Jump to content

Curatare, intretinere şi recondiţionare tapiterii textile si piele

Guest andreiasa
 Share

Postare recomandată

Daca cineva mai doreste detalii despre spalare de tapiterii poate accesa http://professionalicc.blogspot.com/, gasiti poze before/after. Durata curatarii unei masini este de aproximativ 5 ore, iar timpul de uscare maxim 1ora. mai multe detalii pe blog sau pm

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bbogdanmircea

Am facut eu saptamana trecuta la G4 al meu

Daca scoti scaunele afara din masina e mult mai usor

Vezi ca exista un DYI despre cum se da jos tapiseria.

Mie nu mi-au intrat la apa, si le-am spalat cu ariel automat prima data pe 30 grade dar nu a iesit tot.

Asa ca am mai dat o data pe 40 si au iesit super.

Toate cele bune.

Pune te rog linkul de la DIY si aici pentru ca e tare greu de gasit pe forum.

Ai reusit sa asamblezi la loc tapiteria pe scaune fara sa strici nimic si sa arate la fel de intinsa fara cute sau mai stiu ce probleme?

Link către comentariu

ca sa dai jos tapiseria si sa o pui inapoi, si sa arate ca din fabrica, nu reusesti

cel mai eficient este sa curatati tapiseria cu Vanish pentru tesaturi sau chiar Biocarpet

Vanish intr-un vas cu apa, faci spuma, si freci spuma aia de toate banchetele cu un burete sau cu o perie daca murdaria e mare

nu uzi in exces tapiseria, mai ales daca aveti incalzire in scaune, apoi cu un propsop sau o carpa curata, freci si absorbi din apa cu tot cu murdarie

la final nu strica o ultima aspirare cu un aspirator puternic.

si o lasi sa se usuce, iese bec interiorul indiferent cat "jeg" au scaunele :D

eu fac operatia asta de 2-3 ori pe vara

P.S. aceiasi operatiune se face si pe tavan, si pe tapiseria de pe usi, si de pe stalpi... etc, oriunde ai textil murdar

Modificat de alios
Link către comentariu

bbogdanmircea

Eu am incercat cu BioCarpet, ceva ceva s-a curatat, dar nu se curata omogen ci dupa cum ai chef si indemanarea ca sa freci.

Plus ca daca nu nimeresti combinatia de apa si spuma sau mai stiu eu ce risti sa te alegi cu niste pete de toata frumusetea.

Eu o sa merg sau pe varianta cu scoaterea tapiteriei de pe scaunele spate si spalarea la masina pe care au facut-o cativa membri cu cel mai mare succes (evident ca ies ca noi), sau cu aparat de ala injectie extractie la vreun service.

Chiar ma gandeam sa-mi cumpar un aspirator de ala umde-uscat Karcher dar nu cred ca merita...nu special ptr asta normal

Totusi daca ai o metoda speciala de curatare cu BioCarpet te rog sa ne impartasesti si noua.

Eu am frecat cu Biocarpet plafonul in zona usilor spate si fata unde era destul de murdar si intr-adevar a iesit super alb acolo unde a iesit, dar dupa cum spuneam nu este foarte omogena treaba.

Link către comentariu

ti-am scris mai sus cum fac eu cu Vanish

daca vrei sa fie frumos, ai de muncit, dar decat sa dai jos si sa te trezesti ca nu mai sta cum trebuie tapiseria...

ca sa dai jos tapiseria e simplu, tragi de sarme imediat, inapoi sa le pui... atunci e distractia, trebuie tensionate, prinse calumea sa nu sara... etc

nu recomand pentru cine nu a facut asa ceva, ca si comparatie... frecatul cu vanish te ia cam 2 ore, sa dai jos tapiseria, si sa o pui si inapoi, pe putin 5-6 ore, asta daca ai indemanare si ai mai facut asa ceva, daca faci pt prima oara poate si mai mult :)

cine vrea masina curata si frumoasa trebuie sa puna osul la treaba.. cine nu, sa plateasca pe la curatatorii sau sa stea asa si sa o vanda :D

Link către comentariu

Fara suparare, dar eu inca nu am vazut tapiterie murdara curatata cu Biocarpet sau Vanish care sa se usuce fara pete. Eu am incercat de mai mult ori si de fiecare data mi-au ramas pete. Merge la suprafete mai mici, eventual fete de usi, stalpi plafon, dar la suprafete mai mari nu merge, plus ca tesatura o sa aiba de suferit si mai mult prin frecarea cu buretele sau peria. Recomand in continuare aparatul de injectie extractie sau scoaterea tapiteriei si spalarea la masina pentru cei cu indemanare si cu multa rabdare :)

Link către comentariu

daca o cureti mai des, nu are ce se "jegari" pentru a necesita frecus sanatos :D

pentru cei care masina e frecata de multi indivizi, se merge prin zone cu praf etc, atunci trebuie huse,

pentru cei ca mine care folosesc golful numai ca masina de oras de fatait ici colo, preteaza spalarea cu vanish

Link către comentariu

bbogdanmircea

Cu Tornador a facut careva masinuta?

