ca e liber o calc e cat se poate de normal.

Afara am scos si 5% de la Sibiu la Bucuresti dar in mod normal cu mers tare scot 7-8%, pote chiar 8.5, 9%, asa ca depinde foarte mult de cat este de aglomerat si de stilul de mers.

Modificat de GtSport
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

o greseala pe care o fac multi cand compara consumurile intre diferite masini e confuzia intre consum "in oras" si consum "in Bucuresti". :lol:

10kilometri intr-un oras (normal ca trafic) inseamna ~15minute... in Bucuresti aceeasi 10 km inseamna de multe ori si doua ore... In cazul din urma avem in plus plecari mult mai numeroase de pe loc si stat mult mai mult pe loc (0,7-0,8 litri pe ora) si deci nu-i nimic de mirare ca pe cei 10km se consuma 1,5litri fata de 1litru in primul caz, adica cu 50% mai mult

exemplul e dat la intamplare... dar din pacate realizabil...

Asa ca un factor foarte important care face ca diferentele sa fie asa mari este traficul....

ps: nu mai comparati tdi-urile cu benzinarele, ca n-au nicio legatura :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut la toata lumea..! Legat de consumul de benzina vreau si eu sa va cer o parere. Am scos cu un Polo 1.2i 64hp consum de 6.5 in exterior si rar am atins 100km/h. Masina cam " da in nas" cum se spune daca o calc pana la fund sau incerc sa trec de 100km/h. Eswte posibil sa fie de la bujii simtomele astea si faptul ca consuma mult zic eu pt 1.2i. Ma gandesc la un senzor de acceleratie, la un injector, sau chiar calc. masinii, care ar fi simptomele in cazurile astea...! Multumesc :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Polo-ul (1,2 12V)meu are vreo 20.000 km... Pana acuma consumul in oras variaza intre 8,5 si 9,5 depinde de aglomeratiile pe care le intalnesti sau daca mergi cu clima sau nu...Afara consumul iese pe undeva pe la 5-6% depinde de viteza cu care mergi...Cel mai bine pentru motorul asta de 1,2 e sa schimbi tot timpul vitezele pe la 2500-3000 ture, si afara din oras sa mergi cu 120-130km/h...daca mergi cu 90-100 km/h iti creste consumul putin...Asta e: motorasului ii place sa fie mai turat...Oricum consuma mult si pentru ca este un motor in 3 pistoane...eu nu sunt pentru motoarele astea...au diametrul pistonului mult prea mare, plus ca vibratiile sunt iarasi mai puternice...

pt.Robert GL : e normal sa iti faca asa...ai acceleratia electronica si nu pe cablu.Si de asta are un anumit delay, plus ca poate esti intr-o treapta superioara de viteza...Iti zic eu masina asta da cel mai mult cand esti pe la 3000 turatii/min...

Cam atat,

Pt toata lumea...drive safe and be happy :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am un polo 1.4 si m-am speriat la inceput de consum, dara cum ( dupa 3000 km) m-am obisnuit cu ea si scot in oras consum de 7,5-8,5, iar afara daca ma duc cu 90-100km scoate undeva la 5. toata chestia ii sa nu o accelerezi aiurea si sa nu mergi cu ea subturata. masina e din 2005 si are 30.000 de km. cam asta ii consuml ei normal, cine zice ca masina lui are consum de 4-5in oras ii mincinos, chiar daca masina are un motor de 800 cm. daca vreti sa va imbunatatiti consumul evitati zonele aglomerate chiar daca faceti un ocol de cativa km.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am un Polo in familie si pana mi-a venit masina din semnatura m-am mai "dat" cu el si mi-am facut o imagine asupra consumului.Am constat urmatoarele(mentionez ca este 1,4 75 cai): in oras imi ia intre 9 si 10 l (niciodata sub 9,rareori peste 10),motorul se incalzeste destul de repede si are destula vlaga in el(cel mai mult ii place intre 2700-3500 turatii). Per total imi consuma decent raportat la masa masinii si la putere...ciudate sunt consumurile altor co-forumisti care "scot" 12 l cu un motor de 1,2l :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu in oras am scos consum de 8-9 da ca nu conduc sportiv in afara pe munte brasov campulung consum de 6,5 iar campulung pitesti consum de 5,3-5,7

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...ciudate sunt consumurile altor co-forumisti care "scot" 12 l cu un motor de 1,2l :)

Nu's chiar ciudate.

Motorul 1,2 HTP e supraalimentat, asa ca....

Daca in oras e liber, atunci consumul e ok.

Daca e aglomeratie, consumul urca semnificativ. Daca e BLOCAJ, atunci poti avea un consum extrem de mare pt un asemenea motor (am avut si 15-17% in blocaje in care am facut 3 km intr-o ora).

La drum intins consumul e bun. Problemele apar in Buc. Ciudat e ca am mers in Buc in aglomeratie si cu alte masini cu motorase de pana in 1,4 si totusi nu am avut varfuri atat de mari. Si am fost aceeasi persoana la volan.

Oricum, asa cum spunea cineva mai sus, consumul din Bucuresti nu se poate compara cu altceva. Ramane doar consum de Buc. si atat.

Modificat de 4max
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Motorul 1,2 HTP e supraalimentat, asa ca....

1.2 supraalimentat? Nu cred...

e motor normal, adica aspirat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!