Jump to content

Nu Se Ridica Geamul De La Usa

Arabu'
 Share

Postare recomandată

Ma ajuns si pe mine in urma blestemul. S-a rupt cablul de otel la macaraua din partea dreapta fata. Stie careva unde se poate gasi chit de reparatie la pret bun. Am inteles ca nu se poate comanda cablul separat numai impreuna cu cleme.

Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• F l o r i n

34

• kelu

16

• Al Bundy

9

• C o s m i n

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am gasit in Tg Mures la 220 RON nou marca MAX. Poate sa-mi zica cineva ceva de acest producator si de calitate si compatiobilitatea pieselor?

Link către comentariu

Numa bine... mi sa rupt si mie ieri sufa pe partea dreapta, azi o sa iau 4 metri de sufa si ma apuc de mesterit. Probabil ca in loc de nucile alea o sa fac si eu niste noduri s-au alta improvizatie mai tapana... sper sa iasa si mai important sa tina...

Link către comentariu

Pentru cei care au necazuri cu sufa de la macara de stiut:

Sufa de la Golf 4 nu se potriveste la Passat B5.5 fiindca este din 2 bucati si capetele se imbina la cleme. Passatul are sufa dintr-o singura bucata care are niste nuci unde se fixeaza clemele.

Altfel lungimea pare a fii aceeasi, rotita in jurul caruia este infasurata sufa este aceeasi.

radu t - daca iti iese o sa fi pionier in treaba asta, pana nimeni nu prea a reusit. Adica au reusit cativa dar la nimeni nu a rezistat in timp.

O macara noua in functie de producator si comerciant costa intre 210 si 260 RON.

Link către comentariu

Am schimbat macaraua doar pentru ca sau rupt clemele de sustinere a geamului (erau din plastic), dar sa stiti ca macaralele care se gasesc pe piata facute de diversi producatori (Italia,Turcia) nu vin exact ca cea originala si de accea geamul va sta tensionat iar in urcare are tendinta sa frece prea tare de chedere ingreunindu-se miscarea si uneori chiar oprindu-se in pozitie intre-deschis. Macaralele originale sunt sfinte !!!

PS- Macar mi-a ramas macaraua originala cu cablu si melc intacte. Daca are cineva nevoie astept PM !!

Link către comentariu

Salutare am si eu o problema,cand actionez geamul de la sofer se aude ca si cum s-ar rupe ceva in interior .Geamul a mers normal si dintr-o data a inceput sa agate si sa faca zgomot .Intrebarea mea este cum dau fata de usa jos(am desfacut alea 2 suruburi de jos si am rupt 2 cleme dar tot nu am reusit sa o dau jos) .

Este vorba de un Passat din 2002.

Va multumesc anticipat.

Link către comentariu

• 2 months later...

Vreau sa va anunt ca si eu am trecut prin asa ceva (sufa rupta) dar multumita lui soundmaker acum am geam care merge extraordinar

Ramane sa dao o :)) maestre...sau mai multe ;)

Vroiam sa precizez ca mie mi s-a rupt sufa pe partea dreapta si am pus-o fara nici o problema pe cea de la soundmaker care era de pe stanga

Mii de multumiri inca odata maestre.

Link către comentariu

Am reparat si eu sufa dar dupa o 2 luni au reaparut problemele. Sufa este identica, rotita in jurul caruia este infasurata sufa nu se potriveste, are spirala invers ce din stanga fata de cea din dreapta.

Link către comentariu

• 1 year later...

salutare la toata lumea....stie cineva de unde pot achizitiona o macara manuala spate, dreapta pt passat ??

Link către comentariu

• Administrator

De la:

-dezmembrari;

-reprezentanta VW;

-magazine de profil;

-etc.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

In cazul in care se aude motorul dar nu se misca geamul ce este de facut?

Exista subansambluri pt reparatie, sau trebuie schimbat tot mecanismul?

Geamul nici nu mai sta la pozitie...

Link către comentariu

si geamul a cazut de tot ..sau mai sta?

Modificat de schnapi
Link către comentariu

nu mai sta geamul, deoarece s-a dus macaraua...sau clemele ei.

Trebuie desfacut si vazut care e treaba - cel mai sigur s-au rupt clemele. Nu stiu daca la Passat B5 se gasesc numai cleme. Daca nu, cumpara un kit de reparatie - de fapt macaraua - cablurile cu tot cu cleme. Verifica la Porsche cat costa, ca am informatii ca au erduceri pt masinile mai vechi - pentru un Golf 4, a costat macaraua in jur de 140 lei.

Dupa ce ai piesa, se desface usa, se scoate macaraua veche (aceasta, daca e cea originala, este prinsa in nituri) si se monteaza macaraua noua.