Pe youtube fac minuni pistolasele alea...

Link către comentariu

murdaria pe care o vezi ca tornador o elimina este o murdarie proaspata de suprafata, e ca si cum ai aspira un praf, iar reclama e facuta ca sa iti i-a ochii. tornador nu curata pete vechi, murdarie impregnata in tapiterie

Link către comentariu

@arhDaniel: ai folosit pistolul tornador?

Link către comentariu

da. am incercat pe un mcv care a fost folosit ca masina de transport diferite materiale pt cineva care isi facea casa. Si transporta ciment, adezivi, grinzi, etc materiale care produceau multa mizerie. dupa 2 ani, timp in care a reusit sa o termine, am luat acel tornador de la un prieten, curios si eu de rezultatele care le vazusem. insa sincer, ce e de suprafata scoate, e ok, insa nu il poti compara cu un aparat care iti extrage murdaria din intreaga tesatura. dupa ce am dat cu tornador am bagat aparatul de extractie, si se vedea ca inca se mai curata.... deci.... raman la parerea ca e bun, insa doar pt pete proaspete

Link către comentariu

Am un Tornador in portbagaj, insa nu am apucat sa-l folosesc. Oricum, din cate am vazut, nu aspira. Tot ce face e sa imprastie spuma si sa usuce apoi. Nu aspira si nu are cum sa scoata murdaria la fel ca un aspirator.

Pentru curatarea tapiteriei am organizat un mini grup buy la cei de la Go-clean peste 2 saptamani. Parerea mea este ca metoda cu aparat de injectie-extractie e cea mai eficienta pentru curatatul interior.

Link către comentariu

sunt perfect deacord cu tine uhu10uhu. aparatele cu functii de injectie extractie efectiv curata in profunzime tapiteria, iar daca nu se executa o limpezire corecta, toata spuma si detergentul din tesatura va actiona ca un magnet pt murdarie; iar tordanor din pacate nu poate efectua asa ceva

Link către comentariu

Salutare, Stiu ca s-a tot discutat despre ce este bine si ce nu este bine sa folositi, dar va spun din proprie experienta... le_am incercat aproape pe toate ;

Am dezvoltat o mica afacere in domeniu si am inceput de la 0 pe maisna mea.Am facut diverse teste: am incercat cu biokk - s-a omogenizat totul,insa la prima picatura de apa BUM,pata. Am incercat cu vaporixxx - hai ca astia imping mai mult mizera in tapiterie si ma tine mai mult ; de unde, s-a scurs niste apa plata dintr-un bidon si iar mare pata . Pana la urma am strans niste banuti si am luat un aspirator cu injectie extractie... Cea mai buna afacere ! Nu mai ai probleme!Si d e atunci fac si la prieteni; asa ca daca doriti numarul meu de telefon 0724885194

Link către comentariu

bbogdanmircea

Dar in Iasi nu aveti parteneri cu aparat de asta de injectie extractie?

Eu am dat oleaca ieri cu Biocarpet + carpa curata pe tapiteria de la stalpi si plafon unde aveam niste pete si care este alba si a iesit super...un mare avantaj ca spuma de la Biocarpet este tot alba si nu se observa pe plafon cand cureti.

Ce este destul de greu esta insa sa obtii un aspect omogen cand cureti o suprafata mai mare murdara adica daca intr-o parte iese mai mult si in alta mai putin atunci o sa arate mai aiurea.

Link către comentariu

trebuie sa insisti mai mult la multa mizerie, si curata numai cu spuma si cu burete, nu freca cu perie pt ca uzezi tesatura

Link către comentariu

bbogdanmircea

No bine, asa si faceam am niste carpe de bumbac moi moi cu alea iau si dau mana se ia spuma aia cu tot cu pata.

Oare nu ar merge dupa ce actioneaza spuma si frec cu carpa sa aspir spuma cu aspiratorul cu o duza de aia mica mica?

