Jump to content

Suport pahare Fabia

rvacaru
 Share

Postare recomandată

O idee ar fi suportul de la Seat Arosa.

Cod: 6X0857558A01C

Pret: circa 32 euro

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• FABIAn RuSu

42

• jagoman

24

• danym

23

• bebeko

15

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asta ar presupune sa mut radioul cu un etaj mai jos si sa renuntz la sertar. Nu e rea ideea, pentru cei care obishnuiesc sa bea la volan :)

Link către comentariu

Si pe mine ma interseaza aspectul, numai ca eu nu pot pune alea decat daca merg in partea de jos, pt ca eu am MS202-ul din fabrica. Si este montat in partea de sus a bordului. Singura varianta ar fi cea originala, cu suportul de pahare pe lateral.

Link către comentariu

Da, asta ma tot uitam si eu in poza... daca ar merge pus sub radio, si nu deasupra. Mai cercetam :)

Link către comentariu

Din cate stiu eu exista si o varianta in locul lamelelor verticale din consola. Ar avea avantajul ca nu ocupa un spatiu util, ci un spatiu oricum nefolosit :).

Neobositul Draco, a montat in felul acesta: dosenhalter3.jpg

PS: am gasit-o pe cea verticala, uite cat de frumoasa poate sa fie :P

FB40092.jpg

montajul:

Dosenhalter_ausgeklappt.jpg

Modificat de Akebono
Link către comentariu

La montarea suportului de pahare sub unitatea de radio am si eu o intrebare (poate mai stupida, deh...): aburii generati de la eventuala cafea/ceai care sta in suportul ala (acuma nu-mi spuneti ca vreti sa puneti acolo un pahar de bere ca-l beti la destinatie ;-) ) nu afecteaza radioul care sta chiar deasupra suportului? Cred totusi ca exista o explicatie pentru care suportii de pahare sunt plasati in lateralul radioului si nu in fata lui.

Link către comentariu

Montat jos (atentie la distanta fata de maciuca schimbator viteze)

Poza cu bordul original Arosa.

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Am o mare nelamurire : voi chiar vreti sa pune-ti acolo un pahar plin cu ce o fi ??? Pe drumurile din Romania ? ... poate doar in parcare :) Oricum cea mai super varianta ar fi cea de la draco .

Link către comentariu

Eu am din fabrica suportul de pahare (modelul lateral). N-am incercat daca se pot pune acolo pahare tip McDonald cu capac. Eu il folosesc pentru a tine la indemana o sticla (de 500 ml) cu suc, cafea sau altceva...

Link către comentariu

Eu mi'ash pune numa daca intra sticle tip ursus :). Modelul lateral vertical e ca la Polo, nu? Poate se si potriveste reperul? Au acelasi cod? Deseara cand ajung acas tre sa ma uit. Mi se pare mult mai practic decat cel orizontal

Link către comentariu

Modelul vertical este original la fabia. Polo are cu totul alt bord si din cate stiu eu nu exista acolo o sectiune in care sa se potriveasca o lamela cu geometria respectiva. Totusi care era ideea cu polo, atat timp cat produsul este original fabia? :P

Am o mare nelamurire : voi chiar vreti sa pune-ti acolo un pahar plin cu ce o fi ??? Pe drumurile din Romania ? ... poate doar in parcare :D Oricum cea mai super varianta ar fi cea de la draco .

Eu personal nu mi-as pune pt ca pentru mine nu are utilitate, am postat solutiile pentru a ma afla in treaba :P

Link către comentariu

Akebono eu am vazut un astfel de cup-holder pe un Polo nou. Cautand pe net am gasit o poza cu asa ceva (se vede in stanga radioului). Insa ma indoiesc ca se potriveste la Fabia pentru ca e mai lat.

Link către comentariu

Akebono eu am vazut un astfel de cup-holder pe un Polo nou. Cautand pe net am gasit o poza cu asa ceva (se vede in stanga radioului). Insa ma indoiesc ca se potriveste la Fabia pentru ca e mai lat.

Nu ma indoiesc ca exista. Intrebarea mea era, cu alte cuvinte, ce rost are sa cauti la polo o solutie, ce presupune adaptari, cand exista o solutie OEM fabia. Avand in vedere ca vorbim de Polo, sunt convins ca pretul este tot pe acolo, daca nu mai mare. Nu am nimic impotriva unei sugestii pentru colegii posesori de polo desigur, dar nu cred ca asta a fost intentia.

Link către comentariu

Pai Polo si Fabia sunt facute pe aceeasi platforma, asa ca multe piese se potrivesc. Nu e cazul bordului, bineintels. Dar poate din cauza platformelor comune lumea s-a uitat si la Polo dupa solutii (eu cel putin am ramas placut impresionat de design-ul suportului de pahare de la Polo).

Off topic: ce v-a venit acum sa va puneti avatarul cu ursi? :D

Modificat de mihai_sarb
Link către comentariu

...

