Jump to content

Volkswagen 1600 TL

puZz
 Share

Postare recomandată

Salut lumea' :hainoroc:

Un prieten si coleg forumist , SDFKZ251 mia aratat acuma 2 luni de zile un vw1600TL (masina clasica,deja face parte din volkswagen-museum) printre blocuri,intr-o stare vaishamar' .

Rotile erau dezumflate,statea pe niste buturugi,iar inauntru era o masa cu nush ce carpe si folii.murdaaaar .. :P

Ce mam gandit eu .. merg la respectivu la usa,si i ofer un pret cat-de-cat bun si ptr mine si ptr el , si apoi dupa ce am tractato pana acasa , o bag in garaj,si incepe marea restaurare.

Avand un motor boxer de 1.6 cu 52cp :) ,bari cromate mancate de rugina , multe alte ornamente cromate ,care nu mai stralucesc cum trebuie si un interior care te lasa mut (in a bad way) , precis o sa am nevoie atat de piese originale sau aftermarket , cat si de manuale sau sfaturi\indrumari de la actuali\fosti proprietari al unui asemenea obiect :(

Deci , daca cunoasteti sau stiti ceva despre aceasta masina , de la suruburi pana la oglinzi,sau daca stiti ce cum si unde se poate cumpara ptr el , PLS :P

Va multumesc !

Modificat de puZz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand roaga un moderator sa mute topicul la aer-cooled, acolo e locul ei si acolo o sa gasesti multe din informatiile de care ai nevoie. Masina a mai aparut pe forum la sectiunea amintita. Nu arata tocmai grozav dar daca cere un pret decent pe ea, eu zic ca merita, daca pretul depaseste 300 Euro chiar si cu un leul trimite-l la plimbare. In cazul in care ai garaj si timp/bani + pasiune s-o restaurezi e bine, daca nu va fi o investitie ce va sfarsii la REMAT. Pot sa-ti pun la dispozitie, daca te apuci de ea, manualele de reparatie cat si sfatul sau ajutorul meu. Sincer ideea ca vrea sa restaureze cineva aceasta masina imi place, e un model pre 69 si mai sunt putine in tara functionale. Din experienta mea pot sa-ti spun ca am luat cel de al doilea Variant intr-o stare cu mult mai buna si am investit pina acum in el in jur de 3000 Euro si 2 ani de munca, in momentul de fata e Ok merg zilnic cu el. Mai am cateva mici probleme de rezolvat, la primavara (schimbat rulmenti, discuri de frana, etriere, tambure si pompa centrala de frana-sper ca n-am uitat nimic ) si apoi vreau sa fac un concediu in Europa cu ea :blink: .

A uite si un sit care te poate inspira: www.thesamba.com .

Link către comentariu

:(

Mersi de site - pare interesant

Garajul exista , pasiunea e , timpul e mai mult decat trebuie :P ,banii .... mai rar.

nu am stiut ca este racit p aer , altfel las fi plasat eu unde trebuie.

cat despre reparatii si concediu,iti urez multa bafta, distractie si placere la condus :(

am sa te anunt daca lam cumparat sau nu,sper ca DA.

o intrebare - care este distanta dintre prezoane,ca mi se pare exagerat de mare :blink: , si ca sa o tractez pana acas vreau sa pun niste roti ca alea s cam nasoale.

Link către comentariu

4x130 nu se potrivesc decat de la broasca sau de la modelele vechi de porsche :blink: .

Link către comentariu

in sfarsit inca cineva care are de reparat un 1600 tl... :D pot sa vin si eu sa privesc la reparatii sa invat pt la primavara cand ma apuc si eu de vw-u meu?....

