Jump to content

Scaune Incalzite

tzucul
 Share

Postare recomandată

Da se pare ca fostul proprietar a optat special pentru ea. Probabil ai un trendline sau comfortline la care cum am zis, proprietarul a vrun in mod special optiunea de scaune incalzite pe spate. Cand am bani imi pun si eu ca nu e greu. Dar 180 Euro instalatia e ceva. In principiu instalatia electrica nu e greu de realizat. Da bine de tot si cu scaunele incalzite pe spate. :icon_thumright: bravo

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da bine, asa este si pasagerii se simt confortabil :blush: Fostul proprietar merita felicitarile pentru alegerea facuta (un doctor din Berlin). Eu nici nu stiam ca masina are asa ceva cand am vazut-o pe internet ca spunea scaune incalzite si atat si m-am gandit la alea din fata, iar cand am vazut-o in realitate am ramas foarte placut surprins sa vad ca si pe spate are incalzire :lol: Masina avea radio casetofon gamma, nici macar magazie de cd-uri, dar daca neamtul a vrut caldura...

Bafta la realizarea upgrade-ului!!!

Modificat de ciprianD
Link către comentariu

Intrucat dintr-un motiv descris intr-un topic alaturat, am desfacut scaunul pasagerului, iar acesta se incalzeste doar in treapta 5, deci teoretic am o problema la acel termistor, va rog sa-mi spuneti daca exista o concluzie clara cu privire la:

- valoarea acelui termistor

- daca acesta se poate schimba la scunele cu tapiterie din piele (am citit ca nu se pot schimba rezistentele)

Link către comentariu

Nu ai nici o sansa la scaunele de piele, rezistenta se cumpara cu tot cu husa de piele.

Eu am schimbat husa de la scaunul din dreapta si am pus-o la scaunul de la sofer

Link către comentariu

Undeva in scaun s-a rupt rezistenta. Puteti da jos tapiteria de pe scaun si am auzit ca se poate lipi rezistenta rupta si nu mai ai probleme, repet asta numa am auzit.

Link către comentariu

deci pe mine ma intereseaza sa schimb DOAR acel termistor. Rezistentele sunt ok. Deci:

- ce valoare are acel termistor?

- se poate schimba (termistorul) la tapiteria din piele?

Link către comentariu

Parerea mea este ca se poate. Cel mai greu este sa ii afli valoarea corecta. Nu scrie nimic pe el nici macar ceva pentru codul culorilor. Capsula este de culoare verde. Am cautat pe internet dar piesa de schimb pt problemele noastre(la cei cu piele) este schimbarea intregii tapiterii. Urat dar asta este situatia.

Am gasit solutia:

http://www.passatworld.com/forums/showthre...ht=heated+seats

Nu functioneaza inregistrarea pe acest site momentan. Maine voi incerca din nou. Poate reusim sa aflam ce valoarea are acel termistor. Cel pe care l-am vazut eu este de forma celui ce il inlocuieste pe original.

Link către comentariu

Undeva in scaun s-a rupt rezistenta. Puteti da jos tapiteria de pe scaun si am auzit ca se poate lipi rezistenta rupta si nu mai ai probleme, repet asta numa am auzit.

Confirm. :)

Am reparat rezistenta primita de la tine. Am si testat-o. Am asezat-o frumos sub mine, pe fotoliu si am alimentat-o. Merge impecabil. :ceuameni:

Abia astept vreme mai buna sa ma bag in scaunul meu...

Link către comentariu

Super! In sfarsit s-a rezolvat mitul cu incalzirea in scaun! Ma gandeam eu ca nu e mare branza numa s-a agitat lumea pe degeaba :blink:

Link către comentariu

S-a rezolvat la voi ;) la scaunele de piele nu avem ce sa ii facem

Link către comentariu

Nu mai tin minte exact cum e la alea de piele, dar eu sant de parere ca si acolo se poate lipi firul... ;)

Link către comentariu

Nu ai cum sa vezi firul la scaunele din piele. Rezistenta arata cu totul altfel decat la cei cu tapiterie clasica, plus ca intre tapiterie si rezistenta si rezistenta si buretele scaunului este un material pufos ce protejeaza tapiteria. Practic rezistenta este invelita in acel material care la randul lui este cusut in tapiterie. dar avem acces la termistor. la mine rezistentele sunt OK. Termistorul sau releele din bord sunt de vina.

Link către comentariu

Eu o sa alimentez separat rezistentele, fara regulator si o sa vad daca se incalzesc sau nu. Ciudat ca spatarul e mai cald decat sezutul, cand inainte era invers...

