Jump to content

Consum Pollo Happy


vasile_cluj
 Share

Postare recomandată

Am un Pollo Happy nou, 1,2 64 CP pe benzina, de 3 luni, am 3500 km facuti cu el din care cam 1500km drumuri lungi.

Problema mea este consumul.

La drum lung, facut cu metoda clasica, adica facut plin, parcurs un nr de km si facut plin din nou mi-a dat 6,8-7 l/100km, ceea ce e rezonabil.

In schimb in oras, imi da constant 9,8-10 l/100km.

Atata imi indica calculatorul de bord si cam atat imi iasa si din calcul.

In carte e trecut la consum combinat(urban-extraurban) 5,9-6.

Am scris la www.volkswagen.ro si mi-au raspuns prompt, spunandu-mi ca consumul depinde de f multi factori (stil de conducere, starea vremii, a drumului) si ca consumul teoretic e facut in anumite conditii de laborator.

Pe site-ul englezesc, un model asemanator dadea consum de 8,7 l/100km in oras. Acolo nu se prea glumeste cu ce spui in reclama si ceea ce e adevarat.

Am scris si la www.volkswagen.de si ei mi-au raspuns ca nu se pot ocupa de toate problemele si sa am incredere in reprezentantii locali.

Asa ca m-am dus la service si m-au batut prieteneste pe umar si mi-au spus ca ce pot sa faca e sa lase 1 litru de benzina in rezervor si sa vada ce distanta parcurg cu el.

Intrebarea mea este:

E normal consumul de 10l/100km la o masina de capacitate mica ultimul model?

Drumul pe care il parcurg pana la servici e de 5 km, din care 3 km drum drept si 2 km in panta, mergem de obicei 2 persoane de greutate medie, iar consumul acesta l-am obtinut si in septembrie cand nu se punea problema de temperatura mediului (de fapt acum pe frig nu creste consumul cu f mult)

Cu Dacia scoteam 10l/100km in oras vara si 14l/100 km iarna, dar Dacia e masina proiectata in anii '60.

Sunt curios ce consumuri au si alti posesori de Polo 1,2 pe benzina, sa stiu: ma consolez si accept ca asta este sau masina are ceva?

Am auzit vreo 3 povesti cu posesori de VW care aveau setarile calculatorului de la alt model si dupa resetare problema s-a rezolvat.

Vasile, Cluj

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • wormostar

    5

  • sebastian stefan

    4

  • GAD

    4

  • Budess

    3

Trece si tu orasul in profil (Cluj, am vazut insa acolo trebuie sa stea). La cum a evoluat traficul in Cluj si datorita faptului ca faci drumuri scurte (mai mult mers cu el rece procentual vorbind) mi se pare foarte rezonabil mai ales ca e in rodaj sau imediat dupa...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Si eu am aceeasi motoras si pot sa-ti spun ca in Tm in conditii grele de trafic, masinuta consuma in jurul a 8,6. Cand e weekend sau orasul e mai liber, in jurul a 8%. Afara ia in jurul a 5.5%.

Cam astea sunt consumurile acum toamna/iarna. Si in Tm. Daca esti din bucuresti se mai pune cam 0.5-1 litru in plus.

Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:D n-ai ce sa faci, motorasul asta consuma cat ala de 1.6, e un pic de teapa. Sa vezi consum in afara daca mergi cu 140 si Ac pornit !! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ar fi fost din Bucuresti (a specificat la sfarsitul postului ca e din Cluj) s-ar fi adaugat mai mult de 0,5 - 1 litru in plus :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Teoretic consumul ar trebui sa mai scada in timp, dupa ce se mai "aseaza" motorul. Practic, nu stiu ce se intampla ca nici eu nu am decat 3.000 km. Consumul este cam acelasi si la mine (putin sub 10l), dar in conditii de trafic infernal in Bucuresti. La drum lung nu am testat-o inca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu scade...de 15.000 km tot astept sa scada...are dreptate nevi. e cam teapa ;)

mie imi ia 7.5 - 8 in afara si 10-12 in oras.

consumul din oras e relativ pt ca parcurg distante scurte (8-10km) la orele cele mai de varf (cu o medie de 4 km/h ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai normal ca iti ia mai mult decat trebuie. E suparat pe tine. Cum sa nu fie suparat cand nici nu stii cum il cheama...... :) Il cheama Polo , nu Polllllo :P

PS> La modul serios, consumul va scadea binisor dupa ce motorul isi termina perioada de rodaj.

Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce viteza medie de deplasare aveti prin oras? Sigur este pe undeva pe la 15km/h, sau chiar mai mica; consumul din carte o sa-l obtineti pe la ~20km/h, insa nu pe distante de doar cativa km, cu motorul rece. Testele de consum sunt facute in laborator (cautati pe forum, era pe undeva discutata chestia asta - conditii, etc.). La masina mea am observat ca daca merg, sa zicem, mai mult de 10km si am o vm de ~20km/h - consumul este cam cel din carte. Orice scadere a vm duce inevitabil la cresterea consumului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la motorul de 1.4 - 75cp imi ia asa:

10l +/- 1l in oras cam tot timpul... in trafic... bine cand stau pe loc imi arata si medii de 33l :hainoroc:

7-8l in oras gol... doar semafoare... etc.

5.5-7 in afara in functie de incarcare si viteza de deplasare.

in august drum italia-romania mers continuu 3 persoane + bagaje full a avut media pe computer 5.6l (parca benzina din austria/italia ajuta la realizarea unui consum mai decent... )

de 1 decembrie mers pe loc spre bran (4 ore) cu stat pe dn1 ca pe dorobanti mi'a luat 7.5l

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Interesant.

First news... Mi-am luat si eu un POLO HAPPY de 2 zile. E simpatic. L-am numit Le Tiribishque....dupa masina anterioara pe care am avut-o si anume un Ford Sierra din '89...careia ii spuneam Tiribishka.

Consumul, din cate am discutat cu cei de la reprezentanta....va scadea cu apox 1l/100 km, dupa 3000 km.

Masinuta este foarte prietenoasa, dar are si plusuri si minusuri.

La prima impresie:

+++

-cea mai ergonomica din clasa ei

-are personalitate (o ajuta si numele ...HAPPY)

-sta bine pe drum (suspensie rigida)

---

-izolatie fonica inferioara

-farurile....fac condens

-frane cam moi

Overall, e o masina buna; doar e un VW.

Aaa, am uitat sa mentionez ca prima mea masina a fost un GOLF I din '79. In afara faptului ca nu statea motorul pornit la relanti, masina era o furie :lol: De atunci sunt pasionat de VW.

Meet my POLO HAPPY.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare, sunt nou inscris pe forum insa il studiez cam de un an de zile (adica si inainte si dupa ce mi-am cumparat monstruletu :) )

pana acum sunt multumit de ce poate masinuta ... a mers fara probleme aproape 13000 km.

referitor la consum pot sa spun ca in oras e cam sugativa, chestie de care mi-am dat seama de curand cand am hotarat sa-i fac un consum dupa metoda traditionala. initial nu m-a interesat sa-i calculez consumul in oras deoarece am fost multumit de cel stabilit la drumurile in regim extraurban (5%-5,5%). deci, facand consumul in oras am constat cu mirare ca imi papa cam 11% :D . e adevarat ca in general in oras merg cam 5-6 km dimineata pana la munca si dupa amiaza cam la fel si motorul abia se incalzeste dar totusi e un 1,2. oricum asta este, traficul infernal de bucuresti banuiesc ca afecteaza consumul cam la orice autovehicul, fie ca e pe benzina fie ca e pe motorina. as fi curios care e consumul cel mai bun care l-ati scos in regim urban si extraurban cu 1,2 12v. despre consumul din carte cred ca nu are rost sa discutam, mai ales cei din bucuresti.

inca ceva. inainte de polo am avut o solenza 1,4 75CP. am impresia ca imi consuma mai putin (acelasi regim de lucru) insa nu sunt sigur. voi ce ziceti? chiar sa fie mai mancacioasa ca o solenza?

