Jump to content

Sticla far

dinodish
 Share

Postare recomandată

mi-am pus faruri cu angel eies da tot de plastic is si mar interesa foarte mult daca as putea face rost cumva de sticla pt ele si chir pe alea vechi ca au matuita doar sticla

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• TitvsCaivs

5

• Marius

4

• Lau.C

4

• GTI_85

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Administrator

cj85piv farurile OEM (cele de fabrica) pt Bora nu au sticla, e un plexiglas.

Link către comentariu

Salutari la toata lumea ,

Eu am cumparat recent faruri devil eyes si dupa ce le-am luat am observat ca nu este sticla ci un fel de plexiglass , oricum din cate am vazut pana acum aceste plasticuri de pe ele o sa se zgarie foarte repede si probabil o sa trebuiasca schimbate , acuma ma intreb daca o sa reusesc sa pun in locul lor sticla deoarece are acelasi sistem de prindere ceva pasta cu care sunt lipite si cleme , exact ca si farurile oem. Ma intreb doar daca locul unde se imbina acum plexiglassul cu corpul farului se potriveste si cu sticla , care este posibil sa fie prea groasa si sa nu se imbine cum trebuie . Daca este cineva care a facut operatiunea eventual sa posteze sau sa dea un pm despre cum a iesit lucrarea .

Link către comentariu

Vreau si eu sa-mi cumpar Devil Eyes, dar daca zici ca au geam de plastic, nu stiu ce sa mai zic. Cica asa vor aparea farurile pe piata, in caz de accident al unui pieton, sa nu-l taie cioburile. :blah_:

Poti sa ne pui niste poze cu ele pe toate partile ? :)

Stima.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut! Sunt şi eu interesat de modalitatea

Link către comentariu

cel mai simplu cumperi alte sticle noi, gasesti pe forum la sectiunea anunturi si daca vrei ceva protector pentru ele poti pune folie transparenta speciala pentru faruri/parbrize

Link către comentariu

Tocmai am patit-o si eu , un drum mai lung si dupa Targu Mures un camion i-mi arunca o piatra fix in far :D, partea buna e ca mai mult de jumatate a ramas fixat desi era crapat tot si am putut sa continui drumul dar daca ploua o imbulinam.

Acum vine problema am Valeo si o sa muncesc dublu pt inlocuirea sticlei. Pana la urma ma descurc eu sper.

Problema e ca as vrea sa-l protejez pe cel nou, DjHojd exista ceva folie ca si cea pt. geamuri antiefractie, macar daca ma lipesc de o piatra sa nu se dezintegreze, sa ramana acolo fixat.

Link către comentariu

Kooala pentru a dezlipi sticla de pe far trebuie sa incalzesti acea parte unde este lipita sticla

Link către comentariu

Da, vali am citi si eu ca trebuie incalzita foarte tare pt. a putea topi rasina care este pe margine, sper sa nu o incalzesc si sa-mi topesc plasticul de la far :biggrin:. Pt. inceput o sa incerc cu un feon mai putenic care se foloseste pt. lipit 'canturi' la mobila. Am citit cum au mai facut altii pe forum , sper sa-mi reuseasca si sa nu stric nimic.

Pe urma probabil o sa trebuiasca sa reglez farurile, stie cineva prin Brasov o firma care face asa ceva ?

Link către comentariu

Cand am desfacut eu rasina nu am incalzit nimic si mai era si zapada pe afara ... Am luat o surubelnita dreapta si groasa cat santul in care e rasina si am scos rasina cu surubelnita , faza e ca am spart sticla in prealabil ca altfel nu puteam sa o scot .

Link către comentariu

Da, vali am citi si eu ca trebuie incalzita foarte tare pt. a putea topi rasina care este pe margine, sper sa nu o incalzesc si sa-mi topesc plasticul de la far :icon_thumright:. Pt. inceput o sa incerc cu un feon mai putenic care se foloseste pt. lipit 'canturi' la mobila. Am citit cum au mai facut altii pe forum , sper sa-mi reuseasca si sa nu stric nimic.

Pe urma probabil o sa trebuiasca sa reglez farurile, stie cineva prin Brasov o firma care face asa ceva ?

Eu te sfatuiesc sa nu folosesti pistolul cu aer daca vrei sa mai ai faruri bune. Nu uita ca sunt din plastic si pistolul cu aer cald nu e totusi feon de uscat parul.

Daca vrei sa-ti reglezi farurile dupa, desi daca demontezi doar unul, pe celalalt il poti regla dupa cel nedemontat la un perete, te poti duce la arinovis pe strada Traian, la PLP grup pe strada Sitei, seat pe calea bccuresti, si inca alte zeci.

Link către comentariu

Ok, am inteles. Nu ma mai chinui cu incalzitul ca probabil o sa stric farul, o sa-l sparg si pe celalalt sa fie macar sticlele ambele noi si gata. Inginerule cred ca ai facut si tu operatia asta de curand, pt. ca am vazut ca ai comandat sticle de far, la lipit sticla ce ai folosit? Sau la ce ar trebui sa mai am grija?

