Jump to content

Scaune Incalzite

tzucul
 Share

Postare recomandată

catalyn21 decat sa dau 190 de ron pe una noua mai bine incerc macar odata sa o repar pe cea arsa,iar timpul de lucru e cu 10 minute mai mare fata de cat ti a luat tie,dar ma rog,fiecare alege dupa posibilitati :sly:

pun si cateva poze cu rezistenta arsa si reparata(scuze de calitate,dar sunt facute cu telefonul pt ca nu am aparatul acasa)

post-36288-1264515641_thumb.jpg

post-36288-1264515659_thumb.jpg

post-36288-1264515673_thumb.jpg

post-36288-1264515684_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sal, foarte frumos a iesit, la mine era destul de franjurita pe marginea, ridicatura din scaun din stanga e cea mai folosita atunci cand urci si cobori!

nu stiu daca se vede dar am incercuit unde era iesita rezistenta si unde era rupta ( incercuirea cea mai mare )

post-13168-1264595186_thumb.jpg

Modificat de catalyn21
Link către comentariu

se desface greu tapiteria de pe scaune? de fapt cum se face? se pune greu la loc?

Link către comentariu

• 7 months later...

pana la urma a gasit cineva rezolvarea scaunelor incalzite care merg doar pe treapta 5?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

exista cineva care se baga la schimbat rezistenta scaune incalzite la sofer OEM?

Link către comentariu

Se vede ca a dat frigul, incep sa se ridice topicurile specifice semn ca tot iarna ne facem sania si vara carul. Cel mai bine ar fi sa incerci sa repari rezistenta actuala mai ales daca tapiseria este din plus deoarece rezistenta este cusuta odata cu fata de scaun si e foarte greu de schimbat si nu mai iese in veci OEM. Daca ai piele e mai usor cu conditia sa ai si rezistente oem.

Link către comentariu

Merge agatata cu ata in cateva locuri de tapiterie si gata. Nu e nevoie sa fie cusuta la masina. Odata fixata, asa moare.

Link către comentariu

Daca ai piele e mai usor cu conditia sa ai si rezistente oem.

Adica ai reusit sa inlocuiesti rezistentele la scaune de piele ? Zicea cineva pe-aici ca mai ales la cele de piele nu se poate. A inlocuit cineva rezistentele la scaunele de piele ?

Link către comentariu

La piele e mult mai simplu deoarece rezistenta este lipita de burete. Se poate scoate pielea si rezistenta ramane pe scaun. La plus rezistenta este cusuta de fata de scaun.

Link către comentariu

eu am scaune textile negre nu piele nu plusat.

este cineva priceput in bucuresti sau in zona pentru a ma ajuta cu demontarea si lipirea acesteia? scaunele au incalzire din fabrica nu aftermark

Link către comentariu

Eu am o rezistenta de incalzire in scaun de rezerva noua, just in case :D

Link către comentariu

... va rog sa-mi spuneti daca exista o concluzie clara cu privire la:

- rezistenta se poate schimba la scaunele cu tapiterie din piele (am citit ca nu se pot schimba rezistentele)

Nu ai nici o sansa la scaunele de piele, rezistenta se cumpara cu tot cu husa de piele.

Eu am schimbat husa de la scaunul din dreapta si am pus-o la scaunul de la sofer

... Am cautat pe internet dar piesa de schimb pt problemele noastre(la cei cu piele) este schimbarea intregii tapiterii. Urat dar asta este situatia.
S-a rezolvat la voi :angry: la scaunele de piele nu avem ce sa ii facem
Nu mai tin minte exact cum e la alea de piele, dar eu sant de parere ca si acolo se poate lipi firul... :)
Nu ai cum sa vezi firul la scaunele din piele. Rezistenta arata cu totul altfel decat la cei cu tapiterie clasica, plus ca intre tapiterie si rezistenta si rezistenta si buretele scaunului este un material pufos ce protejeaza tapiteria. Practic rezistenta este invelita in acel material care la randul lui este cusut in tapiterie. dar avem acces la termistor. la mine rezistentele sunt OK.

@pavy - Eu nu te contrazic ... tu spui ca ar fi mai simplu dar ... dupa cum au concluzionat colegii nostri ( in ianuarie 2009 ) chiar pe acest topic la pagina 11 NU ar fi chiar asa cum spui tu - ci chiar pe dos. Adica la cei cu piele solutia ar consta doar in schimbarea integrala a tapiteriei de piele a scaunului respectiv. Care-i adevarul ?