Link către comentariu

daca nu ti se pare cam maricica distanta .... :P ... e OK

:D

:) :P

Fratilor nu va bagati banii la casa de pensii cat traiti ! :P .eu astept de 6 luni o pensie de urmas si ei nu sunt in stare sa scrie bine, ba numele meu , ba cnp-u .... :lol: (si iar merge la bucuresti ptr 2 luni sa rescrie actul - 2 luni NIENTE bani )

Suntem o tara de incapabili ceeace priveste institutiile astea de genu :(

scuze de offtopic dar in momentul acesta imi vine sa fac k si un TURBO :P

:) :)

Link către comentariu

daca nu ti se pare cam maricica distanta .... :) ... e OK

Fratilor nu va bagati banii la casa de pensii cat traiti ! :lol: .eu astept de 6 luni o pensie de urmas si ei nu sunt in stare sa scrie bine, ba numele meu , ba cnp-u ....

stai linistit ca si pe fiica-mea, de 10 luni, o cheama Gheorgescu pe talonul de alocatie - de parca numele ar fi extrem de rar :P

Link către comentariu

stai linistit ca si pe fiica-mea, de 10 luni, o cheama Gheorgescu pe talonul de alocatie - de parca numele ar fi extrem de rar :lol:

Or avea ceva impotriva numelor cu terminatia ....escu......prea or fi dese.......sau era ala(aia) peltic cand a scris.....Asta-i birocratia.....lumea sastisita de treaba mare care o face la serv......Da' cand m-am bagat io la vremea aia de inceput cu tipu' meu3. nu m-a bagat lumea asa in seama......si io ma chinui sa-l fac.....am strans tot ce lipsea-volan,bloc semnal complet, ceasuri, stopuri rezerva, rezervor, tulumbe aerisire de sub bord....maneta schimbator......mai tre s-o ridic de fata si nu stiu cum practic, ca teoretic stiu....sa pun demarorul, fise+ delcou, 1 prindere mot. dreapta,ca stanga e pusa....carburatoarele....frana..fire..pe mine cine ma ajuta sa-i dau cheia?????sa bag si poze cu ea???fastback din 70.......mot. de tip4!!!!tot 2000cmc....ca la gogo....E????raspunde cineva????

Link către comentariu

ce mai astepti :offtopic:

baga poze ,sa vedem ce si cum ai facut la ea ,si sa ma inspir si eu :)

succes mai departe la reparatii ;)

Link către comentariu

Liviu, tu cred ca ai o problema. Ai cerut ajutorul in vreo chestie si nu te-a ajutat nimeni? Stiam ca esti prieten cu Misu, ca urmare am considerat ca esti pe maini bune. Din cate imi aduc aminte nu ai deschis nici un topic legat de typ3-ul tau si de problemele care le ai. :offtopic:

Link către comentariu

I-am spus omului, e drept legat de gogoshar nu de tip 3: pot veni sa asamblam motorul din acte al dubei, n-am timp insa sa vin de 1000 de ori sa spal piese etc.

Ref la tip 3: Liviu, cum e pana la urma cu motorul? Ai motor pe mashina, sau nu? E modelul din talon si, de preferintza, si cu seria din CI? Asta e important. A! si actele- e inscrisa, are acte noi, e pe numele tau, cum si'n ce fel? Ca sa shtim daca are rost sa ne apucam de ea sau facem doar joc de glezne.

Link către comentariu

I-am spus omului, e drept legat de gogoshar nu de tip 3: pot veni sa asamblam motorul din acte al dubei, n-am timp insa sa vin de 1000 de ori sa spal piese etc.

Ref la tip 3: Liviu, cum e pana la urma cu motorul? Ai motor pe mashina, sau nu? E modelul din talon si, de preferintza, si cu seria din CI? Asta e important. A! si actele- e inscrisa, are acte noi, e pe numele tau, cum si'n ce fel? Ca sa shtim daca are rost sa ne apucam de ea sau facem doar joc de glezne.

Lasa mei pe tipu'3Acu" am acte pa mot...Nu e pa numele meu...E mai complicat,tre sa mai stau de ea...Treba-i acu la tipu2!ma uit practic la mot. din cartea id. al lui gogo si zic...

