Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

Deci majoritatea nu dau 7000€ pe un passat cand e plin de ele la 4500-5000:)))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate pare scumpa. Nu stiu, ca nu ma pricep. Dar nu are taxa platita, e rulata strict doar in Romania, cateva minusuri exista.

Link către comentariu

Eu am dat 8000 pe unul care e rulat doar in Romania. Ideea e ca masina aia o stiu de foarte mult timp la vanzare, si avea fix aceleasi poze, degeaba scrie 05.2015. Trebuie verificata temeinic.

Link către comentariu

GolfMk1Vr6 , acel passat postat de tine nu are taxa platita..arata cam sifonata

Link către comentariu

Sifonata, nesifonata...am mai spus-o si ma repet. Pretule ste dubios de mic pt masina aia, tinand cont de nr de km, an, dotari, motor. Evident este ceva ciudat la mijloc, ascuns. 

Link către comentariu

Salut

http://olx.ro/oferta/volkswagen-passat-2010-euro5-ID3hjR5.html#72f201a541- asta mi se pare cam prea ieftina, nu stiu exact, e motorul acela mai bun, anul e f bun.

Am sunat la aceasta, e ieftina pentru ca omul e samsar, nu proprietar, probabil a luat-o la un schimb. Taxa platita si cica accepta test autorizat. Pareri, merita?

Link către comentariu

Era o vorba, am mai scris-o pe aci: "Masinile bune nu se cumpara din targ". O masina care e buna nu e ieftina, chiar second-hand. Bine, B6-le e deja vechi, devalorizarile sunt normale, dar cand vezi un B6 din 2006-2007 cu 185.000km la 6-7000, incepi sa te intrebi, ca deja B7 din 2011 au trecut de kilometrii aia.

Daca masina nu a fost luata de noua din tara si ala care o vinde nu e proprietar, sanse foarte mari sa fie cu kilometrajul masluit sau sa fi fost lovita si reparata pentru vanzare. Sunt si exceptii, dar trebuie deja sa fii cunoscator, ceea ce multi (inclusiv eu) nu sunt. Personal, nu mi-as fi cumparat masina daca nu l-as fi cunoscut pe cel de la care am cumparat-o, si chiar asa, dupa ce am luat-o am avut dubii, pentru ca auzeam tot felul de povesti despre cum se modifica de usor kilometrajul, ca avea prea putini kilometri sa fie adevarat etc.

LE: care vreti masini second hand in stare buna, scoateti niste bani si orientati-va spre "jahreswagen". Optiunea mai ieftina si mai sigura e de la primul proprietar din Romania.

Modificat de EWS
Link către comentariu

Zecile de mii de km facuti anual in Germania sunt mituri. Cazurile in care o masina face peste 100k km in 3 ani sunt in general masini de firma. O familie normala parcurge 10-20.000 km anual. Acolo unde vorbim de distante mari pana la locul de munca, majoritatea folosesc mijloacele de transport in comun, uneori si mai rapid si chiar mai ieftin - lunad in considerare faptul ca numarul km anuali influenteaza semnificativ asigurarea masinii.

Pasatul meu din 2008 l-am luat in martie 2011 la 83k km, acum e la vanzare la 123k km - nu fac mai mult de 10.000 km anual, in conditiile in care locul de munca e la 2 strazi.

Modificat de Juliaen
Link către comentariu

Nu prea sunt de acord cu ce zici tu, generalizand ca o familie normala face in Germania 10k km pe an, cu o masina diesel. Daca eu in 3 luni am facut 6k km...nu vad cum germanii ar putea face mai putin....Acuma ca tu lucrezi la 2 strazi, e o situatie speciala, dar nu toti sunt asa norocosi, nici romani, nici germani.

Link către comentariu

Problema e ca majoritatea B6-urilor (si acum si B7-urilor) break vandute sunt cele de flota.

Al meu (berlina) a fost "jahreswagen" de reprezentanta, avea vreo 24-27.000 km (nu mai stiu exact). In Romania a mai pus inca 20.000km in 2 ani. Eu am facut 25.000 km in primul an dupa ce l-am luat, apoi 15.000, apoi 12.000, anul asta mai fac vreo 10.000 de-abia. Am 105.000km acum cu el, sunt al doilea proprietar in Romania. N-o sa ma creada nimeni ca in medie masina asta a facut 13.000km pe an.

Link către comentariu

Nu e chiar asa. Cine lucreaza mai departe de 5km nu vine cu masina la munca, sunt f putine cazurile. Mai e si o chestiune de taxe si asa mai departe.

Majoritatea cunoscutilor, si prieteni si colegi de birou, nu depasesc 20.000 pe an. Multi se incadreaza ori pana in pragul de 12k ori de 17k anual (sunt pragurile luate in calcul de asigurare). Ce e peste creste foarte mult asigurarea.

Link către comentariu

Sincer, la Passaturi de dupa 2008 cu putini kilometri si mai ieftine de 8-9000 euro, eu nu m-as uita.

Link către comentariu

Foarte simplu - asta e valoare masinilor.

Cel mai bine e de verificat catalogul DAT cu preturile masinilor. E un indicator bun daca a fost sau nu umblat la km.

