Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Sunt cam nou pe aici.

Am un buget cam de 8000EUR si vreau sa imi cumpar un Passat 2.0 TDI ( an 2005-2008) undeva pana in 200 mii km, second hand adus de afara si nu stiu daca merita masina, ca de exemplu http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C22848558.html

Am citi ca au probleme pe la injectoare si alte.

Ce parere aveti?

Multumesc anticipat de ajutor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e rea masina din cate se vede din anunt , un pic suspect pretul.

Unitatea "media" nu citeste dvd decat daca e dvd ptr navigatie si nici mp3 , doar audio iti reda.

intreaba despre codul motorului:

-daca e bmp e o afacere buna

-daca e bkp, bxe nu e tocmai ok in sensul ca ai problemele consacrate cu injectoarele (insa se inlocuiesc daca sunt cele cu care a iesit masina din fabrica).

in rest la fata atentie la fata locului

Link către comentariu

BMR si BKP are probl la injectoare nu BXE.

Masina aia o mananc daca are kilometrii aia... x2 si afli aproximativ nr de km.

Daca vrei masina cu km reali, mergi in Germania. La noi foarte rar gasesti asa ceva.. iti zic din proprie experienta!

Link către comentariu

Salutare,

Sunt cam nou pe aici.

Am un buget cam de 8000EUR si vreau sa imi cumpar un Passat 2.0 TDI ( an 2005-2008) undeva pana in 200 mii km, second hand adus de afara si nu stiu daca merita masina, ca de exemplu http://www.autovit.r...-C22848558.html

Am citi ca au probleme pe la injectoare si alte.

Ce parere aveti?

Multumesc anticipat de ajutor

Pai hai sa facem un calcul simplu: daca masina are 6 ani si 156.000 km asta inseamna ca anual a parcurs 26.000 km. Ori pentru o masina rulata in Germania e cam ... putin. In medie un neamt parcurge anual peste 50.000 km.

Ca sa iti faci o idee eu unul care merg cu masina in general prin jurul casei am facut 35.000 - 40.000 km pe an.

Deci sincer masina asta cred ca are undeva peste 200.000 km - 250.000 km.

Insa daca vrei sa fi 100% lamurit fa in felul urmator. Cere-i celui care vinde masina sa merga cu tine intr-o reprezentanta si sa iti dea de acolo cartea service completa a masinii. Vei putea afla astfel cel putin cand a intrat ultima data masina asta in service etc.

Bafta.

Link către comentariu

Nu stiu ce reprezinta BMP, BKP sau BXE :icon_redface: , dar oricum va multumesc, m-ati bagat in ceata :icon_cheesygrin:, oricum nu am de gand sa cumpar din tara, doar studiam piata si ceream niste pareri. Imi place modelul dar nici nu vreau sa fie un sac fara fund.

Niste pareri, ce ar trebui sa verific, ce detalii sa cer, ce teste sa fac....

Multumesc

Link către comentariu

BMP, BKP sau BXE sunt codurile diferitelor motoare diesel.

Calculul kilometrilor pe care ar trebui sa-i parcurga ipotetic un proprietar nu prea sta in picioare. Fiecare circula cu masina un numar de km dupa variabile subiective. Nu cred ca se poate statua ca germanul face 50.000 pe an iar romanul 35 sau 40.000. Eu sunt roman si merg intre 8.000 si 15.000 km anual. Daca locuiesti in apropierea serviciului sau o ai acoperita de nameti de zapada o mai iei? Sau daca pe langa serviciu locurile de parcare sunt extrem de putine si mai exista si riscul sa ti-o ridice? Ori daca ai si masina de la serviciu? Sau daca trebuie sa merg din Aviatiei pana in Berceni la ora 16.00 - sa fac o ora si jumatate cu masina sau 15 minute cu metroul?

Ideal ar fi sa cumperi automobilul de la o persoana pe care o cunosti si stii cum a hingherit-o. Altfel, o carte de service cu istoric, o diagnoza, un mecanic priceput...

Modificat de V i c t o r
Link către comentariu

Buna ziua. Interesante discutii. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu niste explicatii. Exista vreo diferenta intre pasaturile aduse spre vanzare din franta fata de cele din Germania? Va intreb acest lucru pentru ca vreau sa achizitionez un passat B6 2.0 tdi CR euro 5 110/140cp fabricat 2009-2010. Cineva mi-a spus ca cele din franta sunt masluite toate.In germania exista o lege care condamna orice actiune de acest fel si poate duce la inchiderea service-ului ori parcului auto pentru asemenea practici. Practic este imposibil sa achizitionezi masina sub 95.000 km desi la noi se gasesc si cu 60.000 km. Alta problema este pretul de achizitie si ma refer la faptul ca la noi gasesti passat de 60.000-90.000 km la preturi intre 11.000 si 13.500 euro. Am intrat pe site mobile si la o prima vedere preturile lor sunt cu mult mai sus fata de ale noastre. Ma intreb atunci cum de la noi masinile aduse din franta ori germania sunt mai ieftine decat cele vandute acolo. Doar daca nu cumva sunt luate daune ori cu km f multi si dati inapoi. Am vrut sa aschizitionez un passat din 2010 acum cateva zile. Era inmatriculata in franta si cerea 12990 euro. Dupa cate telefoane in care cel care vindea masina m-a asigurat ca totul e roz si impecabil la o scurta verificare pe site-uri am gasit masina pe autovit cu 57000 km si la pret de 12.990 si pe auto.ro la 95.000km si 13600 euro. Aceasi masina, poze, proprietar, dotari..etc. Probabil ca pretul si cei 95000km au fost modificati intre timp. Va rog daca aveti informatii despre tara de provenienta (franta vs germania) sa-mi scrieti cateva randuri. Multumesc mult

