Jump to content

Tempomat / Cruise Control Golf V

gabi71
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am citit topicul din scoarta in scoarta si mi-am cumparat o maneta pentru tempomat cu codul 1K0 953 513 G pentru masina din semnatura. Am montat-o si am incercat sa o activez cu vag com-ul. Am vazut ca unor colegi cu masini pana in 2006 le mai trebuia un cablu pentru tempomat. Avand in vedere ca a mea este din 2008 nu l-am mai bagat in seama.

E posibil ca eu sa nu am acest cablu?

S-a mai intalnit cineva cu astfel de probleme? sa mearga activat dar sa nu functioneze (martorul din bord nu s-a aprins)

Am gresit eu undeva?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu am citit topicul acesta, dar ai verificat daca calculatorul tau de coloana suporta tempomat? Arunca o privire aici.

Link către comentariu

Nu am verificat, insa pe vag-com la adresa 16 steering wheel -> Advenced Measuring Values -> CCS (Cruise Control Sistem) imi arata valoarea cand apas pe butoanele de la tempomat, deci tind sa cred ca suporta. Din ce vad in link-ul care mi l-ai dat suporta. Codul meu este 1K0 953 549 BD si se incadreaza la HIGHLINE- Supported Features: Cruise Control, Trip Computer, Multi-Function Steering Wheel

Inca ceva.. am scanat acum si am eroare pe steering wheel :

Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.LBL

Control Module Part Number: 1K0 953 549 BD HW: 1K0 953 549 BD

Component and/or Version: J0527 636 0070

Software Coding: 0003042

Work Shop Code: WSC 00028 028 00001

Additional Info: XXXXXXXXXXX E0221 002 0010

Additional Info: Geraet 00001

VCID: 75E5E5E76701

1 Faults Found:

00888 - Wiper Switch for Intermittent Operation (E22)

014 - Defective

Modificat de ciobanezu
Link către comentariu

Vezi daca ai firul negru-alb, in pinul 13, din mufa de la calculatorul de coloana volan.

calculatorul tau de coloana suporta CC, deoarece este Highline.

Ai activat si pe Engine - Login - 11463 ?

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Asta e mufa despre care vorbesti? Chiar n-am fost atent azi la acest cablu cand am montat maneta.

Am activat si pe engine->login (care la mine e coding ll) cu 11463 dar degeaba. nu stiu sigur daca ar trebui sa se pastreze acest cod deoarece dupa ce salvez si intru inapoi codul este 00000 si nu 11463

Ma poti lumina?

Mentionez ca la codare am incercat mai multe variante si nu a mers 2022, 2042, 3042, 3022, insa nimic

Multumesc

post-72717-0-89522300-1330636531_thumb.j

Modificat de ciobanezu
Link către comentariu

Firul e acolo. NU mai trebuie tras altul.

Pe motor nu trebuie sa se salveze nimic, doar dupa ce te loghezi si salvezi, trebuie sa iei contactul si cand intri iarasi in campul din dreapta sus sa apara un G.

pe 16 steering wheel nu trebua schimbat decat penultima cifra in 4 daca ai si BC.

Ai comenzi pe volan?

Codarea ar trebui sa fie 0002042 daca ai si stergator. In scanarea ta se vede un 3 in 0003.... si nu are ce cauta acolo.

Link către comentariu

@Florin.

Am activat aseara pe engine cu codul 11463 si nu mi-a mers pentru ca nu plecasem de me loc.

Ma asteptam sa se aprinda martorul de tempomat, ceea ce era cam imposibil.

Acum merge, e o nebunie.

Mii de multumiri pentru ajutor

Link către comentariu

Ai scapat de griji. Asa e la modelul vostru, martorul se aprinde la SET - dupa 30km/h si nu la ON.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Merci Al Bundy pentru raspuns.

Merge acum. Facusem mai multe codari si am postat una dintre ele.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Maneta tempomat cod 1K0 953 513A este compatibila cu un G5 trendline din 2007 fara bc?

Link către comentariu

Cred ca nu. pana acum doar la Passat am vazut sa afiseze si viteza.

