Jump to content

Curatare, intretinere şi recondiţionare tapiterii textile si piele

Guest andreiasa
 Share

Postare recomandată

cu soarele nu am problema , pt ca masina e tot timpul la umbra , iar cu apa rezolv eu , am la servici ,

mersi mult inca o data :D , :angry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La masina mea tapiteria pe scaune are culoare neagra, scaunul soferului arata catastrofal dar restul este curat. As dori si eu parerea voastra referitor la sprayurile, spumele de curatat.

La Real Oferta ar fi urmatoarea:

1. Pervent cu perie 29 RON

2. Sonax cu pulverizator 19 RON

3. Elf spray 2 feluri 19 RON

4. Nigrin spray 19 RON

5. Ceva NO NAME 16 RON

Pe care imi recomandati sau cineva poate da un Feedback pozitiv despre careva?

Modificat de msanyix
Link către comentariu

Parerea mea este sa curatati tapiteria la o spalatorie specializata in asa ceva Cu acele sprayuri faceti mai mult rau decat bine , o sa ramana pete Fiecare cu meseria lui

bafta :icon_thumright:

Link către comentariu

La intrebarea mea cu piele alcantara,vad ca nu a raspuns nimeni! :somnmare:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

incercati F1 galben de tapiterie 26-36 ron in functie de unde il iei, adevarul ca nu am incercat pervent cu perie sa fac comparatie, dar mi-a zis un coleg de munca ca el curatase cu F1 galben si mi-a aratat cum a iesit, luna ca nou, asa ca iese foarte curat, are o singura hiba. daca cumva ai scapat pe tapiterie (tapiteria mea neavand suprafete iesit in relief, cum au altele, pe acelea nu apar ptr ca pata se pierde in detalii ), apa si nu ati dat imediat cu o carpa curata sau cu mana curat cat e umeda portiune unde a cazut apa, se face ca un fel de pata. in rest e foarte ok solutia curata f bine.

Link către comentariu

eu am incercat prevent cu perie dar pe mocheta de sub covorase !

Nu l-as recomanda pt tapiterie ca peria e destul de tare si in timp duce mai rapid la scamosare.

Pt mocheta de la picioare si-a facut treaba !

Noroc de perie :vaidecapulmeu: caci cred ca merge ff bine si un bio carpet sau ceva de genu !

Modificat de andrein
Link către comentariu

La masina mea tapiteria pe scaune are culoare neagra, scaunul soferului arata catastrofal dar restul este curat. As dori si eu parerea voastra referitor la sprayurile, spumele de curatat.

La Real Oferta ar fi urmatoarea:

1. Pervent cu perie 29 RON

2. Sonax cu pulverizator 19 RON

3. Elf spray 2 feluri 19 RON

4. Nigrin spray 19 RON

5. Ceva NO NAME 16 RON

Pe care imi recomandati sau cineva poate da un Feedback pozitiv despre careva?

Am folosit Sonax spuma de curatat si am fost multumit. Deci Sonax are un + de la mine.

Link către comentariu

Am curatat niste pete de iaurt de pe bancheta din spate cu Vanish de covoare si a iesit ok.

Link către comentariu

Concluzia mea dupa 6-7 luni de chinuit cu biocarpet, vanish si alte solutii cu marketing puternic in spate am ajuns la o concluzie: sunt bune doar pentru pete mici si nu au o eficacitate 100%.

Personal am demontat scaunele fata spate am dat jos tapiseria le-am bagat la masina de spalat haine pe spalari grele iar dupa 2:30 ore de spalare au iesit bec. Nu se compara cu nici o solutie minune de pe piata si am incercat foarte multe.

Pentru cei care doresc sa se apuce de o asa operatiune le stau la dispozitie cu orice intrebari. Nu am facut un DIY pentru ca nu am avut timp si nu este extrem de complicata operatiunea.

La mine a durat cam 8 ore cu tot cu spalat cu specificatia ca a fost prima data cand am facut aceasta operatiune.

