Jump to content

Coduri ascunse BC - Audi


Clao
 Share

Postare recomandată

Am tot cautat pe forum si nu am gasit un topic pe tema asta, desi parca citisem undeva. In orice caz, deschid acum un topic specific Audi, cu privire la codurile ascunse existente in BC. Am inteles ca si climatronicul are asa ceva?

Am vazut ca BC de pe Audi e diferit fata de cel de pe VW, nu are doua componente (2 BC diferite cum ar veni, unul per total si unul temporar). Sau cel putin nu am gasit eu.

Exista la Audi coduri ascunse pt indinarea unor alte informatii fata de cele 5 parca standard (vit medie, consum.. etc)? Se pot vedea lucruri de genul temperaturi ascunse, informatii si statusuri despre diverse module? Cred ca ar fi interesant pt multi sa reunim aceste informatii si usor de regasit. Indiferent de ce natura, atata timp cat sunt legate de butonarea unor optiuni ascunse in BC, ecran clima, ecran navigatie etc.

As dori sa incep, dar deocamdata nu stiu nici un cod ascuns :P.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La modelul meu, exista cele doua "componente" cum le-ai numit. Se cheama "trip computer" acea parte din BC care da informatiile legate de consum, viteza, distanta pana la pompa, etc.

In plus mai exista meniul (la unii) din care accesezi diverse setari pentru optionalele instalate pe masina: navi, auxiliary heating, limba, alerte legate de depasirea unei anumite viteze, etc.

Nu stiu sa existe nici un cod ascuns. Toate astea se acceseaza din butoanele/manetele masinii care sunt facute pentru asta.

Mai mult, la modelul meu, NU functioneaza nici una din combinatiile de intrare in meniul "ascuns" al climatronicului. Acest fapt a fost confirmat si de alti posesori de Audi model asemanator.

Cred ca singurele chestii cu adevarat ascunse, sunt cele accesibile cu VAG-COM-ul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu gasesc cele doua componente. Am doar o maneta cu doua butoane si unul de reset dedesubt. Pe consola langa frana de mana mai am si butoanele de navigatie pe care nu stiu sa le folosesc pt a intra in vreun meniu. Doar pt navigatie.

Deocamdata tot ce pot face e sa rulez sus-jos butoanele de pe maneta pt a vizualiza informatiile BC. Nu stiu de vreun meniu.. Speram sa aflu in acest topic...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Schimbarea intre cele doua "computere" (1 si 2) se face apasand scurt butonul "Reset" pe care il ai. Fiecare apasare duce la schimbarea afisarii astfel (presupunem ca ai afisat computerul 1 - adica scrie un "1" mic in coltul din dr. sus). Apasand repetat se trece pe computerul 2 (iti apare un "2" mic in dr. sus), apoi nu mai afiseaza nimic apoi afiseaza din nou informatiile de la computerul 1.

La butoanele de la frana de mana/schimbator, nu ai si o "rotita" ce se poate apasa si un buton mai mare in fata ei pe care scrie "Menu"? La mine asa e. Cand apesi pe acel Menu, apare pe bord un meniu cu mai multe optiuni si navigarea in el se face cu acea rotita. Pentru a intra intr-o anumita optiune se apasa pe rotita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca apas scurt pe reset se stinge si aprinde displayul. Sincer nu am observat sa se afiseze un alt display sau cifrele 1 si 2. Am sa ma uit mai atent astazi. Cat despre butoanele de langa frana de mana, am intr-adevar o rotita cu vreo 4 butoane pt navigatie. Iarasi, nu imi amintesc sa scrie menu pe vreunul. Am reusit sa pornesc navigatia cu o harta a Germaniei. Si acolo sunt intr-adevar niste meniuri, numai ca scrie in germana si nu stiu o boaba. Nu exista vreo posibilitate sa se treaca i engleza meniul ala? Sau chiar navigatia? Cu un VAG-COM?

Pe de alta parte, am gasit topicul cu coduri pt climatronic in rubrica de intrebari frecvente. Nici una din combinatiile de acolo nu merge pe clima mea. Are cineva A3 8L cu clima cu display mic? Stie cum se intra in modul diagnoza? Se poate?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am manualele la mine. Navi-ul merge sa il treci in engleza din meniu. Eu asa am facut. Trebuie sa ajungi la un meniu numit "Einstellung" (sau asa ceva...germana mea e zero) si din meniul ala e o optiune (a 2-a sau a 3-a parca) care schimba limba... nu stiu daca ii zice "Sprache" cam asa este "limba" in germana... Vezi poate te descurci. Limba in care iti vorbeste la navi, se va schimba si ea dupa ce schimbi limba sistemului de navi. Pe CD ar ttrebui sa fie mai multe limbi si o alege pe cea care e setata in navi.

Butonul ala cu "Menu" la mine este in fata rotitei. Daca privesti de sus grupul de butoane, sunt dispuse ca intr-un dreptunghi foarte alungit. In partea dinspre bord, intai e butonul asta Menu (care e lat cat tot panoul asta de butoane) dupa aia este rotita si dupa aia am butoanele de navi care sunt dispuse pe doua randuri (jumate din latimea butonului de meniu). Parca astea de navi sunt vreo 4 sau 6, pe 2 sau 3 randuri, cate doua unul langa celalalt. Daca apas pe Menu, imi afiseaza un meniu pe BC.

resetul stinge display-ul abia din doua in doua apasari. Fiecare apasare pe RESET cicleaza afisajul asa: Computer 1 - Computer 2 - STINS - iar Computer 1...etc

daca nu te descurci, incearca sa ajungi maine la intalnirea saptamanala de la Polivalenta (cauta in topicul Intalniri Spontane) si te ajut eu. Sau suna-ma pe mobil (e la profil) si vedem cum te pot ajuta.

Bafta

Modificat de Rapier
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!