Si la Golf si celelalte modele care nu arata viteza, dupa ce ne dam seama la ce viteza e setat?

Link către comentariu

PAi te uiti pe vitezometru cand apesi SET.

Maneta tempomat cod 1K0 953 513A este compatibila cu un G5 trendline din 2007 fara bc?

DA, cel cu a s-a montat pana in 10.2007

Link către comentariu

Deci daca activez cruise-ul cand am 90 la ora atunci ramane 90 la ora viteza de croaziera da?

Link către comentariu

daca pui frana sau apesi abreajul - da - dai Res si revine.

Link către comentariu

Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl

Part No SW: 1K0 953 549 BB HW: 1K0 953 549 BB

Component: Lenksäulenmodul 636 0070

Coding: 0000002

Shop #: WSC 01392 785 00200

VCID: 73E1DBFF6975

Din ce vad aici si din ce stiu despre compatiblitatile calculatorului de coloana al meu e Lowline deci trebuie sa il schimb pt a monta tempomat.

Link către comentariu

DA, nu suporta tempomat.

Link către comentariu

Salutare,

Dintr-un scan rezulta ca eu am calculatorul de coloana de tip: 1K0-953-549-AE

Din cate vad acesta este Type II - lowline si nu suporta Cruise Control. Presupun ca ar trebui sa il schimb cu unul cel putin Midline Type II, corect?

Poate sa imi spuna cineva care ar fi un pret aproximativ pentru aceasta operatiune de inlocuire (calculatorul corespunzator + manopera)?

Link către comentariu

Da, e Lowline - type 2. Iti trebuie un Midline - care va suporta tempomat si BC.

Un calculator SH - in jurul sumei de 200-250 lei, maneta - SH - intre 150 - 250 lei (sau 340 lei noua). Manopera - depinde de cine ti-o face - in jurul la 100 lei, la tine - cu tot cu codarile necesare (daca masina are firul tras - adica nu e 2004-2005).

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• 3 months later...

Va salut. Se poate repara un calc coloana highline la care nu ii merge tempomatul? Adica in vcds il vede on/off dar nu functioneaza. se aprinde martorul si atat. nu tine minte viteza la care ii dai set. nu se intampla nimic. cu calc coloana vechi midline functioneaza.

Exista solutii?

Multumesc.

Link către comentariu

nu e buna maneta

Link către comentariu

Pai daca cu calc highline nu merge si cu cel original midline merge e clar ca e o problema de la calc. Cel midline e BC si cel highline e BD.

Deci cred ca iese din discutie maneta.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Link către comentariu

ce cod are maneta ?

Link către comentariu

Raspund eu: Maneta este pe masina un A si am modificat-o in G si tot nu merge, in blocurile de masura de pe 16 steering , normal e asa: camp 1 - on/off, camp 2 - apasarea butoanelor, , camp 3 -N/A, camp 4 nimic, e cu calc cu BD vede in camp 3 Resume tot timpul.

Si conform wiki BC nu ar trebui sa suporte tempomat iar BD sa suporte.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

CristianMarin

Poate ma bag aiurea in discutie, dar in urma experientei pe care am avut-o cu montarea tempomatului am constatat urmatoarele:

- calculatorul meu de coloana, cu toate ca era highline si pe wiki la RossTech scria ca suporta CC, s-a dovedit ca nu e asa

- calculatorul altui coleg forumist care si-a montat CC era midline si a functionat

Nu pretind ca stiu despre ce e vorba, ci doar relatez niste constatari.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Da, dar eu nu am avut niciodata probleme cu calculatoarele cu BC - toate au mers - si am pus vreo 4 cu BC.

Probleme am avut tot cu un singur Highline.... ne-am nu a vrut - solutia - alt calculator de coloana

iar la un GTI 5 de USA, cand i-am pus volan de GTI 6 cu comenzi si padele - si i-am schimbat calculatorul - original avea cu F .... dar a trebuit sa-i pun cu G. Cel cu F aprindea martorul.... dar nu functiona.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!