Jump to content

Curatare, intretinere şi recondiţionare tapiterii textile si piele

Guest andreiasa
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am si eu o intrebare.

Ce as putea folosi sa-mi curat tapiteriile din material textil?

Daca ai citi macar 1/4 din topic ai gasi raspunsul...

Defapt am dat si eu raspuns la asta cu un post mai sus de al tau!!!

Modificat de PiltZu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu impresii despre Turtle Wax Leather Cleaner:

L-am tot folosit regulat saptamanal pe toata tapiteria si din cat de scortoasa era, in cca. 4 saptamani a ajuns la stadiul in care e placut sa stai in scaun, pielea fiind moale si curata. Deci sunt foarte multumit de aceasta solutie, mai putin de miros care e groaznic, noroc ca se duce repede (cateva ore).

Cred ca mai mult este o solutie de intretinere piele decat de reparare. Cu prima ocazie, imi voi cumpara si eu Letherique Rejuvinator fiindca am tot citit despre el si opiniile sunt foarte bune.

ALEKS

Link către comentariu

• 3 weeks later...

uof.. dupa cate am citit.. va intreb :rolleyes: o spalat careva si buretele ala de la scaune ?:rolleyes: ca eu primu lucru care lam facut dupa ce am demontant scaunele la`m bagat in vana si iam dat jet pe el :blah_: oare in cat timp se usca? o mai facut cineva experimentul acesta ?:D daca da va rog informatima nu ma lasati cu sufletul la gura :D

Link către comentariu

Cu BioCarpet merge curatata tapiteria si scaunele de pete?

Mersi.

Link către comentariu

Stie cineva daca la Golf 5 se poate scoate tapiseria pentru a fi spalata si eventual cum?

Link către comentariu

glumaretzuu

Sunt foarte ca lumea produsele de la Leatherique; sunt peste Ma Fra.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
bbogdanmircea

Eu am folosit Biocarpet atat solutie ptr covoare cat si pentru pete cu succes pentru plafon si partea textila de pe usi.

Prima oara am cumparat Biocarpet ptr pete cu vreo 17 RON din Billa si am curatat plafonul din spate de la haion de jeg cu succes. Din pacate s-a terminat cam repede. A doua oara am cumparat o sticla de biocarpet solutie ptr covoare cu vreo 8 RON din Dedeman pe care am facut-o cam in concentratie de 50% cu apa.

Pana acuma am curatat: stalpii si palfonul din spate de la haion, stalpul A si B de pe partea sofer, tapiteria de pe usa sofer si pasager. Sunt foarte multumit de rezultate cel putin stalpii de pe plafon din gri au revenit spre culoarea initiala, si parca textura a devenit si mai pufoasa, nu mai e lucioasa de la jeg...

Ca si modalitate de folosire agit bine, stropesc cu spuma din abundenta si apoi frec cu o carpa moale dupa ce las sa actioneze putin, tre sa aveti m multe carpe curate pentru ca imediat se umplu de mizerie carpele...

O sa incerc si variant cu o bucata de perdea pe care sa o clatesc in apa curata.

Nu am avut succes la curatarea tapiteriei de pe scaune, mi-au ramas pete dupa ce am dat cu Biocarpet, o sa mai incerc dar ma indoiesc de reusita, ideea ca la plafon in spate este tabla si nu are unde sa se duca spuma aia dar la scaune e burete si daca absoarbe spuma raman pete.

Aveti idee daca merita un aparat de curatat cu aburi ieftineala cum sunt cele Budget prin Praktiker? Sau sunt bani aruncati aiurea?

Modificat de bbogdanmircea
Link către comentariu

• 1 month later...

Referitor la tapiteriile din piele, a incercat cineva sa foloseasca crema de papuci, incolora si inodora pe tapiterie? Eu momentan folosesc o solutie de la Turtle Wax, destul de buna dar ideea cu crema de papuci m-a trasnit dupa ce am cumparat din Carrefour o crema incolora si inodora (no-name cred) pentru o pereche de pantofi maro, mai pretentiosi, pe care-i detin.

Dupa ce le-am aplicat respectiva crema si dupa ce a intrat in piele, efectiv simteam ca nu mai am papucii in picioare, de moi ce s-au facut.