Modificat de alex27
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da,papa mai mult decat o Solnitza pentru ca este mai grea si este "mai" submotorizata(motorul lui Polo este mai slab decat cel de pe Dacie,chiar daca are cutia de viteze mai bine etajata).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Conform BC, pe ultimii 2000+km, nevasta-mea avea consum mediu de 7,9l, dar ea mereu mergea contra aglomeratiei. Eu am mers o saptamana cu ea si deja a crescut la 8l consumul mediu pe ultimii 2200+km. Consuma mult motorasul, dar merge ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Pai eu am un Polo Classic si consuma in Buc. cam 13l/100KM cu motor de 1.6 dar in Galati de ex. imi ia 10 in oras ...deci difera si de la oras la oras ....

dar orisicat ;) la un motor de 1.2 ..pai ia mai mult ca dacia lu' tata!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la poloul meu 1.4 , la inceput , adica in decembrie imi arata consum mediu de 13%, acum dupa 4400km am intre 8,9-9,1%. presupun, cred si sper ca o sa mai scada.

app. , m-am dat cu polo 9n3gti si masinutza aia lua 8,7-9,1% in functie de cum ma dadeam la ea(7800km)

strange, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Destul de mare consumul. Este normal sa fie mai crescut pana se "aseaza" motorul dar 13 mi se pare un pic cam mare. Probabil ca ai un stil de condus mai sportiv si in cazul asta este perfect justificat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa parerea mea motorul consuma cel mai putin pana se face rodajul dat de dealer. Pe urma talpa devine atat de grea, ca nu o sa se mai 'aseze' in veci :lol:

Poti sa ai si motor de 800cmc, daca stai la semafor cu clima, sau in coloana care merge cu 3km/h, tot enorm va consuma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am avut probleme de consum la inceput. In primii 5000km consuma si 12%. Trebuie sa recunosc ca am tras o spaima. Dupa ce s-a asezat a coborat in consum. Dupa revizie am schimbat si uleiul, am pus sintetic longlife 5w-40. Acum, dupa 75k, pot spune ca este in parametrii scrisi in manualul de bord. Consum mixt 7.1; indiferent de stilul de condus.

Consumul, cum ti-au spus si mecanicii de la VW, depinde de multi parametrii; spre exemplu daca ai multe porniri reci si mergi doar 5 km in fiecare dimineata pana la job, motorul abia va reusi sa se incalzeasca, asa ca va consuma mai mult. samd

Modificat de maverick
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
fast_racer_sonik

Salut, astept si eu sa soseasca noul meu polo de 1.2 si sincer discutiile voastre m-au cam speriat :rolleyes: sak un motor asa mic...chiar si cu o masa in jur de 1000Kg a masini iti ia 10% dupa ce iasa din rodaj incep sa ma indoiesc de inginerii de la VW :Driver:

Sincer nu mi se pare normal sa consume asa mult... :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiul meu conduce un Polo Happy (fabricat in martie 2007) de 4 saptamani.Este incepator (are aceeasi "vechime").Pe cei 900 km realizati pana azi (din care cca. 600 km urban) , consumul indicat de computerul de bord este de 8,1 . Pe traseul extraurban cel mai mare - 170 km - pe care l-a facut pana acum (cu 4 persoane in masina si portbagajul "full") , consumul a fost de 6.1. Pe masura ce motorul se rodeaza si conducatorul auto isi imbogateste experienta scade si consumul.Benzina folosita este COR 95 fara plumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Si eu tocmai mi-am comandat un Polo Happy si din ce vad aici o sa am viata grea cu el la consum, mai ales in Bucuresti. Nu ma asteptam mai ales ca toti care ii cunosc si au Polo se lauda cu un comsun foarte mic. Ramane sa ma conving singur.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!