Jump to content

roata din spate de la gogosar

sabin
 Share

Postare recomandată

am incercat sa schimb rulmentii de la roata din spate dar nu am reusit sa scot piulita centrala cu coroana pt ca nu am avut o cheie atat de mare.

cine stie ce numar are cheia si mai ales de unde pot face rost de una il rog sa-mi spuna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Piulitza e de 34mm. Se gasesc la magazinele de scule chei reglabile, de la 0 la 40mm, costa cam 200 000 una. Sau poti sa cauti prin pietze o cheie fixa de 34, dar ma indoiesc ca merita efortul.

~Nautilus

Link către comentariu

>din cate am inteles eu cand piulita este de 34mm (diametrul interior) trebuie sa folosesti o cheie 44 de alfel am gasit una de 42 si era mica.

>am incercat si cu o cheie franceza plus ciocanit dar nu a mers pt ca cine a avut masina a dat cu vopsea deasupra si cred ca nu a mai desfacut surubul de multi ani.

>cautatul in piete ramane valabil dar le pot gasi doar in weekend si eu vream sa termin in timpul saptamanii asa ca sper sa gasesc totusi o alta varianta.

>oricum marimea piulitei este o informatie foarte utila pt mine care ma scuteste de erori si pt care iti multumesc.

Link către comentariu

Piulita din capatul axului trebuie sa fie foarte strinsa(30mkg ori 217lb.ft)

Eu nu cred ca cheia franceza este buna pentru asa ceva. O cheie tubulara este cea mai buna si o teava lunga....

Link către comentariu

da este stransa la 35mkg dar eu nu stiam ce inseamna si mai este un aspect inca necunoscut mie: care este sensul de deschidere a piulitei

Link către comentariu

Nu folosi chei franceze, mopsi, etc, nu desfaci in vecii vecilor. Ia o cheie reglabila de la primul magazin de scule care-ti iese in drum, te scuteste de batai de cap cu marimi gresite.

Daca piulitza s-a "sudat" de filet, oricat degripant ai turna si oricat ai arde cu autogenul, nu va iesi. Trebuie s-o tai(cu grija sa nu deformezi filetul). Ca inlocuitor, la Broscutza merg piulitele de roata de fatza de Oltcit(piulite normale, peste care se imbraca o coroana separata si se vara splintul), verifica daca la gogo e acelasi diametru.

~Nautilus

Link către comentariu

Orice cheie folosesti iti trebuie si o teava lunga ca sa stringi ca lumea.

Eu mi-am facut o cheie tubulara dintr-o teava batuta la cald peste un hexagon(nu mai stiu marimea) si am sudat o bara pentru miner. Sensul nu stiu exact dar cred ca este normala. Altii pot sa-ti spuna exact. Valoarea de 30 mkg este din carte.

Apropo la toata lumea, daca aveti nevoie de date din astea pot sa va dau din cartile astea. Haynes-VW Beetle 1300&1500(1965 thru 1970) si Haynes VW Beetle& Karmann Ghia(1954 thru 1979)

Link către comentariu

Hai ca o sa masor eu dupa-masa si itzi zic. Tre' sa itzi iei o tubulara- cel mai ieftin cred ca gaseshti in Obor, in spate pe Ziduri Moshi, unde se vand inst. sanitare, scule, rulmentzi etc. si cu o coada luuuuuuuuuuunga si rezistenta. Piulitza la broasca e de 36 si am cheie, dar la gogo e mai mare...

Link către comentariu

io mi-am luat inellara cu cot de 34 si 40 din tirg de la capatul tramvaiului 35 in militasri...aveau si mai mari: 150 mii

si noua

Link către comentariu

Idem ca si Misu, de la Obor, o tubulara tziganeasca de 36, si o teava lunga.... Am avut si inelara, dar, dupa 3-4 operatii de desfacere-strangere, s-a rupt

Link către comentariu

-tirg de la capatul tramvaiului 35 in militasri> gasesc si in timpul saptamanii sau doar in weekend

-Hai ca o sa masor eu dupa-masa si itzi zic> iti sunt recunoscator asi fi masurat eu dar masina nu este unde stau eu (in baneasa) ci in damaroaia la o curte si cum nu am nici un subler lucrurile ar fi fost mai complicate.

-Valoarea de 30 mkg este din carte > nu am vrut sa par ca fac pe desteptul....probabil ca sunt anumite diferente intre carti iar unde am citit eu scria 35 mkg. ORICUM SUBSCIU LA OFERTA LUI TIBIMAKAI POT DA CUI II TREBUIE TOT CE AM EU PT GOGOSAR PE CD SAU DACA NU ARE UN CD GOL II POT IMPRUMUTA UN CD REINSCRIPTIBIL. AM: LISTA CODURI; LISTA CU PIESE STANDARD (ENG.) ; MANUAL CUTIE DE VITEZE '75 (GER.) ;MANUAL DE REPARARE PT GOGO DIN '75 DE 1600 CC (GER) ;ALT MANUAL DE REPARARE PT GOGO 1600-1800 (GER.); MANUAL TUNING SOLEX (ENG); OWNER'S MANUAL DIN '78; WOG DIN 69 SI 72

Link către comentariu

am gasit marimea piulitei(46mm) mai ramane sa-mi spuna si mie cine stie sensul de desfacere ca sa nu fac o prostie

Link către comentariu

daca se vede putin din filetul capatului de planetara urmareste si vezi in ce sens este

Link către comentariu

ok o sa ma uit la filet, era simplu dar cand nu cunosti ....

multumesc

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!