Link către comentariu

nu este topic-ul corect pentru asta, dar iti raspund.......pana sa cumpar masina din semnatura, am verificat cel putin 20 de masini, majoritatea din Germania si am ajuns la concluzia ca aproape toate ( 99% ) masinile sunt "smenuite" la km. Pana la urma am ajuns sa cumpar masina adusa din Franta cu km reali ( verificati in reprezentanta ). Dar cu siguranta si cele din Franta se "ajusteaza" daca este nevoie in momentul punerii la vanzare in RO. Cel mai indicat este sa te inarmezi cu rabdare si multi nervi, o mica cunostinta la reprezentanta si cautat pana gasesti masina dorita.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns. Scuze ptr topic dar nu stiam unde sa postez nelamuririle mele. In ceea ce priveste informatiiile despre 2.0 TDI CR 110/140 cp fabricat 2009/2010 nu stii daca mai are probleme cu ambreajul si injectoarele ca la vechile passat-uri? Intreb pentru ca in momentul de fata am un passat 2.0 TDI 140 motor BKP fabricat in 2007 si inmatriculat in aprilie 2007. Numai probleme am avut cu ea. Masina luata de la weltauto avia motors bucuresti la 70.000 km si detinuta de Vodafone. La 90.000 a pikat injectorul intr-o depasire. Noroc ca mai sunt viu si nevatamat. La 100.000 a cazut ambreiajul masinii. Schimbat si ala. Acum are varza bucsaraia si trebuie sa-i schimb distributia dar nu stiu daca merita bagati bani in ea. Mai bine o dau la schimb. Cat despre masinile din germania si franta...ai dreptate. Stiu pe cineva la reprezentanta vw din galati dar problema este ca poate verifica masinile dupa seria de sasiu din germania ori franta? Samsarii stiu ca au ca practica sa cumpere masina , modifica km apoi se duc si fac revizia la vw ca sa apare in sistemul lor si uite asa spune ca...are km x. Stiu de la a mea ptr ca eu cand m-am dus la Vw galati nu au verificat decat dupa cartea service si ce aveau ei in sistem trecut ca istoric. Oricum multumesc ptr raspuns si sper si la altele. :)

Link către comentariu

Motorul este excelent si nu are nicio problema.

Despre ambreiaj...aici depinde de ce mod de exploatare a avut parte.

Oricum, cu 500 E pui ambreiaj nou si ai masina noua, asta asa just iin case...

Vezi ca aproape toate masinile venite de afara si sunt prin targuri sau anunturi, au de la 200K km in sus, chiar daca sunt 2009/2010.

Plus ca una din acest an nu o gasesti sub 14k E. Vorbesc de o masina sanatoasa, corecta si luata de aici din tara.

Poti merge la cumparaturi afara, pretul creste oricum, mai socoteste si banii de drum si combustibil...

ps eu am cu a mea o suta de mii si un pic, masina merge ca noua. Ceva zgomote la ambreiaj dar aici nu este vina ei ci a producatorului care a redus mult din calitate. Aceasta problema este intalnita la toate marcile.

Modificat de theo
Link către comentariu

recomandati cutie manuala ori DSG? Am gasit ceva oferte bune si cu DSG. pentru oras ar fi ok.

Link către comentariu

Clar DSG insa atentie mare la starea ei de functionare! Reviziile sunt foarte importante la o astfel de cutie iar daca s-a sarit peste ele atunci pot aparea probleme f costisitoare din pct de vedere material!

Link către comentariu

Multumesc mult pentru mesaje. Incerc sa gasesc o masina ok si sa nu fie manarita. Nu stiu sigur daca pot verifica seria de sasiu la Vw romania si masina sa fie achizitionata din franta. Am sa incerc eventual va postez seria de sasiu aici si daca ma puteti ajuta ar fi ok. Raman dator. Multumesc inca odata

Link către comentariu

aici nu te va putea ajuta nimeni, dar daca ai seria de sasiu la indemana, poti suna la orice reprezentanta din tara, "te milogesti" putin si vei primi in cel mai rau caz ultima intrare in service.

