Jump to content

Ce becuri folosim la Golful 5? Recomandari pentru Interior si exterior

xqzme
 Share

Postare recomandată

Te rog sa revii cu impresii dupa primul drum de noapte cu ploaie...nu cred ca o sa iti placa! :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Azi mi-au ajuns si mie led-urile de la colegul b-76-jaf, in sfarsit am eliminat contrastul dintre xenon si pozitiile de culoare galbui.

Atasez foto...in partea soferului led, in partea cealalta bec pozitie blue vision w5w.

post-62646-1268845092_thumb.jpg

post-62646-1268845092_thumb.jpg

Modificat de Adridedu
Link către comentariu

salutare! m-am gandit sa imi schimb si eu luminile din masina si de pe masina....insa nu prea ma pricep la treaba cu schimbatul becurilor.ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi sau cum se face.ar trebui sa merg la un service pt asta?nu ma prea pricep la chestii din astea si imi este un pic cam "frica" sa imi bag nasul pe acolo aiurea...

ms!

Link către comentariu

aceeasi retinere am avut-o si eu,dar este chiar usor(aici ma refer la becurile din "exteriorul masinii",numa acelea le-am schimbat)

pt inceput,farurile:desfaci la fiecare capacu(la faza scurta e din plastic) bagi mana inauntru si printr-o miscare de rotatie stanga (sau dreapta :icon_thumright: ) o sa se desfaca suportul + becul.la faza lunga la fel numa ca ai o mica clema pe post de siguranta.daca vrei sa scoti si pozitiile eu personal am urmarit firul si am tras mai tare de el si a iesit soclul de la pozitie.toata lucrarea asta o poti face singur acasa si nu dureaza de loc mult.nu are rost sa dai banii la service.spor

Modificat de dudu
Nu mai da Quote mesajului anterior! Foloseste AddReply sau FastReply! Citeste Regulamentul! Multumesc!
Link către comentariu

Azi s-a ars si al doilea bec Bosch Xenon Blue - la un an si vreo 7 luni de la cumparare. Primul s-a ars la un an si o luna. Ambele erau pe faza scurta. Este de mentionat ca am remarcat o scadere a intensitatii luminoase cu trecerea timpului, dar totusi luminau mai puternic decat Philips standard.

Asa ca am revenit la Philips standard pe care le-am pastrat cand am schimbat cu Bosch.

Sunt destul de nemultumit de durabilitatea si calitatea Bosch Xenon Blue ... posibil ca urmatoarele sa fie Philips EcoVision :offtopic:

Link către comentariu

Depinde cat de mult folosesti faza scurta totusi! :)

Totusi mi se pare rezonabila durata de viata de 1 an pentru un bec halogen! :icon_thumright:

Link către comentariu

am rasfoit cateva pagini de pe topicul acesta pentru ca ma intereseaza insa vreau neaparat maine sa schimb becurile de la numar..le am cele standard si chiar se vad urat..si-a schimbat cineva?ce bec imi recomandati?si ce era mai important banuiesc ca imi va da eroare de bec ars din cate am inteles?cum o pot rezolva?:)

pt 4abc: tu ti-ai schimbat becurile de la suport?ca eu am aceiasi culoare ca tine si m-ar tenta sa pun albastru?sau sa fie tiganie ce zici?

mc sarbatori fericite tuturor!

Link către comentariu

Iti poti pune leduri la numar. Au aparaut astea noi acum care nu dau eroare de bec ars cu CAN BUS, iar pentru un alba clar cu o nuanta spre albastru poti alege unele de 6000 K, albastre albastre nu cred ca dau asa bine si se vad si ciudat... parerea mea :icon_thumright:

Link către comentariu

pt 4abc: tu ti-ai schimbat becurile de la suport?ca eu am aceiasi culoare ca tine si m-ar tenta sa pun albastru?sau sa fie tiganie ce zici?

mc sarbatori fericite tuturor!

Eu am pus leduri in locul becurilor normale.Becurile albastre o sa fie ''kitch'' dupa parerea mea! :)

Link către comentariu

aveti idee ce tip de bec trebuie sa cumpar ptr proiector (ieri am vazut ca s-a ars unul dintre ele) si cum semonteaza (trebuie cumva sa dau bara jos?)?

Nu ma omoriti daca undeva in forum s-a mai explicat dar am cautat si nu am gasit.

:))

Link către comentariu

• Administrator

Foloseste acest link pentru a afla ce becuri ai

Link către comentariu

ai hb4 in proiectoare,iar ca sa le schimbi se faca simplu,dai grila jos de la proiectoare,la mine ce-a din dreapta (cum te uiti la masina) nu are nici un surub are doar o clema pe care o apas si gata.Proiectoarele sunt prinse in niste suruburi nu mai stiu exact ce capete au,eu le-am desfacut cu o surubelnita normala (nu stea) si gata,ai scos proiectorul,tragi mufa scoti becul si pui la loc.

