Jump to content

Golf 4 sau Polo


summa
 Share

Postare recomandată

Salut fratilor.Sunt intr-o mare dilema.Am 8000 de euro(maxim) pt o masina.Vreau neaparat nemteasca si diesel.Opel iese din discutie.Si la banii astia am gasit asa:Golf 4,la 90 de cp,2000,150.000 km sau Polo 75 cp din 2003,80-90.000 de km.Stiu ca golful e golf,dar sunt cam alergate si avand in vedere ca am facut credit pe 6 ani pt masina,nu prea am bani de bagat ca sa fiu fitzos in fata blocului.Ii ajung unui polo cei 75 de cp pe diesel?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E tentant Polo la banii aia si an. Dar. Vezi sa fii sigur de km si mai depinde foarte mult si starea tehnica (cat de ingrijita a fost fiecare in parte). Cu toate ca "recomandarea" mea, e Golf :( . Sa nu astepti minuni de la mot. de 75Cp pe Polo, pe Lupo face super treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai ales daca zici ca ai facut credit pe 6 ani trebuie sa alegi masina in care nu mai e nevoie sa bagi bani,adica ar trebui sa iei una cat mai noua. Nu cred ca te-ar incalzi sa-ti iei un golf frumos, sa-ti pice ceva la ea si dupa aia sa o admiri in parcare. Daca polo are dotarile decente (abs,aer,geamuri) e suficient.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai mare grija. Saptamana trecuta am fost prin Autovit si m-am uitat dupa o masina VAG sub 9000 de euro. Dupa un Golf in special. intr-adevar erau dar toate aveau kilometrajul dat inapoi cel putin 100k de Km. Nu e posibil ca al o masina cu 90 - 110 mii de km pe bord sa fie foarte uzate manerul de la usa soferului, volanul si imbracamintea de la schimbatorul de viteze. Decat golfu ala de 8000 mai bine Polo-ul care e mai nou si mai putin rulat. Cere neaparat carte service si analizeaz-o bine. Verifica seriile de sasiu, sa fii sigur ca e a masinii si asigura-te ca e completata corect. Daca vanzatorul incepe sa "o scalde" cu cartea cauta-ti o alta masina! Nu intra in criza de timp sa nu faci vreo prostie. Analizeaza cu mare grija toate ofertele, pentru ca un credit pentru banii aia este un efort destul de mare. Daca masina este cumparata din RO, inainte sa o platesti, du-te cu ea la dealer, unde au fost facute serviceurile, pentru a-ti confirma nr de kilometrii.

P.S. Eu ti-as mai recomanda sa te uiti si dupa o Fabia, chiar si pe benzina. Am auzit ca motorul de 1.4MPI ar fi destul de economic. Cere si sfatul cuiva care are asa ceva. O fabie 1.4 MPI din 2003 cred ca o gasesti si in jur de 7000E.

P.S. : felicitari pt. faptul ca nu te-ai orientat la un logan!

Modificat de Asterix
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In toate masinile SH va trebui sa mai bagi ceva bani (cel putin schimbarea distributiei ~1500 ron)

De ce "neaparat diesel"? Pentru clasa mica si compacta nu se prea justifica.

75 CP suficienti pentru ce? Consider ca un Polo/75 CP la demaraj se comporta ca un Gof/90 Cp.

Parerea mea este ca VW sunt supraapreciate pe piata noastra. Cu 8000 E se poate lua un Mondeo TDCI din 2002.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

m-am suparat.cred ca-mi iau un Audi A2.Plec in targ sa-l vad.stiri despre ce am facut aflati luni,cand incep iar munca... :hainoroc:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

A2-ul vazuse moartea cu ochii.am luat un polo 2003 si m-am indragostit de ea...pana la anul probabil. :blink:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu sunt in aceeasi dilema :ceuameni: :

Ce sa aleg intre Golf IV 1.9 TDI ALH 90 CP 1999 si Polo 1,4 TDI probabil de prin 2002.

Pentru cei care cunoasteti masinile astea spuneti-mi te rog ca si feeling la condus cam cum se comporta? Tradus: se simte diferenta la trenul de rulare la Golf? sta mai bine masina pe drum?

Am gasit azi 2 masini, un Golf chiar de pe forum (al lui nrazvan)...dar care iese din discutie. Chiar acum mi-a spus ca nu are AC, nici geamuri el. A doua e alt Golf IV TDI 90 CP din 1999 cu

"CUTIE MANUALA 5+1; 4 GEAMURI ELECTRICE; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE HELIOMATE; SERVO-DIRECTIE; 4 AIRBAGURI; CLIMATRONIC; COMPUTER BORD; PROIECTOARE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ALARMA; ABS,ESP,CASETOFON ORIGINAL,DISTRIBUTIE SCHIMBATA,ARATA SI MERGE BINE".

Cred ca ati inteles cam ce compar, dar spuneti-mi merita sa iau Golf-ul asta IV daca totul e OK pentru 1-2 ani?