PS. pentru covorasele masinii (textile) am folosit un aparat cu jet fara detergent (doar apa rece) au iesit impecabil - dar necesita un timp de uscare indelungat 4-5 ore depinde de vreme

Modificat de GMS
Link către comentariu

helou!

mi am achizitionat eu un spray Nigrin pt tapiterie textila. mi s a murdarit stalpul stanga de cand am avut o in sevrice.

inca nu l am incercat. ca e mai ampla treaba. bureti, prosoape, spray, ...

si n am avut inca timpul necesar.

acum ca a venit caldura o sa mi iau inima n dinti.

vin cu feedback cand am rezutlate.

ciao!

Link către comentariu

pt piele nu stiu, deoarece nu am avut pana acum masini cu piele full, decat partial.

dar, pt panza Recomand BIO CARPET. sa va explic cum " luati un bidon gol in care ati avut solutie de spalat geamuri si puneti 1 Sfert BIO CARPET si apoi APA CALDA. dupa accea amestecati continutul si da-ti cateva jeturi ca sa se duca cat de cat din spuma.

luati o carpa " usor abraziva " de EX. o bucata de Perdea sau care are posibilitate o carpa exact cum sunte cele de la Spalatorii. apoi, " improscati cat doriti pe tapiterie, pe rand " si frecati foarte bine.

lasa un miros placut in masina, da senzatia de NOU si apoi, tapiteria se curata foarte bine. eu folosesc acest BIO CARPET inclusiv pt curatarea plafonului " dupa cum stiti, acela este cel mai deschis la culoare si se poate murdari repede " tinand cont de faptul ca " in unele masini se fumeaza ".

eu unul, nu am de ce sa imi fac probleme, ca nu fumez :)

sper sa va ajute!

Link către comentariu

GMS, nu au "intrat" la apa ? s-au potrivit la fel de bine ?

mc

Link către comentariu

Nu intra la apa. Poti sa se speli fara grija. Cam o data pe an le fac si eu. E migalos, dar merita.Curat 100%.

Link către comentariu

remus, tapiteria de pe scaunele din fata cum o dai jos ? dai tot scaunul jos ? si apoi tapiteria ? sau cum ..

merci

Link către comentariu

pentru tapiserii textil cred ca sunt cei mai buni-expert detailing

curatafoarte bine cu solutii speciale,trag mizeria cu aspiratorul apoi usuca scaunele cu niste tunuri cu aer rece :blink:

costa destul de mult dar merita toti banii

cu produsele normale noi spalam si frecam materialul dar murdaria intra in mare parte in interior

si in timp revine la suprafata

Link către comentariu

• 3 weeks later...

toata apa aceasta care se foloseste cu solutiile de curatat tapiteria nu afecteaza deloc scaunele cu incalzire?

Link către comentariu

Pentru BOGDAN N: Tapiteria nu a intrat la apa :) si arata ca noua

Pentru FRN: acum nu as mai da o gramada de bani la cei de la ExpertDetailing pentru o asa operatiune. Mai curat si mai frumoss decat o spalare la masina automata nu cred ca iese.

Pentru ONDIN: apa nu afecteaza in nici un fel instalatia de incalzire in scaune atata timp cat nu ai o balta pe scaune. Unele persoane folosesc incalzirea in scaune pentru a usca tapiteria uda dupa o astfel de operatie de curatare (nu recomand).

Link către comentariu

Am facut cum a zis cineva, si am scos tapiteria de pe scaun si am bagat-o in masina de spalat. A iesit ca noua, sunt foarte multumit.

Am trecut la aceasta metoda, dupa ce timp de aproape un an am incercat toate solutile posibile de curatat tapiteriile, incercand de la Biocarpet pana la solutii din benzinarii, cora, bricostore, dar degeaba. Pot sa spun ca nu se compara nici pe departe si sunt extrem de multumit de cum a iesit, scaunul si-a recapatat culoarea initiala.