Link către comentariu

Salut,

Am si eu o problema similara...nu imi merge incalzirea in scaune. Poate cineva sa ma ajute,contra cost evident, sa o repar? Eu sunt cam anti talent pe tot ce tine de mecanica.

Multumesc anticipat

Link către comentariu

am citii cu mare interes topicul...mare parte din probleme vad ca le-ati rezolvat...bv sila mai mare...

problema mea e urmatoare: am defrisat un golf 4 lovit, am luat, interiorul tot (scune+banchete), scaunele au incalzire. am luat de la ele cam tot ce tine de instalatie, dar nu am avut timp sa ma uit exact fiecare de unde vine si ce face, doar leam luat de pe masina, iar unde nu am avut acces am taiat si pus in punga. acum problema mea e sa le pun la loc si sa refac cablajele...

ma poate ajut acareva cu o schema electrica a unei instalatii pt scaune incalzite, ca sa nu ma apus eu sa fac experimente????

Link către comentariu

• 7 months later...

Vreau sa imi montez si eu kitul de incalzire in scaune, dar nu inteleg o chestie...Kitul se pune intre tapiterie (adica materialul textil) si buretele tapiteriei? ( ca in poza ). Se desface acea parte ? :) Si la spatar tot la fel? Cand am desfacut tapiteria de pe scaun ca sa o spal , nu am observat faptul ca s-ar putea desface buretele de partea textila.

post-10621-1254260014_thumb.jpg

Modificat de radduu
Link către comentariu

Kitul se pune intre tapiterie (adica materialul textil) si buretele tapiteriei? ( ca in poza ).

Intre tapiterie si buretele scaunului (si se coase pe ici pe colo de cusaturile din tapiterie ca sa nu se miste). Adica peste ceea ce se vede in poza ta. Doar ca tapiteria din poza e din piele si e putin altfel.

Link către comentariu

Am inteles, oricum kitul ala de incalzire e ca un fel de adeziv. Deci il pun direct pe buretele scaunului, apoi pun husa peste el si gata, fara nici un fel de modificare, corect?

Link către comentariu

Daca e cu adeziv, pune-l cu adezivul in sus, sa vina lipit de tapiterie, nu de burete.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare Tuturor.

Am citit si rascitit tot topicul, dar nu am dat de cineva care sa aiba problema mea pana acum.

Am un Passat 3C (B6) cu incalzire in scaune. Spre deosebire de toata lumea care avea probleme, la mine merg spatarele la ambele scaune fara probleme in timp ce sezuturile nu se incalzesc absolut deloc.

Am schimbat si controlerul de clima care contine regulatoarele si tot nimic. Pe topicul de B6 nu am gasit nimic.

Are cineva idee cum de se intampla acest lucru din moment ce rezistentele sunt inseriate? Si cum s-ar putea rezolva?

Multumesc

Link către comentariu

Nu stiu cum sant rezistentele la B6, dar daca e asa cum spui tu, e posibil sa-si fi dat seama producatorul ca nu e bine cum era la B5 si sa le fi pus in paralel. Asta ar explica defectiunea ta.

Link către comentariu

Da cosmin, ai dreptate, producatorul a schimbat conexiunea electrica, punand in paralel rezistentele de incalzire scaune.

Pentru defectul tau Mihai I verifica continuitatea rezistentelor, conectorilor de legatura si a termostaturilor (conform schemelor).

Nici la masina mea nu mergea incalzirea la scaunul soferului, am desfacut tapitaria si am gasit intrerupta rezistenta pe laterala sezut stanga. Remediu o bucata de fir cu termoizolatie unind rezistenta in punctul de intrerupere(functioneaza si la ora actuala)

Sa auzim numai de bine :Driver:

post-41935-1255195528_thumb.png

post-41935-1255195640_thumb.png

post-41935-1255195689_thumb.png

Link către comentariu

Azi umbland pe la unul din scaune, am vazut clar ca sant inseriate rezistentele sub scaun. Masurandu-le se pare ca au 1.3 ohmi fiecare. Atat sezut cat si spatar. Deci inseriate ajung la 2.6 ohmi.

Link către comentariu

Inca nu mi-am comandat instalatia de incalzire, dar daca imi pun butoanele la misto, pt iluminarea lor este suficient sa trag un fir de la ele pana la comutatorul de lumini? ( ca in cazul plafonierei w8) ?

Modificat de radduu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!