Poate are acelasi efect si asupra scaunelor, mai ales cu temperaturile astea, cand pielea tinde sa se deshidrateze; nu am timpul necesar ca in fiecare weekend sa stau sa aplic solutie hidratanta pe tapiteria din piele.

Idei, pareri?

ALEKS

Link către comentariu

• 1 month later...

Va rog sa-mi spuneti care stiti, unde se poate remedia interiorul unei trape.Nu stiu din ce cauza s-a desfacut materialul de partea din plastic si se vede foarte urat.

Cand deschid trapa este OK,DAR CAND O INCHID RAMANE MATERIALUL in urma dezgolind in acest mod trapa.

Modificat de dudu
nu e nevoie sa "tipi". Putem intelege corect spusele tale. Citeste Regulamentul! Mersi
Link către comentariu

eu pt tapiterie folosesc numai biocarpet, dizolvat cu apa si sunt foarte multumit, deaorece miroase foarte frumos si iti mentine si mirosul;

Link către comentariu

Oare nu se ocupa nimeni de scoaterea tapiteriei textile de pe scaune pentru a fi spalata si montarea acesteia la loc?

Stiu ca am gasit candva un topic in care un coleg a facut aceasta operatiunea singur si a faut parca si un DIY, dar ma intreb daca nu exista cineva specializat pe aceasta operatiune?

Cred ca cel putin la bancheta din spate i-ar prinde foooarte bine o spalare la masina a tapiteriei, oricat biocarpet as baga in ea parca nu mai vrea sa iasa murdaria.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

m-ar interesa acel link, DIY, legat de desfacerea tapiteriei ... desi sunt convins ca nu este tocmai usor .... revin si eu cu intrebarea daca cineva a folosit un aparat de spalat cu aburi pentru curatarea tapiteriei ca nu as da banii pe el si sa constat ca a fost mai mult reclama decat eficienta.

Link către comentariu

Ai grija cu aparele de spalat cu aburi, este posibil ca temperatura mare sa topeasca fibrele tesaturii.

De ce nu incerci varianta clasica, frecat cu perie burete si apoi absorbita pe cat posibil umezelea si lasat la uscat? Desigur, la vara nu pe ploiile si frigul de acum :frigbaitata:

Link către comentariu

Am folosit spuma pentru curatare tapiterie si nu am reusit decat sa bag o gramada de detergent in tapiterie. Acuma din cand in cand dau numai cu un burete cu apa dupa care sterg spuma care se formeaza cu un prosop. Pana la urma cred ca tot solutiile home made sunt cele mai bune.

Link către comentariu

m-ar interesa acel link, DIY, legat de desfacerea tapiteriei ... desi sunt convins ca nu este tocmai usor .... revin si eu cu intrebarea daca cineva a folosit un aparat de spalat cu aburi pentru curatarea tapiteriei ca nu as da banii pe el si sa constat ca a fost mai mult reclama decat eficienta.

Am gasit pe undeva un post cu cineva care isi scosese tapiteria si o bagase la masina si pe fata si pe spate dar nu mai reusesc sa-l gasesc acuma deloc. Omul definise operatiunile ca de dificultate medie si timp putin ptr scaunele fata si dificultate usoara si timp mult pentru scaunele spate.

Eu as da si eu niste banuti cuiva care sa se priceapa la asa ceva in Iasi adica montat si demontat, tare mi-ar placea sa-mi bag tapiteria de pe scaunele spate oleaca la masina de spalat, altfel nici nu mai incerc cu alte produse, mai rau o patez si intra diferite spume in burete...

Link către comentariu

Io mi le spal anual, dar asta pentru ca sunt ca sunt bleu deci foarte sensibile. Nu e cine stie ce sa le demontezi (cel mai dificil mi s-a parut la o Octavia 1 a unui amic, ca intariturile alea metalice din spate sunt prinse mai ciudat, da asta am vazut doar la Octavia 1) si nici o spalare la abur sau cu carpa inmuiata in cine stie ce solutii nu se compara cu masina de spalat. Bafta si rabdare. Trebuie avut grija la airbagurile laterale, e singurul punct mai sensibil.

Link către comentariu

Pai nu postezi un mic DIY sau daca ai vreun guide ceva de pe internet sa pui un link la el?

Dupa cum spuneam m-as apuca dar nici nu stiu de unde sa incep cu desfacutul.