Sau ar trebui un aspirator umed?

Link către comentariu

eu iti zic care e procedura la Vanish de exemplu (si biocarpet e bun, dar parca e prea concentrat si axat pe covoare, mi-e frica sa nu atace tesatura, in timp ce vanish e pentru tesaturi precum hainele,)

- aspirat bine scaunele, banchete, fete interioare la usi, stalpi si plafon daca e nevoie

- un capacel de vanish la 1l de apa

- faci spuma si aplici NUMAI spuma cu un buret

- insisti unde e multa mizerie, dar fara sa uzi in exces

- dupa 5-10min stergi cu o carpa uscata (un prosop care absoarbe si apa) acum vezi toata mizeria cum se ia pe prosop

- se mai da inca odata cu aspiratorul dupa ce se usuca.

daca faci de 2-3 ori pe an, nu ai ce freca mult la ea, bine depinde si cat de mult freci masina si cu cine

una e sa plimbi nevasta, alta e sa plimbi santieristi :D

Modificat de alios
Link către comentariu

bbogdanmircea

Nu plimbi pe nimeni doar pe mine si copiloata...

O sa aplic si metoda asta, eu am un pulverizator de la Biocarpet in care fac cam aceeasi concentratie pe care ai zis-o tu si agit bine ca sa se faca spuma

Pulverizez spuma in zona dorita si las sa actioneze cateva minute

Dup-aia cu o carpa curata iau si frec zona aia pana se omogenizeaza si dispare spuma aia alba.

Probabil ca pe undeva gresesc.

Cineva recomanda frecatul cu o perdea pe care sa o tot storci intr-unr recipient cu apa calduta...

Din ce am vazut pe net de la frecatul cu perie, carpa, perdea sau whatever se genereaza caldura care trage murdaria din tapiterie cam asta ar fi motivul.

Cert e ca respectiva carpa se murdareste instant...deci as avea nevoie probabil de un tratament total cu un aparat de injectie-extractie dar inca sunt in cautare de cineva care sa faca treaba asta bine...

Am vazut ca isi fac reclama cei care curata masini in parcare la Kaufland, astia spala si masini cu nush ce vapori, a facut cineva la ei, este multumit???

Link către comentariu

• Administrator

Am facut eu chiar duminica bancheta, care era foarte patata (deh, asa-i cand ai copil si catel) cu Biocarpet si perie moale si a iesit FOARTE curata. Chiar am pus mai multa solutie decat se specifica pe modul de utilizare si am frecat la ea de "i-au mers fulgii". Dar si cu limpezirea nu m-am zgarcit si am dat cu apa pana nu a mai iesit niciun fel de spuma.

A iesit impecabil, ca si cand ar fi o noua husa pe ea.

Link către comentariu

Mircea, in Iasi nu e reprezentanta sau ceva asemanator, doar ce ma deplasez eu si fac.

Link către comentariu

• 1 month later...

dupazeci desolutii de toate neamurile si bani aruncati cam degeaba pe ferestra, mi-am luat inima-ndinti am mai cerut si ceva lamuriri de lacolegul hremus si am aplicat metoda scoateriitapiteriei depe scaune si spalarea ei lamasina de spalat.

Momentan am spalat doar partea din spate.Cand am dat tapiteria jos nu vapot descrie in cuvinte ce era pe dosul acesteia, de la tot felul de solutii, care curata suprafata si impinge mizeria in josul tapiteriei, iar la cel mai mic impact cu umezeala (transpiratie , etc), o scoate afra inzecit.Pot spune ca dupa spalarea acesteia la masina de spalat a iesit impecabila juri ca e noua, iar ce ma bucura cel mai mult este faptulcaodata scoasa am putut elimina praful care domnea intre tapiterie si burete,lucru pe care nu i-l puteti face cu aspiratorul.

Chiar daca este un pic mai mult de munca , va recomant acesta metoda cu toata increderea, va spun canu se compara cu nici o solutie existenta pe piata la ora aceasta,plus ca da un alt aer masinii !

Link către comentariu

După părerea mea, cea mai bună metodă este cu aspiratorul cu injecție-extracție.

Metoda cu datul tapițeriei jos are riscul de a nu o mai putea pune corect la loc, iar Vanish-ul sau Biocarpetul cred că dă rezultate pe o scură perioadă de timp, av

Link către comentariu

daca s-ar putea folosi si la plafon as fi cel mai fericit

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!