Link către comentariu

Pe farurile mele n-am facut inca operatia. Urmeaza azi daca se indreapta vremea, ca e un pic cam frig si-a plouat. Dar am reusit sa demontez sticla unui far valeo care avea urechile rupte in urma unui accident prin spargere prealabila.

La lipirea noilor sticle am de gand sa folosesc adeziv pentru parbrize.

Mare grija sa ai cand cureti farul de cioburi sa nu zgarii cumva oglinzile farurilor. Stratul acela de crom se pare ca este foarte subtire si sensibil.

Multa rabdare si spor la treaba.

Link către comentariu

Eu am lipit stclele cu silicon transparent si le-am tinut la presat 24 de ore

dsc07288s.th.jpg

Link către comentariu

Vad ca va chinuiti cu sticlele. Am avut si eu un far spart am comandat sticla de la cineva de la Timisoara si e super; are o mica tenta spre verde dar nu e scrumiera cum ziceau unii pe acest topic. Eu am lipit sticla cu silicon de agvarii (nu stiu daca am scris corect ;;) ) si e totul ok insa va dau un sfat nu va ganditi sa stergeti sticla inainte de a o lipi cu nu stiu ce prostii. Eu am sterso cu alcool dublu rafinat si dupa 2 3 zile s-a aburit. Deci va sfatuiesc sa spalati sticla cu produse de spalat geamuri, (nu dau nume ca fac reclama) oricare produs nu conteaza. Spor la munca, si daca vreti id celui de la care am cumparat sticla sau alte indicatii va rog sa ma deranjati.

Modificat de yustygolf4
Link către comentariu

• 2 weeks later...

imi cer scuze daca s-a mai discutat acest topic pe undeva, dar nu am gasit. puteti sa imi spuneti daca exista separat doar sticla pentru faruri la bora? eventual un cod sau un furnizor. multumesc

Link către comentariu

De ce nu cauti la sectiunea din forum piese de schimb, eu acolo am gasit la un coleg sticle pentru faruri separat, intre timp am si montat unul si se potriveste la fix.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut! am tot citit acest topic insa nu gasesc la nimeni problema mea. mi-au iesit bilele acelea din spatele oglinzii farului, care imping si trag farul cand vrei sa ii faci reglaj. singura posibilitate e sa scot sticla si sa imping din nou oglinda in bilele acelea. Mi-e frica ca atunci cand o sa imping sa nu rup oglinga farului. A mai incercat careva?

Link către comentariu

• 7 months later...
Ferencz Laszlo

Are cineva un capac din spate a farului dreapta fata de la golf IV? Scuze daca nam gasit loc mai bun sa postez. :rolleyes:

Link către comentariu

Salut! am tot citit acest topic insa nu gasesc la nimeni problema mea. mi-au iesit bilele acelea din spatele oglinzii farului, care imping si trag farul cand vrei sa ii faci reglaj. singura posibilitate e sa scot sticla si sa imping din nou oglinda in bilele acelea. Mi-e frica ca atunci cand o sa imping sa nu rup oglinga farului. A mai incercat careva?

Trebuie sa poti si fara sa dai jos sticla. Intorci farul cu sticla in sus si partea de far din interior "cade" ....si o sa ajungi cu tija la lacasul unde trebuie sa intre. Ce s-ar intampla daca ti s-ar sparge si ar trebui sa iei altul nou ? i-ai da jos sticla ca sa-i pui motorasul ?

Link către comentariu

Robert_methylen

Salutare!Am citit toate paginile si nimica nu a fost ca sa ma ajute ca sa i`mi rezoolv problema.Am spart sticla unui far de pe masina:(.Este un golf 3 cu faruri de clare model 4 de la marca Hella.Cand ma fost in magazin sa intreb cat e farul am inceput sa vorbesc singur pe strada(8mil bucata),dar astia de la hella ce naiba baga in ele de sunt asa scumpe?Ma puteti ajuta cu o informatie de unde pot cumpara sticla?O poza cum arata masina inainte de incident este mai jos:D

post-19361-1263219096_thumb.jpg

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare! As avea nevoie de o informatie de la cei care si-au schimbat sticlele de la faruri. Cu putin timp am avut o mica tamponare in urma careia m-am ales cu un far nou. Evident e cam deranjant avand in vedere ca am un far nou, iar celalalt mai vechi e un mic matuit. As dori sa stiu daca as rezolva ceva daca as schimb sticla farului respectiv sau si interiorul farului, acea oglinda este matuita? Multumesc.

Link către comentariu

Esti singurul care isi poate da raspuns la intrebare, daca ma intelegi :o Eu si probabil 99% dintre colegi nu ti-am vazut farul :(

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

E drept...ce vroiam sa stiu (inainte sa dau jos sticla farului) daca matuirea are loc doar la nivelul sticlei farului sau si la interior? Si asta mi-ar putea spune doar cineva care a facut deja acest lucru.

Link către comentariu

sticla e plina de coibituri mici de la pietricele, iar inauntru e cu praf putin si putin afumata oglinda de la caldura. O sa fie mai bine, dar nu ca nou :o.

atentie mare la stratul de crom si cum il etansezi la remontare!

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!