Link către comentariu

Uite aici cateva link-uri catre posturi de pe Forum:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=57531

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=61877

http://vwforum.ro/index.php?showto...amp;pid=1129671

La asta ultimul, e vorba despre montare incalzire, da

Modificat de uglyjamal
Link către comentariu

Gratie link-urilor de mai sus am reusit si eu sa scot tapiteria (scaune fata si bancheta spate) si am spalat-o la masina. Era ingrozitor de murdara si nici una din metodele de mai sus, de spalare direct pe scaune ,nu a mers. A fos o operatiune destul de grea dar a meritat. Pentru cei ce le-au spalat la spalatorii auto, merita? Intreb pentru ca nu prea as vrea sa mai repet operatiunea asta cand o sa fie cazul. Si parca nici cu huse nu-mi place cum arata.

Link către comentariu

Cand ai pus tapiteria la loc, mai sta mulata la fel de bine ca inainte?

Link către comentariu

Nu se cunoaste nici cea mai mica diferenta. Nu ai cum sa-ti dai seama ca a fost data jos. Si asta pentru ca are niste sarme de ghidaj pe care daca le prinzi pe toate corect nu are cum sa stea aiurea. In schimb, daca te-ai hotarat sa faci asta, inarmeaza-te cu multa rabdare si timp suficient.

Link către comentariu

Am de mult in plan treaba asta, insa daca tot m-as apuca de demontat, parca as monta si o incalzire in scaune aftermarket.

Deocamdata mai studiez problema...

Link către comentariu

Cred ca o sa ma apuc si eu de operatiunea asta dar la vara cred, dar nu se stie daca ajung in vreun oras cu membri care se pricep s-ar putea sa fac si asa.

Sau daca ai timp sa faci un scurt DYI e si mai bine. Sau macar sa ne spui ce scule ai folosit si la ce sa fim atenti.

In principiu eu as vrea sa o scot de pe bancheta spate care la mine e rabatabila 1/3 2/3, presupun ca asa e si la tine, aia e cea mai murdara la mine.

Modificat de bbogdanmircea
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am folosit spuma pentru curatare tapiterie si nu am reusit decat sa bag o gramada de detergent in tapiterie. Acuma din cand in cand dau numai cu un burete cu apa dupa care sterg spuma care se formeaza cu un prosop. Pana la urma cred ca tot solutiile home made sunt cele mai bune.

Spuma (in fapt resturile de detergent conglomerat) se poate scoate foarte simplu si in numai 15minute cu un aspirator cu injectie extractie insa trebuie sa adaugi si un detergent cu spumare redusa, cu ph apropiat de 10, care va curata totodata si buretele din scaune, in profunzime. Pe tapiterie nu se actioneaza cu perii, bureti, bucati de perdea si alte asemenea "gadgeturi". In Europa civilizata, produse gen Vanish si Biocarpet sunt utilizate doar de catre arabii cu parcuri auto la sugestia romanasilor care mai haladuiesc p`acolo. Din cauza unor astfel de produse foarte agresive, tesatura precum si ata de la cusaturi se uzeaza prematur si de aceea peste un timp apar rupturile binecunoscute. Fiecare-si cumpara un spray pentru pete, insa doar ca masura de prima urgenta (lapte din biberonul copiilor, bale de animale, etc) iar curatarea tapiteriei textile se face doar la garaje specializate, cu solutii profesionale si aparate profesionale. Chiar si la noi sunt firme dedicate, in care nu lucreaza tipi dubiosi in slapi imprumutati, firme foarte serioase, unde un scaun se poate curata cu preturi incepand de la 15 lei iar o bancheta cu 30. Sfatul meu este ca dupa ce se curata tapiteria, indiferent de modalitatea aleasa, sa se actioneze cu un protector textil, substanta care produce o impermeabilizare partiala a tapiteriei lasand-o totodata sa respire si rezista cateva luni bune. Tine de educatia consumatorului iar spalatoriile auto in care ne-am obisnuit sa mergem nu stiu, nu vor sau nu se ocupa cu asa ceva.

Link către comentariu

Vad ca esti din cluj. daca imi zici si mie unde este o spalatorie unde se curata scaune fata cu 15-20 lei bucata, de la mine ai tot respectul

Modificat de Al Bundy
Quote inutil
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!