Link către comentariu

Pentru ca experienta acumulata pana acum cateva saptamani in a cauta un Passat B6 isi spune cuvantul. Am verificat ,,n" Passat-uri pentru ca nu am vrut sa fac niciun compromis. Nu am vrut sa iau o masina cu mai multi kilometri in detrimentul dotarilor dar nici invers, o masina slab dotata si cu putini kilometri. Toate Passaturile verificate de mine si a caror proprietari erau samsari, nu a corespuns una macar cu spusele vanzatorului.

Prin urmare recomand masini luate de noi din Romania, cu cat mai multe revizii la reprezentanta (eventual toate), de la unic proprietar. Cand merita sa iei o masina adusa de afara? Atunci cand o aduci tu cu manuta ta, pana atunci, iti iei teapa de la samsari.

Link către comentariu

Si eu sunt in cautarea unui passat b6 si la tot ce am vazut pana acuma nici una n a fost pe plac..multi propietari in carte etc...greuu

Link către comentariu

svg_gabriel10

Toata Europa de Vest, mai ales Germania, Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia... sunt tari unde se fac km!!! Daca ati observat, majoritatea au SW si carlig. 

Adaug ca, in general, lumea nu cumpara masina eleganta si puternica pentru a o tine in garaj, ci pentru a o folosi! 

Acel Passat albastru din 2010 e prea ieftin... al meu a costat 10.500 in Spania acum 7 luni. Bine, al meu are volan multifunctional in plus fata de ala, dar e cam aceeasi branza.

Recomand cumpararea masinilor noi (pentru pretentiosi/exigenti), cele care au fost inchiriate (daca sunt bine intretinute), NU cele de proba cu 20.000km la bord, nu cele aduse de vechi prieteni/samsari.

Link către comentariu

Salut. Daca ai vreu prieten cu firma sau pe cineva serios, cea mai buna varianta este cea a achzitionarii unui auto de la firmele de leasing, gen cotw, autorola, lease plan, etc. Ai garantia km reali, stare tehnica in care sunt descrise toate defectele de la zgarieturi la probleme tehnice. Pretul este dupa cum pica. Dar este oricum mai bine decat una adusa de la un proprietar din Germania, Fr sau alte tari, pe care il doare in fes de masina. Stie ca o da si face ca romanul, nu mai baga bani in ea.

Eu am avut una luata de la o licitatie, pe care am dat-o (o masina execeptionala) si era in stare perfecta. Am dus-o la reprezentanta si la 172000 km, egr perfect, turbo la fel, injectoare, directie. Avea in schimb mici urme de pietericele pe capota, absolut normale la km ei. Nicio piesa revopsita, iar la interior puteai sa juri ca era noua..

Link către comentariu

Ivan Sebastian

Salut !

Intentionez sa achizitionez un Passat B6 model 2006-2007 si as avea nevoie de cateva sfaturi din partea voastra.

In primul rand as vrea sa imi spuneti care sunt motoarele de 2.0 problema ( stiu ca au un anume cod) si ce motor imi recomandati.

Apoi, daca voi merge cu masina la reprezentata pentru verificarea km credeti ca este posibil sa imi arate km adevarati daca acestia sunt modificati?

La ce ar trebuie sa ma uit in mod special sau ce ar trebui sa observ la acest model pentru a fi sigur ca este in regula ?

Si nu in ultimul rand unde imi recomandati sa merg Arad sau Cluj-Napoca?

Aceleasi intreberi le am si pentru Golf V intrucat si acest model reprezinta o varianta pentru mine .

Va multumesc !

Link către comentariu

Orice motor numai sa aiba injectoarele schimbate. In perioada aia, la Passat, cel mai intalnit e BKP-ul de 140 cai, care daca are schimbate injectoarele este ok. Sincer sa fiu si eu ma uitam dupa Passat si Golf 5, s-a nimerit sa gasesc Passat si ma gandeam cat de superior este fata de Golf 5. In primul rand sunt clase diferite, Passat-ul e mai rafinat, mai stabil, mai confortabil, interiorul este peste Golf 5  (care mi se pare demodat), spatiul interior mult mai mare iar sansele de a gasi unul in mintile lui sunt cam aceleasi ca la Golf.

Link către comentariu

@IvanSebastian

Golful V, in materie de motoare 2.0TDI, sta mult mai simplu. E un singur cod motor - BKD. Nu are probleme cu injectoarele, sistemul de injectie fiind BOSCH. Ce a fost problematic la ele? Chiulasa. S-au facut revizuiri de-a lungul anilor de fabricatie. Chiulasa tip C este ceea ce cauti.(>2007). In rest, cum ti-e norocul - orice 2.0 tdi pd e cam cunsocut pentru ca uzeaza turbina si ambreiajul repejor. 

La Passat, cum ti-a spus si colegul de mai sus, cele mai sigure ar fi BKP sau BMR. Doar ca cel din urma este destul de rar. 

Link către comentariu

Ivan Sebastian

Aha, multumesc frumos ! 

Deci cel mai sigur BKP dar sa aiba injectoarele schimbate.

Sincer si eu tind spre passat din aceleasi motive enumerate de Andrei_Tdi dar nu stiam exact care este motorul problema .

Unde imi recomandati sa merg dupa masina Cluj sau Arad ?

Eu fiind din Galati.

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!