Jump to content

Consumul normal al unui motor SDI


nemtzalau
 Share

Postare recomandată

salz,am o bora sdi din 2001,am cumparato anu trecut pe 1decembrie2005,avea in bord 128000km,nu stiu daca is reali...in fine,si mi se pare ca consuma mult,adik am un drum care il fac foarte des, din orasul meu pana la facultate(in alt oras:iasi) de aproximativ 110km,si cand sunt pe rosu la motorina,pun de 200mii motorina ..adik aproximativ 6 litri si pana in iasi merg cu 100km/h in afara localitatilor...cu tempomatul pus(la 100km/h are 2500-2600)(deci nu depasesc viteza de 100km/h),trec doar prin 4-5 localitati prin care merg cu 60-70km/h....in fine si ajung in iasi pe rosu(mentionez ca nu are computer de bord masina)

-acum masina are 174000 km.am schimbat uleiul din 10000 in 10000km cateodata chiar mai devreme(pun doar mobil super s 10w-40 turbo diesel motor oil)

-cureaua de distributie a schimbat`o fostul proprietar...cel putin asa a zis el..dar daca am ajuns la acest nr de kilometri crek a schimbat`o si nu m`a mintit

-cureaua de transmisie schimbata la 140000km la fel ca si toate filtrele plus toate placutele de frana

mie mi se pare ca consuma mult....asa este sau nu?si ce ar trebui sa reduc consumul...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adica 5,45% daca ai consuma 6l la 110km.

Oricum metoda ta de verificare a consumului este foarte relativa. Becul nu se aprinde de fiecare data la aceeasi cantitate ramasa-n rezervor. Normal ar fi un consum de 4.5-5 pe care poate il si ai de fapt.

Daca mergi mai in forja ajungi lejer la 6%.

Oricum consumul de 5.4% e OK, metoda de calcul nu.

Fa si tu plinul ochi si cand ajungi in Iasi umple-l la loc si vezi cati litri au intrat. Asa se face.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi ptr raspuns...crek asa o sa fac data viitoare cand mai plec de acasa spre iasi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iar daca vrei sa fi precis cu adevarat fa calculul pe mai multe plinuri de exemplu pe 3 plinuri si vei vedea cum "inexplicabil" scade consumul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O metoda mai buna pentru verificarea consumului este cea cu facutul unui plin. mergi pana pe rosu, faci plin din nou si vezi nr de km si cata motorina ai pus. Trebuie sa ai in schimb grija pana unde pui motorina. Cel mai indicat este sa pui pana la buza rezervorului, deoarece pompele nu se opresc la acelasi nivel si acest aspect poate erona consumul. Cum a indicat si andREI cel mai bine ar fi sa repeti aceasta metoda de cateva ori si la sfarsit insumezi nr total de litri de motorina consumati si cati km ai parcurs in total si faci consumul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la comentariul lui istef legat de umplut rezervorul pana la buza,(nu stiu daca si la SDI este prezent) langa buza rezervorului in stranga este un mic buton pe care-l impingi cu pistolul de la pompa ca sa umpli si rezerva rezervorului, adica inca vreo 7-8 litri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am pe fabia motorul de 1.9 SDI si mie imi consuma media la 100km combinati oras cu afara intre 5,5 si 6,5 la suta dar eu o alerg si cu 150km/h afara.Eu zic ca trebuie sa faci cum au spus si colegii de mai sus pentru a avea un rezultat cat de cat relevant dar eu cred ca consumul tau mixt adica afara plus oras este undeva in jurul cifrei de 6l la 100km.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Drumul pe care-l face el nu-l poti considera in oras, chiar este foarte liber si poate circula cu tempomatul la 100km/h. Sunt foarte sigur ca ii consuma in jur de 4.5l pe acel traseu. Daca-i dai in gura cum zici tu 150km/h consuma 6.

Modificat de Mihai Dobrescu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

La mine consumul e 4-4,5% afara si 6-7% in oras (Bucuresti).Tot 1,9 SDI.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!