Liviu, tu cred ca ai o problema. Ai cerut ajutorul in vreo chestie si nu te-a ajutat nimeni? Stiam ca esti prieten cu Misu, ca urmare am considerat ca esti pe maini bune. Din cate imi aduc aminte nu ai deschis nici un topic legat de typ3-ul tau si de problemele care le ai. :lol:

Am scris ceva acu' fo trei ani, cand am venit pa Forum....dupa...putzin....Da' atunci a fo' slaba miscarea...oricum, nu m-am atacat, era ceva mai retoric...Da, mishu a venit si vazut....

Liviu, tu cred ca ai o problema. Ai cerut ajutorul in vreo chestie si nu te-a ajutat nimeni? Stiam ca esti prieten cu Misu, ca urmare am considerat ca esti pe maini bune. Din cate imi aduc aminte nu ai deschis nici un topic legat de typ3-ul tau si de problemele care le ai. :P

Biineeeeeee.O sa bag poze la rubrica......O sa fie ca la Weeler dealers....de pe Discov.

Link către comentariu

ce mai astepti :rolleyes:

baga poze ,sa vedem ce si cum ai facut la ea ,si sa ma inspir si eu :)

succes mai departe la reparatii :)

Sa vedem ce intra....Am mai avut unul,din 1964, pastrat, cu mot. def.-am schimbat 1 cil. si l-am dat.Ce fraier am fost..!Era bun-bun.Dar am crezut ca o sa am nevoie de bani pt. fac. la anul 2.Si n-a mai trebuit! dar il dadusem! acum sta intr-o curte, de 1an..daca prezinta interes, pot s-o intreb pe persoana daca l-ar da.Era auriu.Mergea.La cheie. Acum ma chinui, ca n-am timp, cu asta verde.Am tot-tot.Dar nu am timp.Am licenta anul asta-lucrare, examine..Bag poze.

Mai bag poze.

Sa vedem ce intra....Am mai avut unul,din 1964, pastrat, cu mot. def.-am schimbat 1 cil. si l-am dat.Ce fraier am fost..!Era bun-bun.Dar am crezut ca o sa am nevoie de bani pt. fac. la anul 2.Si n-a mai trebuit! dar il dadusem! acum sta intr-o curte, de 1an..daca prezinta interes, pot s-o intreb pe persoana daca l-ar da.Era auriu.Mergea.La cheie. Acum ma chinui, ca n-am timp, cu asta verde.Am tot-tot.Dar nu am timp.Am licenta anul asta-lucrare, examine..Bag poze.

Mai bag poze.

Aici era pana sa-l vopsesc.Bordul e de la ala din 64.

Modificat de LIVIU/RATB
Link către comentariu

Interesant, masina e pre '71 . Liviule n-o lasa asa ca nu se simte tocmai bine. Principala problema: tinichigeria, rezolv-o repede si apoi vezi ce faci cu restul. Notchback-ul mi-e cunoscut, l-am vazut cu ani in urma si avea numere de PH, arata impecabil si mergea la fel pe vremea aia. Cate odata mi-e necaz de masinile bune (tinute de oameni ca pe ochii din cap) care sfarsesc pe mana unor bezmetici care-si bat joc de ele si ajung la REMAT. Prima masina nu trebuia sa o dai :D.

Link către comentariu

Interesant, masina e pre '71 . Liviule n-o lasa asa ca nu se simte tocmai bine. Principala problema: tinichigeria, rezolv-o repede si apoi vezi ce faci cu restul. Notchback-ul mi-e cunoscut, l-am vazut cu ani in urma si avea numere de PH, arata impecabil si mergea la fel pe vremea aia. Cate odata mi-e necaz de masinile bune (tinute de oameni ca pe ochii din cap) care sfarsesc pe mana unor bezmetici care-si bat joc de ele si ajung la REMAT. Prima masina nu trebuia sa o dai :rolleyes:.