Link către comentariu

In germania exista o lege care condamna orice actiune de acest fel si poate duce la inchiderea service-ului ori parcului auto pentru asemenea practici. Practic este imposibil sa achizitionezi masina sub 95.000 km desi la noi se gasesc si cu 60.000 km. Alta problema este pretul de achizitie si ma refer la faptul ca la noi gasesti passat de 60.000-90.000 km la preturi intre 11.000 si 13.500 euro. Am intrat pe site mobile si la o prima vedere preturile lor sunt cu mult mai sus fata de ale noastre.

A mea a fost initial masina de showroom. Dupa un an au scos-o la vanzare cu vreo 22.000 km si pret de 16.500E. A fost cumparata de mecanicul meu ca a 3-a masina a familiei si am stiut-o inca dinainte de a fi de vanzare. Am cumparat-o eu dupa 2 ani si 26.000 km parcursi in tara. Garantia de 2 ani expirase de 6 luni cand am cumparat-o.

Modificat de marksman
Link către comentariu

Daca nu te pricepi la masini nu cumpara masina din Romania. Cum zicea un coleg mai sus, aproape toate sunt manarite la km. Eu am fost satul de cautat masina cu km reali in Romania si am mers si mi-am adus-o din Germania. Ai mare grija ce cumperi.

Link către comentariu

Masina mea avea 96 mii km cand a fost cumparata dupa doar 1 an jumate de folosire. Ma uitam pe autovit si alte sit-uri toate toate erau sub 50 mii km. eram pe ganduri ca era mare diferenta. Am cautat de am innebunit pana am aflat raspunsuri si pana la urma tot din Germania a fost cumparata masina de la proprietar, masina fiind cumparata de noua de neamt dar din Franta. Am verificat cartea service si in Germania si Romania, plus ca neamtu mi-a dat si garantie 20 mii km... E important zic eu. Nu te grabi ca masini sunt foarte multe . Cauta pana te gaseste masina pe tine. Si ce spun eu..."Un pret mic intotdeauna da de banuit"

Link către comentariu

M-ar bate gandul sa imi schimb actualul passat cu unu 2010 2.0TDI 170cp DSG.Care stiti cum mai merg preturile prin Germania.M-ar interesa sa aiba si ceva optiuni gen:bixenon,incalzire in scaune,navigatie si senzori parcare.Motorul de 170cp de pe passaturile fabricare 2010 sunt Cr si euro 5 sau sunt informat gresit.Multumesc!!

Link către comentariu

2010!!!daca tot vrei acest an ar fi mai bine sa te orientezi pentru facelift(B7)cam tot acolo bate pretul!!!!

Uite un exemplu primul anunt este B7 :

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lt4klyih4vts&asrc=fa

B6(exact cum il vrei tu,dar e ceva mai scump ):

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=mk2osxcc13os&asrc=fa

Modificat de Paparazzi
Link către comentariu

Cum ai facut tu calculul asta? e o diferenta imensa de pret.. pe putin 7-8.000 euro.

Link către comentariu

Vorbeam de anunturile respective,si de cerintele lui ,la B6 20.tdi DSG 170cp etc!B7 e mai ieftin fata de acel B6

P.s:pe autovit este un B7 la 16.000 in reprezentanta:

http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C22847256.html

Modificat de Paparazzi
Link către comentariu

Ce vrea el si an si CR si 170HP si ''ceva optionale'' care sunt cele mai scumbe, are nevoie de o punga plina.

Nu gaseste masina asta cu mai putin de 17K km, vorbim de o masina cinstita. Nici atat cel cu facelift.

Nu mai puneti anunturi de pe Autovit, nu sunt reprezentative preturile, indiferent de unde provine masina.

Nu mai visati cu ochii deschisi, lucrurile stau cu totul altfel...

Modificat de theo
Link către comentariu

Ala e fara TVA atat... cu tva ajunge aprope de 20 k. Si poseda un motor jenant pentru un Passat.

Link către comentariu

B7 parca nu ma atrage...fata e super insa spatele lasa mult de dorit iar cel de pe autoscout are 122cp ceva mai putini decat am acum (140)si care nici acestia nu mi se par de ajuns.Bineinteles cel de 170cp nu o sa fie un mare wow dar o sa fie o schimbare.de asemenea break-ul nu e stilul meu,totusi credeti ca m-as incadra undeva pe la 18-19 mii la ce vreau eu,sa il si inscriu in banii acestia.Multumesc!!!

Link către comentariu

Ieri a venit un vecin de al meu din Germania si-a adus un passat b6 din 2009 2.0 TDI 170 hp 4 motion break full cu piele cu trapa,mahon,navi, jante 17, exemplar frumos tare.A dat 17200 euro iar o berlina ajunge pe la 18000 ca sunt mai scumpe de obicei.si inmatriculatul mai e 546 euro parca a calculat el ca e euro 5 filtru de particule si nu mai stiu ce.Sa sti ca e diferenta intre 140 si 170 cp.Eu am mers cu unul de 140 cp de cu volan pe dreapta si trage bn dar uneori parca ai mai avea nevoie de ceva putere,dar cu asta de 170 chiar te tine in scaun trage liniar si frumos,e silentios iar 4 motion....ce sa mai zic e vis iarna.bafta la cautari.

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!