Alternativa e ca ma duc in Belgia sa imi iau un Polo 1.4 TDI sau poate nimeresc un GOLF IV la acelasi pret dar cu o usoara avarie si o pot rezolva relativ usor.

Please help! :))

Astept pareri pro si contra :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru summa felicitari iar pentru sorin_q sfatul meu este sa iei golf 4 deoarece diferenta de pret dintre Polo si Golf nu este chiar asa de mare iar piesele de Golf le poti gasi si sh la preturi bune (anumite lucruri) deoarece sunt mai multe Golfuri decat Polo. Pe langa asta e vorba de o alta clasa si daca este singura ta masina trebuie sa te gandesti ca trebuie sa mai pleci din cand in cand pe undeva deci trebuie sa te gandesti la siguranta si la spatiu.

Modificat de ZCH
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Golful fiind mai mare e mai stabil, majoritatea au si ESP si oricum trage bine la 90CP chiar si daca e variant.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc,

Va dati seama ca visez clar la Golf, Polo as alege doar intermediar pana voi face saltul la Golf. Iar ca preturi fiind aprox la fel si eu am zis ca iau Golf 1999 si apoi voi face salt la Golf 2002-2003 ca voi putea.

Ce parere aveti de anuntul asta?

http://www.autovit.ro/html/5/9/1/9/435919.php

Sper sa ma intalnesc astazi cu omul sa vad masina.

Cam cat i-ati da la pret? din 8100, daca nu lasa macar 200 nici nu vorbesc, doar are 7 ani masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai dreptate daca nu lasa nu o lua. Oricum am vazut la ms in piata G4 si din 1998 intre 7500-7900 si era unul f dotat la 7100 din 1999,dar totusi ceva era dubas cu el. Km 125k :) , daca masina e din Ro si are carte service atunci e posibil sa fie reali - carte service neaparat !!! si in rest mai vezi tu bafta !

PS: Nu te-ar tenta la banii astia un G4 Variant de prin 2000-2001 mult mai dotat ? Caci tot pe acolo se invarte pretul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In poze arata frumos, uita-te pe langa el, prin el, daca nu are geamuri schimbate, interior neuzat excesiv, si carte service ok, eu zic ca face si banii pe care ii cere omul. A, si motorul sa mearga rotund, fara zgomote ciudate la pornire, la relanti, si sa traga bine. Desi un polo, mai nou era mai "safe".

Modificat de Asterix
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi place mult mai mult Golf-ul limusina, din cauza asta nu as merge pe variant, desi pot trece de partea psihologica. Tata are Variant, cei drept Passat, dar la varsta mea imi merge mult mai bine Hatchback. Te infigi mai altfel, te strecori mai usor.

Cu omul asta cu Golf-ul din 99 o sa ma uit bine pe la el. De fapt nu are sanse mari sa imi dea o teapa pentru ca ma duc la un prieten specialist pe VW cu service si imi face o diagnosticare serioasa sau Autotest si cu 250 Ron stiu ce iau! Cu nr. de km nu ma astept sa fie real, dar nici n-as vrea sa aibe 200-250k.

Doamne ajuta sa fie de bine, daca nu Belgia scrie pe mine si cu ce voi veni de acolo nu se stie. de la Polo pana la Passat! :) evident pretul nu trebuie sa-l depaseasca pe cel de Polo. Sau alte marci chiar.

Dupa ce vad masina va spun ce impresii mi-a lasat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Crezi ca mie nu imi place mai mult limuzina ?! ;) Si cand o sa schimb masina voi alege limuzina, dar asa a fost sa fie situatia in Germania cand am fost dupa masina si am ramas cu ea. Pana la urma te obisnuiesti si cu un combi, ca doar viata e dura ;) . Multa bafta si asteptam rezultatul. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc tuturor pentru gandurile bune :D

@sorin_q

Golful e masina mea de suflet,DAR...am cautat vreo 2 saptamani si ce am gasit la banii astia si cu dotari minime,ori era 1.4 75 cp,ori 1.9 SDI.La 8000 de euro am reusit sa gasesc o frumusete de Golf,negru,jante,cd,aer,abs,servo,1.9 TDI,90 de cp.L-am urcat pe rampa la baietii mei care intretin A3-ul mamei mele.Intr-un an trebuia sa mai bag pe putin 1000 de euro in el(adica 5 rate la banca :D ).In 3 minute s-au vazut asa:discuri frana fata,discuri frana spate,placute frana fata+spate,bucse spate,a doua distributie,scut motor rupt 3 sferturi,aparatori noroi rupte(alea de se prind de spoiler).Nici nu i-am mai pus testerul pe motor.Era deja prea mult de investit.