Link către comentariu

• 1 month later...
Azi mi-au ajuns si mie led-urile de la colegul b-76-jaf, in sfarsit am eliminat contrastul dintre xenon si pozitiile de culoare galbui.

Atasez foto...in partea soferului led, in partea cealalta bec pozitie blue vision w5w.

apropo se demonteaza greu pentru a ajunge la pozite in far?

Link către comentariu

se ajunge usor la pozitii, numai ca unele mai fac figuri, ies mai greu de acolo :P

Link către comentariu

• 3 weeks later...

eu am vrut sa mai pun o lumina in portbagaj, plecand de la lampa originala si am atins din gresala plusul de minus. Acum nu mai am nici lumina in portbagaj si nici lampile de la plafoniera si parasolare nu mai merg! Toate sigurantele sunt bune si becurile nu sunt arse! sa se fi impuscat vre-un fir?

Link către comentariu

ia o interfata de VAG com sau vorbeste cu vreun membru/coleg sa te ajute...cred ca a luat o eroare care trebuie stearsa...bafta

Link către comentariu

• 1 month later...

La masina din semnatura - cand am iesit in parcare, pe semnalizare stanga martorul din bord a inceput sa ticaie mai repede si am vazut ca s-a aprins si cel de "bec ars". Era semnalizarea stanga spate, desfac tripla - dar becul nu pare ars, adica se vede filamentul in el. L-am pus din nou in soclu, dar tot nimic. Este posibil sa fie becul sau e o defectiune mai mare, avand in vedere ca becul, ochiometric vorbind, nu are nimic.

mersi

Link către comentariu

Schimba becul, nu intotdeauna vezi cu ochiul liber daca becul este ars, poate pierde gazul din el, nu e un pic afumat?

Link către comentariu

Becul oricum l-am scos si cand plec de la birou trec pe la o benzinarie sa intreb daca au. Dar ce m-a facut sa scriu despre asta este faptul ca e curat, nu e afumat, nu zornaie nimic in el, iar pe exterior (si da, e posibil sa aiba ceva inauntru) e OK. Alta chestia care m-a alertat este ticaitul mai alert (atat auditiv cat si vizual in bord) al instalatiei de semnalizare. Dar face numai pe stanga, cand semnalizez dreapta e OK. Asta oare sa fie un feature care iti indica pe ce parte ai probleme cu semnalizarea?

Modificat de Catalin_AC
Link către comentariu

OK, stiu ca suna stupid, dar totusi... indicati-mi va rog frumos un magazin de unde sa merg la sigur sa cumpar un bec semnalizare spate G5 (H6W), pentru ca azi plec in concediu si nu am reusit sa gasesc aseara in 8 benzinarii. Mi-am propus sa sun la reprezentanta ca o solutie de avarie. Dar poate nu ajung pana acolo. Deci... o mana de ajutor pentru un disperat? :blah_: Multumesc

Link către comentariu

La orice magazin auto sau chiar si in hipermarket acolo la piese auto.

Link către comentariu

Cora Lujerului, Carrefour Militari si Orhideea si toate benzinariile de la Orhideea pana la Carrefour Militari le-am luat la rand aseara... unu' la LukOil mi-a zis ca de 11 ani face inventaru de accesorii auto si nu a vazut bec din ala... ma rog poate le avea cu uleuri si din astea :blah_:

Mersi oricum

Link către comentariu

Cam la orice masina semnalizarea cu frecventa mai mare indica faptul ca ai un bec ars pe partea respectiva. Daca ai lampile pe spate originale si nu cu leduri iti trebuie bec P21W, nu-nteleg ce mare lucru, poate ai tu un bec mai deosebit sau a fost schimbat vreodata cu unul necorespunzator, poti pune o poza.

Uite si aici:

http://www.lighting.philips.com/in_en/cons...ing〈=en

Modificat de poe
Link către comentariu

Mersi frumos de lamurire poe - chiar ma speriasem la chestia cu frecventa instalatiei de semnalizare, nu mi s-a mai ars niciun bec la semnalizare - e prima data :) si prima data e mai special.

Becul pe care il caut e H6W - asta http://www.ultraleds.co.uk/images/h6w.jpg intr-un final am gasit cu 15 lei la volksparts (am voie sa spun numele, nu? altfel data viitoare ma conformez)

Inca odata multumesc pentru ajutor baieti. Week-end placut!

Link către comentariu

Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna unde pot gasi niste becuri pentru la numarul de inmatriculare, model bec C5W 12V Ma intereseaza varianta blue vision (iluminat mai alb nu neaparat spre albastru ), precizez ca in gama Philips nu se gaseste. Caut ceva de marca ( osram, bosch, hella etc ). Stiu ca exista si variate de inlocuire cu niste adaptari pe led dar nu ma intereseaza. Merci

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!