Nenea, tabla e facuta. Vopsita.Tre' sa am timp! sa pun ceasuri, man. sch.,fire, carbur., mot. sterg.,tulumbe aerisire, tapiserie, demaror, delco,rezervor, coloana directie,facut frane.+ ca treb. s-o ridic urgent de fata ca sta numai pe tampoane.Nu pe bare tors.Nu stiu de notch ce avea candva, io l-am luat cu nr. de buc. Cartea arata ca vechiu' era tot de aci..O fi alta??

Link către comentariu

Categoric aia aurie era de Bucureshti, zacea demult acolo la ai mei. Oricum, arata bine la ext dar era cam coptutza pe dedesubt si ea :evil:

Liviule, ai facut tabla la aia verde? Cu ce, si unde? Ca parca n-ai otojen :rolleyes:

Link către comentariu

Categoric aia aurie era de Bucureshti, zacea demult acolo la ai mei. Oricum, arata bine la ext dar era cam coptutza pe dedesubt si ea :D

Liviule, ai facut tabla la aia verde? Cu ce, si unde? Ca parca n-ai otojen :wub:

Pai nu io.Mei...Omu care este..

Link către comentariu

Marean? :)

Nu, mei.Am io pa cineva...

Link către comentariu

Eram sigur ca nu-i Marean care este, a fost ocupat in perioada asta cu congrese si cu almanahe :blink:.

Link către comentariu

• 1 month later...
Salut lumea' :)

Un prieten si coleg forumist , SDFKZ251 mia aratat acuma 2 luni de zile un vw1600TL (masina clasica,deja face parte din volkswagen-museum) printre blocuri,intr-o stare vaishamar' .

Rotile erau dezumflate,statea pe niste buturugi,iar inauntru era o masa cu nush ce carpe si folii.murdaaaar .. :(

Ce mam gandit eu .. merg la respectivu la usa,si i ofer un pret cat-de-cat bun si ptr mine si ptr el , si apoi dupa ce am tractato pana acasa , o bag in garaj,si incepe marea restaurare.

Avand un motor boxer de 1.6 cu 52cp :D ,bari cromate mancate de rugina , multe alte ornamente cromate ,care nu mai stralucesc cum trebuie si un interior care te lasa mut (in a bad way) , precis o sa am nevoie atat de piese originale sau aftermarket , cat si de manuale sau sfaturi\indrumari de la actuali\fosti proprietari al unui asemenea obiect :)

Deci , daca cunoasteti sau stiti ceva despre aceasta masina , de la suruburi pana la oglinzi,sau daca stiti ce cum si unde se poate cumpara ptr el , PLS :)

Va multumesc !

daca vrei sa incerci un service adevarat in SEAT-VW-SCODA-AUDI .incearca in Bucuresti str.Drumul Sarii 150 (intersectia de la Razoare)- AUTOTEST se numeste, eu am fost acolo si credema ca am ramas surprins de caliatea serviciilor si pret, Tot acolo gasesti si un ulei specific pentru Motoarele Porche ,german 100% ,EU AM FACUT SCHIMBUL CU 160 RON IN CARE ESTE INCLUSA SI MANOPERA, APARATURA PE CARE O AU TIPII N MAI VORBIM! VEZI SI: www.autotestserv.ro

Gabi

Link către comentariu

da pe aurie mi-o amintesc si eu, era pe ma Mihalache, cumva in spatele magazinului "Family Com" daca nu ma insel, si sper sa ma insel la un momentdat fusese casunata de niste netrebnici, stopuri sparte parca si calcata in picioare.

Link către comentariu

E ceva interesant, in topicul asta, demn de tehnic, in afara de specificarea gaurilor 4 x130 ?

Link către comentariu

• 4 weeks later...
E ceva interesant, in topicul asta, demn de tehnic, in afara de specificarea gaurilor 4 x130 ?

da, faptul ca daca te duci cu troaca la service-ul din mesajul ala care se mai gaseste de inca 100 de ori pe forum, precis ti-o rezolva baietii... cu cateva vorbe de duh :rolleyes:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!