Daca geamul nu s-a dus pana jos, ai grija sa nu iti cada in usa, in mers. Cel mai bine e sa il ridici pana sus, cu mana si sa il lipesti cu banda adeziva.....sa nu iti cumperi si geam...

Link către comentariu

Vezi ca sunt kituri de reparatii, cele mai ieftine le gasesti pe ebay si costa undeva la 20 usd cu tot cu transport si includ tot sistemul

Link către comentariu

Exista subansambluri dar mai bine schimbi kit-ul complet (sufa, cleme, rotita). Este cineva in aria vanzari care aduce, eu personal am cumparat de pe E-bay un kit complet pentru un geam fata si de 3 luni merge brici.

Modificat de msanyix
Link către comentariu

• 3 months later...

Exista subansambluri dar mai bine schimbi kit-ul complet (sufa, cleme, rotita). Este cineva in aria vanzari care aduce, eu personal am cumparat de pe E-bay un kit complet pentru un geam fata si de 3 luni merge brici.

Salut.

Dupa ce denumire ai dat search pe ebay pentru kitul de reparatie geamuri electrice?

Multumesc

Link către comentariu

Salut, am descoperit si eu de cateva zile ca nu mai coboara geamul din spate dreapta. Se aude cum lucreaza mecanismul, dar geamul nu mai coboara. Dupa 2-3 incercari pana la urma a coborat dar era sa raman cu el deschis, pana la urma am reusit sa-l inchid din butonul de la sofer. Vreau sa precizez ca aceiasi problema am avut-o si cu geamul din spate stanga, dar pana la urma s-a rezolvat prin schimbarea unui stift (siguranta) mica de plastic, care a cazut in usa (mecanicul mi-a spus ca de la cum se da cu usa tare, acest stift mai cade/se rupe). Vreau sa va intreb daca este posibil sa fie acelasi lucru, si daca acest stift se poate cumpara separat (la cealalta usa nu l-am mai gasit, dar a avut mecanicul unul de la un kit ceva cred ... Am inteles ca acel stift tine cumva geamul de mecanism sau ceva ... aveti vreo idee ? multumesc (mecanicul meu este plecat din tara ....) :(

Link către comentariu

E posibil sa iti fii iesit stiftul care tine fixat geamul de clema. Alta varianta e sa fii cedat clema. Da jos fata de usa, scoate capacul de vizitare de pe fata de metal (cel din cauciuc) si coboara macaraua la maxim. Daca vezi intreaga clema, inseamna ca a cazut stiftul din ea.

Nu stiu daca se gaseste ce cumparat, dar daca a cazut sigur il gasesti in usa.

Link către comentariu

Salut.

Dupa ce denumire ai dat search pe ebay pentru kitul de reparatie geamuri electrice?

Multumesc

Fensterheber Passat pe ebay.de

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare!

Anul trecut am reusit sa fentez macaraua de pa stanga dupa ce se rupsese sufa...

sa va spun cum(ingenioasa metoda)-am facut rost de o macara identica dar care avea clemele rupte,am luat sufa de acolo si cu ajutorul unui prieten am montat-o la mine. Deci se poate! :icon_thumright:

Acum m-a lasat cea din dreapta... :(

As vrea sa stiu daca la passat din 2002 stie cineva dimensiunea sufei pt ca vreau sa imi demonstrez mie(si nu numai) c-o pot mesteri dintr-o alta sufa la capetele careia voi aplica 2 bolturi(alea de la capete)

Stiti dimensiunea sufei?

Link către comentariu

Nu, dar sigur se poate face. Totul tine de modul cum cositoresti capetele, ca sa nu se desprinda.

Link către comentariu

NU o sa tina prin cositorire. daca gasesti un profil hexagonal cum sunt cele originala cu gaura in centru si sa le strangi la o presa poate o sa tina.

Link către comentariu

Cristi, crezi ca ma gandeam la lipirea cu letconul si cositor de 1mm?

Ca idee - cred ca oricine are un pic de indemanare (si colegul nostru are, ca doar a reparat-o pe cealalta) si are ceva cunostinte minime de mecanica, isi imagineaza ca la capetele sufei se aplica o forta mare.

Ca sa reziste, se cositoreste cu bara de plumb, dupa ce in prealabil se stanteaza. Nu o sa gaseasca profil hexagonal cu gaura in el....ca nu imi inchipui pe unde sa caute asa ceva. In schimb poate profila (cu pila, minifreza, etc) ce are el, ca sa rezulte profilul hexagonal.

Link către comentariu

@kao29- intr-un final tot la schimbarea macaralei vei ajunge. in cazul meu cel putin, am reparat shufa de doua ori si m-a tinut de fiecare data maxim o luna. poate si din cauza faptului ca la vremea respectiva eram fumator si foloseam geamul foarte des

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!