Off topic: ce v-a venit acum sa va puneti avatarul cu ursi? :D

offtopic:

Hihi, ne-am amintit ca un coleg de forum a facut de curand o trimitere la ursii nebuni din BV. Noi suntem din BV. Eu sunt urs. Akebono nu e normal... deci?

:P

Link către comentariu

Pe aceasta cale ii transmitem colegului ca ursii din brasov sunt bine, desi el a fost exclus de pe forum si chiar daca nu ar fi fost exclus, nu cred ca ar citi el despre tuning-uri de 30 eur ca acestea ...

In final sunt niste animale dragutze ...

Link către comentariu

• 2 months later...

In concluzie, dragi ursuleti, care ar fi codul si pretul suportului de pahare despre care s-a discutat pana acum?

Eu am facut comanda la dealer-ul Skoda din Suceava: ADRIA, si mi s-a spus ca ar costa 230 RON (2.300.000 LEI). In alte cataloage l-am vazut la 18 EUR.

Voi ce stiti?

Cristi_S

P.S. Suportul de pahare de pe Polo este mai scurt dar mai lat, asa cum s-a spus si mai sus. Ce este interesant la el e faptul ca il poti regla in functie de diametrul paharului (adica incape si o sticla de 1,5l). PROBAT!

Modificat de sofroni_c
Link către comentariu

Am gasit:

Dashboard Mounted Cup Holder Code 6Y0862531H47H

Product Details: Dashboard mounted cup holder. This unit fits into the blanking panel to the side of the radio and provides a handy cup holder which folds away when not in use. Colour black. Holds 1 cup or can.

Suitable For: Fabia

Price: £34.97 (Including: VAT at 17.5%)

Adica 29,76 GBP fara TVA x 5,04 RON = 149,99 RON + TVA = 178,49 RON (e pa aproape daca mai socotim comisionul dealer-ului)

Cristi_S

Link către comentariu

• 1 month later...

readuc putin la viata acest topic cu o intrebare. tocmai mi-am comandat suportul de pahare pt fabia (cel oem) si vroiam sa stiu cat de greu este de montat in consola centrala? eu sunt in general de o indemanare egala cu zero cand vine vorba de chestii mai complicate dpdv tehnic, si vroiam sa stiu cam la ce sa ma astept... :D

Link către comentariu

ma indoiesc sincer, dar vom vedea. am demonat aseara plasticele din zona respectiva, si pare o operatiune relativ simpla. va dau de stire cand il montez cum a decurs totul, dc intereseaza pe cineva.

Modificat de tzep
Link către comentariu

evident ca ne intereseaza ... daca mai pui si cateva poze sa vedem cum arata la final .... e mai bine

Link către comentariu

Ok, in continuare voi incerca sa va descriu operatiunea de instalare a suportului de pahare. Nu-i mare lucru, totul dureaza maxim 5 minute.

Ce aveti nevoie:

Evident, suport doze/pahare - cod: 6Y0 862 532 H47H

O surubelnita torx

O surubelnita cu lama subtire (sau eventual o pila de unghi).

In primele doua poze puteti vedea cum arata piesa - inchisa, respectiv deschisa.

Trebuie sa demontam cateva ornamente de plastic (A, B, C - in poza 3), operatiune pe care o facem cu ajutorul surubelnitei cu lama subtire (pilei), pe care o introducem in spatiile indicate de sageti in poza 3 (puteti trage de ele si in alte directii, la mine s-au desfacut mai usor din punctele astea). Primul, va fi desfacut capacul vertical de palstic din dreapata radioului (A). Dupa ce il desfacem, observam o lama de plastic care practic acopera locul unde va fi introdus suportul de pahare (poza 4). Aceasta lama este prinsa in 2 suruburi torx, suruburi la care avem acces prin desfacerea butonului B si a plasticului din jurul butoanelor pentru ventilatie/clima [C] (vezi pozele 5 si 6).

Desfacem suruburile si scoatem lama de plastic (poza 7 si 8). Introduceti apoi suportul de pahare in spatiul respectiv si folositi pentru fixare suruburile desfacute anterior (poza 9). Inainte sa le strangeti, faceti cateva probe sa va asigurati ca totul functioneaza cum trebuie. Strangeti apoi suruburile si puneti la loc plasticele. Rezultatul il puteti vedea in poza 10 si 11. Din pacate nu am avut la indemana nici o doza/pahar de cafea, dar e ok si cu sticle de 0,5l.

Succes, si sper sa va fie de folos!

sany0180bo3.th.jpg sany0181bd5.th.jpg sany0182hq8.th.jpg sany0183fe0.th.jpg

sany0184lb7.th.jpg sany0186qj5.th.jpg sany0188ue3.th.jpg sany0191tl1.th.jpg sany0189ps2.th.jpg sany0192uy1.th.jpg sany0193fe8.th.jpg

Modificat de tzep
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!