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Eu cred ca cel mai bine ar fi ca fiecare sa-si desfaca scaunul sa vada ce probleme are si ce solutii ar fi mai bune. Eu anul trecut am desfacut iar rezistenta era cusuta odata cu tapiseria adica ca sa o scoti trebuie sa descosi sezutul de margini iar pe margini era lipita de burete(eu am scaune sport). La piele din ce am mai vazut poze pe net si in realitate la un prieten toate cele trei parti care formeaza sezutul adica partea din mijloc respectiv lateralele sunt lipite de buretele scaunului deci mult mai simplu de intervenit. Oricum cred ca sunt mai multe tipuri pentru ca eu nu am senzorul de temperatura in sezut. Masina mea este si un pic mai diferita ca am spalatoare la faruri fara xenon, becuri H9 pe faza lunga si sistem de incalzire stationara de la 220V, lucruri de care toti se mira. Nu vreau sa induc pe nimeni in eroare.

Link către comentariu

Salutare!

Am reusit sa repar rezistenta scaun sofer.

Mai intai am vrut sa demontez scaunul dar vazand ce este sub el am renuntat

Link către comentariu

Salutare,

As dori sa stiu daca are cineva un buton de incalzire in scaune despre care stie sigur ca e bun, cu care sa fac un test pe masina mea.

Nu-mi merge incalzirea in scaune. Cel din stanga deloc, iar cel din dreapta se incalzeste putin (pe treapta 5) dar doar partea superioare a spatarului.

Mentionez ca am desfacut scaunul, rezistentele sunt legate in serie si au continuitate. Nu inteleg de ce nu se incalzeste toata.

Multumesc

Link către comentariu

Ai verificat si continuitatea circuitului, de la termistor la buton ?

P.S - Faci un drum pana la mine, scoatem un buton si verificam. Nu te costa nimic.

Petru toti cei care nu stiu - in Romania NU totul este pe bani (ca la altii.....), trebuie sa ne mai si ajutam intre noi. Deci, pe viitor, daca zic...treci ca iti dau eu, sau te ajut, inseamna ca e FREE.

OFF TOPIC - despre relatiile dintre useri.

Nu am voie cf. regulamentului sa dau quote la mesajul anterior...asa e? atunci imi permit sa citez :

As dori sa stiu daca are cineva un buton de incalzire in scaune despre care stie sigur ca e bun, cu care sa fac un test pe masina mea.

Cum puteam sa raspund colegului nostru ? "are mama mea un buton, vb cu ea sa faci o proba"

Cum sa ceri ceva, ca bagi un buton in mufa ? E hilar....

Va rog, nu mai aplecati urechea la cei care au foame-n gat.....daca tot asa continua. Daca gresesc, pacatul meu si imi cer scuze !

Pt restul (non FREE) se trimite PM.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

corect .. daca suntem colegi pe forum ar trebuie sa fim si inafara lui,parerea mea

/ vad ca va pregatiti de iarna nu gluma..eu nu am nici un stres,o sa fie o iarna calduroasa si o sa sune cam asa "Asta vara de Craciun..." :rolleyes:

Link către comentariu

• 3 months later...

Am o intrebare se poate ca sa functioneze doar incalzirea din spatar si nu si cea din sezut? Eu stiu ca functioneaza in serie, adica ori merge toata incalzirea pe scaun ori deloc.

Daca sunt in serie care e prima cea din spatar ma gandesc daca nu functioneaza sezutul.

Modificat de Eto
Link către comentariu

Eto, la tine sunt in serie. Deci daca nu merge una, nu merge nici cealalta.

Si la mine am observat ca se incalzeste mai tare cea din spatar. Functioneaza si cea din sezut, dar o idee mai slab. Iar cand e ger afara, o simti ca si cum n-ar incalzi.

Link către comentariu

Si la mine e fix la fel cea din spatar merge un pic mai tare decat sezutul.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

• 3 months later...

Sa va spun problema mea.

Am demontat azi scaunul stanga cu problema la incalzire. Intr-adevar, era rezistenta rupta, si innegrit in jurul ei. Am reparat rezistenta, am masurat dupa aceea, si per total am o valoare de 2.5 ohmi. Problema care o am acum , este ca pe firul care trebuie sa vina tensiunea de 12 V catre scaun nu iese nimic, masurata si la buton(indiferent pe ce treapta dau butonul). In schimb, pe un fir subtire albastrui am 4.95V. Pe dreapta am masurat pe firul din aceeasi locatie am 1.6V. Sa fie oare termistorul cel care trimite acea valoare, si de aceea butonul sa nu mai dea tensiune de iesire? Am pus fir de la 12v direct pe firul de iesire tensiune, si se incalzeste scaunul.

Ce sugestii/idei imi dati? Sa fie termistorul defect?

Mentionez ca am schimbat si butoanele intre ele, si sunt functionale ambele

Link către comentariu

MAsoara rezistenta termostorului, pe firel;e care pleaca de la buton, si vezi daca e la fel la ambele scaune. Sigur ai un fir de la termistor intrerupt.

Link către comentariu

Asta ar insemna sa masor rezistenta pe firele negru cu alb si maro (ambele subtiri) conform schemei.

Link către comentariu

Intr-adevar se pare ca de la termistor este problema. Acu, sa fie fir intrerupt , sau termistor defect?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!