Link către comentariu

• 3 weeks later...
TheBoogieMan

Cateva intrebare pentru colegii care au mers pe varianta cu scos tapiseria de pe scaun si bagat la masina de spalat. :icon_thumright:

La ce temperatura ati setat masina si cam la ce durata? Ati turnat si vanish direct pe pete inainte sa le bagati la masina?

Va intreb pentru ca am facut un test cu sezutul cel mai curat (1/3 din bancheta spate) si l-am pus la masina

la 30 de grade pt aprox 30 de minute si am cam fost dezamagit. Unele pete nu au disparut (de tot).

In rest s-a curatat destul de bine murdaria.

Ma gandesc sa incerc un program la 40 de grade si mai lung de 30 de minute.

Materialul mi-a parut a fi ceva sintetic, credeti ca i-ar dauna o asemenea temperatura?

Multumesc! :Driver:

Link către comentariu

Intrebare...

am vazut ca s-a mai intrebat, dar nu a dat nici unul un raspuns clar...

Pentru a da jos tapiteria sa o spal la masina trebuie date jos (demontate) scaunele?

Este grea operatiunea?

Trebuie descusut ceva la ele? sau se desfac usor? De pus la loc se pun usor?

Intreb deoarece nu am foarte multa pricepere, si nu as vrea sa raman cu ele demontate dupa...

Multumesc,

Link către comentariu

TheBoogieMan, eu mi-am spalat tapiteria la 60 grade, (o singura tura , asa e programu) apoi 40, am pus si lenor si a iesit PERFECT si crede-ma ca tapiteria de pe scaunul meu era INFECTA, jegoasa, imputita iar acum este nou nouta! Masina de spalat a mers cam o ora.

steffitac , eu am dat jos tapiteria de pe amandoua scaunele atat sezut cat si spatarul, nu a trebuit sa dau jos nici un scaun. De pe sezut se da jos foarte repede, trebuie inainte sa desfaci plasticul ala negru. De pe spatar se da ceva mai greu jos. Ai grija sa nu tragi de ea cand o scoti , poarta-te frumos cu ea sa nu rupi buretele din care este confectionat scaunul.

Uite aici niste poze dupa care m-am luat eu si totul a iesit foarte bine DEMONTARE TAPITERIE

SUCCES :blush:

Modificat de radduu
Link către comentariu

Multumesc Radduu!

Momentan am folosit biocarpet + perdea :)

A iesit ok! Sunt foarte multumit de stalpii din mijloc si cei din fata. Erau negri, iar eu le-am readus culoarea.

In schimb voi demonta curand tapiteria sa o curat. Cred ca totusi se va curata mai bine decat cu biocarpet.

Link către comentariu

Pentru cei care au tapiterie de piele la masina si doresc sa curete petele si sa-i redea culoarea si luciul initial folositi lapte demachiant Doina. Eu am folosit de cateva ori si a iesit impecabila pielea crem din masina anterioara. Aceasa este inca foarte noua si nu are rost sa o curat momentan.

Mare grija insa sa lasati pielea sa traga bine de tot acea solutie deoarece altfel riscati sa va plimbati prin scaun la curbe mai stranse sau frane mai puternice. In schimb acea substanta hidrateaza pielea care nu va mai crapa atat de usor pe viitor.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare tuturor ,daca stie cineva si a folosit produse pt curatat tapiterie SONAX MA-FRA sau WURTH ce recomanda si de unde se pot cumpara produse SONAX in bucuresti

Link către comentariu

salut.produse sonax,aproape toata gama pt auto,am cumparat de la augsburg.eu folosesc numai asa ceva,adica sonax,si pt piele,si pt parbriz,cauciucuri,jante,spalat.sunt super produsele,le recomand cu caldura.ti-am zis la augsburg,ala de sub podul de la inceputul autostrazii A1.Asa mai gasesti pe la real,dar foarte slaba gama prezentata.So augsburg it is.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!