Asa ca am plecat in targ.Cu 7900 euro(stiu,o sa ziceti ca e mult),am cumparat un Polo 2003,1.4 TDI,75 Cp cu dotarile:Abs,Esp,4 airbaguri,climatic,scaune incalzite,stropitori faruri,geamuri electrice,bandouri in culoarea caroseriei,proiectoare,radiocas Beta,cu 97.000 km.Motor impecabil(am pus VagCom pe el),interior impecabil,nelovita,nevopsita.Trebuie doar sa-i fac o geometrie.A,si am cauciucuri de iarna.Singurele 2 probleme ar fi ca e in 2 usi,dar eu merg singur 90% din timp,si ca nu are jante.La primavara odata cu cauciucurile de vara o sa-i pun si niste jante frumoase.Pot spune ca am ramas placut impresionat de zvacul pe care il are aceasta masinuta,desi are 1160 de kg.Daca nu bag nici un ban in ea 1 an de zile,ma pot declara multumit.Bafta la cumparaturi.

Un sfat.Am testat 2 masini la Autotest(pe vremuri Computest).Sunt buni pe treaba lor,dar despre motor nu-ti spun decat cati cp mai scoate.Intotdeauna ies mai multi asa ca nu te speria. :P A3-ul a iesit de 93 desi are 90 cp,si Polo-ul meu 77 in loc de maxim 75.Eu zic sa faci la ei doar testul de vopsea.Pt restul sa mergi la acel prieten.Sunt cam dobitoci,mai uita suruburi,etc.Chiar duminica cand mi-am luat eu masina,venise unul inapoi cu plangeri.Cum spuneam ei nu testeaza motorul(injectoare,bujii,compresie,debimetru,etc) si nici senzorii(abs,esp,airbag).Neaparat un test cu Vagcom.Intreab-o pe gagica de la receptie de un test pentru senzori,te rezolva ea.Au o combinatie cu un tip,dupa ce termini testul la ei,vine el cu laptopul afara si iti face testul.Pretz:100 ron.Sper sa-ti fie de folos aceste informatii.Bafta multa

PS:Astept stickerul vwforum.ro

Modificat de summa
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@summa,

Multumesc mult pentru toate sfaturile si informatiile. Cand am citit ce masina si dotari ai... exact ce mi-as dori si eu. Daca gasesc asa ceva cred ca trec si de faptul ca ar fi doar in 2 usi. In afara dupa cate am vazut majoritatea sunt in 2 usi (Polo).

Legat de AutoTest, eu sunt din Bv si au si aici al doilea punct de lucru. Faptul ca nu testeaza tot la motor chiar e aiurea. Si eu stiam ca verifica absolut tot, partea electronica, mecanica etc. De fapt scrie pe site cam tot ce verifica. Sincer cred ca tipul asta cu care as verifica masina mi-ar fi suficient, cunoaste foarte bine tot ce e VAG. Dar asta s-a putea face doar daca cumpar de aici, daca plec afara trebuie sa imi dau seama singur care e starea masinii.

Iar cu tipa aia cu 100 Ron un Vag-Com, eu il fac cu o cinste cu tipul asta :D.

Sincer nu stiu cu ce o sa ma aleg, sper doar sa fie o masina buna. De exmplu am vazut aseara un Golf IV TDI ALH 90 Cp si avea motorul varza, in rest la aspect nota foarte mare. Avea un tacanit ca de tachet foarte urat, mi-ar fi rusine sa merg cu un asa zgomot.

Trebuie sa mai vad un Golf la fel din Bucuresti la 7500 Euro, din '99 dotat bine, poate reusesc in week-end-ul asta. Daca sau peste o masina buna la pretul asta sunt clar tentat sa o iau, bineinteles ca nu sa o tin mai mult de 1-2 ani, pana fac update-ul la un MK4 de prin 2002-2003.

Legat de caii putere ai micutului 1.4 TDI 75 CP si eu zic ca sunt clar comparabili cu cei 90 ai Golf-ului. Eu lucrez la Ford la vanzari (nu mi-o luati in nume de rau, am vrut bineinteles la Vw, dar trebuia sa imi gasesc servici :D ) si stiu cum merge Fiesta de 1.4 TDCI 68 CP si zic ca trage bine in depasiri, iar Polo are cuplul cu vreo 35 Nm mai mare!!!

Sper ca in maxim 3 saptamani sa am masinuta.

bineinteles o sa revin sa va spun ce a decis pana la urma soarta. :D

Respecte,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu am avut rabare sa citesc totul, dar @sorin: vezi ca golful ala de pe autovit, fiind din 1999, sar putea sa aibe numai euro2.... si nici ca pret nu e eftin, are 7 ani deja....la banii aia gasesti si din 2001 si cu euro 3...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate Golf Variant la 7500euro diesel din 2001, caci hatckbach nu am vazut inca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu am avut rabare sa citesc totul, dar @sorin: vezi ca golful ala de pe autovit, fiind din 1999, sar putea sa aibe numai euro2.... si nici ca pret nu e eftin, are 7 ani deja....la banii aia gasesti si din 2001 si cu euro 3...

Golf-ul ala clar nu merita, a iesit din orice discutie, repet aveam motorul varza! Dar sincer destul de greu sa gasesti hatchback Euro 3, adica din 2000 incoace la sub 8000-8500. Mai gasesti, dar la dotari sigur bate vantul :blink:.

Din aceasta cauza a fost creat POLO :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!